Герман Гачевски номиниран в „Топ 100 на най-влиятелните ИТ личности в България“ за 2023 г.

* Номинацията (от Career Show) на основателя и ръководител на троянската TSD Group е „за значителен принос към развитието на ИТ индустрията на местно ниво и на сектора у нас като цяло
Отличници
Герман Гачевски в офиса си в Троян
СЪГРАЖДАНИНЪТ ни Герман Гачевски – основател и главен изпълнителен директор на ИТ компанията TSD Group, базирана в Троян с допълнителни офиси в София и Пловдив, една от най-амбициозните, иновативни и динамични компании в района, която бе обявена за №1 у нас в класацията „ИТ аутсорсинг услуги“ за 2016 г., а през 2021 г. влезе в Топ 50 на най-добрите работодатели в ИТ сектора у нас – получи поредно признание. Топ ИТ мениджърът е номиниран в класацията „Топ 100 на най-влиятелните ИТ личности в България“ (2023 г.) на индекса Career Show, научихме от пиарката на TSD Юлияна Михайлова. 
 
НОМИНАЦИЯТА е „за значителен принос към развитието на ИТ индустрията на местно ниво и на сектора у нас като цяло“. Гласуването е по интернет в сайта на Career Show и можете да  подкрепите г-н Гачевски на https://careershow.bg/indexes/it-influencers – с клик на звездичката под името му.

КОЙ е Герман Гачевски? 40-годишен, от Троян, женен, с две деца, съпругата му също е троянка. Заминава да учи в САЩ по програма за ученически обмен. Завършва католически колеж в Далас (щата Тексас), след това ИТ специалност в Далаския университет (2005 г.). Две години работи като програмист в голяма щатска компания от финансовия сектор, но се връща да прави ИТ бизнес в родния Троян, където основава TSD Services, каквото е първоначалното име на компанията (негов бизнес партньор и съдружник е съученикът му от троянското СУ „Св Климент Охридски“ Делян Мондешки, който сега ръководи софийския офис). И го прави, повече от успешно, доказвайки поне две неща – че България, дори малкият български град, е място, където може да се прави бизнес на световно равнище и че който си го може, го може. Герман Гачевски и Делян Мондешки влязоха в Топ 20 на най-добрите мениджъри на България в ИТ сектора за 2020 г. в престижната класация на специализираната медия за новини от ИТ индустрията „DevStyler“.

И НЕЩИЧКО за TSD (Ти Ес Ди) Group. През 2007 г. компанията стартира с двама души, а към 2023 г. екипът й се състои от 75 служители, работещи в трите офиса – централния в Троян, София и Пловдив. От 2021 г. TSD вече е група от ИТ компании – холдинговото дружество TSD Group и дъщерните компании TSD Services и TSD Software. По-голямата част от дейността на групата, включително администрацията и всички останали вътрешни отдели, са концентрирани в Троян. В момента TSD е сред бързо развиващите се компании на българския ИТ пазар и продължава да се разраства. Компанията специализира в предоставянето на ИТ аутсорсинг услуги и разработка на софтуер, работи основно за чуждестранни клиенти от различни бизнес сфери като финансова, застрахователна, юридическа и т. н., а от няколко години има и своя собствена линия софтуерни приложения,  създател е на българската платформа за управление на бизнес процеси – Hydrogen. Името на имащата вече 16-годишна история компания е абревиатура от Troyan Software Development (TSD).

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |