Какво ли мислят органите на реда?

* Нашенка изпраскала с бяла блажна боя по ул. „Любен Каравелов” пред дома си страховития надпис „Не паркирай, има паркинг”;
 който не го спазва – дупе да му е яко 

Предизвикано

ЕДНА нашенка си е решила проблема с паркирането – и не само нейния, но и на гостите си и други свои хора, научи и после се увери с очите си Т21. Находчивата дама изпраскала с бяла блажна боя и грамадни 30-40-сантиметрови букви на улицата по цялото протежение на къщата и двора си страховития предупредително-заплашителен двоен надпис: „Не паркирай, има паркинг”. Разбрахме от потърпевши, че я някой дръзнел да наруши разпореждането, следвали люти кавги и горкият „нарушител” ставал пишман.

ЗАКОННО ли е това? С този въпрос се обърнахме към експерти и отговорът бе категорично не, никой няма право на подобни действия; сиреч – става дума за незаконно самоуправство. Въпросното силово „решение” на проблема с паркирането е въведено на ул. „Любен Каравелов” срещу двора на НУ „Св. св. Кирил и Методий”. Някои ще кажат – в това безредие така трябва. Нашият отговор пък е, че този самоделен надпис не създава ред, а още повече безредие. Какво ли мислят по въпроса органите на реда?

Т21

24 коментара:

Анонимен каза...

Ако има знак за забранено паркиране-добре. Ако няма-да си плати местата и да си живее спокойно.

Анонимен каза...

Права е дори е малко щом няма пукане на гуми,лепене на ключалка,заливане с олио,чупене на странично огледалце,кошче с боклуци изсипано отгоре наѝ-хваща ред ако има рибешки отпадъци т.н..Другия път тъпото шоферче ще си помисли къде да паркира!

Анонимен каза...

2- не шофьорчето тъпо а някой друг,ако няма знак или ако маркировката го позволява,защо да не спра да не е нейна улицата. Пък нека да излезе да се разправя,ще попадне на някой който е луд и ще спре да се кара.

Анонимен каза...

Това ли е най-големият проблем или просто търсим случки в града, в който нищо не се случва?

Анонимен каза...

3 ти а този вътре не може ли да е луд?

Анонимен каза...

Ми то е ясно ,че е луд с този надпис го е доказал. Нормален човек не би си решавал проблема с паркирането по такъв начин. 1 - ви го е написал ,ако има знак обажда се на 112 (друг е въпроса,че няма да направят нищо) или пък си плаща тротоарно право и проблема е решен!

Анонимен каза...

Кой да направи нещо от общинска администрация.Главния архитект Боян Кръстев пряко подчинен на кмета Михайлова в писменна форма е изразил своето становище,че законите в Троян са неприложими.А кмета Михайлова която трябва да следи за спазването на върховенството на закона му подписва всичко каквото и се поднесе- а дали е законно или противозаконно не я интерисува.За общинска администрация няма наказания за погазване на законите,а за този човечец веднага самоуправство.Сега ще го изкарат и почерен от дявола.

Анонимен каза...

Явно в градчето ни нищо не се случва и се правят опити за създаване на новина.
Не прави чест на г-н Маринов, като журналист и като кавалер изрази като" дама изпраскала с бяла блажна боя".Хем е дама, хем изпраскала....направо трагедия.

Анонимен каза...

Това е самоуправство. Спирането се урегулира със знаци и контролния орган е КАТ. Жената да премахне надписа за своя сметка. Ще настанат кавги и разправии. Тя ще си мисли, че може само тя да нанася щети-рязане на гуми и други подобни. Това стане ли може да получи тухла в новата си дограма. Това не трябва да се случва! Общината да се намеси и да въведе ред!

Анонимен каза...

Не знам дали е права?! Веднъж паркирах там, защото нямаше място на паркинга и колата ми бе напръскана със спрей.

Анонимен каза...

9-ти кой от общината да се намеси.Тези търтей там в общината за да си размърдат дупетата в този студ трябва някой да им нареди.Ама кой да им нареди като всичките са там само да крадат и не ги интерисува нищо друго.Нали кметицата Дона знае как да продължи.Знае ама не предприема никакви мерки спрямо корумпираната си администрация.Ама какво я интерисува Дона нали се докопа до политбюро на ЦК на БСП.Депутатското и място е подсигурено на следващите избори а Троян кучета го яли.

Анонимен каза...

Тая куха лейка като е толкова отворена да извади някакъв документ за собственост на хасфалта и тогава да претендира къде да се спира и къде не.

Анонимен каза...

Гена, така като гледам, май има нужда да разшириш граматическият справочник над формуляра за писане на коментар.

Токувиж троловете станали по-малко неприятни за четене :)

Анонимен каза...

10-ти като ти е била напръскана колата със спрей взе ли си поука?
А ако беше одрана по дължина с отверка щеше ли пак да си вземеш поука?
Тази саморазправа ТРЯБВА да стане масово явление.
След като нямаме полиция - хората поемат техните функции, но понеже не могат да издават фишове ще наказват по един или друг начин нарушителите!

Анонимен каза...

А тая шматка ако завали сняг дали ще си почисти "паркомястото"

Анонимен каза...

14-ти каква поука да си вземе той не е нарушител , там е разрешено паркирането ,че тя утре ще реши да си загради улицата или тротоара.

Анонимен каза...

Пътното платно,е държавна собственост.Регулирането на движението,поставянето на знаци,табели,маркировка и светофари,е уредено със ЗДП. http://lex.bg/en/laws/ldoc/2134649345
и Наредба № 2 от 17.01.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътна маркировка http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B0-2-%D0%BE%D1%82-17-01-2001-%D0%B3-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0_l.l_i.128134_at.5.html

Ей сега отивам да си паркирам Жигулата там.И ако някой използва спрей,а познайте къде ще му го завра?

Анонимен каза...

Къде бре 17ти?

Анонимен каза...

Чаках чаках жигулка с ербап ,ама нейсе....

Анонимен каза...

17-ти има една маааалка подробност.
Дет се вика в България всичко е позволено, стига да не те хванат.

Анонимен каза...

абе защо не напишете коя е тази ЕДНА нашенка
иначе са празни приказки

NSDAP каза...

Абе, то до нашенката проста ли опрейме, я да видим за 2016г. каклви ще са данъците, щом Б.Б.ЗАРЪЧА...

Анонимен каза...

Та снимките са до Админа на сайта /улицата/..........да каже кой, кой,

Анонимен каза...

пеевски

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |