50 години Детски отдел на читалищната библиотека

* Празничният концерт започна по нетрадиционен начин – с карнавал на приказни герои и любими детски книжки, в който се включиха 30 маскирани като приказните герои деца
Юбилейно
КАКВА по-подходяща дата за честване на юбилей на детска библиотека от 1 юни! Точно този ден избра екипът на троянското НЧ „Наука - 1870 г.”, за да отбележи 50-годишнината на Детския отдел на читалищната библиотека. И, разбира се, тържеството беше в пълен синхрон и с Международния ден на детето.

ПРАЗНИКЪТ в големия читалищен салон започна с кратка официална част, в която водещата Вихра Петрова, отговорник на читалищната библиотека, представи историята на Детския отдел от основаването му през 1971 г. до днес. Приветствия за юбилея поднесоха читалищният председател д-р Виолета Койновска и кметът на Троян Донка Михайлова.

А ПРАЗНИЧНИЯТ концерт започна по нетрадиционен начин – с карнавал на приказни герои и любими детски книжки, в който се включиха 30 маскирани като приказните герои деца с книжка в ръка. След тях на сцената излязоха актьорите от габровския Държавен куклен театър, които представиха една вълнуваща постановка на „Ян Бибиян”, неостаряващото произведение на Елин Пелин.

НА СЦЕНАТА излязоха и славеите от Вокална студия „Усмивка”, Габриела, Даная и Преслав от Студия „Гласове”, детската формация на Фолклорен ансамбъл „Траяна”, група от Танцово тудио „Бордо”, мажоретните състави на НУ „Христо Ботев” и СУ „Св. Климент Охридски”. Във фоайето на втория етаж пък бе експонирана изложба с творби на участници в Школата по изобразително изкуство към читалището, а на първия етаж две троянски книжарници – „Виолета арт” (Виолета Стаевска) и ММО „Инвест” (Диана Йончева), отвориха свои импровизирани щандове, на които се предлагаха детски книжки.

ВОДЕЩАТА благодари на участници и публика за съпричастността при честването на забележителната не само за библиотеката и читалището, но и за Троян годишнина – 50 години от създаването на Детския отдел на библиотеката. Юбилейното тържество бе финансирано от Община Троян и реализирано от екипа на НЧ „Наука - 1870 г.”.

Тотка Станчева, НЧ „Наука - 1870 г.“
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |