Герман Гачевски е в Топ 100 на най-влиятелните в ИТ сектора у нас

* TSD Group: „Той беше номиниран от колегите за своя значителен принос към българската ИТ индустрия, с особен фокус към развитието на сектора на местно ниво, в Троян. Щастливи сме, че публиката потвърди мнението на нашите служители“

Герман Гачевски
Отличници
 
ТРОЯНЕЦЪТ Герман Гачевски – основател и главен изпълнителен директор (СЕО) на ИТ компанията TSD Group, създадена и базирана в Троян с допълнителни офиси в София и Пловдив – влезе в годишната класация „Топ 100 на най-влиятелните ИТ личности в България“ на индекса Career Show, обявена вчера (25 април). Гласуването бе публично, по интернет, а идеята на организаторите е да се отличат „личностите, които вдъхновяват и служат за пример за добри практики и висок професионализъм в ИТ сферата“. За номинацията на съгражданина ни вече ви информирахме (виж „Герман Гачевски номиниран в „Топ 100 на най-влиятелните ИТ личности в България“ за 2023 г.“ – бел. ред.).

НОВИНАТА научихме от TSD Group, откъдето добавиха следното: „Радваме се да споделим, че нашият Герман Гачевски бе класиран сред най-влиятелните ИТ личности в България в резултат на гласуването и подкрепата на хората. Той беше номиниран от колегите за своя значителен принос към българската ИТ индустрия, с особен фокус към развитието на сектора на местно ниво, в Троян. Щастливи сме, че публиката потвърди мнението на нашите служители. Благодарим на всички за подкрепата!“. Г-н Гачевски от своя, в профила си в LinkedIn, се обърна към своите хора с думите: „Благодарности на колегите, които са ме номинирали за класацията „Топ 100 на най-влиятелните ИТ личности в България". Благодаря на всички за подкрепата!“.

И ПАК да припомним кой е Герман Гачевски. Той е троянец, на 40 и живее и работи в Троян, женен, с две деца, съпругата му също е троянка. Заминава да учи в САЩ по програма за ученически обмен. Завършва католически колеж в Далас (щата Тексас), след това ИТ специалност в Далаския университет (2005 г.). Две години работи като програмист в голяма щатска компания от финансовия сектор, но се връща да прави ИТ бизнес в родния град, където основава TSD Services, каквото е първоначалното име на компанията (негов бизнес партньор и съдружник е съученикът му от троянското СУ „Св Климент Охридски“ Делян Мондешки, който сега ръководи софийския офис). И го прави, повече от успешно, доказвайки поне две неща – че България, дори малкият български град, е място, където може да се прави бизнес на световно равнище и че който си го може, го може. Герман Гачевски и Делян Мондешки влязоха в Топ 20 на най-добрите мениджъри на България в ИТ сектора за 2020 г. в престижната класация на специализираната медия за новини от ИТ индустрията „DevStyler“. Хобито му, още от ученическите години, е баскетболът, днес е в ръководството на местния БК „Чавдар“ и продължава да играе в Б отбора на клуба „Дрийм тийм“ (Чичковците).

ЗА TSD (Ти Ес Ди) Group. В началото, през 2007 г., компанията стартира с двама души, а към 2023 г. екипът й се състои от 75 служители, работещи в трите офиса в Троян, София и Пловдив. От 2021 г. TSD вече е група от ИТ компании – холдинговото дружество TSD Group и дъщерните TSD Services и TSD Software. По-голямата част от дейността на групата, включително администрацията, са концентрирани в Троян. В момента TSD е сред най-динамичните компании на българския ИТ пазар и продължава да се разраства. Специализирана е в предоставянето на ИТ аутсорсинг услуги и разработка на софтуер, работи основно за чуждестранни клиенти от различни бизнес сфери (финансова, застрахователна, юридическа и др.), а от няколко години има своя собствена линия софтуерни приложения, създател е и на българската платформа за управление на бизнес процеси – Hydrogen. Името на имащата вече 16-годишна история компания е абревиатура от Troyan Software Development (TSD).

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |