На 6 май – официално стартираме производството на „Судокрем“

* По подготовката на новата производствена мощност в завода на„Тева“ в Троян се работи повече от две години * За промоцията пристига лично президентът и главен изпълнителен директор на компанията Ричард Франсис
От Дъблин в Троян Предстоящо
НА 6 ЮНИ ще е официалното откриване на новата производствена мощност в завода на фармацевтичната компания  „Тева“ (Teva) в Троян. Става дума за производството на знаменития антисептичен лечебен крем „Судокрем“ (Sudocrem) – създаден от ирландския аптекар Томас Смит през 1931 г. и досега произвеждан в родния си Дъблин (Ирландия). Мазилото е изключително ефикасно при подсичания и се радва на успешни продажби в над 40 държави по света. А правата за производството му бяха закупени през 2014 г. от компанията „Актавис“, чийто бе фармацевтичният завод в Троян и която през 2016 г. стана част от „Тева“, за внушителната сума от 25 млрд. долара.

ПРОИЗВОДСТВЕНАТА база за „Судокрем“-а в Троян се подготвя повече от две години. Имаше и известно забавяне на троянския старт, който първоначално бе обявен за края на 2022 г. А защо е преместването от Дъблин в Троян преди време обясни старши директорът по корпоративните въпроси в „Тева“ за Обединеното Кралство и Ирландия Пол Уилямс – убийствената конкуренция на пазара и необходимостта компанията да съкрати разходите (виж "Производството на знаменития „Sudocrem“ се мести от Дъблин в Троян" – бел. ред.)

Ричард Франсис
ЗА ОФИЦИАЛНОТО откриване на 6 юни до Троян е организиран журналистически тур на представители на централните медии. Според официалната информация в брифинга ще участват няколко представители на най-висшия мениджмът на „Тева“ – президентът и главен изпълнителен директор на определяната като най-голямата генерична фармацевтична компания в света Ричард Франсис, изпълнителният вицепрезидент Ерик Драпе, регионалният изпълнителен директор за регион „Италия, Югоизточна Европа, България и Гърция“ и ръководител на глобалната дивизия „Продукти без лекарско предписание“ Михал Нитка и, разбира се, изпълнителният директор на завода в Троян Валя Букарева.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |