Може ли по този начин да се присвоява общинска собственост?

* Теодор Думанов: Доколкото ми е известно, на мен и на моите съседи, този паркинг е общински и не знам как Общината е позволила „запазването” на част от него * Какво ли мислят органите на реда?
Предизвикано
НЕОТДАВНА, в средата на м. декември миналата година, писахме за едно самоволие или по-точно незаконно самоуправство, с което находчива нашенка силово бе „осигурила” няколко места за паркиране на свои хора пред вкъщи (на ул. „Любен Каравелов” срещу двора на НУ „Св. св. Кирил и Методий”). Тогава средството бе грамаден заплашителен надпис „Не паркирай”, изписан с блажна боя върху асфалта и, както научихме, отстояван твърдо от авторката.

ПРЕДИ ДЕН, 27 февруари 2016 г., нашият читател Теодор Думанов ни изпрати снимка със съответното пояснение за друг случай на троянско „паркингово” самоуправство. На просторната и наскоро асфалтирана общинска площадка пред нова жилищна кооперация в жк „Лъгът” (срещу двора на СОУ „Св. Климент Охридски”) находчиви съкварталци са монтирали няколко метални съоръжения, блокиращи свободното паркиране. Иначе казано – „заплюли” са си паркоместата и са си решили проблема.

ВЪПРОСЪТ, който поставя недоволният гражданин, е - може ли по този начин да се присвоява общинска собственост? Въпросът явно е риторичен, но ни се струва, че съответните институции трябва да си кажат думата. Ето какво точно ни написа г-н Думанов, вероятно пряко потърпевш от случващото се, макар че потърпевши сме всички: „С недоумение и недоволство бих желал да Ви попитам дали смятате, че това, което се случва, е нормално. На снимката можете да видите как някой, който смята, че притежава общинската собственост, си я е присвоил. Виждат се три „запазени” паркоместа, както и още едно, на което вече е спрял синият автомобил. Доколкото ми е известно, на мен и на моите съседи, този паркинг е общински и не знам как Общината е позволила „запазването” на част от него”.

ПО ПЪРВИЯ случай (на ул. „Любен Каравелов”) направихме кратък коментар и ще си позволим да го повторим. Някои ще кажат – в това безредие така трябва. Нашият отговор пък е, че този самоделен надпис/съоръжение не създава ред, а още повече безредие. Какво ли мислят по въпроса органите на реда?

Т21

Още по темата:

23 коментара:

Анонимен каза...

Хайде сега на тези хубавци да им натресат ремонт на асфалта, понеже анкерните болтове са го наранили, от там ще просмуче вода и ще се отворят дупки.
Така или иначе стига да имат желание ще измислят 1 куп неща и ще ги накарат да си платят повече от заслужено.

Анонимен каза...

Архитекта на гр.Троян е много умен човек хахаха,завършил с.Врабево.
От широки улици в ж.к лагат,ги направи тесни хахаха няма обиснение!!!!!

Анонимен каза...

За Главния архитект Боянчо Кръстев ли става реч.За него законите в Троян са неприложими.Само неговите закони важат и кой колко ще даде.А Дона Успешната още ги държи тези некадърници в Общината.

Анонимен каза...

корупцията му е слабото място...!!!!

Анонимен каза...

ма те са деца на наши другари... вийй пък кво си мислите?!

Анонимен каза...

Поставиха ги на 25.02.вечерта на лампа.

Анонимен каза...

Какво ви е виновен архитекта?
Да не очаквате да обикаля надлъж и на шир улиците и да гледа къде кой си е забил колче за паркиране?????

Анонимен каза...

Въпросният Теодор Думанов живее в съседната кооперация, която разполага със собствен паркинг и не е засегнат пряко от "своеволието" на своите съседи! Или просто трябва да създаваме проблеми на хората за неща, които не ни влизат в работата... Тук за пореден път се демонстрира българският начин на мислене

Анонимен каза...

Асфалтът бил наранен :D Вие май сериозно си нямате работа... А дали сте забелязали в какво състояние е този асфалт? Или търсите кой да довърши не добре свършената работа, така може би ще се почувствате по-добре... Я погледнете, може и някой да ви е оставил 5 лв. там, да си купите кафенце

Анонимен каза...

А като говорим за "присвояване на общинска собственот", какво да кажем за всичките тези дърва за огрев, които така прилежно са подредени пред, зад, до жилищните кооперации, да вземем да ги махнем и тях, как мислите? Защо трябва на съответното място да седят твоите или моите дърва, не е ли мястото общинска собственост, че да бъде присвоено от някого, заради лични интереси?!

Анонимен каза...

колкото до дървата - имате си мази и тавани
нашите са си в двора и не ми е кеф че е пълен

така, че айде - дървата у дома и те...

Анонимен каза...

Тези железа са срещу даскалите нахални да не им спират на местата.
Пак добре са железа щото на едната даскалица тези от пацото и бяха нарязали гумите.
Ама тя е тъпа като даскалица и не се оплака.

Анонимен каза...

А къде е общинския чиновник отговарящ за незаконното строителство Таня Димитрова.Тя е много заета да взема парички за узаконяване на незаконни строежи или да подгатвя проекти на фирмата на мъжа си за експертен съвет.Ако има приз за най корумпиран чиновник тя ще е в първата тройка.

Анонимен каза...

И да не си пряко засегнат, е добре след като си видял нередност да сигнализираш.
Иначе ти отиваш в оня филм:
обират комшията ти, ама що да се обадиш на 112, нали не е у вас. Да си го обират него.
А не се замисляш, че утре може теб да те обират и другите само да гледат отстрани и нищо да не направят.
И понеже всеки е свикнал само да си мълчи и да гледа сейр - затова сме на това положение.

Анонимен каза...

Тази служителка в общината която отговаря за незаконното строителство казва че паянтови постройки за дърва не са незаконни посройки върху общинска земя.Те санкционират само масивните строежи.

Анонимен каза...

Браво на Теодор Думанов, че е сигнализирал и не си затваря очите към тази нередност.
Прав е и 10-ти за дървата, опасали блокове и къщи и складирани на общинска земя. Другият ужас е, че тези дърва ще се нарежат от дърварите, обикновено в почивен ден или през отпускарският сезон рано сутрин, за да се събудиш от рева на циркуляра/резачката, след това идиота ще си ги цели в мазата, за да кънти целият блок и после през зимата комина ще пуши, за да не можеш да си поемеш въздух в този планински мръсен град Троян. За мен начина на отопление в града е основен проблем, с който обаче се съмнявам, че ще се справим.
Предлагам г-н Маринов да инициира някакъв дебат по темата с дървата - не можем да живеем в 21 век по този първобитен начин!!!

Анонимен каза...

Пускате теми само да да хвърляте прах в очите на хората и да им отклонявате вниманието от наистина важните неща! Тази тема и сега се сещам и за онази с надписа на Любен Каравелов са толкова нищожни, а не пишете за асфалта в началото на Троян , за пътя към село Орешак или пък за пътя към Старо Село или пък , че няма никаква маркировка в града ни. Тези неща ни е....т майката на колите ,а в същото време ,аз лично плащам редовно 350 лв. годишен данък за МПС и нищо не получавам.

Анонимен каза...

Абе, отворко, 16-ти, ти с какво се топлиш през зимата? Имам предвид "топлиш", а не да плащаш ток и да седиш в студа? Мнооого пък си гражданин, бе. Че те и в София и в Атина се топлят с дърва, ти гражданинът, не. Абе ...

Анонимен каза...

"..и в Атина се топлят на дърва"!!!!!!!!-чудно нещо! В съня си ли видяхте в Атина складирани дърва около жилищните сгради? Или може би са ви го казали по българската телевизия?????

Анонимен каза...

До селянина 18-ти:
Явно не си ходил нито в София, нито в Атина. Къде си видял опасани с дърва жилищни сгради?!? А това не противоречи ли на изискванията за противопожарна безопасност?!? Не дишаш ли и ти мръсният въздух цяла зима?!? Не боледува ли от това и твоето дете, дърварю "драг"?!?
И бъди сигурен, че не се топля на дърва и не си паля огън в стаята като теб! За такива жалки душици, които са сметнали, че с дърва им е с 10 лева по-евтино на месец, сме останали в развитието си с поне 2 века!

Анонимен каза...

в атина се топлят с талашарки ,на талаш бе ,мама

Анонимен каза...

Нали виждате колко гори с тировете заминаха по Гърция. Също така много купуват пелетни камини и пелети на едро.

Анонимен каза...

Едно малко пояснение относно отоплението с дърва в Атина. Не че е много важно, но простотията на българина и лесното поддаване на манипулации е невероятна. Разбира се, тя се дължи и на ограничените доходи, а от там и на ограничените възможности за пътуване извън България, и опознаване живота на хората извън нашата страна.
Атина е град с 4.5 милиона жители. Само в центъра живеят 1.5 милиона жители. Всеки от кварталите извън центъра е от 200-250 хиляди жители. В повечето от апартаментите, още от преди 30-40 години са изградени и камини, а всеки жилищен блок е с локално парно отопление-на газ, или нафта. Камините, които са на специално екологично гориво, или на дърва се ползват повече като средство за създаване на уют в къщи през зимните месеци, когато може в един момент да е по-студено, и в празничните новогодишни дни. Дървата се купуват на килограм и се нареждат на подходящо място , но никога на общи части от жилищните кооперации, или на тротоара, или в общия двор. През зимните месеци, а и не само, строго се следи замърсяването на въздуха. Когато показателите за замърсяване на въздуха са завишени, се забранява паленето на огън в камините! Тази заповед се изпълнява от всички, защото хората мислят и пазят здравето си, собственото, а и на децата си!Хората нямат проблем да ползват и климатиците си, които са във всяка стая. Бойлерите със слънчева енергия също са нещо, което им дава възможност да се къпят колкото пъти на ден си решат. При нас включваш бойлера, или печката да си сготвиш, и мислите са ти в сметката за ток! Живеем Не така както трябва да живее един човек в 21 век! Жалко, но сме и неграмотни, и завистливи, и манипулирани, и отчаяни, и умираме на 50...!?
Нека да бъдем добри и да се обичаме, иначе...няма спасение!!!
Хубав и ползотворен месец! Здраве и много усмивки!
Нека гледаме в нашата паничка!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |