Инж. Петър Койчев: Заводът в Троян е сред стратегическите обекти на ТЕВА

 * Стартираме производство на Sudocrem, отварят се нови работни места; в следващите месеци ще има интензивен процес на
подбор за свободните позиции
Интервю
инж. Петър Койчев
Инж. Петър Койчев завършва Техническия университет в Габрово през 2004 г., а през 2009 г. вече е магистър машинен инженер. През 2012 г. започва работа като ръководител на проекти във фармацевтичния завод на „Тева“ (Тева Фармасютикълс Индъстрийз Ltd.) в Троян, като задълженията му са свързани основно с инвестиционната програма на завода. Впоследствие преминава през длъжностите главен инженер и мениджър „Управление на проекти“, а от м. юни 2019 г. е директор „Техника“, каквато функция изпълнява и в момента. 39-годишният специалист и баща на 12-годишен син живее в Плевен със семейството си и ежедневно пътува до завода в Троян. Ето какво сподели инж. Койчев за новото производство и за перспективите в региона.
– Инж. Койчев, как се разви производството на фармацевтичния завод на „Тева“ в Троян?
– За десетте години, през които работя в Троян, както фирмата, така и заводът претърпяха много промени. Бяха направени значителни инвестиции за подобряване и модернизиране на съществуващите мощности, както и за създаването на нови. „Тева“ отдава голямо значение на традицията, опита и професионализма на българските производствени мощности и инвестира в тяхното развитие и разширяване.

– Има ли нови производствени мощности? Създават ли се нови работни места?

– През последните две години основна задача за завода в Троян е израждането на нова производствена мощност за продуктовата линия Sudocrem. Очакваният официален старт на производството е планиран за края на тази година. Разбира се, за въвеждането в експлоатация на новата производствена мощност ще е необходимо назначаването на нови служители за почти всички основни звена на завода в Троян. В следващите месеци ще има интензивен процес на подбор за свободните позиции.

– Какво представлява производството на Sudocrem?
– Антисептичният Sudocrem има почти стогодишна история и е една от емблематичните марки на компанията. Продуктът е много популярен в цяла Европа, Обединеното Кралство, както и сред потребителите в България.

Тъй като кремът е изключително разпознаваем, запазването на характерния му вид и усещане са от основно значение. Това изисква стриктно спазване на технологията за производство, която е непроменена от десетилетия. При проектирането на новото производство екипът в Троян успя да направи оптимизация на технологични стъпки и процеси, свързани основно с подобряването на производителността и безопасността при работа.

Проектираният за Троян производствен процес е разработен в посока максимален добив и ефективност, което наложи въвеждането на много нови за площадката технологии и оборудване. Има заложени значителни подобрения при боравенето с изходни материали, процеси на дозиране, почистване на оборудване и много други. Процесът ще е автоматизиран в голяма степен, като са създадени и предпоставки за бъдещо усъвършенстване.

– Какво признание получава заводът?

– Заводът в Троян е една от производствените бази на фирмата с традиционно отлични показатели. По тази причина и поради дългосрочната стратегия за инвестиции в региона заводът в Троян е сред стратегическите обекти на фирмата, с фокус към бъдещо развитие.

– Откога работите в завода в Троян? Как Ви посрещнаха тогава? И как сега се отнасяте към новите хора?
– Лично аз съм част от екипа на завода в Троян от началото на 2012 г. Бях посрещнат изключително добре както от хората в моята дирекция, така и от колегите в другите звена. Фармацията е производство с уникална функция, правила и устройство. Изискванията са изключително високи и хората са с ясното съзнание, че за разлика от много други места, тук специалистите се създават и процесът изисква време и много работа. Заводът винаги е бил с отворени врати за хора с мотивация и желание за развитие. Всеки нов колега получава възможност за обучение и пълната подкрепа на колегите около него.

– Как се разви Вашата кариера?
– През 2012 г. започнах работа като ръководител проекти и задълженията ми бяха свързани основно с инвестиционната програма на завода в Троян. В последствие преминах през длъжностите главен инженер и мениджър „Управление на проекти“, а през юни 2019 г. бях назначен за директор „Техника“, каквато функция изпълнявам и към момента.  

– Дава ли ви удовлетворение работата и защо?

– При избора на работно място винаги съм се водил от възможността да се уча и развивам. Работата ми от първия ден в Троян е точно такава и не е спирала да бъде интересна и разнообразна. Работя в екип от специалисти, много от които с повече от двадесет години опит, на които вярвам и мога да разчитам. Най-голямото ми удовлетворение за изминалите години работа във фирмата са всички проекти, които благодарение на екипа и колегите успяхме да приключим успешно.

Интервю на Маряна Златанова

Още по темата: 

1 Коментара:

Z@Q каза...

Дано се намери някой да обясни на това инженерче (а и то да прояви интерес) какъв човешки, сградов и номенклатурен производ имаше на разположение ХФЗ-Троян-част от мастодонта "Фармахим" , за да не става смешен в очите на троянци с някакво кремче!
А работата на евреите е да финализират изцяло това знаково за фармацията ни, но останало само с две напудрени сгради предприятие!
Такива ми ти работи!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |