Голямо дарение от Румен Джабарски за читалищната библиотека

* 50 заглавия от обявения списък в кампанията „Да съберем 150 търсени от читателите книги“ бяха осигурени от „троянеца с
 голямо сърце и щедра душа“

Румен Джабарски
 Приятели

„С ОГРОМНА радост и благодарност съобщаваме, че за обявената дарителска кампания „Да съберем 150 търсени от читателите книги“ по повод 150 години читалищна дейност в Троян получихме сериозно дарение от троянеца с голямо сърце и щедра душа Румен Джабарски. На 13 февруари при нас пристигнаха 50 книги от обявения от нас списък и съвсем скоро те ще са на разположение на нашите читатели. От тяхно и от наше име огромно благодарим, г-н Джабарски!“, споделиха от библиотеката при троянското НЧ „Наука - 1870 г.“.

Част от дарените книги
ДА ПРИПОМНИМ. През 2020 г. се навършва един значим юбилей в историята на нашия край – 150 години читалищна дейност в община Троян. В далечната 1870 г. няколкото будни троянци – основатели на читалището в града, са и първите дарители. Наред с първите първите вноски в касата на читалището, те го абонират за няколко български вестника и купуват първите книги. Идеята на библиотеката на НЧ „Наука - 1870 г.” е в юбилейната година да съживи богатата и благородна дарителска традиция. Обявената дарителска кампания е под мотото „Да съберем 150 търсени от читателите книги” и ще продължи до 20 декември. Списъкът на желаните книги е публикуван в профила на читалището във фейсбук и в читалищния сайт (www.naukatroyan.org).

По информация на  НЧ „Наука - 1870 г.“

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |