Още 30 контейнера за зелени отпадъци в Троян

* Община Троян апелира към гражданите да бъдат отговорни и да използват контейнерите само по предназначение!

Управление на отпадъците
 
СТАРТИРА поетапното разполагане на нови контейнери за зелени и биоразградими отпадъци на територията на Троян, информираха от общинското дружество „Хемус Ресурс –Троян и Априлци“ ООД. С добавянето им дружеството (което се занимава с управлението на битовите отпадъци и стопанисва инсталациите за сепариране и компостиране на общините Троян и Априлци – бел. ред.) цели развитие на изградената през 2021 г. система за събиране на зелени отпадъци.

ЗА УДОБСТВО на гражданите са поставени още 30 броя контейнери за зелени отпадъци, към които се отнасят: цветя, трева, листа, изрезки от храсти, окосени треви и плевели. Събраните отпадъци ще бъдат преработени в компост. С добавените нови контейнери се цели да се ограничи максимално разпиляването на зелена маса, което ще спомогне за опазване чистотата по улиците и околоблоковите пространства, където ще бъдат поставени те.

С ТАЗИ ПРИДОБИВКА
се разширява системата за разделно събиране на отпадъците в община Троян. А апелът ни към гражданите е да бъдат отговорни и да използват контейнерите само по предназначение!

Община Троян
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |