Младежко градче в кв. „Ливадето“, защо не?

* Предложението е върху общински имот от 5,6 дка да се изградят 8-10 еднофамилни къщи за млади специалисти, подписали договори да работят в Троян
Идейно
ВЛИЗА в действие заложената в управленската програма на кмета Донка Михайлова идея за предоставяне на преференциални условия за изграждане на жилища за млади специалисти, избрали да живеят и работят в Троян (подписали трудови договори за съответен срок). Съобщиха го от общинската администрация, като бе уточнено, че е възприето това да се случи чрез изграждане на еднофамилни жилища и оформяне на т. нар. Младежко градче в района на бившата детска градина в кв. „Ливадето“ – в общински поземлен имот с площ от 5,6 дка (идентификатор 73198.514.585 по кадастралната карта на Троян). Имотът дава възможност за изграждане на общо 8-10 такива сгради, което ще е съобразено с конкретните потребностите на жилищното строителство и инфраструктурното осигуряване (места за паркиране, зони за отдих, детски площадки, пешеходни алеи).

НА ПРЕДСТОЯЩОТО в края на м. юни заседание на троянския Общински съвет (ОбС) кметът Михайлова ще внесе предложение за обявяване на въпросния имот за частна общинска собственост и за даване на зелена светлина за учредяване на право на строеж на еднофамилни жилища с височина до 10 м. Като това ще става „при условия и ред за подбор на кандидатите, определени от ОбС - Троян“. От администрацията вече са подготвили вариант на тези условия и ред за подбор на кандидатите и след обсъждането и приемането им от съветниците ще се задейства процедурата.

Т21, по информация от Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |