Учредиха структури на ВМРО в Троян и Бели Осъм

* До една-две седмици ще бъде създадена и общинска организация, заяви регионалния координатор Иван Стоянов * Сред учредителите – независимият общински съветник Даниел Сираков
Партийно строителство

В СЪБОТА, 19 ФЕВРУАРИ – денят съвпадаше с годишнината от обесването на Левски и бе избран неслучайно, обясниха ни участници – в Троян бяха учредени две нови местни структури на ВМРО (на Красимир Каракачанов).

ПРИПОМНЯМЕ – силната общинска организация на войводите, която вкара трима съветници в настоящия Общински съвет, излъчи председател на местния парламент (инж. Ангел Балев) и от години има сериозни позиции и авторитет в Троян и общината, премина към новата формация ВМРО–НИЕ (на Славчо Атанасов). Разцеплението стана след провала на парламентарните избори през 2009 г. и принципните разногласия по коалиционната политика, задълбочили се при избора на лидер на последния конгрес на ВМРО; тогава троянските делегати открито подкрепиха кандидатурата на пловдивския градоначалник Славчо Атанасов, а след това ан блок преминаха в новата формация ВМРО–НИЕ.

НОВОУЧРЕДЕНИТЕ МЕСТНИ СТРУКТУРИ НА ВМРО са на гр. Троян и с. Бели Осъм, а до две-три седмици предстои създаване и на общинска структура, научихме от регионалния координатор за Плевенска и Ловешка област Иван Стоянов. Г-н Стоянов заяви пред Т21, че в момента рейтингът на ВМРО върви силно нагоре, израз на което е и случващото се в нашата община. На въпроса уточнена ли е коалиционната политика за предстоящите местни избори координаторът заяви, че в големите градове ще се явяват самостоятелно, а в по-малките (като Троян) ще се търсят успешни коалиционни формули в политическия спектър център – дясно. На другия възлов въпрос – ще се вадят ли, образно казано, ножове в отношенията с бившите им съпартийци от ВМРО-НИЕ - отговорът бе категорично отрицателен.

СРЕД УЧРЕДИТЕЛИТЕ на троянската структура на ВМРО е и независимият общински съветник Даниел Сираков, влязъл в местния парламент с листата на войводите. Г-н Сираков ни обясни, че до формалното приключване на членството си в разпадналия се „Блок на Жорж Ганчев” няма да влиза във ВМРО, но изцяло подкрепя каузата на партията.

Т21

84 коментара:

Анонимен каза...

Ха-ха-хаааааа. Айде Дака, нова чупка . Велик си, ПИЧ!

Анонимен каза...

Коневъдите и жокеите добре изглеждат.

Анонимен каза...

аБеВееееееееееее,туй нящо има ли гу ощебе човецццццци?????????????????????????

Анонимен каза...

Хей, НИЕ, не се дразнете толкова! Ясно е, че сега едва ли ще вкарате повече от един-двама съветници, ноооо... това е положението. Мръснишката ви дейност като договорки, пазарлъци и други шмекерлъци е време да спре.
Хайде, време е заедно с Акимов да си ходите и ВИЕ!

Анонимен каза...

Па от тия съвесници(Т- изпуснах го)па да кажа добре звучи ---------има ли един да мисли за хората(29те) всеки мисли какво да пипнеееееее

Анонимен каза...

Абе, Сираков,АБЕ Даньо, защо така си се смотал на снимката бе. Срам ли те е, какво ли! Ама ти си личен войвода, излез, размахай пищови, гръмни веднъж, да се знае, че ти си човека. Не така, стига на гърба на хорицата бе. Ей, голям си тарикат!

Анонимен каза...

Ако не знаете, напоследък на Даката му казват- Данчо КУР ИФЕЯТ.

Анонимен каза...

Сираков, ти си олицетворение на Алеков герой. Тъжно е за времето в което живеем.

Анонимен каза...

На снимката не виждам интелигентна физиономия.Все едни ПРАСЛАЦИ.

Анонимен каза...

МВРО що не се справите с циганите в Троян или ви е страх.

Анонимен каза...

А бе, тези юнаци да не са ловна дружинка, че се пообърках с тези статии.

Сега по-сериозно, моля.
Откакто съществува ВМРО та и днес не престава да се цепи на трески и клечки. Съдба!? Сигурно вече не помнят какъв девиз имат, каква цел, байряк и прочие, а може би им е все едно дали са ВМРО или МВРО (виж забавната грешка на 10-ия), или пък ВМРО-НИЕ, ВМРО-ВИЕ, ВМРО-ТЕ (май свършиха местоименията).
Ама туй ще бъде ВМРО (на Даниел Сираков). Като за последно, щото този човечец е орисан да вее знамето на безпринципни формации, обречени на разпадане и забрава.
Да е жив и здрав Жорж Ганчев, ама не ме гледай умно, ами се замисли, скъпи ми избирателю.

Анонимен каза...

Дружината е добра на маса-личи си по всичко!Всъщност цялото т.нар. ВМРО-ние,вие,те са добри само в тая област.Старите войводи им оставиха бая парици и имоти-прибирай рентата,червено вино и халосни патрони!

Анонимен каза...

Сещам се че Сираков на предишните избори беше причината онези войводи да вкарат толкова съветници.И какво се случи:
Още същата вечер е оказа че не били войводи а курви и правиха свадба с Минко Акимов,начело с даскалите Ачко и Мариянчо...
Онзи красавец архитектчето ,си е мъжка проститука и сваля гащи преди всеки за едни кинти.
А съществото което след една уникална тирада на бавноразвиващата се реч, се отказа от заплатата си като общински съветник кво да кажем...
Явно Сираков този път ще им покаже как НЯМА да влязат в местният парламент...
Впрочем я Тезриев Пенко да каже как се купува високопроходим автомобил Субару?
Също така и Николайчо да каже(ако може разбира се),какво стана с гръмките изказвания за отказване от заплатата си....

Анонимен каза...

Стига с офехтели лица! Разберете, писна ни от вас!

Анонимен каза...

Администратора : Тука няма ли контрол над думите и да се пишат лоши неща за г-н Кмета и за г-н Енкин ? Всеки изразява мнеиние но това означава ли ,че трябва да има обиди в в електронните медиите ? НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН !

Анонимен каза...

Браво на момчетата,явно има още будна гражданска съвест в този град! Успех!

Генадий Маринов каза...

Що не си ебете майката вестника си е мой и ще си пиша каквото си искам

Анонимен каза...

Към 15

Никой не ти пречи да не си съгласен.
Но това е само и единствено твой проблем!

Анонимен каза...

Пълно е с МИНДИЛИ.

Анонимен каза...

15-ти
Абе пич, с какво не си съгласен?????
А съгласен ли си да гледаш как се теглят милиони кредити дето ще са на твоя задник после? Съгласен ли си да ти обещават едни хубави неща по време на кампания и след 4 години да се огледаш пак в каква мизерия си? Съгласен ли си пак да те правят на глупак като ти обещават как ще се поправят трез втория мандат (не дай боже).... и т.н.

Това с псувните е най-малкото. Да се благодарят, че още не сме ги изнесли с креслата тия мошенници.

Сега си помисли хубаво още с какво не си съгласен и ми пиши.
Поздрави.

Анонимен каза...

Няма ли срама този човек. Да си гледа конете и хотелчето и стига се е врял в Ощината. Прав е 14, стига с овехтели лица и тарикати.

Генадий Маринов, Т21 каза...

ДО №17: Моля ви, не спекулирайте с името ми.

ДО ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ: Държа да заявя, че нямам нищо общо с казаното от №17.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

20-ти пиша ти. Нестават нещата така както си мислиш ,хайде ходи и ги линчувай. Не живеем в ерата и ако имаш позиция я изрази и се опитай да направиш нещо а не само да псувате тука.Само с думи нещата няма да станат. И не съм ти пич !

Анонимен каза...

Гена, то това е ясно на всеки, който те познава. Не се притеснявай, но този 15-ия фен на в-к "Работническо дело" това си проси.

Анонимен каза...

Да бе то добре,че ги има такива тарикати да им разбутват от време на време комфорта,че не се знае ептен какво ще стане! Независимите хора винаги са им пречка!

ЕДИН СТАР ВОЙВОДА каза...

С нетърпения ще очаквам бъдещите действия на структурите на ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ.ДАНО УСПЕЯТ!

Анонимен каза...

Споко,Генадий,веднага тук се хванах с колега на бас,че не си ти.Очевидно има хора,които много те обичат-снежинки и разни други мразовити природни образувания....АЙ с-с-с-с.....

ХЪШ каза...

НАМ ДНЕС НИ ТРЯБВАТ ХОРА,А ТЕ СЕ СКРИЛИ В ОДАИТЕ ДО ЖЕНИТЕ!

Анонимен каза...

Оооо имаме размърдване на пачата в Общината.
Ма нормално,четвъртък преди обед,удряш един език по задника на минка,дава ти двата лева и газ към пазара за кебапчета...

Анонимен каза...

"16. Анонимен каза...
Браво на момчетата,явно има още будна гражданска съвест в този град! Успех!"

Ето Ви нагледен пример на умопомрачаваща прибързана оценка. Тъкмо се родиха и вече знаят, че ще се коалират "център - вдясно" в Троян. Що е то и има ли почва в Троян, кой ще ми каже.
Да не стане после, че "будната" съвест е станала "гузна". Ама вече станало късно!! Историята с "Избор за Троян" може да се повтори. Абе направо да стане "Избор за Троян 2". Нещо като "Умирай трудно 1, 2 и т.н.".
Ама в Троян майтапчиите и политическите зевзеци нямат свършване. Така е преди избори, за жалост!

Анонимен каза...

Сори 15 явно си пич-ка. :)))
Не ми се сърди ама няма как да знам в какъв род да ти пиша.

Това, че не сме в "ерата" го знам. Лошото е, че управляващите не го знаят и ни тикат все натам.

Иначе позицията ми е чсна. Смяна на кмета и кабинета с млад и мислещ кандидат. Остава само да видим коя партия ще издигне подходяща кандидатура. Явно ГЕРБ нама да е.

Поздрави

Анонимен каза...

Не ми се вярва...Онзи клуб на мъжките проститутки от преди 4 години , няма как да се събере повече!
А като гледам каква терминология се използва тук,все си мисля че се бистри тактиката за дербито в събота?
Център-дясно,с изявени крила по фланговете, а на върха на атаката автентичният Илиян Пеевски(типичен таран)!
В противниковият отбор са изявени халфове и бегове(селски-милицонерски), Минчо атакува от Къпично, Дилянчо играе по ръба на засадата(защото е умел),двата централни защитника(Балев и ски заради снажните фигури), и много мощната Общинска ултрас агитка деряща гласове в подкрепа от трибуната на...сайта Т21...

Анонимен каза...

Интересно що плюете сега Сираков, а не плюхте Терзиев и Балев, когато минаха към Славчо Атанасов, а пък Славчо Атанасов мина към АБВ на Първанов? Може Сираков да не ще да е с Гоце, което му прави чест, поне остава в дясното. Балев и Терзиев правят теманета на Акимов,правеха и на Енкин, а Сираков отдавна е опозиция. Сираков в съвета е комбина с Шошкова, пък тя е от ДСБ на Костов.

Анонимен каза...

Браво 32-и, това много ми допадна. Жив и здрав да си. Поздрави.

Анонимен каза...

Пена кажи как купи онова хубаво Субару де като ново върви над 50 000 лв?
Енкин крадеца да каже Пежото как купи и 2 та апартамента в София, а ние обещаваме че няма да извадим на бял свят снимките с женският Октопод!
А Гелето да каже как 12 лева плаща наем за корта на Общината?

Анонимен каза...

Има някаква символика тук!
Всички отбори обявиха играчите,трансферите и тактиката,точно както и футболните отбори преди началото на пролетният дял на АПФГ!
Имаме отбори,имаме арена,имаме публика(всякаква),рефери(къде подкупни, къде не)...
Спортът за един мирен свят!

Анонимен каза...

Тия като се събраха не обсъдихали кой ще номинират за кмет на есен?

Анонимен каза...

Тия поне искат нещо да се случи,нещо да се промени,като ги гледам нито един досега не е участвал в състезанието,а другите до болка познати.

Анонимен каза...

Нова дружина, нов късмет!
Налага се опълчение срещу комунистическата сган, била тя с име БСП или ГЕРБ!

СЕГА!!! каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Така си е и въпреки ,че старите имаме повече опит имаме нужда и от по млади хора, които ще останат в града ни и ще помагат за неговото развитие.

Анонимен каза...

39-ти. Ти друго, освен да плюеш комунизма и всичко свързано с него, можеш ли? Съмнявам се!

Анонимен каза...

Мога и да ви мразя-аргументирано!

Анонимен каза...

42-ри, коментара ти е отбелязан като "напълно лишен от какъвто и да е смисъл"!

Анонимен каза...

43 и 44 - Искам само да ви кажа, че всякакъв род разсъждения, а още повече упреци против комунизма просто не са актуални.Светът, България, Троян имат съвсем радлични проблеми - разсъждавайте и анализирайте тях. Другото е безсмислено и навява емоции /сигурен съм в много случаи немотивирани, дори обратни на личните ви социални интереси днес/Понеже се опасявам, че това последното няма да го разберете, ще ви помогна. Сигурен съм, че не сте изявени собственици на имоти, не притежавате значими суми капитали, не управлявате голям брой наети работници.Това ви прави социално незначими.Прави ви бедняци, принудени да се борят за хляба си.Прави ви завистници към имащите.Прави ви противници на забогателите.Осъзнайте - днес светът няма комунизъм и антикомунизъм. Днес светът се дели на имащи и нямащи. На вечерящи със златни лъжици и все повече лишени от елементарни човешки потребности.И ето го огромният парадокс - вие, /извинете/ небогатите, заемате неприсъщата ви социална позиция.Да, има неправомерно забогатели бивши комунисти.Но в Троян например неправомерно забогателите антикомунисти са много повече. Огледайте ги един по един и ще стигнете до този извод.
/Извинете за нравоучението/

Анонимен каза...

45-ти, ти или си наркоман или тотален олигофрен.
И не запърви път се опитваш да проповядваш глупостите си, че нямло комунизъм.
Видно е че си толкова зле в главата, че си въобразяваш не само само свободен свят, а и на индустриалец го раздаваш.
А като ти е толкова любим комунистическият лидер Минко Акимов, ти пожелавам днес беазаварийно движение по перфектно изчистените троянски улици!
Един социално незначим!

Анонимен каза...

46-ти. Чети внимателно! М Акимов изобщо не ми е любим. Второ - той изобщо не е комунистически лидер.В дейтвията му, в морала му няма нищо комунистическо. Тъкмо тази твоя грешка искам да подчертая. Ти смяташ за комунисти хора, които и материално и идейно са много далеч от комунизма.Схващаш ли? Ако си добре с главата, разбира се.Освен това, ако забелязваш аз, за разлика от тебе, не те наричам нито наркоман, нито олигофрен.

Анонимен каза...

Ти не си наред, честно!
Или си някакъв извратен хуморист?

Анонимен каза...

Аз не съм изявен собственик на имоти/ имам един апартамент построен с кредит от ДСК и изплатен от скромните ни заплати преди 25 години/, не притежавам значими суми капитали,/ защото със жена ми сме били на държавни заплати/, не управлявам голям брой наети работници/ защото самият аз съм такъв/, но мисля ,че не съм социално незначим, защото хиляди са като мен.А ти който се описваш социално значим от къде се пръкна?На коя богата столетна династия си представител?Какви родови умения и капитали си наследил, като и ти се подписваше преди години на ведомост като мен/ за да си позволяваш да ме характеризираш.Ти си от тези , които живеят на кредит от банката, ти си от ония, които неизплащат с месеци мизерните заплати и осигуровки върху МРЗ на наетите ти работници, и ти си от ония дето си накупихте луксозни коли и се направихте палатите на гърба на тези не богатите, ти си от тия дето ходиш по скъпи курорти, за да демонстрираш благополучие и висок стандарт на живот, ти си от тия, които винаги ходят на покупки, когато има най-голямо струпване на клиенти, за да видят хората колко и как си пълниш количката със скъпи и изискани храни и напитки,накрая и ти се от тия дето си укриват печалбите от фирмата, изкарани пак от тия в 4неприсъщата ти социална позиция4.Ти си от тия, дето благодарения на счетоводител- магьосник изкарва фирмата ти, на "нула" или загуба, за да не плащаш данъщи, ами я докарва до там,че и държавата има да ти дава.Ние не можем всички да сме такива велики бизнесмени като теб.Ние сме хора не богати/ бедни/, "лишени от елементарни човешки потребности ", които сме" завистници към имащите" според теб, не "ядем със златни лъжици", защото ни е по-сладко да ядем с обикновенни , и ни е сладко с тях,защото залците които преглъщаме не са взети с мошенничество от устата на "лишените от човешки потребности. Чичо Гошо

Анонимен каза...

№ 45 , я ми ги изпиши тези богати некумонисти, че да ти кажа евала.Ти вероятно не си от Троян и непознаваш хората.Чакам за обективната ти характеристика на на некумонистическите богаташи.Аз знам само за един.

Анонимен каза...

Нас червеното знаме роди ниииии...
Нас не ще ни уплаши форумаааа....
Горният коментар, по най-бързият начин да се публикува в отделен материал и да се разлепи из целият град!
Поздравления!

Анонимен каза...

Абе тука що си мисля,че имаше още няколко коментара преди последния или съм санувал и халюцинирам:):)Егати мистерията ще сменям напитката:):)

Анонимен каза...

Ха и аз си въобразих че ме хвана халюцка, ма наистина имаше :)

troyan21 каза...

До №52 и №53: Може би сте гледали коментари под друг материал?! Трием само коментари, които не отговарят на двете правила: 1. Да не се пише на латиница; 2. Да не се пише само с главни букви.

Анонимен каза...

Егати майтапа единия беше моят 15 мин. го писах и беше на перфектна кирилица със всички изисквания на форума така,че никаква халюцинация не ви е хванала.Явно има пробив във сайта от хакери и като знам към кого бяха насочени коментарите вече съм напълно сигурен за кого работят.Играта загрубява господа!!!!

James Bond, Agent 007

Анонимен каза...

Разбираше ,че имаше и то много истински коментари единият завършваше с една много хубава мисъл на Томас Джеферсън „С демокрацията е свършено, когато започнете да отнемате от хората, които искат да работят, за да го давате на тези, които не искат да работят.“- Незнам на какво се дължи изтриването но определено ако от troyan21 не са замесени има над какво да се замислят редактора и админа.Може би найстина е застрашена свободата на словото в Троян.

Анонимен каза...

Това се и очакваше от този форум.

Анонимен каза...

Добре бе, за какъв к.р сте ми вие, при положение, че всичко редактирате. Я, го духайге, господа демократи.

Генадий Маринов ,Т21 каза...

до 58 , тей тей

Генадий Маринов, Т21 каза...

ДО №59: Моля ви, не спекулирайте с името ми.

ДО ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ: Държа да заявя, че нямам нищо общо с казаното от №59.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Администратор каза...

Генадий Мариновците !!!! Я млъквайте ,че ще ви забаня за вечни времена по IP-та , майпита и всекви cookie-та мукита!!!!!А постове ще трия докато не влезе в ред форума.

Анонимен каза...

Жалко за случилото се!!!Т21 и този форум до днес лично на мен ми бяха последната надежда ,че животът в този град не е замрял напълно и ,че наистина се случва нещо демократично което може да доведе до промяна към по добро.Но за съжаление (разбира се ако наистина редакторите не ни заблуждават ,че не са замесени в триенето на коментари ) службите явно не спят и всичко е под контрол както на национално така и на местно ниво.Което идва да рече ,че всичката тази положителна енергия която кипи от този форум е напразна.А комунизмът и методите му на управление и контрол от недалечното минало в името на запазването на всяка цена на властта работят с пълна сила в Троян.

С уважение един вече Незаблуден.

Анонимен каза...

Чичо Гошо! Тъжното е точно в това, че нещо не разбираш. А то е - често в този форум се пише яростно и злостно против комунизма. В същото време не се одобрява и ставащото днес.Какво всъщност се иска, питам.Така като ти си представил собствентото си положение ти си чист комунист - построил си къща преди 25 години, а днес какщто сам казваш не ядеш "със златна лъжица" и не ходиш на курорт. От кои си всъщност?

Анонимен каза...

За 62. Нужно ти е ограмотяване на тема комунизъм. Комунизмът проповядва национализация, а не приватизация. Комунизмът означава секвестиране, а не реституция. Означава планова икономика, а не пазарен хаос.Ако това ти е ясно къде виждаш комунизъм? Нима не виждаш, че скоро и болницата и училищата в този град ще бъдат ликвидирани? Като заводите.Сляп ли си за това, което се случи след 1989г? Та то унищожи всичко построено от комунизма.

Анонимен каза...

"Масовото приемане на една идея не е доказателство за нейната вярност!"Но това не пречи да ни поограмотиш,№62,човек винаги може да научи нещо ново за комунизма.Новите неща в науката обикновенно първо се прилагат експериментално върху животни,но през 1917-та започнаха направо върху хора.Така че-кога ще раздаваш наганите и тужурките и да почваме национализацията.С желязна ръка ще подкараме това стадо към щастието!Остров Персин си е още там,Сидеров-началник лагер и за три години АЕЦ-а готов... АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Пардон,постът ми е към 64,ане 62. АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

"Нужно ти е ограмотяване на тема комунизъм.Сляп ли си за това, което се случи след 1989г? Та то унищожи всичко построено от комунизма".........Ами с едно само мога да се съглася с теб,че повече упреци против комунизма просто не са актуални, защото комунизъм в България никога не е имало, имаше управление на една партия която се наричаше БКП,която после пък стана БСП и това е единствената причина когато се говори за онова време да го наричаме комунизъм.Но той оцеля приятелю чрез старата номенклатура, която запази фсктически властта си в държавата и обществото .Особеното на българската промяна е, че всъщност нямаше смяна на елита и изпълнителите - старото правителство или техните синове и дъщери - останаха във властта, било като политици, като висши държавни служители от БСП или пък икономчески босове, така наречените олигарси.Я покажи ясно тогава къде е разликата между едно време и днешните уж демократични лумпени на власт,реално кадърни само в едно - да крадат и ограбват трудещите се и труда им, че човек да ти се възхити на аналитичния и обективен ум и браво да ти каже!Разлика няма , защото днешните строители на демокрацията са децата и внуците на комунистическата смет.Комунистите след 89 трансформираха политическат си власт в икономическа.Кажи кое от недъзите , язвите и проблемите на сегашна България не са причинени от комунистите? Мутрите, кредитните милионери , разните други престъпни боклуци.Само не ми казвай , че днешните проблеми ей така са се появили.Каква е разликата между партийния апаратчик и мутрата? Единствено в предпочитанията им за песните - единият слушаше Маргрет Николова, а другият - Глория. Огромна е разликата, но не по същество...Та в този смисъл на опростачване на народа, на мутризация на държавата схващам нещата като късните последици от комунизма.Тогава вземи да ни светнеш кои е виновен за това унищожение което се случи след като виждаш разлика от преди 1990 г.? - Масата от съгражданите ни трябва да е сляпа като мен. Бъди така добър да ни светнеш!

Анонимен каза...

Уважаеми 67 - Благодаря за културния анализ. Приятно е да се обсъждат нещата с грамотни хора.Въпросите са ти много.Нека отговоря на най-важния - кой е виновен за това унищожение, което се случи?Спомни си началото.Преобладаващото мнозинство от бълг граждани очакваха, искаха промени. В това число и много комунисти се дразнеха от слабостите и пропуските на тогавашната власт.Подкрепата беше масова.За съжаление под ръководството на Андр Луканов и група експерти бе изработен план Ран-Ът който в основата си има за цел разрухата на България.Бяха присвоени много обществени фондове, беше сложена ръка на външните търговски централи,вероятно са раздадени и сухи пари /куфарчета, торби и дявол знае как/Това извършиха бивши комунисти подвластни на ДС.Ти вероятно имаш съседи, познати, а може би и приятели бивши комунисти. Според тебе те дали са взели нещо? Убеден съм, че не са.С това искам да ти светна, че не може всички да се слагат в един кюп. Всеки има свой морал, свой начин на действие,своя мярка на поведение.Дори комунистите се различават един от друг.Дори възможностите им са различни.Та не всички са взели, де.После Ж Желев върна земята в реални граници и задълго ликвидира земеделието ни.По-късно Ф Димитров,Ал Божков,Бакърджиев озвършиха прословутите приватизации за лев за два и сложиха огромни комисионни.Преди тях беше Жан Виденов,чиито министри оставиха българите дори без хляб /изнесоха го/Правителството на Царя успокои политически нещата, но 800-те му дни се оказаха блян непостижим.През предните години властта попадна в ръцете на син на бивш член на Политбюро - С Станишев.Мен ако питаш не беше за тази работа това момче. От него трудно може да излезе дори кмет на град.Общо обаче не си прав когато говориш за деца и внуци на бивши партийни величия.Вземи децата на секретарите на БКП в Троян- дъщерите на С Търновски са в София /учителка и лекарка/, на К Койнов - дъщерята е помощник прокурор, синът най-често пиян/,на Дочо Дочев синът събира старо желязо, на М Генковски синът е водопроводчик,на Марин Ганков - единият емигрира в САЩ, а другият син предстнавлява фирма за колетни пратки.Нещата драги са конкртни.И не комунистите въобще, а малцина от тях имат участие в разрухата.Но аз тъкмо това искам да обясня.Упреците да не бъдат срещу комунизма, едно абстрактно понятие, а да бъдат насочени срещу конкртните носители на грешките и престъпленията.Да говориш непрекъснато срещу комунизма означава да прикриваш истинските причинители на бедата с определението "ами те комунистите са виновни".Повтарям, да, има виновни много комунисти, но има и много комунисти изпаднали в жертва на същите проблеми, от които страдат и мнозина от пишещите тук.Така в един момент уж бивши противници се оказват еднакви страдалци.Всичкото ми писане е, за да се осъзнае това.А иначе не мислете, че защитавам нещо, което наистина го няма.

Анонимен каза...

Понеже спорът започна по повод не комунизмът като цяло ,а относно месните хамелеони като градоначалникът които се хвали гордо по БНТ с поста милиционер и дългогодишен началник на НМ -репресиращия орган на БКП в най-ужасните години за Българският народ след Османско иго и пръв демократ сега.Та ако обичаш ни кажи към кои го причисляваш. Към виновните много комунисти, или към комунистите стрдалци изпаднали в жертва на същите проблеми, от които страдат мнозината пишещи тук.И смяташ ли ги за истинските причинители на бедата ни заедно с другия негов партиен другар Енкин като имаш предвид до каква разруха докараха градът ни.И на последно място имат ли и двамата моралното право да продължават да управляват и да зависи от тях съдбата на Троян? Щото аз такива като тях и многото други в общинския съвет като раздаващия в съседната тема Мичо Генковски акъл политически нагаждачи и въжеиграчи хамелеони не знам как да ги наричам.

мичо генковски каза...

За 69 - На какво основание ме нареждаш сред "политическите нагаждачи и въжеиграчи хамелеони"? Кому раздавам акъл в "съседната тема"? Ако си чел редовно моите статии, щеше да знаещ, че преди 5 години точно моята статия "12 години стигат" сложи началото на края на управлението на Д Енкин.Да ми посочиш някой от тогавашните опозиционери на Дилян да е дръзнал да се опълчи по подобен начин на управлението му...?! Ако си следил информациите във в-к "Троян-21" през миналата година, щеше да разбереш, че аз съм негласно обявен за вътрешна опозиция на ГЕРБ.Защо? Защото се обявих против един неоправдан кредит от 4млн лв, защото исках поредица от мерки за спасяването на града. Тези мерки са разностранни, но ги описах вестникарски в статията си "Юпитер, смили се... Давай, кмете!" Та, да се разберем - на кого се нагаждам - на Д Енкин или на М Акимов? На БСП или на ГЕРБ? Запомни, драги, аз имам мнение и то цели просперитета на Троян. Давам подкрепата си за всяка градивна идея и ще възразявам срещу всичко деструктивно.Само че за успех е нужен широк кръг от съмишленици. Нямам ги и това е причината да не успявам. Е, колкото успея!

Анонимен каза...

Ами господин Генковски постарах се да ти прочета всички писания в този вестник и като гледам отзивите на повечето хора които те познават съм те наредил на точното място.Просто си толкова изкусен играч ,че наистина надушваш кои ще са печелившите за следващите избори и се нагаждаш към тях.Но много е грозно като разбереш ,че започват да губят доверието на хората професионално да се измъкваш и да се обръщаш срещу тях прикривайки се със сладки думи и анализи изграждайки образът на супер загрижен за градът ни.Понеже спомена статията "12 години стигат" ще ти цитирам какво си написал по повод какъв трябва да е новият кмет...""Троян обаче не се нуждае от кмет манекен, а от динамичен, грамотен мениджър, който да се отнася към градското стопанство като към специфична фирма, която трябва да просперира. Да става все по-богата. Успешно да се конкурира с другите. Безспорно тази роля е по силите само на добре подготвен мениджър."".Хайде обесни ни като със сигурност много добре си познавал сегашния кмет още от времето когато беше шеф на Народната Милиция сте били съпартиици в БКП какво от тези качества си мислил ,че притежава та се прикрепи към неговата партия и хората които го подкрепиха на изборите.И със какъв морал го оплюваш и критикуваш сега както Енкин преди време.Нали и тримата сте от едно котило.Бъди мъж и застани зад него като братя Данкови въпреки и виждайки ,че е губеща фигура но не си позволяват да го показват по медиите ,ами дори застават зад него за следващите избори .Не помниш ли като дългогодишен шеф на идеологическия отдел в троянската управа на БКП преди 1989 г.,че партията която те храни се защитава до гроб.Ей за това хемелионство и нагаждачество говоря.Не ми се мисли ако причината за предателство е това което са коментирали някои ,че си пренебрегнат от кмета и не ти е направил асфалтов път с общински пари до къщата за гости както направи на братята до тяхната къща над Балканец.И ако искаш да ни убедиш ,че наистина това което коментираме за тебе твоите НЕ фенове е оплюване и неистина,а наистина си както ти се описваш конструктивна фигура милееща за Троян.То излез като истински мъж и се пребори със всички чукурки които ще се кандидатират за следващите избори за да си сигурен кои е най голямата чукурка от вас.Ако нямаш смелост то по навреме ни кажи към кой си се насочил да подкрепиш и прикрепиш за следващите избори та да ти помогнем ако го познаваме по добре от теб и да ти дадем съвет дали отговаря на твоите критерии та да не станеш за смях след две години като почнеш пак да го оплюваш като предишните двама. Разбира се това ще важи ,ако пак уцелиш печелившата партия в което не се съмнявам лично аз.

Чукурката.

Анонимен каза...

Първо - не разбирам тази статия към кого е насочена. Второ - такива лекции да изнесе пред съветниците, тъй като те са отговорни за развитието или затъването на един град, барабар с кмета. Трето - Мичо като се натиска да е съветник всеки мандат, нека каже какво лично е направил за Троян та има смелостта да прави подобни анализи. Досега идеите му са откраднати от други съветници, за което нека не си мисли, че не се знае. Четвърто - аз ли бъркам или вече е почнало предизборно раздвижване?
Друга чукурка

Анонимен каза...

Другарят Генковски е написал добро литератур
но произведение. Засенчва всички фурумци,не мо
же да му се отрече.Но защо не се отдаде на писането , когато беше тапа на Партията , а пише сега , когато е символ на "чукурката" в града?
На нова партия ли се гласи за съветник наистина ?

ЕДИН СЪСИПАН каза...

УВАЖАЕМИ ФОРУМЦИ ПРЕДЛАГАМ ДА ПРЕКРАТИМ ДЕБАТИТЕ ПО СЛУЧАЯ "ГЕНКОВСКИ" И ДА БЛАГОДАРИМ НА КОЛЕГАТА - 71 ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНИЯ АНАЛИЗ И ТОЧНА ОЦЕНКА ! БКП + БСП + ГЕРБ В ТРОЯН = НА РАЗРУХА /СЪСИПИЯ / ЗА ОБЩИНА ТРОЯН

Анонимен каза...

Браво на 71 и на 74, анализите им са точни. Комунизма не си е тръгвал никога от Троян и който не вярва че е така може да се разходи от Лесопласт до хлебозавода и да се огледа на ляво и дясно и да порасъждава кой и как разказа играта на този град.Колкото до Сираков,Шошкова,Енкин и всички слагачи из община и държавни служби,то комунизма е в главите им.Никой от тях не би постигнал нищо ако е далеч от държавната софра.Такива като тях ликвидираха и продължават да ликвидират малкия и среден бизнес в държавата, такива като тях убиха вярата в успех чрез упорит и почтен труд, такива като тях 20 години ни обещават светло бъдеще, след което натискаха и продължават да натискат всеки опит на дребния и средния предприемач да работи за себе си и по този начин да е полезен и за всички останали.Тези службогончи са вечните "спасители" на българкия народ, но никога не забравят първо да уредят себе си на държавната ясла, тъй като много добре знаят какви "пекрани" условия за просперитет и развитие сасъздали за т.н. обикновенни хора.Напъните за властта ще са големи за следващите избори именно поради гореизложеното.Тези хора не могат да виреят извън държавната машина, те така са научени, приказки, заседания на общинския съвет, табели по улиците за усвояване на европари,АЛА бала и някой друг банкет на държавна сметка, семинари и екскурзии и сладки приказки за бъдещето на троян. Комунизма не си е отивал от троян, който не вярва да се замисли кои "бизнесмени" оцеляха в Троян и този път мислено да тръгне от Беклемето, мине по улица Крайречна и стигне до завод "Обнова" в Черни Осъм и гледа от ляво и дясно и от дясно и ляво и ще се увери че комунизма не е излизал от главитите на гореспоменатите и техните съмишленици. Двадесет години ала бала и комунизъм в главите.

Анонимен каза...

Абе хора като чета коментарите във всички теми относно сегашните и предишни управници на Троян почти всички до един са негативни.Което ме навежда на мисълта ,че хората явно не са толкова заблудени,и се питам.... като почти всички сме на едно мнение, кой все още ги избира в този град тези тарикати от времето на комунизма да ни управляват???

Анонимен каза...

Основно малограмотните, част от пенсионерите бленуващ по ком. минало и най-голямата част са мангалите с които напълниха градът точно поради тази причина, те ги избират!

Анонимен каза...

Апропо, щеше да има интервю с продължение с кмета. К'во стана, аз ли го проспах, или нещо се случи!? Какво може да каже редакцията на вестника?
Какво стана с конкурса тоже?

мичо генковски каза...

На 71,72,73 и т.н. защото явно един и същ е авторът на тази поредица.
Статията ми няма нищо общо с партии, политика,избори.Нямам намерение да се "ориентирам" към печеливша партия.Няма да се кандидатирам за предстоящите кметски избори.Не се отказвам от изискването кмет-мениджър.Не бързам да заставам нито "зад", нито "пред" който и да е кандидат - все още няма кандидати. Когато се появят ще ти кажа кого подкрепям.

Анонимен каза...

Дедо Мичо, при цялото ми уважение към годинките Ви като си такъв юнак и екстрасенс що не се явиш самостоятелно на изборите та да видиш колко заблудени фенове са останали да ти вярват въпреки ,че баламите явно няма да се свършат в този град след като избират все едни и същи чукурки.За това което си мислиш ,че 71,72,73 и т.н.десетките от всички теми ми се ще да те успокоя ,че са едни и същи ,което щеше да е добре за теб но си много далеч от истината.То като гледам във всяка тема където се появиш е пълно само с твои "симпатизанти".Не разбрахте ли ,че всички физиономии от времето на комунизъма и социализъма ,че омръзнахте и сте супер противни вече на хората та още драпате за кокала.Време е да дадете вече път на младите.Скрийте се някъде и си харчите крадените парички.Ама викаш пуста му лакомия ,мой да е една едничка заплата на съветник,ама и тя си е сериозен доход за нищо-правенето при тази мизерия и глад до която докарахте Троян.А по въпросът за това,че нямаш намерение да се "ориентираш" към печеливша партия и няма да се кандидатираш за предстоящите кметски избори ще ти припомня една поговорка...."Голям камък хвърли, голяма дума не казвай!"..И не се сърди нищо лично просто описвам как изглеждате в очите на повечето хора всички стари муцуни от времето на комунизма.Явно не можете да се усетите сами.Просто е време да излезете в дълга политическа пенсия и да дадете път на младите не омърсени и образовани в този град които с помощта на новата пречиствателна станция да ви изчистят мръсотиите и да се опитат да съживят Троян.

Честит Трети Март на всички истински БЪЛГАРИ!!!
Капитан Петко Войвода:)

мичо генковски каза...

На 80 - Виж какво, дедовото. Избягвам да влизам в диалог с подобни "капацитети", но за тебе ще направя изключение. Очевидно моите статии могат да бъдат разбрани само от хора, които умеят да четат.И разбира се обективно да коментират.Ти, дедовото, пишеш: "Време е да дадете път на младите". Нима не прочете, че аз завършвам моята статия с думите:"Отчайващо тъжно е, че щом стане дума да избираме, все поглеждаме към политическия фризер, вмирисан на управленски нафталин." Казано простичко това означава -трябват нови хора.Ако можеше да мислиш щеше да доловиш и болезнената самоирония наред с безнадеждното отчаяние за съдбата на града.Но тебе те вълнуват далеч по-практични неща - заплатката, кокала,лакомия, парички.А мене ме вълнува съдбата на Троян и троянци.Както се казва - разни хора, разни идеали.Ако имаше доблестта да се подпишеш с името си, щях да ти изпратя с пощенски запис следващата си заплата на общински съветник.Иначе всичко разбрах.Разбрах даже, че не ти си писал под №71,72,73 Не разбрах само защо ме забъркваш с юнаците и екстрасенсите.Но щом казваш...

Анонимен каза...

Дедо Мичо верваш ли си наистина като си пишеш тези неща.По въпросът със заплатата и това ,че не си пиша името ,то си е запази заплатата за улицата на хотелчето щото явно няма да стане с общински парички.Пък и ако искаш да си още по истински и да си направиш P.R. за следващите избори вземи да възстановиш всички заплати от дремилото и ги дари на някои социален дом.Така ще ни докажеш на дела ,а не само на теория,че не те вълнува този въпрос щото в очите на повечето избератели точно за това дремете там. Аз ако съм искал да ме хранят данъкоплатците преди тебе съм имал възможност да се класирам за дремилото наречено общински съвет.Но за разлика от теб политиката и разтягането на локуми не ме влече и повече от 15 години създавам работа на няколко семейства и оцелявам все още при създадените най-благоприятни икономически и социални условия за развитието на фирмите в нашия град от капацитети като теб.И ако искам да си правя реклама на името и да се изтъквам колко съм умен и велик то има специални места за това най отгоре и в страни на формата.И понеже ме кефиш ,че си войвода макар и само по форумите ще си позволя да ти дам един съвет вземи е свърши някаква полезна на практика не само на теория.Щото иначе почваш да ставаш смешен и досаден.Аз поне не забелязвам има друг общински съветник да си прави така усилено реклама и да е такъв активен писател по форумите като теб.Явно хората и поработват нещичко.И да знаеш много отдавна съм се научил да чета и то на няколко езика само не мога да разбера защо от твоите статии ми лъха някаква фалшива загриженост.И не съм този за които ме мислиш ,аз съм номер 82.

мичо генковски каза...

На 82 - Очевидно най-добре владееш езика на злобата и ненавистта.Ялова дискусия! Затова я прекратявам.Все пак благодаря ти, че следиш всичко, което пиша.Това означава, че всъщност не ме считаш за фалшив.Иначе не би прочел нито ред. Успелите съграждани, за какъвто се представяш, не бива да стоят анонимни, а активно да се включат за измъкването на Троян от блатото, в което пропадна.Аз, за разлика от тебе, бих ти повярвал и подкрепил, макар че често при разговорите ни следя ироничните ти подмятания.Появата ти във форума, обаче, ме кара да имам друг поглед за възможностите ти - губиш магнетичната си сила.Сещаш ли се?

Анонимен каза...

Ей и аз спирам за сега защото явно нищо не си разбрал от това което искаме да ти кажем всички пишещи ,защото аз имам само 2-3 коментара.А то е само за твое добро и за доброто на града ни.С две думи и директно само ще ти кажа това което трябваше да разбереш.А то е (и не се отнася само за теб разбира се) ,че докато всички червени бивши номенклатури рекетьори от времето на социализма и техните протежета без значение в какъв цвят сте се обагрили във времето не изчезнете веднъж за винаги от управлението на градът ни ,никога няма да дойдат тук абсолютно никакви инвеститори.Та ако ще не само от Китай ами и от космоса да ги повикате.Всичко читаво което се появи се отвращава от всички вас и се маха от Троян.Това е и причината успелите съграждани които не са свързани с червената номенклатура в градът ни да стои анонимна и да не се включва в измъкването на Троян от блатото.Замислял ли си се над думите на Томас Джеферсън цитирани по горе „С демокрацията е свършено, когато започнете да отнемате от хората, които искат да работят, за да го давате на тези, които не искат да работят.“.. колко е актуална за Троян.Ние останалите тук все още работещи злобари и завистници плашаме най големите данъци за да има за вас наработещите управляващи градът ни.Дано си разбрал накрая за какво беше цялата ялова дискусия,ако не явно си безнадежден случай!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |