Христомир Недялков: В ТЕВА ме стимулират да покажа пълния си потенциал

* Не бях попадал в толкова голяма компания като „Тева“. Исках да се запозная с условията на работа и ако ми хареса, да остана
* Изискванията са високи, което ме стимулира * Виждам бъдещето си в тази компания
Интервю
За троянския завод на „Тева“ (Teva) ще се говори все повече. По принцип, заради успехите на голямата фармацевтична компания, и по-конкретен повод. След броени месеци, в края на 2022 г., в Троян се мести (от Дъблин) производството на световноизвестния ирландски лечебен крем „Sudocrem“, една от перлите в продуктовата листа на компанията. Производствената база, разработвана от две години, вече е напълно готова и очаква старта на производството. Но не само това, а и всичко останало – добрите резултати, важността на завода за Троян, стабилността, защо да не кажем и модерния вид, даващ тон на цялата троянска промишлена зона. Наскоро ви срещнахме с техническия директор на „Тева“ (Троян), плевенчанина инж. Петър Койчев, който даде подробности за предстоящото ново производство и за своя десетгодишен професионален път в троянския завод. Сега разговаряме с троянеца Христомир Недялков, попаднал в „Тева“ (Троян) чрез стажантска програма и виждащ професионалното си бъдеще тук.

Христомир Недялков е на 36 години и работи като специалист „Складово стопанство“ във фармацевтичния завод на „Тева“ в Троян. Завършил е маркетинг в Стопанската академия в Свищов. Чрез стажантска програма за шест месеца идва в завода и остава на постоянна работа, вече шест години. Ето какво споделя г-н Недялков за условията на работа и за перспективите на развитие в компанията.
– Г-н Недялков, как научихте за стажантската програма на „Тева“  и защо избрахте да кандидатствате за нея?
– Научих за стажантската програма от Бюрото по труда. Привлече ме възможността да работя в родния си град Троян, където винаги съм живял. Единствено докато учих висшето си образование бях в Свищов. Върнах се в Троян и тук исках да си намеря работа. Преди не бях попадал в толкова голяма компания като „Тева“. Исках да се запозная с условията на работа и ако ми хареса, да остана.

– Какви бяха първите Ви впечатления от завода и хората? Как ви посрещнаха?
– Бяха много добри. Видях, че компанията е огромна, с производство и износ на продукти по целия свят. Оцених, че е престижно и интересно да се работи в „Тева“, амбицирах се да направя всичко възможно – да се обуча, да успея да се впиша в работния процес, да се усъвършенствам и да изпълнявам всичко, което се изисква от мен, за да остана. До този момент изобщо не познавах този тип работа. В продължение на пет години бях администратор на хотел и за кратко зам.-управител в същия хотел. Затова в началото в завода всичко ми се струваше много трудно. Не знаех дали ще успея да се справя, но хората тук много ми помагаха. Колегите са опитни и добронамерени, обясняваха ми всичко, което трябваше да науча, за да не допускам грешки. Окуражаваха ме: „Спокойно, ще се справиш!“. Така постепенно навлязох в работния процес и работата ми хареса много.

– Какво ви допадна в организацията на работа и защо останахте тук?
– Работата в звеното „Склaдово стопанство“ е динамична и ми дава възможност да общувам с клиенти от цял свят. А това носи нов опит. Хареса ми също, че изискванията са високи, което ме стимулира да покажа пълния си потенциал. Всеки от нас трябва да се обучава постоянно, да надгражда знания, за да може темпово да се адаптира към промените. Работата изисква да си съсредоточен и внимателен, но няма застой, а разнообразие и постоянно развитие.
 
– А компанията дава ли Ви възможност за това развитие, осигурява ли ви нужното обучение?
– Да, компанията осигурява много възможности за обучения на служителите. Но и изисква от всеки да става все по-добър, да се развива. Започнах като стажант, станах специалист „Складово стопанство“ и всяко обучение разширява обхвата на задълженията ми. Всяка година ми се възлагат допълнителни дейности и отговорности, така се развивам професионално. Моята позиция е да обслужвам клиенти на компанията от цял свят.

– Какво получавате от „Тева“  като работодател и какво цените най-много?
– Най-важна е мотивацията за работа. От компанията получавам стимул да се развивам професионално. Работата ми носи безценен опит и удовлетворение.     

– Как виждате бъдещата си кариера?
– Досега вървя много добре и ако продължа да се справям, вярвам, че ще израсна в кариерата. В „Тева“ има възможности за преминаване на по-висока позиция. Трябва просто да се докажа. Виждам бъдещето си в тази компания.   

Интервю на Маряна Златанова
 
Още по темата: 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |