Акимов – щатен служител на ДС

* Комисията по досиетата огласи факта със свое решение от 24 март
 * Екскметът служил на ДС и след 10 ноември; през 1989 г. изкарал тримесечен курс в КГБ в Москва
Агенти
Минко Акимов
МИНКО АКИМОВ - бившият кмет на Троян (2007 г. - 2011 г.), бивш председател на Общинския съвет (2011 г. - 2013 г.) и настоящ общински съветник от ГЕРБ, е бил щатен служител на Държавна сигурност („червеното Гестапо”, както наричат още тайната полиция на комунистическия режим – бел. Т21). Това е установено след допълнителна проверка на Комисията по досиетата и бе огласено с нейното решение №2-482 от 24 март 2015 г. (пълният текст на решението е публикуван в сайта на комисията www.comdos.bg).

ВЪВ ВЪПРОСНОТО решение се уточнява, че на 13 март 2015 г. от МВР изпратили в Комисията по досиетата „картон на служител образец №4 и лично кадрово дело №65700 на Минко Цочев Акимов”; и след като наличните документи били проучени и обсъдени се доказала принадлежност на лицето към ДС. Уточнява се още, че комисията разполага с данни, удостоверяващи принадлежност на Минко Акимов към ДС и след 10 ноември 1989 г.

В РЕШЕНИЕТО се посочва още, че г-н Акимов е проверяван от комисията и преди, неколкократно – като началник на РПУ на МВР – Троян, общински съветник до 1990 г., зам.-директор в системата на МВР (зам.-директор на затвора в Ловеч), член на УС на Съюза на ловците и риболовците в България, кмет на община Троян, кандидат на Местни избори 2011 - но досега данни за принадлежността му към ДС не били открити?!

ИЗВЕСТНИЯТ разследващ журналист и експерт по темата за ДС и досиетата Христо Христов в свой материал в сайта www.desebg.com също изразява очудване от факта, че г-н Акимов не е разкрит при предишните проверки. „Интересното е, че Акимов би следвало да бъде разкрит още през 2007 г. като кандидат на местните избори, но това не е станало. През 2010 г. комисията го проверява в качеството му на служител в МВР, но (и) тогава принадлежността му не е установена”, пише Христов. Той огласява факта, че през 1989 г. Минко Акимов е изкарал тримесечен курс в КГБ в Москва.

ПРИПОМНЯМЕ, че със свое решение №2-463 от 11 февруари тази година Комисията по досиетата обяви имената на седем човека от управлението на Троян, свързани с ДС. Проучването засягаше кметове, зам.-кметове, секретари на общини и общински съветници, общо 295 души, но името на г-н Акимов не се появи.

Т21

Още по темата:

23 коментара:

КГБ-ДС каза...

Нищо ново и учудващо! Единствената новина е за курса в КГБ и на същия ако му е останало поне малко чест и достойнсво ще се оттегли тихичко от всички заемани в момента постове!

Иван Х. каза...

Хубавото е, че истината ВИНАГИ излиза на яве! Лошото е, че за това троянско политическо недоразумение няма да има възмездие. За него даже не може да се използва девиза наложен от психично болният им болшевишки гуру, Дзержински "...С хладен ум и горещо сърце", просто защото ДС милиционера ги няма и двете. И в този ред на мисли, ми е интересно как ще се чувстват от тук на сетне Милко Станчев и сие които го обгрижваха, слугуваха и му помагаха да краде докато беше кмет?

Анонимен каза...

88

Анонимен каза...

И глухите и немите знаеха това. Това не е новина , а поредния прах в очите на излъгания електорат. Само тези, които лапаха с него народната пара и тупаха топката, са доволни. Но сега като не им трябва, пуснаха новината, но тя няма да хване "декиш". Всичките управници са такива, защото властта иска поддръжка и смирение.

Анонимен каза...

И сега какво? Бил, ми голяма работа. Защо не спрете да гледате назад, само си губите времето. Ще промените ли нещо, или търсите сензация? Гледайте напред и стига сте търсили кал под ноктите на хората.

Анонимен каза...

Виц на седмицата:
Един Софиянец дошъл в Троян.Джипът му взел да се разпада от гладките улици .Свил надясно- ремонт,дал назад-дупка,завил наляво-багер.
-Какво става в тоя град?
-А,жена-кмет,кво!

Анонимен каза...

Платените герберасчета се включиха.

Анонимен каза...

Акимов ще е бъдещ кмет на Троян. Това е. Той е достоен и доказан професионалист. А това , че е от ДС е само плюс за нас.

Анонимен каза...

6тив сОфиЯ кмета да не е мъж,герберистка пачавра
8ми Съгласен,ама за кмет на Трапето......аааа.то че е от ДС,КГБ,герб и ДПС е ясно
Издигам Илиян Пеевски за кмет

Анонимен каза...

Държавна сигурност, за разлика от сегашния ДАНС е вършила работа в полза на Родината. Има и спорни моменти, много ясно. Иначе ирландската пастирка и Чоки Боки нямаше да правят тъпи изказвания, когато никой от Западна Европа не си го позволи. Точно затова се и съмнявам за Акимов, бил е на дребна безопасна за държавата позиция, вероятно слушалка или доносник. Иначе на щат в тия служби навремето са работили доста умни хора.

Анонимен каза...

Пука му на дъртия трапчански .........пуловер.Представям си на 40 години на какъв руски е говорил с тръпчански акцент.Аз съм възхитен от високия му интелект и изискан маниер с които е свалял руските мадами.Да тези курсове са му помогнали да го оставят на работа и след 1989г.в полицията и след това зам.шеф на затвора в Ловеч.Това му помогна да влезе в партията на Бойко, нали са от един дол дренки!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Ето го новия кмет АКИМОВ СРЕЩУ ДОЦКА. ЗАВРЪЩАНЕТО. ЕНКИН ОТ АБВ ЩЕ БЪДЕ ТРЕТИ.

ХАХХАХА

Анонимен каза...

Остава и Фичев да се кандидатира и тогава ще бъде пълен фарс!

Анонимен каза...

Да нее забравяме и Сашо Данков. И той ще е кандидат. Дърпа от гласовете на герб , а на балотажа подкрепя Донка..... и после Сашката зам. кмет. Хитър е този Данков

Анонимен каза...

Кой ще е кандидатът на ВМРО?
Бихте ли подкрепили нови физиономии в ОС?
Бихте ли подкрепили мажоритарни кандидати?

Анонимен каза...

8-ми, ти си псиxично болен и си за Карлуково. Акимов докара 4 000 000 лева финансови корекции и загри община Троян, а ти ще ми говориш за професионализъм. Той е достоен само за Атлант.

Анонимен каза...

Ей , никой да не обижда Акимов, че ще ме ядосате.

Чудомир каза...

8ми не е психично болен а е голям шегаджия!!!!

Анонимен каза...

Абей очаквах бесепарчетата и турчолята да са по активни да ги еба ама ей го на нищо.

Анонимен каза...

Aкимов е престъпник обаче е от мафията ГЕРБ и за това все още не го закачат..... Глупаците се радват, Умните са отчаяни а на останалите не им дреме.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Мин Ак може да е бил ДС, но за сметка на това ни оставе дългове над 4 000 000лв., които ние уважаеми съграждани ще плащаме. Не че с тия милиони нещо е направил в града ни, като е взел кредит. Те са санкция от държавата за "добре свършена" работа по процедури за избор на строител. Като падна Мин Ак от кмет изхвърча от общината едно юристче с купена диплома, защо ли? Дали юристчето отваряше предварително оферти, за да каже на "избраната" фирма каква е предложената цена за да дадат с 2 лв. по-малко? Срещу "отблагодаряване" разбира се! И това под ръководството на Мин АК.Там е корупцията и за това ни е оставил борчовете.Някой да му е потърсил за това отговорност-кметицата на Троян, прокуратура?Ади бе, трябвало сигнал? Те тия са паднали от Марс!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |