Акимов и ГЕРБ спечелиха Общинския съвет

* С целувки и огромен букет бившият кмет предаде символите на властта на Донка Михайлова * Две гласувания за председател, искане за анулиране на сесията и яростни кавги, насмалко не довели до ръкопашен бой, белязаха началото

С ПРИТЧИ, ЯРОСТНИ КАВГИ (отново във вихъра на скандалите бе атакистът инж. Илиян Пеевски, който изсипа купища обиди, основно към Минко Акимов, като го нарече „символ на комунизма в Троян” и дори го обвини, че бил „съден за възродителния процес”), неуспешно първо гласуване и избран едва на втори тур председател ще се запомни учредителната първа сесия на Общинския съвет в Троян (14 ноември, понеделник). Новият председател на местния троянски парламент се казва Минко Акимов, бившия кмет на Троян, но нека караме подред.

СЕСИЯТА, КАКТО Е ПО ЗАКОН, се ръководеше от най-възрастния общински съветник (Минко Акимов) и започна с раздаване на мандатите на новоизбраните на Местни избори 2011 общински съветници и кметове. Връчи им ги председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) адв. Емил Цветанов, след което местните избранници положиха подписите си пред областния зам.-управител Сашо Данков (по-късно инж. Пеевски оспори валидността на сесията заради отсъствието на областния управител, което принуди г-н Данков да показва официалното си пълномощно и да се цитират текстове от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/).

ПОСЛЕ С ЦЕЛУВКИ И ОГРОМЕН БУКЕТ бившият кмет предаде символите на властта на новия троянски градоначалник Донка Михайлова. Разбира се, двамата взеха и думата. Г-н Акимов поздрави наследничката си на поста, пожела й успешен мандат и върна лентата четири години назад, когато тогавашната областна управителка Сурай Велиева му връчи символичен подарък - кошница. „Напълних кошницата със спечелени проекти и възможности за Троян”, заяви г-н Акимов и върна кошницата на г-н Данков със заръката да я предаде на областния управител Ваня Събчева.

СЕГА ЗА ПРИТЧИТЕ. В първото си слово в качеството си на кмет на община Троян г-жа Михайлова обобщи управленските си цели и философия с притчата за един мъдър старец, който имал славата, че отговаря на всички въпроси, и негов ученик, опитващ се да докаже обратното. Ученикът взел в ръце една пеперуда и попитал учителя дали пеперудата е жива; ако учителят кажел „да”, ученикът щял да стисне длани и да умъртви летящата красавица, ако пък кажел „не” – щял да разтвори ръце и да я пусне да полети. Разбира се, учителят пак отговорил правилно, а отговорът му бил: „Всичко е в твоите ръце”. „Всичко е в нашите ръце – можем да дадем воля на порива да полетим, но можем и да го смачкаме”, обърна се към троянци г-жа Михайлова.

ПРЕДИ ЗАПОМНЯЩОТО СЕ ОБОБЩЕНИЕ с притчата за пеперудата Донка Михайлова накратко представи основните задачи, които ще залегнат в управленската й програма (самата програма ще бъде представена в началото на 2012 г.). Сред тези задачи е и предизвикателството да се сведе до минимум високият процент непризнати разходи на Троян по изпълняваните европроекти. Лично на нас особено впечатление ни направи ясната декларация на г-жа Михайлова: „Ще подкрепям независимостта на медиите в Троян” (специалните ни поздравления – бел. Т21). Разбира се, имаше и кметски призив към общинските съветници – за партньорство в името на Троян. „Надявам се, че ще бъдем заедно”, заяви г-жа Михайлова, а по-нататъшните събития (взетият реванш от ГЕРБ и спечелването на властта в Общинския съвет) подсказаха, че това партньорство ще е наложително.

ВТОРАТА ПРИТЧА бе припомнена от отец Марин, който заедно с отец Станимир благослови новоизбрания троянски Общински съвет. Божият служител призова съветниците никога да не забравят урока със снопа пръчки, даден от кан Кубрат на синовете му – урокът, че единението прави силата. Отец Марин припомни и едно важно послание на митрополит Климент (Васил Друмев): „Има ли православие, ще я има България!”. Официалната част завърши с поздрав към новите общински съветници на Троян от депутатката д-р Станка Лалева. „Работете за благото на Троян, защото нашите граждани го заслужават!”, бе заръката на народната представителка.

ОТ ТУК НАТАТЪК местният парламент влезе в работен ритъм, като основната задача бе да се избере новият председател. На пръв поглед не толкова сложна задача, като се има предвид, че след приключването на изборите имаше достатъчно време за договорки и нареждане на пъзела. Но, както се казва – да, ама не. Задачата не се оказа никак лека, а някои от разигралите се сцени бяха направо срамни (черешката на тортата пък бе разминалият се на косъм ръкопашен бой в една от почивките между Пеевски и Акимов, но не бе само това – бел. Т21).

ЕКШЪНЪТ ЗАПОЧНА с началното изказване на инж. Илиян Пеевски, който обяви сесията за нелигитимна по две причини – отсъствието на областния управител и „сгрешените” удостоверения на общинските съветници, в които била записана партийната им принадлежност, вместо че са избрани в името на жителите на община Троян. Тази обструкция на г-н Пеевски бе подмината, за да се стигне до следващия спор – кой да оглави Комисията по избора на председател. След два самоотвода (д-р Милко Минков от ГЕРБ и Николай Тодоров от „Избор за Троян”) и в този случай препъни-камъкът бе преодолян – председател стана инж. Станислав Съев (БСП).

ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ НОМИНАЦИИ тръгнаха с една голяма изненада – ГЕРБ не излъчи свой кандидат. Очаквано БСП номинира Кольо Кацаров, а „Атака” – инж. Илиян Пеевски. Липсата на номинация от страна на герберите можеше да се тълкува по различни начини – като сдаване на цялата власт и преминаване в яростна опозиция или точно обратното, като отстъпване на този пост в замяна на нещо друго. Оказа се различно. Съветниците от ГЕРБ (10 души), заедно с партньорите си от „Избор за Троян” (инж. Ангел Балев, Николай Тодоров и Петър Яшев), РЗС (Трифон Трифонов) и ДСБ (инж. Милко Станчев) отказаха да участват в гласуването; тази „хватка” бе обявена от инж. Пеевски за незаконосъобразна и за подменяща принципа на тайния вот, но според други нямаше нищо нередно, понеже законът допуска негласуване. „Купихте Милко Станчев, Трифон от РЗС и брокерите от „Избор за Троян”, провикна се от трибуната Пеевски.

ПРИ ТОВА ПЪРВО ГЛАСУВАНЕ за Кольо Кацаров имаше 11 гласа, а за инж. Пеевски – 3, и председател не бе избран (по закон се изисква вотът на 50%+1 от всичките 29 съветници, т.е. 15 гласа). След фалстарта възможностите бяха две – отлагане на вота за друг ден или ново гласуване веднага. Възприе се второто. И повече изненади нямаше – очаквано от ГЕРБ издигнаха кандидатурата на Минко Акимов, а от БСП препотвърдиха тази на Кольо Кацаров. Изненади нямаше и след гласуването – 15 гласа за кандидата на ГЕРБ, 13 гласа за кандидата на БСП и 1 невалидна бюлетина (кой не подкрепи никоя от двете кандидатури, можем само да гадаем – бел. Т21). С други думи – новият председател бе избран: Минко Акимов. „Ще дам всичко от себе си Троян да върви напред и да става все по-хубав”, заяви в краткото си слово след победния избор г-н Акимов.

150 коментара:

Анонимен каза...

Наистина нямам думи! Мръсни комунисти гадни!

Анонимен каза...

За мен е правилния и ..Соломоновски избор .. Илиян, се дра, но нищо не предложи, искаше накакъв вот за него. Но, безумието негово, нямаше как са се възприеме. Кмета е добър, Минко ще работи за доказване. Връзката с правителството е доказателствмо, че БСП е партия с без ,, партизанщина,, а с поглед за работа.

Анонимен каза...

За малко да му грабне ушото сипица на Илиян, а?

Анонимен каза...

Донка Михайлова отново показа, че е класа. Словото и беше страхотно. Чудя се какво прави тази жена сред тези недоразумения. Дано тя да ги промени, а не те нея!

Анонимен каза...

Бях на сесията. Явно ГЕРБ бяха купили Милко Станчев (ДСБ) и Трофон Трифонов (РЗС). Анчо кебапчето и дружинка гербери ги обкръжиха в почивката и не ги пускаха да излязат и до тоалетна. Странно е, че бяха блокирали и Яшев (НДСВ). Срам за ГЕРБ и за продажниците.

Анонимен каза...

5-ти ти въобще адекватен ли си?Очите ти дебели като конски копита.А БСП да се коалира с турците и атака има ли другаде в България такава класика?Срам за продажниците, които изневериха на иначе десните си идеи и върнаха Енкин на руля, за тях срам.

Анонимен каза...

Не бъди песимист, а и тези хора не са чудовища. Мисля, че Троян, наистина направи добрия консенсус. Оставете Илиян, той говори за неща, но те не са му на сърцето, той за него е било винаги да е в джаза, не си ги слага в сърцето и душата. Избора е добър и наистина приемлив. Да подкрепим новия кмет и Общинския съвет, и съм убеден, че не само пробемите, а и новото мислене на хората ще докажат, че няма нищо със каквото беше. Вярвам в това!

Анонимен каза...

Илиянка,що не му отпра един на тоя глъф милиционер уа ?

Анонимен каза...

Щото Илианката си се е само мчусколест на многоооо бъра бъъъъъъра, бе мен.

Анонимен каза...

Communism forever ,kакво друго е ГЕРБ, ако не особено извратен клонинг на партията-майка?Та те са си от едно котило! ГЕРБ „елитът„ е от бивши комунисти и едно от условията -за да станеш член на ГЕРБ трябва да си бил член на БКП.
Сегашният комунизъм просто се нарича герберизъм, поредната мутация на червената зараза! Aз съм си подготвил всичко и излитам, тук просто няма никакво бъдеще...На всички ,които се съмняват в това ще кажа,че само когато изчезне и последния, който помни преди 1989 България ще се оправи ! .

Анонимен каза...

Най-после в нашия Троян, консенсус! Или всички работите /работим/ за нас си, сме Троянци за развитие, без задръжки и партиййййй!Мамка ....

Анонимен каза...

10-ти, и какво ако беше друг кметът или председателят на ОС, каква щеше да е разликата ?!??!

Анонимен каза...

4. Анонимен каза...

Донка Михайлова отново показа, че е класа. Словото и беше страхотно. Чудя се какво прави тази жена сред тези недоразумения.

ПАРИ ,какво друго са правили последните 16 години кметовете на Троян!!!

Анонимен каза...

Акимов и ГЕРБ спечелиха ,хахаха ,че те никога не са губили.Донка е вече на колене.Честито на всички заблудени селяни които си мислеха ,че са спечелили.

Анонимен каза...

Мушмули, не ми ревете сега тука из форумите и стига сте цвърчали като мичшки в дупките си. Когато имахте избор се правехте на интелектуалци, сега ще легнете на каквото сте послали. Като ви е бил толкова акъла, нека сега ви управлявят гербери и комунисти! Това заслужавате!

Анонимен каза...

Това е началото на края на ГЕРБ в Троян. ГЕРБ-ерите са бесни. Явно е, че ще плащат цената на неукротимите амбиции на Акимов за власт.

Анонимен каза...

А верно ли е, че Минко и Илиян са се били и душили през почивката?

Анонимен каза...

Определено след тези избори категорично се вижда, че в Троян към днешна дата се намират хора, които изпитват носталгия по комунизма,което сериозно си ме притеснява (и ядосва). Тази носталгия е...как да я определя? Странна, малоумна, антихуманна? Май и трите са верни.Та стана тя каквато стана,да ви е честита новата герберосоциалистическа дружба другарки и другари.И в този ред на мисли се сещам за няколко крилати фрази на нашия велик вожд Т.Ж.,които мисля много добре се вписват в местната картинка:

преди изборите:
БСП:
- "Ние трябва да направим коренен поврат, на 360 градуса."
- Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари
ГЕРБ:
–"Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мъдите се клатят, ама не падат!"
- Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията!
–Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матриал!

след изборите:
ГЕРБ:
–"Мафията не може да бъде спряна,защото тя може да даде на отделен човек 10 пъти повече отколкото може държавата."
-"Може да решава този, който има пари. Щом нямаш пари, какво ще решиш ти?! Ти нямаш право да решаваш."
- "Браво на атмосферното налягане!
Времето е ваше, но всичко друго е наше "
БСП:
-"Другари, до сега ние бяхме изправени пред ръба на една страшна пропаст, но ето че най-накрая направихме решителна крачка напред!"
-"Не забравяйте,че жената е като вятъра-колкото бързо идва,толкова бързо и си отива..."
-" Добър журналист е тоя, който пише не това, което се говори, а това, което трябва."

Честито на печелившите , с пожелание да чуем и такива неща:
-" Откривам новия завод за вело… за вело… Абе за колелета!"
-"Таз година завод за полу-проводници , другата година ще имаме за цели проводници."

БОГ ДА ПАЗИ ТРОЯН,АМИН!!1






- До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!

- Че как да не успее Русия с нейните природни богатства, те имат повече залежи от Менделеевата таблица…
-
- Ние трябва да направим коренен поврат, на 360 градуса.
.
- Браво на атмосферното налягане!
Времето е ваше, но всичко друго е наше

НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ ПРЕНАДЛЕЖИ НА НАРОДА ,И НАРОДА ПРЕНАДЛЕЖИ НА НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ

"Мафията не може да бъде спряна,защото тя може да даде на отделен човек 10 пъти повече отколкото може държавата."

Анонимен каза...

Имало едно време, има го и сега, един град наречен Троян. Хората на този град били трудолюбиви, толерантни и мноооооого търпеливи, но така и хората не успявали да бъдат щастливи. На всеки четири години те имали право да избират кой да ги управлява и всеки път избирали владетел с Червен характер с надеждата животът им да се промени към по-добро, но уви, надеждите им все оставали излъгани, защото не познавали другите цветове от палитрата на дъгата.

Тези хора от този красив град имали един основен проблем, те не били научени да мислят, а да се надяват. Откакто се помнели все им обещавали светлото бъдеще, те все се надявали , а то все не идвало. Те избирали владетелят си не според неговите познания и идеи, а според това колко е червен и какви супер обещания им давал, обещания които обещавал да изпълни по време на управлението си през следващите четири години.

Борещите се за властта бързо осъзнали това и започнали да дават все по-големи и по-неизпълними обещания, а идейните различия по между им, доколкото ги имало, съвсем се размили. Хората изпаднали в апатия и обърканост, не знаели кого да изберат. Всички давали еднакви обещания и се обвинявали в едни и същи престъпления.

Но ето, че се появил нови избори за нов кандидат за владетел на Троян за следващите четири години. Кандидатите били много и все силни, смели, чаровни, борбени и много обещаващи. Всички започнали да обещават на хората, че ще потърсят сметка от предшестващите ги владетели, защо не са си изпълнили обещанията и ще ги накажат. Хората се зарадвали. Най-накрая някой щял да бъде наказан за тяхното нещастие, заради мизерното им положение. Те не осъзнавали, че вината не била само в избираните да управляват , но и в избиращите ги. И, че докато избиращият не започне да избира въз основа на идеи, а не на обещания, все той ще си бъде наказан.

Но уви, нямало кой да обясни това на хората, отдавна те били отучени да разсъждават, отдавна те имали само желания без необходимите познания как да ги изпълнят. И така те замислени избирали новите владетел и зачаквали с надежда светлото бъдеще за Троян.

Анонимен каза...

Митьо Пищова каза:
Сега ще видите през крив макарон Лидъли-мидъли,кауфланди-мауфланди,пикадили-микадили,плюсове-минуси,шелове-мелове,оемвита-моемвита,фабрики-мабрики,инвестори-менвиститори,работа-мабота,пари-мъри.

Само големи тротоари-мотруари ,тесни улици-мулици и кръгови-мръгови ви чакат.
Още четири години ще ви порят кат риби-миби, пълнят кат агнета магнета, и ще се забавлявате бурно-мурно.Пийте сега по една студена балканешка водица модица,може и газирана вода ,щот под налягане ще ви праскат.

Анонимен каза...

до 19-много хубаво е написано! Заслужава да бъде публекувано и на друго място!

Анонимен каза...

Добро утро селяни:):)хорът на ГЕРБ с главен диригент Миньо трапчански ви поздравява с песента "Ние пак сме тука".
Ай стайте да нараните кокошките и гудито,че коледа се задава.

Анонимен каза...

Тъжно,глупаво,мръсно и жалко.Към Терминал 2!!!

Анонимен каза...

ЕМ/SI до Кмета на Троян: Уважаема г-жа Михайлова, във връзка с желанието Ви да "...сведе до минимум високия процент непризнати разходи на Троян по изпълняваните европроекти", Ви предлагам в новата структора която ще предложите за одобрение на ОС Троян, да създадете дирекция " Проекти и програми". Това специализирано звено от експерти ще Ви гарантира исканото от Вас.Трудно ще Ви е в работата с ОС имайки предвид партийната принадлежност на |Председателя на ОС и приемането на решения. Търси се реванш на всяка цена. Когато обаче мнозинството от ОС отхвърля и рационални идеи за развитието на града ни, се обръщайте към медиите в Троян и разяснявайте на хората предложеното от Вас и отхвърленото от опозицията. Така ще използвате медиите за коректив и при формиране на гражданско мнение опозицията ще отстъпва. Позволих си да Ви посъветвам по тези два важни за мен въпроса с ясното съзнание, че решението им е в интерес на гражданите на гр. Троян. С уважение- ЕМ/SI.

Анонимен каза...

Вижте запис от Троянското реалити шоу - http://troian.com/obshtestvo/zasedanie-na-obs-troyan-14-11-2011-godina/

Анонимен каза...

само комунисти и ченгета в тоя съвет.

Анонимен каза...

На тоз глъв троенски народ, тепърва ще му се изяснява ситуацията около ГЕРБ и Минко Акимов.

Анонимен каза...

Който разбира от политика ще оцени, че г-жа Донка Михаилова направи гениален ход с избора на Минко Акимов за председател на Общинския съвет. По този начин
първо - уважи волята на над 6000 избиратели, които гласуваха за него
второ - осигури приемственост на програмите
трето - показа готовност за консенсус на практика, а не само на думи
четвърто - получи гарантирано мнозинство от 20 общински съветници, с които заедно ще решават съдбините на общината

Анонимен каза...

Селска Работа

Анонимен каза...

Трудно се пуска кокала, особено когато е с мръвка...Идните 4 години шоуто е гарантирано!
А през това време Троян, с бързи темпове ще се превръща в умиращо село!

Анонимен каза...

Трифоне, Трифоне, ако си се научил да четеш ще ти кажа само, че Господ забавя, но не забравя! Не си мисли, че си толкова хитър и мъдър на колкото се правиш! Има справедливост на този свят момче, има!
П.П. Твой АНТИфен!

Анонимен каза...

28-ми, явно "разбирачите"от политика като теб са множко, ако се съди по алабалистиката тук във форума, "гениален ход" :))). в статията е описано как е избран акимов, хората тук са ти пуснали линкове към сесията.. ма кой да чете, аман наистина от такива на които написаното им извира само от върха на пръстите не от главата.. упражнявайте се по празнословие в тесен комшийски кръг, тук е излишно да демонстрирате умствената си немощ.

Анонимен каза...

Ъ, кой е Трифон?

Анонимен каза...

Стана ли ясно кои ще са зам. кметове?

Анонимен каза...

Последно, Марин Радевски ще се мести ли в Куртово Конаре, или не?

Анонимен каза...

Ще кажа само,че партията ГЕРБ е съставена от не успели комунисти и бивши ченгета,не става въпрос само за Tроян,а на национално ниво,а може би точно там им е грешката.

Анонимен каза...

The question they keep asking me
how can one so young be so bitter and angry
well, the answer is plain to see
maybe if they wern't so blind they'd see what i see
i see the homeless livin' out on the street
on every corner they're asking for money
i try to help them whenever i can
but sometimes i can't afford to help myself
i see diseases and modern plagues of our times
the greed of our leaders has made them blind
to our problems
they spend millions overseas,
people right here are fightin' wars everyday

I see the whites that hate the blacks
blacks against the jews, race against religion
and the're all too blind to see

When we fight each other it puts all of them at ease
it keeps us so busy, so they can do what they please
election time comes and they're out for votes
that's when you see and hear from them the most
this is what they're calling a democracy
that's just another word for hypocrisy
we keep fallin' for the bait
when we realize, it's always too late

I see the whites that hate the blacks
blacks that hate the jews, brother against brother
and they're all to blind to see

As the rich get richer, the poor goin' hungry
i've seen the toll it takes on the workingman's family
education system that's obsolete
can't hold a kid's interest or keep 'em off the street
see a father's fear, hear a mother's cry
what kind of a nation lets their children die
government's corrupt and full of red tape
then you're gonna ask me why i hate

Why don't you open up your eyes so you can see
open up your ears so you can hear
take a look around and you will find
take a look around and you will find out why

Анонимен каза...

Мисля че не е ненормално, кмета да бъде от една партия, а председателя на общинския съвет, от друга, но не и в Троян.
Драги съграждани, нали знаете че зад М.Акимов, стоят жестоко и безкомпромисно корумпирани хора, като братята Данкови, Св. Дочков и да не изброявам всичките , за да не досадя. Тези нищожества ще съботират и бламират по всякъкъв начин решенията на г-жа Михайлова. Който не ги познава, той незнае за какво става дума.
Вместо да работят за Троян, те ще съботират работата.
Жалко за Троян.
/ да не забравяме че доста голяма част от тях не са кореняк - троянци, а както казва троянците, те са ПРЕЕБАЦИ и ще мислят само какво да откраднат.

Анонимен каза...

По повод избора на М. Акомов, за председател на Общинския съвет, ще коментирам, така:
Като няма тапа и ЧУКУРКАТА е тапа.

Анонимен каза...

Любопитно е защо Трифончо от РЗС подкрепи Акимов а не Кацаров.Прост отговор:Трифончо играе с Енкин,двамата са селски и имат обща далавера,а Енкин тайно работи срещу Кацаров и върти игри с Акимов и хората на ГЕРБ.Разбира те ли кой е причината Кацаров да не стане председател... Енкин,добро утро.... Сега е опасното желязненската подводница в БСП да не съсипе Донка че и има зъб защото не той а тя стана кандидат за кмет....Дръж се Донке и се пази!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Тотална подкрепа за коментара на 38- ми!
Пиявиците няма да пуснат вената от която смучат кръв, ако ще и майките си от гробовете да извадят!

Анонимен каза...

"...изказване на инж. Илиян Пеевски... удостоверения на общинските съветници, в които била записана партийната им принадлежност, вместо че са избрани от жителите на община Троян."

Оле, добре не са писали така, без друго ме е срам, че този циркаджия се подвизава в общинския съвет!

Анонимен каза...

Илиянка, кажи за боя с Акимов и за заплахите които ти е отправил!Ачо Балев се е намесил масирано да предпази бащицата от атака :)

Троян бе известен в миналото като град на курви.
Видно е,че ще продължава да бъде такъв,ама с мъжки!

Анонимен каза...

Пеевски, ще ти сваля шапка ако омаскариш Трифон Трифонов- онова жалко подобие на мъж. Човек не заслужаваш не само да бъде в общинския съвет, но и на територията на Троян. Такива хора трябва да бъдат линчувани.
Хора пазете се от този човек, той а абсолютен мошенник и измамник! Това съм сигурен, че могат да го потвърдят дори хората от РЗС Троян, която всички ние знаем как измами и окраде! Трифоне кажи си и си заминавай! Имай някакво достойнство!

Анонимен каза...

28-ми никакъв ход не е направила, по скоро я заходиха!

onzi каза...

Кьм 42-и по-добре циркаджия отколкото унищожител на град.Ай с..... .

Анонимен каза...

Айдееее ква стана тя, наште пак са на власт.Ваште да не се ядосват ще има и за Доца щот и тя е вече от наште.Айде до след четири години когато ще има нов тираж.

Анонимен каза...

Малеее новата на Джена е супер алелелелелееееее

Анонимен каза...

А за екипът на Михайлова(зам.-кметове, секретар)някой знае ли нещо? Генади, очакваме да ни информираш по въпроса, когато бъдат обявени.

Анонимен каза...

Специално за теб, на ухо ще ти се донесе информацията!

Анонимен каза...

Не съм доволен от новия кмет, ама ако успее да шитне тоя смешник Пеевски, шапка ще й сваля и веднага ще й стана фен!

Анонимен каза...

44-ти,много си прав като казваш,че такива хора нямат място не само било то в общински съвет,община,но и на територията на общината като цяло.Ще кажа само ,че има и такива селски кметове на които не само ,че са недостойни,мошенници,корумпирани и не на последно място Бай Ганювци,че се чудя и тия които гласуват за тях имат ли поне малко мозък в главите си.Става въпрос за кмета на с.Б.Осъм,Иван Бочев Драголов.Толкова ли немогат да разберат тия тъпаци които гласуват за него,че ги гали по косъма само докато минат изборите и се добере до власта, а после им се подиграва зад гърбовете,и се наслаждава на тлъстата си заплата плюс пенсията което прави над 1000 лв.Защо са се оставили да ги команва човек които няма и средно образование а има някакъв ПУЦ-вечерно ,изкарал колкото да може да се подпише само,но хората са го казали; какъвто кмета такова и селото.

Анонимен каза...

Прав си 52-ри,но пропускаш нещо много важно.Защо му е акъл на тази конска тиква,като си е назначил секретарка която му върти цялото кметство,и хем му върши работата хем си е и поебава,и това го знае не само Милка т.е. жена му,но и целия Б.Осъм...но нали знаеш...НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА...а и когато паднеш от високо много боли,а като знам кмета какъв е ЛОНГУР,просто ще се пръсне.И да бъде благодарен на Холандеца/Майкъл/,които му даде парите да си купи гласовете,че иначе все бяха го изритали като мръсно коте от кебапчийница...но има един отгоре та гледа и рано или късно поставя всичко на мястото си.

Анонимен каза...

Минчо, що тича да биеш Илиян бре?

Анонимен каза...

Абе 52-ри,нали знаеш,че кмета щедро му се отплаща за тия незаконни услуги от страна на холандеца.Знаеш ли колко години Майкъл ловува в Бели Осъмската ловна дружина без ловен билет,без членска карта и най важното без РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА ОРЪЖИЕ,и всичките тия нарушения се извършват със знанието на сина на кмета,които е временно изпълняващ длъжноста служба КОС-Милен Бочев,не и без знанието на Минко Акимов като прецедател на ловното дружество,но нали Майкъл е един от основните спонсори на дружеството та как няма да си затварят очите.Всичките тия лонджовци зор видяха докато го узакониха,а сега Минко Акимов ще ми се пъчи,че ше работи за Троян.Каквото му беше кметуването такова му е и ловуването,само келепир и нищо друго от тия дърти номенклатури.

Анонимен каза...

Ей,55-ти,знаеш ли,че тия дето си ги написал закон не ги лови,те са вечни и несменяеми

Анонимен каза...

Вечни и несменяеми са ,заради такива като 56.Плашливи и тъпи селяндури,послушковци!!!

Анонимен каза...

52-ри прав си за всичко, радвам се, че мислим еднакво. Но такъв е живота, факт! Трифонделата си отиде като пич там в общинския съвет, погази пред себе си много достойни за това място хора, прецака достойни избиратели и сега всички ще му плащат от данъците си. Това е жалката действителност. Човек като Трифон Трихонов не заслужава и боклукът пред къщите ни да изхвърля, но понеже живеем в една жалка държава тези хора са сред властта. Корумпираните им мазни физиономии правят всичко единствено за лично благо, и единственото, което ги интересува са останалите хора. Факт,факт, факт!

Анонимен каза...

58, я си погледни, ако обичаш, внимателно последното изречение - "Корумпираните им мазни физиономии правят всичко единствено за лично благо, и единственото, което ги интересува са останалите хора. Факт,факт, факт!"
Нещо, като че ли си се смарангясъл, защото си написал хем единствено правят всичко за лично благо, хем единственото, което ги интересува са останалите хора! Нещо не се връзва!

Анонимен каза...

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Щом Стоичков стана почитен Д-р, то и Ж.Виденов, Банев, Т. Живков ( по смъртно ), да станат почитни жители, на Троян!

Анонимен каза...

40-ти,жестоко прав си.

Анонимен каза...

59-ти, мухъл, извини ме, всъщност не ме извинявай. Става пределно ясно за какво иде на реч, не се прави на гольо, или всъщност си ?
Да объркал съм се и какво от това? Моята грешка не струва на данакоплатеца и стотинка, докато ей такива разбирачи като теб правят грешки за хиляди левове. Но нищо, ти си дреми у вас и си стой на топло, а утре като останеши без стотинка и за баничка пак ще си говорим. Сполаем ти!

Анонимен каза...

Кво се кефите бе селяндури. Нов БАРДАК със стари курви, не става.

Анонимен каза...

Дайте власт на др. ПЕЕВСКИ, и да гледаме сеиррррррррррррррррр

Анонимен каза...

Минчо, що налетя да се биеш с Пеевски, бе животно селско?

Анонимен каза...

Май тук има коментари написани от хора лишени от правото на лов в с.Б.осъм?

Анонимен каза...

Ако някой набие Пеевски, лично ще го издиря и ще го черпя мно-о-о-о-о-о-ого:)))

Анонимен каза...

44ти поясни(аз гласувах за РЗС),а ти направо ме уби

Анонимен каза...

Честито на г-н Акимов.....да не би Сираков да е с невалиден глас.........или пък дпс да е с герб

Анонимен каза...

67ми отиди в ОС ТРОЯН и почерпи аКИМОф

Анонимен каза...

А пък тоя Трифон как се заглежда по мадами,направо се захласва!Я кажете нещо за него,че да се възползваме и ние -останалите хубавелки в Троян?!

Анонимен каза...

ГЕРБ са платили на Трифон Трифонов 10000 лв. и са му обещали, че като ги свърши Марин Радевски ще го назначи на работа, без да работи. Това, братя, са ГЕРБ - Троян. Платиха си за Минко, който ще ги провали като партия!!!

Анонимен каза...

Какъв ГЕРБ, бе хора. С избора на Минко Акимов за председател ГЕРБ умря. Половината от съветниците са отвратени и омерзени - говорих с част от тях. "Избор за Троян" също. Гласувах за тях, но сега се чувствам предаден и продаден.

Анонимен каза...

Вместо да клюкарствоте и да се заяждате, ставайте, измийте си зъбите, изплакнете си устата от мръсотиятаа, която бълвате,и опитайте как да помогнете за нещо положително.

Анонимен каза...

Забравих да кажа ДОБРО УТРО!

Анонимен каза...

Добрутру мен аз отивам да ударя една биричка на гладно и сядам на компа

Анонимен каза...

Това Ви е проблем! Рано, рано на бира!???И то на гладно! Добре е да пишат хората. По този начин си правят психо–терапия.Изкарват насабраното напрежение от душите си.Като неможем по площадите!???С това впечатление оставам, от лошия тон /с малки изключения/ на писачите тук. Добър и спокоен ден!

Анонимен каза...

Станалито,станало.
Процеса е необратим.
Но огромна грешка ще бъде на г-жа Михайлова, ако включи в управленческия си състав, интриганта, най-корумпирания човек в троянско, Делян Енкин.
Г-жо Михайлова, бъдете умна и прозорлива, каквато бяхте досега, за да не съжалявате в последствие.
Поздрави!

Анонимен каза...

Това е гнусен политически цинизъм с избора на този посерко за председател,чрез тези продажници. Не ви ли стана ясно господа съветници водещи се от дясно,че гражданите дадоха своя наказателен вот против тоя мъдурко и заради него загубихте изборите. Дондуркайте си го там , сложете му менче да го цръкнете,ама той отдавна е прегорял.

Анонимен каза...

Къде са кадрите запечатали изблиците на напикания старец,срещу Илиян Пеевски?
Минчо, намали виаграта деде, ще прелопаш така...

Анонимен каза...

Бог да пази Троян от зло!!! Пожелавам на новия късмет в следващите 4 години <3

Анонимен каза...

"..Но огромна грешка ще бъде на г-жа Михайлова, ако включи в управленческия си състав, интриганта, най-корумпирания човек в троянско, Делян Енкин.
Г-жо Михайлова, бъдете умна и прозорлива, каквато бяхте досега, за да не съжалявате в последствие..."
======================================
Елементарна логика: Не Михайлова прояви прозорливост, а Енкин, като я сложи за фигурант. Наистина ли някой вярва, че тя командва, или е командвала?

Анонимен каза...

Вярва!!!!!Вярва!!!!!!!Много вярват!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Отец Нафарфори речи: Чада мои, кат гледам най първото фоту искренно съ надявам Сатаната да не влези у Акимов и той в пристъп на яд, да не земи да скъси връзката на медалът с който кичи кака Ви Доца. То Акимовуту стана за резил отпреди, амъ сига шъ съ изложи ощи повичи и щъ тряа видния демократ и атакис Пейовското да съ меси кат сини каски/фото 4-ту/. Гледам аз и Данковуту фоту 2- руту- мазну фоту бе-идвайм го фаща фотуапаратът. Многу ялу тую Данковуту и ощи съ кани. Гледам и фотуту на кака Доца-ми многу слабичкъ въ. Как и дъл шъ мой да събори с тез мамути от общинскиьт збиротак? Вий кво шъ кайти? Шъ мой ли?

Анонимен каза...

68-ми, какво да ти обясняват за онова мекотело Трифон Трифонов, по- точно? Кое не ти е ясно ? Не ти ли е ясно, че заради него резултатите на партията в Троян са толкова лоши? Че като координатор един лев не е видяла партията в Троян, защото най- вероятно той е прибрал парите. Виж му мазната физиономия и сам се сети за какъв човек става на въпрос. И аз съм гласувал за РЗС, но НЕ-НЕ-НЕ за тази амеба Трифонова!!! Държа да отбележа, че този човек чисто и просто не заслужава да бъде нито член на партията, нито гражданин, на която и да е община! Мошеник, лицемер, продажник, дупедавец, използвач, лъжец и какво ли още не, де какво има като негативизъм е за него. Ако някой знае как да се лиже, това е той, няма нещо, което да не е способен да направи за пари !!!

Анонимен каза...

Ей,какво работи този шампион Трифон?

Анонимен каза...

Как какво бе,дава се на старци!

Анонимен каза...

Ама този лонгур кмета на Бели Осъм трябва да е много "кадърен" че го избират , пардон купува си кметското място за четвърти път.Той освен да се подмазва на "шефа" по авджилък Минко Акимов друго не прави.Дарители, учители пък и покойни вече ученици ще се преобърнат на оня свят като гледат как всеки четвъртак в класните стаи на началното училище където са учили на четмо и писмо се вихрят авджийски купони и запой на които главен вдъхновител и организатор е кмета Иван Бочев. Да видим сега като ГЕРБ закриха детската градина в Б.Осъм в какво ще я превърне кмета.Може би в изложбена зала за ловни трофей.

Анонимен каза...

По-скоро в старчески дом за изкукуригали милиционери и техните мъжки приятелки...

Анонимен каза...

62, ти защо се държиш, като ощипана госпожица? Добре сбъркал си, наистина няма нищо, но какви са тези обиди, които ръсиш по мой адрес, не ми е ясно? Аз съвсем колегиално се обърнах към теб да се коригираш, но ти явно си се чувстваш като богопомазан. И това не е лошо, но не се дръж като БУФТЪР, ако обичаш! Или демонстрираш яки топки, а?

Анонимен каза...

познайте кой общински съветник предложи акимов да е председател на общинския съвет?...сигорен съм че ще се сетите и сами........

Анонимен каза...

Трифон е голям Желязвенски предприемач в туристическия бизнес.Той ще оглави комисията по туризъм в ОС.Да му е честито!Ще докарва туристи от чужбина и от Бургас. Е гати, келепир ще има? Ще се разработят много туристически проекти -14бр. и ще потекат потоци от туристи.Няма да можем да се разминем по кръстовищата построени от бащицата.Голямо задръстване ще става, та Донка ще трябва да ги реконструира в края на мандата си.Бог да ни е на помощ?

Анонимен каза...

Към Донка Банковска.Знаем че си много ядосана че загуби , но престани да пишеш глупости. Да не си повярвала че някой ще те избере за кмет.Не става само с лъжи че ще увеличиш пенсиите и даване по 20лв.

Анонимен каза...

Дилян се пише с "и" а не с "е". И дано този вещ човек по специалност строителен инженер бъде част от екипа на ДОнка.

Анонимен каза...

И аз искам да поздравя 19-ти. много точно казано!

Анонимен каза...

Провервах сайта на общината ,тоя Трифон го няма вероятно не плаща туристическа такса,патентен данък и др...пък е бил и кандидат за кмет на Г.Желязна 2 пъти без резултат.......па той е 1глас какво се занимаваме с него
Успех на Донка ,ако чете :
да чува еНкин ,ама да слуша само себе си
УМЕН ДАСКАЛ, ЗЕЛЕН КОН И БЕДЕН КМЕТ -НЯМА
10 БСП +10 ГЕРБ=ПОБЕДА И ДРУГИТЕ ДА СЕ ОБЛИЗВАТ КАТО ХИЕНА КОГА СЕ ХРАНЯТ ЛЪВОВЕ

Анонимен каза...

96-ти занимават се с него хората най- вероятно, защото казват е мошеник! Или викаш като е един мошеник какво толкова?!? То от един не боли, но не забравяй, че това е един, за който се знае, а за останалите, а дава шл иси сметка, крайният резултат какъв би бил ? И другите наивнико няма да се облизват, защото явно са вече купени и играят по нечия свирка. Повярвай, щом са вече там за тях живота е друг. Че и заплата им плащат за всяко заседание. Но ти тук вярваш на някакви твои си навярно каузи, нищо може един ден и теб да те огрее прозрението!

Анонимен каза...

Поздравявам всички селяни които си продадоха гласа за 30 лева,бъдете живи и здрави но знаите че кметицата я е видите веднъв я не за тези 4 год.А пари в града ще ни влезат когато "ПРАСЕ ВЛЕЗЕ В ДЖАМИЯ".Поздравявам и всички селяни които решиха бъдещето на Троян да бъде не ясно.Поздравявам всички селяни които не харесват Акимов защото е всеодаден човек,защото е човек дал на града си много,а в Троян такива хора или са мръсни ченгета или мутри.

Анонимен каза...

Мерси за поздрава, а преди да се застреляш се научи да пишеш.

Анонимен каза...

98 ти казваш че хората на Донка Михайлова купували гласове за 30 лева но из района се говори че противниците им правели тая работа.....па да ти кажа предпочитам да гледам кметицата :)отколкото фатмашката физиономия на дедото...

Анонимен каза...

98-ми колко пари точно ти дават за такива простотии дето пишеш? В смисъл ти вярваш ли си на това, което си написал?

Анонимен каза...

100 тя кметицата със фотошопа може да предизеика ерекция евентуално при пенсионерите, които си я избраха.Явно си от тях.Айде жули го душманската на плаката на баба ти Донка, все пак е демокрация!

Анонимен каза...

Фото или не, важното че на интелектуално ниво, жената е светлинни години пред наглия старец! А що се отнася до плакатите, то тези на "мумията" направо плашеха!

Анонимен каза...

Ей, 102, не знам за какви пенсионери говориш, но е хубаво да погледнеш Акимов какъв е и тогава да плещиш простотии - старец със увиснал задник, нагъл и безочлив комунист, който не може да вдига самолета поне от 1-2 години!

Анонимен каза...

Ха сега де...

Пред-пред-пред-последно...

Вдига ли го самолета или не може? Нали уж си нещо там секретарката?!?!? Или е карал като във вица - с два молива от страни...

Анонимен каза...

Секретарката на М.Акимов е любовница на КМЕТА на с.Врабево, Радион Стратев/лична имформация/

Анонимен каза...

А, бе хора къде се загуби Бойко, бе съфорумци ? Не, че не джитка тук, но ми е болно за него! Беше като дамска превръзка, използван и изхвърлен. А не е лошо момче...

Анонимен каза...

106 ти не даваш изобщо лична информация. Май с много си закъснял пршятелю. Вземи се разходи на чист въздух, да се охладиш. Мерзавец!!!!

Анонимен каза...

Дами и другари от атака,дано влезе прасе в джамията,защото ще го белим .....картофа.........колкото до АкимоФ то той си обича секлесарката,а то и Кадафи е възрастен па 4-5 на вечер оправя-виаграааааата(.....ТрифУн (РЗСто) е мого цестен чуфек,да ни честито ОБЩ. Салфетник,на нас ни дади 30кинти за глас и ние му попяхме
братя роми от Червянска лъка

Анонимен каза...

107ми, прочети нагоре - 19ти го е описал точно - Троян не е дорасъл. Освен това не успя да понесе да приеме човек, дето не влиза в калъпа и има свойството да е неудобен. Троян си заслужава съдбата, това поне стана сигурно.
Пропуснахме празника на Вси светии - това трябва да е празникът на града ни , щото сал една Св.Петка не може смогна да оварди тооолкова много тикви в града ни. Да не споменавам и колко мъртви души живеят тук!

Анонимен каза...

Трифун дал пари ХАХАХАХАХАХАХААА
АБЕ братя ромей това е най-големия виц за месеца,браво
Бат боЙкО го гледахме по Слави-вчера......супер
Нова информация:
па тоо желязвенски туфлек трифуН искал БКСто,енкиН не го обещал и затова така гласувал...вижте Яне ЯнеФ каксе обърна на задна...........дано трифчО не е такъв
Илияс Пеев ски-атаката

Анонимен каза...

А Анитка още ли секретарства? Ей, ако и на Донка угоди - тогаа ще трябва да я признаем!

Анонимен каза...

Който го умее, го умее :)))

Анонимен каза...

Енкин по-далеко от общината, това трябва да проумее г-жа Михайлова.
А как Енкин интригантства в БСП, пет пари недавам. Проблема не е на троянци, но в изпълнителната власт, НЕ, НЕ и НЕ!

Анонимен каза...

Такааа, ГЕРБ загубиха един съветник според решението на Ловешия съд. Означава ли това, че Минчето е избран нелегитимно, тъй като Илиян Тодоров гласува за него?

Анонимен каза...

Би трябвало да има ново гласуване, но си мисля 115-ти, че е все тая.Емил Цоневски заедно с хомо дружинката на Ачо, ще гласуват пак за дядо и общо все тая...Не се ядосвай,петък е ,отпочвам се.Наздраве!

Анонимен каза...

Успех с отпочването и внимавай с главоболието! Наздраве.

Анонимен каза...

Поздравления, г-н КАЦАРОВ. Върви на майната си и от време на време си стой на село, прост комунустически боклук алкохолизиран...

Анонимен каза...

Азе сам Трифон:
Спрете да пишете по мой адрессссссссс

Анонимен каза...

до 119, ,, азе ич ми не пука кой си, шъ си пишим кото си сакаме".Аре по живо и здраво.

Анонимен каза...

някои хора защо си мислят,че този форум им е бащиния и дават акъли на други какво и как да пишат?
някои хора защо си мислят, че писането по форумите е престъпление,и немедлено трябва да се знае автора?
всеки може да пише и говори свободно, а за останалата част, администратора решава.
на който не му понася- да се изнася!
пиши си смело 120-ти,и хич да ти е през оная работа :)

Анонимен каза...

Не искам да лиша никого от правото на глас, но форумът ще има много по-голяма обществена стойност, ако тук всеки споделя своето мнение умно, компетентно, културно. Всяко присъствие на малокултурни, цинични, глуповати изявления отказва от участие доста мислещи хора. Затова е добре онези, които съзнават, че няма какво съществен да кажат или имат какво да кажат, но не им достига речников фонд просто да си траят и да насочат вниманието си към повече четене и обогатяване на личностната си култура.

Анонимен каза...

Призивът е добър, но няма да помогне. И дядо ви Господ призовава хората да са добри, но е направил и пъкъла. Тук трябва да има администратор.

Анонимен каза...

Познайте с кого обядва Донка в обедната си почивка преди ден -два - с Енкин, Енкина и Минко Акимов. Както се казва в една реклама: "Събрахме се!"
Ай да е честито на тия дето чакаха промени...

Анонимен каза...

Честит четвърти мандат на Енкин! Дядката от Трапето да не се притеснява, ще има и за него някоя огризка, няма да го оставят без нищо я!

Анонимен каза...

Преди 4 години Минко отвя Делян в името на промяната,не направи промяна и си тръгна като наср..Сега Донка отвя Минко в името на промяната и ако не направи промяна след 4 години също ще си тръгне като наср..

Анонимен каза...

Ами излиза, че не можа да го отвее. Ей го на пенсионера - втори в града, със същата заплата, само дето грижи няма. Ще си живурка, както Ангел Балев го прави 4 години, ама и добре си се разбират с Донка явно.
А тя може и да не е искала да го отвява - в крайна сметка произхождат от една партия.
Мъчно ми е за тоя град, прост народ живее в него, пак не можа да гласува правилно. Поздравям и аз 19-ти - не знам кой си, ама си го написал много точно!

Анонимен каза...

Не разбрахме само Ангел на каква цена се изтъргува, той какво ще получи?

Анонимен каза...

82-ри: Дано не си прав, драги

Анонимен каза...

98-ми:
Ти си зомбиран, драги

Анонимен каза...

А що се отнася да Илиян Пеевски, познавам го доста добре, той е по-умен, по-образован и по-интелигентен, от братята Данкови, М. Радевски и Св. Дочков, взети заедно

Анонимен каза...

Що бе, кво не им харесвате?
Шофьори, шивачи, милиционери...Това е интелигенцията на Троян!

Анонимен каза...

Пеевски - умен? Като нищо може да се напише - и красив:) и морален:) Много е умен, щом подкрепя комунистите за кандидатурата им за председател на общинския съвет. И морален, като влезе в коалиция с ДПС и БСП! И смел, като пищи, че е опорочена анонимността на вота! И красив, то е видно, както за останалите му качества!
А, щях да забравя - и строен:)))))))))

Анонимен каза...

43ти стига спами за троянските курви из целия сайт,разбрахме че нямаш късмет с тях ;)

Анонимен каза...

133-ти: Аз мога да ти обясня защо е по-умен и по-образован от тези за които писах, но се съмнявам, ТИ дали би могъл да го разбереш.

Анонимен каза...

Шофьори, Шивачи на възглавнички и прочие интелектуално ниво...

Анонимен каза...

Я хачу отзадддддддддддддддддддддд

Анонимен каза...

131-ви: Познавам ги що-годе добре тия троянски "ВИП"ове. Оказва се, че не се иска да си свръхинтелигентен за да ти дадат едни пари и ти да направишш някакъв бизнес. Направили - добре, лошо няма. Е не, че няма, щото всички знаят откъде идат тия пари - от моите и твоите родители, от нашите баби и дядовци. Или пък са заделяни от далаверите на комуническите им номенклатурни родители и тях самите т.е. произходът е същият.
Лошото е, че същите тия се изживяват като велики бизнесмени, като тоя дето почнал с една ябълка. Не стига това ами вече изпитват и вопиюща нужда да менажират и града ни, те да казват как и кой - топъл пример е поредната кандидатура на милиционерското недоразумение. Малко не им се получи с него, но пък нали си напазураваха мнозинството в местния парламент, така че горе-долу добре им е.
Единствено Йордан Данков може да се нарече интелегентен, има човекът акъл, въпрос е за какво го използва. Брат му, не е никак глупав, селски тарикат и простак, да се чудиш как му се вързва някой, ама ей на, види се тия де му се връзват са си и без туй по-прости. Марин - кво да кажа - и той от серията "благотворители" (кво стана, премести ли фабриката в Ч.бряг?). А Светльо Дочков - горкия, питайте шофьорите му що за простак може да бъде той, когато няма странични хора, че и колко пари им дължи на подчинените си, но него животът го е наказал достатъчно. Мен ако питате, има и още да го наказва, па и останалите.
За съжаление в нашата държава и в частност наше село, интелигентността не е достатъчно условие за успех, требе си и да си мръсна комунистическа душица като тия другари.
Поздрави Другари, Видов ден идва, ВИНАГИ! По един или друг начин!

Анонимен каза...

О, да не забравя, поздрави и на напазаруваните!

Анонимен каза...

Явно няма да се върна, ще избягам още по–далече!Дори ще помоля да ме заровят в чуждата държава! Спрете да се плюете, клюкарствате, оклеветявате, омерзявате,проваляте, народничите,подмазвате,отричате, завиждате, подигравате, злобеете, мразите. Вложете енергията, изразходвана за всичко това ,за нещо добро! В противен случай няма да има "утре" за децата ни! Срам ме е да се нарека българин!

Анонимен каза...

140 ти, не изпадай, моля те, в тяхното положение. Не съветвай хората, те това могат, това правят. Прав си, но начина ти на изказ и емоции не са в унисон с това което трябва да се направи. Мисля, че ти вървиш добре, стараеш се да се оправиш сам. Прави го, не се обръщай назад! И аз като теб мислех, че с такива излияния ще помогна, уви не! Това не става така лесно. Не се коси и си живей живота, там където си. Вярвам, че ти пука за нас, но какво от това? Не се натоварвай излишно и си гледай кефа! Троян няма да пропадне!!!България също!!! Ние сме подложени на жесток експеримент, който в общи линий е да се замислим и да се събудим, да се идентифицираме и да се осъзнаем. Трудно е, но мисля, че лека полека става. Не са необходими революции, необходимо събуждане. Това е! На пръв поглед е просто, но не е така лесно и не става така бързо!
Ако си жена извени ме че използвах обръщение в мъжки род, което мисля, че не е толкова важно.
А децата ни , ..... те просто са изключителни, разбира се ако ние не им пълним главите с вродените ни вече придразсъдаци и тревоги!!!!
Сполай ви,скъпи троянци!

Анонимен каза...

Прав си 141 ,ще се върнем когато почнем да четем такива новини и за нашите мафиоти:

20.11.2011
"Съдът в град Милано през вчерашния ден осъди рекорден брой мафиоти - 110 души - на дълги години затвор, предадоха италианските медии.

Всички осъдени са представители на калабрийската мафия "ндрангета". Обвиняемите бяха признати за виновни за това, че са се занимавали с мафиотски дейности. Заради това, всички получиха еднаква присъда - 16 години затвор.

Настоящият процес бе заключителния етап на мащабната операция, при която през юли 2010 г. в резултат на полицейското разследване бяха арестувани 300 души. Почти всички от тях бяха задържани в южната част на Калабрия и в северната част на Ломбардия, уточнява ИТАР-ТАСС.

Според разследването, повечето осъдени са се занимавали с пране на пари в по-богатия италиански север."

Анонимен каза...

138-ми, почитания за написаното!
Ще добавя, към тази високоинтелектуална и заслужила клика, тумбата разпасани даскали и повервали си доктори!
А по продажно племе от последните две прослойки, разбира се че няма!
Навместо да си гледат това за което уж са учили навремето, тръгнали да се раздават като корифеи в една или друга област!
И ето ти резултата :)

Анонимен каза...

138-ми:
Извинявай драги, но за братята Данкови, немога да се съглася с теб.
Й. Данков въобще неможе да се пречисли към категорията ИНТЕЛИГЕНТНИ, по никакъв признък / посочи ми поне един /, а що се отнася за другия брат Данков, Сашо, той е природно и човешко недоразумение. Ако трябва да говорим за неговата интелигентност, трябва да я отбележим със знак "-"/минус/
За дръгите който коментира, съм съгласен с теб.
Поздрави!

Анонимен каза...

Имало общински съветници облечени с дънки на клетвата.Що за мърлявщина и неуважение!Дайте имената им!

Анонимен каза...

И какво като са били с дънки,дънките могат да се комбинират много елегантно и да звучат съвсем официално поне за този случай...Да не би събитието в тази селска зала с издънени столове и социзлъчване да изисква фрак??!!!

Анонимен каза...

Дънките са въведени като работно облекло в САЩ, това че наш Ганьо невижДАЛ и от 90-та насам ги има за особено престижно облеколо си е на Ганьо проблем.И да събитието все пак е церемония по да даване на клетва.Ако ти се отъждествяваш с издънени столове и като селянин със социзлъчване то това не се отнася до мен и държа хората, които следва да олицетворяват властта в моя град да имат приличен външен вид отговарящ на положението,което им е отредил гласоподавателя.

Анонимен каза...

Двама бяха със смокинги.Поклон пред тези високоотговорни троянски мъже които олицетворяват властта в нашия град!!!Поклон и пред високоученото мнение на 147ми!!!

Анонимен каза...

141–ви, благодаря за опита да ме успокоите! Жена съм, и това ми е проблема.Искам да се върна! Години наред съм като в капан, като в омагьосан кръг, от който не мога да изляза. Надеждата за демокрация, умря още в зародиш!И какво стана, от лошо, дойде още по–лошо. На опитите ми да убедя родителите си, че ще живеем по–добре и свободно, и ще се доказват умните и способни хора, те бяха скептично настроени, и се оказаха прави. Отидоха си, без да опитат от "доброто", в което, аз като млад човек вярвах. Не се предадох пред трудностите, направих необходимото, за да мога да отгледам и изуча детето си!Вместо да се върна,останах, защото младите хора работеха без осигуровки, и за джобните. Парите отново не стигаха, и отново останах /големи деца–големи грижи/. Годините минават.Виждам все повече разделени семейства, студени отношения, злоупотребата с алкохол и тук, и в България, и то от жени и майки.За къде сме тръгнали , и къде ще стигнем.Опитвам се да не мисля скептично, но не винаги ми се отдава. Нанесена е непоправима вреда и на младите хора, дори и на много малките деца,защото човек се възпитава до 7–та си година. Чувам жаргона на който си говорят, невъзпитаното държание, жестокостта в училищата, предизвикателното държание, неуважението, цинизма и подигравателния тон.Разбира се за това са виновни родителите, а след това училището. Когато живея извън страната, когато се връщам за малко, немога да добия реална представа каква е действителността, само отчасти. Това ме тревожи.Когато съм тук , опитвам да мисля оптимистично, когато се върна в България и видя хората, ме обхваща страх и несигурност.Погледите, разговорите, обслужването,посещението в болницата, раждането на внука,входа на блока, изоставените сгради, видът на хората, и какво ли не още, подхранват моите страхове. Мога да напиша още много неща, които ме вълнуват, но няма да ми стигне ноща! Дано поне доживея промяната, за която говорите.Но...доста промени ми се обещаваха, и то към добро, но минаха толкова години, и все още сме в началото, да не кажа, и две крачки назад! Благодаря Ви за думите! Дано сте прав!

Анонимен каза...

Що ритатете срешу миньо бе?
"Напълних кошницата със спечелени проекти и възможности за Троян”, заяви г-н Акимов".
И сега му дигнаха заплатата да може да си плаща глобите по спрените проекти .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |