Втори европейски бронз за Владо

* Троянецът Владимир Илиев финишира трети в днешния масов старт на Европейското първенство в Русия и се качи на подиума заедно с победителя Флориан Граф (Гер) и втория Ярослав Соукуп (Чех)
Биатлон
Владимир Илиев на подиума, ЕП, Тюмен, 28 февруари 2016 г.
ТРОЯНЕЦЪТ Владимир Илиев вече е медалист от Европейското първенство по биатлон в Тюмен (Русия). В днешния (28 февруари) масов старт на 15 км лидерът на българския отбор отново доказа, че е в изключителна бегова форма и въпреки двете грешки в стрелбата успя да компенсира и финишира трети – на 8,5 сек. от победителя Флориан Граф (Германия) и на 4,4 сек. от втория Ярослав Соукуп (Чехия). Днешният европейски бронз е втори за големия ни биатлонист, възпитаник на троянската школа и състезател на троянския клуб КБС „Аякс” – на миналогодишното ЕП в Отепя (Естония) Владо бе трети в бягането на 20 км.

Резултатите след финала в масовия старт: 1. Граф (Гер), 2. Соукуп (Чех), 3. Илиев (България)
ВЛАДИМИР ИЛИЕВ имаше реален шанс за медал и в преследването вчера (27 февруари). За жалост фантастичното му бягане не можа да компенсира лошата стрелба в този старт и направените цели пет грешки на огневия рубеж, което го отпрати на 10-то място. Шампион в дисциплината стана руснакът Антон Бабиков, следван буквално на милиметри от сънародника си и златен медалист в спринта Евгени Гараничев – финиширал на 0,1 сек. от победителя. През първия ден троянецът записа 5-то място в спринта на 7,5 км.

И ОТ НАС – голямо браво, Владо!

Т21

 Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

ГОЛЯМ!ГОЛЯМ!ГОЛЯМ!

Анонимен каза...

Златното момче на България!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |