„Различни сезони“ на Петя Димова в Серяковата къща

* Варненската троянка, родом от Шипково, се представя с живопис и отново прави реверанс към родния край; откриването на изложбата
 1 юни, четвъртък, 18:00
Предстоящо
НА 1 ЮНИ, четвъртък (18:00 .), в троянската галерия „Серякова къща” се открива изложбата „Различни сезони” на художничката Петя Димова.

ПЕТКАНА Минкова Димова или както всички я наричат Петя е родена в с. Шипково, Троянско. Средното си образование е завършила в Художественото училище в Троян, а висшето – във Варненския университет „Черноризец Храбър“, специалност културология. От 1976 г. живее във Варна, но винаги се е завръщала в любимия си роден Троян. Твори в областта на керамиката, художествения текстил и живописта. Преподавала е изобразително изкуство и културология в различни варненски училища и читалищни школи по приложни изкуства. Член е на СБХ. Експонирала е свои работи – художествен текстил и живопис, в няколко варненски галерии и на „Шипка” 6 в София. Творби на художничката присъстват постоянно и в базарната част на галерия „Серякова къща”.

ИЗКУСТВОТО заема огромна част от живота на Петя Димова, а  спомените й неизменно я връщат в родния край – Шипково и Троян. С настоящата си изложба в Серяковата къща художничката отново прави реверанс към родния край.

Галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |