Акимов и Нанков гостуваха на новия игумен на Троянския манастир

* Дядо Григорий сподели, че вече е поискал финансова проверка на манастирските дела * Кметът намекна, че Общината ще търси удължаване на срока на споразумението за Изложението в Орешак
 
ПЪРВАТА СИ ОФИЦИАЛНА ВИЗИТА при новия игумен на Троянския манастир Браницки епископ Григорий, който встъпи в длъжност тази неделя (20 февруари), направиха кметът на Троян Минко Акимов и областният управител Николай Нанков. Дядо Григорий прие високите си гости в игуменарницата вчера следобед (23 февруари), а разговорът имаше широк диапазон от светски теми.

ИГУМЕНЪТ СПОДЕЛИ притесненията си от недовършеното ново манастирско крило и необходимостта от обезопасяване на параклиса, който посреща литийното шествие с иконата на Св. Богородица Троеручица на храмовия празник през август. Друг голям проблем са течовете в манастирската църква, които могат да повредят стенописите. Дядо Григорий подчерта, че още е в процес на опознаване на ситуацията в Обителта, но вече е направил постъпки за предизвикване на финансова проверка на манастирските дела, проверка ще има и на договора с фирмата изпълнител на новото манастирско крило.

ТРОЯНСКИЯТ ГРАДОНАЧАЛНИК ПОДЧЕРТА добрите практики в съвместната работа на Манастира с Община Троян и изрази увереност, че и занапред ще е така. Разбира се, не бе подминат и въпросът за Националното изложение на занаятите в Орешак, което е разположено върху манастирска земя, а неотдавна бе сключен договор за безвъзмездно ползване на терена за срок от 35 години. Г-н Акимов наблегна на факта, че през 2011 г. в обновяване на сградния фонд на Изложението ще бъдат вложени около 1 млн. лв. и това дава основание на Общината да поиска удължаване на срока за ползване на земята.

ТЪЙ КАТО БЕ СРЯДА – ден, в който винаги се пости, дядо игумен почерпи гостите си само с кафе и локум. От своя страна кметът и губернаторът подариха на своя домакин картина от троянския художник Спас Балев и рекламни материали за община Троян. Г-н Акимов покани Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий на общоградското тържество в Троян на 3 март.

Ралица Бенчева, ТВ ”Оптиспринт”

11 коментара:

Анонимен каза...

Комунист в църква?
Утре се очаква и Осама Бин Ладен да иде да се изповяда!

Анонимен каза...

Миню дето до скоро стоеше на входовете и си записваше кой влиза в църква стана набожен. Освен това не пропуска възможност да направи PR. Прост пример е това че той и сина му явно са извънземни.

Те ходят редовно на баскетбол, футбол в залата, лов, риболов, ски, членуват във водния клуб, танци, тенис, туризъм и през другото време банкети, приеми и срещи по кръчмите. В крайна сметка кога работят тези хора? А работят ли изобщо?

Анонимен каза...

Ето и още нещо, писано от г-н Акимов в статия във в-к „Троянски глас“ от края на м.Септември 1989-та година.
Цитат: „Подривната дейност на империализма срещу нашата страна цели да дестабилизира икономическите устои на обществото ни, да наруши морално-политичекото единство на народа. Под ръководството на партията /БКП/ и с пълната подкрепа на населението и органите на МВР /народната милиция/ успешно се справят с всички явни и скрити врагове, активно съдействат за по-нататтъшното укрепване на българската нация. В борбата срещу престъпността широко се използват съветският челен опит и постиженията на братските социалистически страни. В дните на 45-годишшнината от социалистическата революция в България, чувствувайки своя боен празник, единни и сплотени около Априлската линия на партията /БКП/, органите на МВР /народната милиция/ не ще пожалят сили и занапред да бъдат стоманен щит и меч за защита на социалистическите завоевания на нашия народ и процъфтяването на социлистическа

Анонимен каза...

Стига критики,отишли до църквата пиар,ами той е кмет и не за 1ви път ходи на църквааааааа..дори и областния ни е уважжилл --------------------------------прогноза за времето:ще вали син сняг над Орешак

Анонимен каза...

Цункайте с дядо поп като в доброто старо време.

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Няма лошо, че Областният и Кмета са отишли на среща, даже е необходимо да се осъществяват такива срещи при новоназначени ръководители, не само по протокол но и за изграждане на връзки между ръководителите на институциите. Питам Кмета обаче: Защо панаира в Орешак/провеждащ се през м. август/ беше ограничен до изложбата? Израснал съм в Орешак/до изложбата/ и откак се помня, панаира започваше от стария съвет/дето сега стоят грозни руини на централната улица на селото/ и завършваше до площада на манастира. Приемам, че площада на манастира е собственост на църквата, но улицата е публична общинска собственост. Кой и на какво основание ограничи месторазположението му? Има ли заповед на Кмета/предишния/ за обхвата на провеждащия се панаир? Какви са мотивите? Има ли намеса от по-предишния игумен, дето построи стена от манастира до изложбата? Г-н Кмете, знам че се четете мненията и изказванията във форума и Ви питам-ще отговорите ли на въпросите ми?

Анонимен каза...

Църквата се слива с милицията

Анонимен каза...

Минко Акимов е най-наглата и безочлива мижитурка заставала на челото на този град!
Има наглостта да се изявява медийно,от тази статия видно е забравил на коя власт е лизаз задника дълги години и колко хора са имали проблеми че са ходили на църква.
Какво правиш ти там бе?
А това че пътищата в Троян изобщо не са чистени, това не е негов проблем!

Анонимен каза...

НЕГОВО ПРЕОСВЕЩЕНСТВО ТРАПЧАНСКИ ЕПИСКОП МИНЮ КМЕТ НА СЕЛО МИНКО АКИМОВО, завършил право във Вашингтон както той сам твърдеше по време на една от сесите на ОБС-Троян.

Анонимен каза...

Към №6 - За панаира - новия шеф на изложението, назначен от кмета, го ограничи доколкото знам.

Анонимен каза...

До последния коментиращ от ЕМ/SI: Новия шеф на панаира не може да ограничи, определи обхвата на панаира, щото няма такива правомощия. Територията е публична общинска и това може да направи по закон единствено и само Кмета!/чл. 44 от ЗМСМА/. Та питам сегашния Кмет-има ли заповед от предишния и какви са мотивите?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |