Бутнаха Акимов

* С 15 гласа „за” вотът на недоверие срещу председателя на Общинския съвет в Троян мина * Подкрепиха го вносителите от БСП, съветниците от „Атака”, ДПС и ВМРО, а решителният глас дойде от своите от ГЕРБ * Само един гласува против, останалите несъгласни
 се въздържаха
Червен картон
Председателят Минко Акимов в началото на дебата
МИНКО АКИМОВ (ГЕРБ) бе свален от поста председател на Общинския съвет в Троян на днешното редовно заседание на местния парламент (27 юни, четвъртък). В процедура на тайно гласуване 15 души подкрепиха поискания от групата на БСП вот на недоверие на председателя и нужните 50% плюс 1 от общия брой на съветниците (29), според изискванията на чл. 23, ал. 1, т. 4 от правилника, бяха постигнати.

ПРИПОМНЯМЕ - 10-членната група съветници на БСП внесе искане за вот на недоверие към председателя на ОбС - Троян Минко Акимов, а документът (входящ номер ОбС-645 от 5 юни 2013 г.) бе представен в залата от председателя на групата инж. Дилян Енкин преди откриване на процедурата. Основният мотив - потвърденото съмнение, че г-н Акимов е контактувал зад гърба на Общинския съвет с адвокатската къща, наета да защитава Община Троян в съдебния й спор с МОСВ (за наложените ни санкции от 1,103 млн. лв. във връзка с реализацията на проекта за водния цикъл на Троян, първи етап), и й е повлиял да си позволи „дръзко, непрофесионално и граничещо с престъпление поведение” (обжалване на втора инстанция въпреки решението на ОбС - Троян да не се обжалва). „Случилото се потвърждава за пореден път, че в стила и методите на работа г-н Акимов много често се прибягва към задкулисни действия. Затова ние считаме, че той трябва да понесе политическата си отговорност”, е направеното заключение.

РЕЗУЛТАТЪТ от гласуването обаче бе непредвидим до последния момент. Защото не бе ясно дали към 10-те човека от БСП и очакваната подкрепа от съветниците от ДПС и ВМРО – Айнур Кехайова и Даниел Сираков (г-жа Кехайова по принцип гласува със социалистите, а г-н Сираков от трибуната заяви, че ще подкрепи вота и се мотивира защо), ще се намерят още три гласа. Макар че след като се прие гласуването да бъде тайно, се разбра, че краката на председателя сериозно се клатят; при явен вот шансовете му за оцеляване бяха много по-големи.

Инж. Дилян Енкин (БСП) мотивира искането на оставката
Инж. Ангел Балев ("Избор за Троян") размаха пръст на кмета
Даниел Сираков (ВМРО) обяви, че ще подкрепи вота и защо
Инж. Марин Радевски (ГЕРБ) твърдо защити председателя
ОТ ДВАМАТА от „Атака” – инж. Илиян Пеевски и Васил Шейретов – можеше да се очаква и едното (да подкрепят вота, което би било логично с оглед предишни нападки срещу председателя и партията му), и другото (да пасуват или изобщо да не участват в гласуването, т.е. индиректно да дадат рамо на председателя, каквито индикации също имаше – г-н Пеевски вече бе коментирал в интернет, че Законът за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ не предоставя възможност да се иска оставката на председателя и намекваше, че ще гледа „сеира” отстрани). В хода на дебатите обаче се изясни, че атакистите ще подкрепят вота.

НО И В ТОЗИ СЛУЧАЙ един глас не достигаше. Очевадно бе, че гласът няма да дойде от 4-членната група на „Избор за Троян” – и заради досегашните отношения на твърда подкрепа за г-н Акимов и групата на ГЕРБ, и защото при обсъждането техният човек инж. Ангел Балев бе вторият най-твърд защитник на председателя (първият бе инж. Марин Радевски от ГЕРБ) и дори размаха пръст на поискалите оставката и на кмета Донка Михайлова, а при гласуването отказа да влезе в тъмната стаичка, обяви случващото се за фарс и демонстративно пусна празен плик, както го направиха и колегите му от групата.

ОЧЕВИДНО БЕ, че нужният глас няма да е и на човека на ДСБ инж. Милко Станчев  - и защото именно той издигна кандидатурата на г-н Акимов и по принцип гласува с ГЕРБ, и защото няма как да подкрепи искане на БСП. Още по нямаше как вотът да получи подкрепа от представителя на РЗС Трифон Трифонов – публична тайна е, че той е зависим от силни хора в ГЕРБ, пък и по съюзническа партийна линия.

Комисията по гласуването подготвя вота
Пред урната е д-р Цветомила Дудевска
Вече бившият председател прави изявление
ОСТАВАШЕ гласът да дойде от ГЕРБ. И със сигурност той дойде оттам. Като вариантите за „предателството” са няколко: някой от верните хора на председателя на местната партийна структура Сашо Данков, който е в открита война с г-н Акимов от доста време и дори поиска оставката му в края на миналата година (примерно съветникът д-р Милко Минков); или председателят на Икономическата комисия Йордан Данков (брат на Сашо Данков, който по наша информация е имал сдърпване с председателя на заседанието на комисията преди два дни); или пък, което е и най-вероятното – д-р Цветомила Дудевска, подкрепила преди това предложението гласуването да е тайно и в някаква степен предопределила изхода.

ЛЮБОПИТЕН е и фактът, че голямата част от групата на ГЕРБ гласува не „против”, а „въздържал се”; в случая това бе едно и също – противопоставяне на поискания вот на недоверие, и все пак не бе съвсем същото, имаше нюанс, който не е за пренебрегване. Още повече че според обявените официално резултати против вота на недоверие е гласувал един-единствен съветник, вероятно самият г-н Акимов, а останалите несъгласни до един са се въздържали, пускайки  недействителни бюлетини (15 „за”, 1 „против”, 11 „недействителни”). Което може да се изтълкува и като своеобразен бойкот на вота, но и като колебание и дори като скрито одобрение.   

Кметът Донка Михайлова не отвърна на нападките
КАКВО МОЖЕМ да очакваме след червения картон за Минко Акимов? Има две противоположни възможности. Първата – реваншистки действия от страна на групата на ГЕРБ или на определени нейни представители и опити да се вгорчи живота на кмета Донка Михайлова (изключително острото изказване на инж. Радевски, чиято основна мишена бе именно г-жа Михайлова, подсказва точно такъв развой). Втората, обратната – след като „дразнителят” го няма, ГЕРБ и БСП да бият ръката и да станем свидетели на една управленска колаборация, която може да е и за добро, но може да е и за лошо. Има и трети вариант – Минко Акимов да оспори решението, опирайки се на липсата на регламентация на подобен вот в ЗМСМА (което обаче е малко вероятно, след като г-н Акимов обяви, че ще облекчи процедурата с допълнително доброволно подаване на оставката си).

В ЧИСТО ПРОЦЕДУРЕН план пък ще трябва да се свика извънредно заседание на Общинския съвет, на което да бъде избран нов председател. Тук проблемът е, че сесията може да се свика само от председателя, коeто е някаква формална пречка, на която трябва да се намери бързо решение. Волята е тази извънредна сесия да е в началото на м. юли и да даде възможност редовната сесия да се проведе както си е по план – в края на същия месец. След свалянето му от поста председател на Общинския съвет Минко Акимов не губи статута си на общински съветник 

Генадий Маринов

Още по темата:

54 коментара:

Анонимен каза...

Вече бившият председател прави изявление и гледа като насрано дете майка си!

Сега е ред на прокуратурата и хайде на "Атлант"...

Анонимен каза...

Генади, доста си обидил смешника Балев - той е от Избор за Троян, не от граждани ...

Анонимен каза...

Да му го бутнат анадолските!!!

Анонимен каза...

Крайно време беше г-н Минко Акимов да си ходи на Г. Трапе. Доказа се, че няма идеални и не заменими хора! Нега пожелаем на г-н Акимов приятни старини и спокоен живот на село. За необходими удопства на село няма да го мислим докато беше във т.нар. "власт" той успя да си направи старата къща на село, къща от градски тип. За да не му е скучно може да започне да се занемава със селско стопанство - да отглежда животни, плодове и зеленчуци, както правят хората пенсионери на село.
Успех!

Анонимен каза...

/2/Май го е похвалил,а не обидил :D

Анонимен каза...

Милко Станчев никога няма да изостави един виш кадър на БКП и милицията. Човеко е много принципен. Няма значение дето ДСБ не искат да чуят за ГЕРБ. Другаря Станчев е на своя пост и брани кадрите на БКП.

Анонимен каза...

Кога ще му бъде повдигнато обвинение от прокуратурата?

Анонимен каза...

В понеделник .

Анонимен каза...

"Минко Акимов: Всеки рано или късно ще си получи заслуженото"

23 Февруари 2012 година

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Охххххххх, най-после заслужено възмездие!

Анонимен каза...

Само не плачете за Акимов. Няма и месец да мине и той ще е на работа при Марин Радевски с най-малко 2000 лв. заплата. Халал да му е.

Анонимен каза...

Барби май забрави от къде е тръгнала та нали именно покрай ГЕРБ сега е на това ниво.

Анонимен каза...

13-ти, д-р Дудевска е човек, който се е доказал. Не пробутвай великата заслуга на ГЕРБ за това!

Анонимен каза...

Дали д-р Дудевска е на "това ниво" заради ГЕРБ е спорно, но да попитам аз, какво общо има между акимов и ГЕРБ - та нали местната организация поиска изключването му от партията и сваляне от всички заемани постове?!
Поздравления за тези от групата на ГЕРБ, които, по един или друг начин допринесаха за свалянето му!

Анонимен каза...

Абе верно ли е че гювендията Балев е новия председател на общ.съвет?

Анонимен каза...

Като си спомня каква пародия беше като председател предния мандат.....

Анонимен каза...

9-ти, вярно е! Минко Акимов си го получи.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Минчо, върви си на трапето!

Анонимен каза...

Една правда възтържествува, адмирации към общинските съветници които се опълчиха на другаря Акимов,този човек не бива да остава и в Общинския съвет, редно е да си поде оставката и като общински съветник и хайде на село,да гледа кокошки.

Анонимен каза...

Кой ще заеме мястото на маймуняка,а на него кога прокуратурата ще му повдигне обвинение?
Питам се,как така изведнъж след като Владимир Хаджийски подхвана дядката,за нула време го разкара от общината?!

Анонимен каза...

22-ри, то просто се насъбира от много време.

Анонимен каза...

След като направиха А,да направят и Б - Да изкарат кражбите на Акимов, и да се даде на прокурор!

Анонимен каза...

Герб показаха достоинство като махнаха мършата от редиците си , но кога ще видим от бсп да отлюспят станишев или поне на местна почва енкин .

troyan21 каза...

Моля не псувайте в коментарите и не ни създавайте проблеми! МОЛЯ!
Ст.Борджуков!!!
Дори с преглътки не го правете!!!!

Ще ви пусна една добавка тук, долу, най-в ляво! Огледайте я ВНИМАТЕЛНО и разберете защо. Така създавате проблеми и на доставчика си на интернет да ви търси кой сте, след запитването от полицията...

Анонимен каза...

Добре,че го махнаха този мръсник,всички в Троян ще спечелим от това.Редно е обаче сега да го махнем и като Председател на ловно-рибарското сдружение,там ако знаете какви са батаци,отдавна има нужда от прокурор.Дано се маха вече и "Дъжбожкият ръб" Иван Дочев,стига е ползвал служебната кола като своя,вече е на 70 години,само старци са се събрали там,срам нямат.

Анонимен каза...

Браво на Т 21 за вметката долу, край на анонимността :)))

Анонимен каза...

И по чие нареждане,а и от кога полицията в Троян,започна да се интересува от форума на Т21 и кой пише в него?Защото поръчителят на това, го вълнува не какво а КОЙ пише!
Защо полицията не се интересуваше по време на предизборната кампания, когато на кръстовището на Вила Вана,в дясно,първият хоремаг,денонощно се пишеха какви ли не гадости по хората !

Стояне,не се плаши!

troyan21 каза...

Мен не ме е страх, просто искам да ви убедя, че сте анонимни един за друг, а за доставчиците - не сте. Искам да не правите глупости. Кажете си мнението честно и високо, но дайте да не се обиждаме, щото някой ще се засегне и вече няма да сте анонимни... А и няма основание да се обиждаме и да се наричаме как ли не.
Стоян

Анонимен каза...

Мръсни комуняги първо потърсете сметка на вашия човек Енкин до къде докара Троян пък после на Акимов-КАРАЙТЕ ПО РЕД.

Анонимен каза...

С IP адрес се регистрира компютър или рутер, не човек. Ако сте с VPN и/или имате Wi-Fi, нещата стават недоказуеми. Това не означава, че не трябва да запазим добрия почтен тон. Съветвам Ви да изгледате записа на заседанието, защото пак идват избори и пак някой друг ще е виновен. Ние си ги избрахме, да са ни живи и здрави.

Анонимен каза...

Аз съм един средно статистически гражданин.Моето семейство преди години даде шанс на М.Акимов и после се разочарова.После гласува за Д.Михайлова, цялото ми семейство е много,много разочаровано и съжаляваме за доверието което и гласувахме. Тя се оказа съшия ЛЪЖЕЦ и ЧОВЕК БЕЗ МОРАЛ като Акимов.Г-ж Михайлова не лъжете така грозно.Граждани на Троян не се радвайте и не се надявайте на нищо добро.Вашите пари се харчат безобразно. Общината е пълна с паразити който продължават да се назначават без конкурси ами нали са политически и приятелски назначения,с пенсионери на държавна заплата и държавна пенсия.

Анонимен каза...

Ангеле,знаеш се какъв си"/Не се емчи.(познаваме се)Похвално е че Акимов падна.Дано не отвори място за Кольо Кацаров(че от трън та на глог).И предлагам заплатата на председателя да бъде намалена на половина поне(то така и така върши само представителна функция)Предстоят избори.Виждаме какво е некъдърник(Акимов) в буквален смисъл.Мислете.Това не се следи.
doktord

Анонимен каза...

до 27-ми.

И аз съм ловец и мисля че този тип-Аки не бива да е наш председател,той само ни срами пред обществото,да се маха по-бързо.Приветствам свалянето му от председателството в общинския съвет,само така!

Анонимен каза...

ЕЙЙЙ, ХОРААА, МАХНЕТЕ ТЕЗИ СНИМКИ ОТ САЙТА, НЕ МОГА ДА ГО ГЛЕДАМ ТОЗИ МАЗНИК ТРАПЧАНСКИ!

Анонимен каза...

Минко Акимов не трябва да остава общински съветник, както Дилян Пеевски не остана депутат. Ако той остане съветник, ще се стъжни животът на кметицата и за всяко дори елементарно решение БСП ще трябва да "купуват" съветници.

Анонимен каза...

Браво, едно смислено нещо да направят най-после съветниците,тоя ни кмет трябваше да става,ни съветник,мястото му е в затвора!Толкова гаден и нагъл тип в Троян няма.Да си го вземат ловците,да си ги краде тях и да си го търпят!

Анонимен каза...

38-ми,недей така,и ние не го искаме,той сам се предлага и натиска все да ни е председател.знаем,че ни краде,въртят далавери с другите старци в дружеството,но се е обградил с полицаи и прокурори и се мисли за недосегаем,мамицата му трапчанска и хайдук!

Анонимен каза...

Генади, можеш ли да ми кажеш кой е гласувал против оставката на Акимов? Правилно ли разбирам, че това е само един глас - на самия него? Никой от ГЕРБ не го иска? Ми правилно - милиционерите Вън!

Анонимен каза...

Минко,върви си на трапето.Вземи и Ангел.По много не ва щем .Ама Ангел да иде до Сашо за ракия,че вий са нямате с него!

Анонимен каза...

Може ли някой да ми обясни, как става така, че ОС гласува оставката на акимов на 27-ми юни, а той днес, 01-юли си беше в кабинета...
Г-н Маринов, може ли да проверите това, както и иформацията, че във петък, същия този акимов, е заминал със служебна кола и шофьор в тридневна командировка, като председател на ОС?

Анонимен каза...

към 42:ех злобарче общинско и за тези управници така ще пишеш след две години...

Анонимен каза...

А те да не би да са по-различни от въпросното крадливо старче? Всички са от едно котило !

Анонимен каза...

откъс от книгата" Властелина на крадците":...орките вървяха бавно към ешафода...вървеше и Мин Ак....изведнъж изсвистя меч и главата/зелката по борисовски/ на Мин Ак падна в калта...той дори не разбра какво е станало-въпреки, че главата му се търкаляше в калта очите продължаваха да гледаха алчно, търсеха какво и там да откраднат. В близост орки се смееха с беззъби уста, те още не осъзнаваха, че след малко меча ще погали и тях... тълпата продължи да върви...идвеше реда и на другите..."

Анонимен каза...

42ри те го махат ,той не се маща........"то общината ми е като да ме изгонят от бащина къща(първороден син)"-цитат МинАК

Анонимен каза...

Наглостта на минко акимов е безгранична, а на мен, тя ми е безгранично известна!
Но...
За какво става въпрос - според ЗМСМА, кметът е длъжен да изпълнява решенията на ОС! Имаме решение на ОС, че той вече не председател и резонния въпрос в случая е, защо кмета, не изпълнява решението - иначе казано, защо Михайлова позволява да се ползва общински автомобил, шофьор, който е общински служител и получава заплата и командировъчни, заплащане на хотел, за ЧАСТНИТЕ ангажименти на общинския съветник акимов?! На какво оснонование са тези разходи - решение на ОС, разпореждане на кмета, кой ги е разрешил?

Анонимен каза...

47ми На основание член 1 ал.1 от закона за ШУРО-БАДЖИНАщината........основен закон който спазва всеки властимащ към предходен или настоящ

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Алооо! Господин Маринов, четете ли коментарите тук?! Няма и думичка от ваша страна по повод запитването за проверка на "служебното" пътуване на другаря Акимов - да не би да сте част от феновете на наглия бивш или пък на заспалата и безхаберна настояща?! Що за журналист????

Анонимен каза...

Пишман журналист.......

Генадий Маринов каза...

До №51: Сърдечно благодаря! ;)

Анонимен каза...

* С 15 гласа „за” вотът на недоверие срещу председателя на Общинския съвет в Троян мина *

Вота мина и какво от това, като с това си решение общинските съветници на практика не са приели решение за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя си.
Има прието решение „за” вот на недоверие срещу председателя без каквито и да са били други последствия относно статута на председателя и
към днешна дата общинските съветници си имат същия председател избран преди година и половина- Хубава работа ама троянска работа :)

Анонимен каза...

колко сте жалки оставете акимов на мира сега ще се подмазвате на ангел като на акимов не мислете за акимов той си е добра душичка има си жена деца внуци пари а вие сте едни троянски злобари

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |