Минко Акимов: Общината ни е в идеално финансово състояние

* И досега г-жа Михайлова работи по проекти, които започнаха в моя мандат * Никога не съм правил нещо зад гърба на кмета
Интервю
Поводът за разговора ни с председателя на Общинския съвет и бивш кмет на община Троян в предишния мандат Минко Акимов е един – поисканата му оставка от общинския съветник от левицата инж. Владимир Хаджийски и от групата на БСП. С обвиненията в лична вина за наложените ни финансови корекции по европроектите (общо около 3,5 млн. лв.) и в задкулисни разговори зад  гърба на кмета, тълкувани като опит за узурпиране на властта.

- Г-н Акимов, на последната сесия на Общинския съвет (30 май) съветникът от левицата инж. Владимир Хаджийски поиска оставката Ви като председател на Общинския съвет, след това групата на БСП излезе с декларация със същото искане и внесе предложението за разглеждане на предстоящата сесия (27 юни); в края на миналата година пък Ви поискаха оставката от вашата партия ГЕРБ. Как ще коментирате? 
- По принцип – в последните дни, след искането на оставката ми, бях стигнал до извода, че трябва да я подам. И то не защото приемам за вярно това, в което ме обвиняват, а защото ми омръзна на мой гръб да се изнасят какви ли не факти. Може би вината е моя, тъй като аз прекалено дълго не отговарях на нападките на някои хора от ГЕРБ и на нападките на хора от БСП. През последните 10 дни обаче постоянно ме срещат граждани и казват: „Оставката ти я искат 4-5 човека, а зад теб стоят хиляди. За теб гласуваха 6000 души на местните избори, смятаме, че не трябва да си подаваш оставката. Ти направи толкова много и като началник на полицията, и като кмет и не трябва да се поддаваш на провокации”. И това ме накара да преосмисля действията си, макар че окончателно решение още не съм взел. Все още имам колебания дали човек трябва или не трябва да си съсипва здравето за подобни неща.

- Основното обвинение срещу Вас е, че като кмет на общината, също като мениджъра на една голяма фирма, носите основната отговорност за неудачите, в конкретния случай – за сериозните финансови корекции, наложени на Троян по реализираните европроекти във Вашия кметски мандат, и трябва да понесете отговорност. С други думи – длъжен сте да подадете оставка.
- По принцип кметът винаги е виновен. Познавам много кметове в страната и всички са обект на многократни проверки – и от контролните органи, и от прокуратурата, и от полицията, такава е практиката, особено във връзка с европроектите. Аз също съм проверяван откъде ли не, многократно, и не толкова лично, а Общината, и това го казах пред Общинския съвет. И трябва да се знае от всички, че когато са наложени финансови корекции по някой европроект, незабавно се подават сигнали в прокуратурата, в Сметната палата, и Националната служба за сигурност.

- Говорите и за превантивен контрол?
- Да, точно така. Постоянно се изпращат писма, в които се иска информация – за наложените корекции и за какво ли още не по проектите. Така че отговорност от кмета на общината се търси постоянно. Но искам да напомня, че в момента аз не съм кмет, а председател на Общинския съвет. Аз понесох своята политическа отговорност като кмет, когато преди две години не бях избран повторно. Помните, че и тогава, в предизборната кампания през 2011 г., основните обвинения на някои към мен бяха точно за наложените на Общината финансови корекции. Тъй че никой не би трябвало да отговаря два пъти за едно и също нещо. Отделен е въпросът каква точно е вината на кмета за тези корекции. В интервюто на г-н Хаджийски в Т21 (виж „Инж. Владимир Хаджийски: Точните думи са – узурпиране и опит за преврат”, бр. 23 на Т21 от 12 юни 2013 г. – бел. Г.М.), прочетох как той смята, че това са виновно допуснати грешки и че не са масова практика в българските общини. Но трябва да ви кажа, че само по ОП „Околна среда” на 82 общини в България са наложени финансови корекции. Ако прибавим и наложените корекции по ОП „Регионално развитие”, ОП „Човешки ресурси”, по Фонд „Земеделие”, според думите на бившия министър Томислав Дончев, няма община в България без наложени финансови корекции. И досега не съм чул някой да е наказан за това. Още нещо – съвсем естествено е, когато са наложени финансови корекции, най-голяма да е сумата за най-големия проект; а по това време най-големият проект по тази програма в България беше нашият (за изпълнение на интегрирания проект за водния цикъл на Троян, първи етап – бел. Г.М.) и тези наложени ни финансови корекции от 25% наистина са много пари. Но нека погледнем финансовите корекции по европроектите на другите общини: община Перник – 100 %, община Сопот – 25% (общо 5 млн. санкции по европроектите при няколко пъти по-малък бюджет от троянския), община Хисаря – 25%, община Тетевен – 100%, 100% са корекциите и на много други общини.

- Може ли в този случай да говорим за планирана игра/заговор на държавата срещу общините, за вторично източване на общините чрез европроектите, както се изрази общинският съветник инж. Илиян Пеевски?
- Трудно ми е да го потвърдя. Но ще кажа друго – че правилното е, когато един кмет е започнал нещо, следващият да го продължи. Затова аз никога не съм търсил реванш от предишния кмет (инж. Дилян Енкин). Напротив, опитвал съм се да надграждам върху това, което е направено преди мен. И смятам, че оставих достатъчно за следващия кмет и досега г-жа Михайлова работи по проекти, които започнаха в моя мандат и това е хубаво.

- Имаше още едно обвинение срещу Вас – подозрения за корупционни практики около европроектите. Иначе казано – кандидатствало се (и) заради комисионните?
- Категорично отхвърлям подобни безпочвени обвинения. И пак повтарям – не съм за реваншизма и не мога да приема обвиненията, че е имало корупционни практики. Чисто и просто това бяха първите проекти по Оперативните програми, по които община Троян кандидатства, никоя община в България нямаше опит в тази материя, нашата също. Неслучайно вече и Националното сдружение на общините в Р България (НСОРБ) и новото правителство говорят, че трябва да се промени Законът за обществените поръчки (ЗОП). Повечето грешки идват точно по този закон. Тогава, в началото, нямаше ясни правила, и вече 5 години всички общини, а сега и НСОРБ поставят въпроса за промяна на ЗОП; на 25 юни има заседание на Комисията по местна политика в НСОРБ, на която аз съм председател и отново ще поставя въпроса за промени в този закон. 5 години искахме някой да направи една примерна обществена поръчка – в която да се посочи конкретно кое трябва, кое не, колко % това, колко онова и т.н.; но досега управляващите органи и правителството не го направиха. А в същото време цялата вина се хвърля върху кметовете и общините. Което не е логично – не може всеки кмет и всяка община да са виновни. Наистина нашите служители, работещи по проектите и конкретно по проекта за водния цикъл, допускаха грешки, ние видяхме тези грешки и уведомихме Управляващия орган и устно, и писмено. Тогава оттам ни казаха: „Продължавайте!”. И едва след една година, явно тогава се влошиха отношенията, имаше проблем с Европейския съюз по Оперативните програми, и започна масово налагане на финансови корекции.

- Но у хората има едно усещане, за подобно нещо говори и г-н Хаджийски, че екипът тук, в общинската администрация, който е работил по големия проект за водния цикъл, е направил нещо не както трябва, че има конкретни троянски грешки и конкретни вини за наложените ни финансови корекции. Има ли такова нещо?
- Проектите, по които ни наложиха финансови корекции, бяха първите три проекта по ОП, по които работихме и се учехме в движение. В единият от случаите участваше немска фирма, в другия две датски фирми, по третия работеха основно хора от общината. Просто обемът на работата бе огромен, работеше се денонощно, за да направим колкото се може повече проекти – което не е лошо, защото и досега изпълняваме тези проекти.

- Съветникът от групата на ГЕРБ инж. Марин Радевски заяви в залата, че когато много се работи, нормално е да се греши и че който не работи, само той не греши. И дори попита – ние престъпници ли сме, защото много сме работили?
- Така е. Някои кметове още в началото отказваха да кандидатстват с проекти по ОП, защото се опасяваха, че могат да имат неприятности после и дори да ги съдят. Ние обаче разбирахме ясно, че единственият шанс Троян да направи нещо са европейските проекти, затова тръгнахме в тази посока. И ще поясня – финансовата корекция не е наказание, тя е вид съфинансиране.

- Сегашната кметска администрация в Троян върви ли по този път или е по-предпазлива по отношение на европроектите?
- Казах вече, че от нашия мандат оставихме редица проекти, по които да се работи занапред. Мисля, че настроенията на сегашното кметско ръководство са в тази посока – че единствената глътка въздух, която може да вземе общината, единственият начин да оправи инвестиционните си проблеми, е участието с проекти по ОП. Според мен това е вярната посока.

- Май няма откъде другаде да влязат свежи пари?
- Така е, няма откъде другаде. Но тук се прокрадват нотки, че, видите ли, тези финансови корекции ще загробят общината.

- Ще я загробят ли?
- Разбира се, че не. Ако има място във вестника, мога да кажа как съм приел общината и как съм я сдал.

- Няма проблем, казвайте.
- Казвам го пределно ясно и категорично – няма никакво основание и логика да се говори, че община Троян е зле. Общината ни е в идеално финансово състояние. Аз поех ръководството при 2 млн. лв. кредит, теглен за реконструкция на ул. „Христо Ботев”, и с 1,5 млн. лв. неразплатени плащания – за канализацията по ул. „Хр. Ботев” и в с. Борима и за поръчаната подготовка на проектите за околовръстното шосе. Ставаше дума за около 4 млн. лв. задължения, които наследих. Но да ме е чул някой да се оплаквам – хванах се, работихме, изплатихме изцяло кредита и всички други плащания, намерих начин – държавата даде повечето, но и от общинския бюджет. Когато като кмет напуснах общината, имахме да изплащаме около 2,5 млн. кредит, но имахме 4 млн. лв. преходен остатък. И нямахме нито лев неразплатени към фирми изпълнителки и доставчици. И община Троян продължава да е добре благодарение на този голям преходен остатък. Затова и миналата година бяха направени доста инвестиции, и тази година продължава да се работи. Не мога да приема, че тези 300 хил. лв. горница, колкото е разликата по задълженията, които аз изплащах аз като кмет, от тези, които ще изплащаме в следващите няколко години (по около 600 хил. лв. годишно – бел. Г.М.), ще са фатални. При положение, че през 2009 г., 2010 г., 2011 г., 2012 г. ние имахме между 8-10 млн. лв. капиталови разходи – около 2 млн. лв. от бюджета и 7-8 млн. лв. от ОП. Така ще продължи и за в бъдеще, убеден съм. Така че тези 300 хил. лв. горница, които годишно ще изплащаме, не са проблем. Можех с големия преходен остатък от 4 млн. лв. да изплатя всички задължения и сега никой нямаше да говори. Но счетох, че е по-добре общината да ги плаща разсрочено при тази ниска лихва, отколкото да ги платим наведнъж и да оставим следващия кмет, който и да е той, с вързани ръце.

- Значи е имало възможност да погасим всичките си задължение?
- Да, разбира се.

Минко Акимов предава властта на Донка Михайлова, 14.11.2011 г.
- Има и едно друго обвинение срещу Вас – за обаждане до адвокатската кантора „Савова и Сие” зад гърба на кмета Донка Михайлова, задкулисни договорки, изтълкувани като опит за узурпиране на властта. Как ще отговорите?
- Има доста неща, които не се знаят от хората. Наистина, решението да наемем за защитник тази адвокатска фирма не стана без мое знание, макар че друг подписа договора, тъй като по това време аз вече не бях кмет (подписва вр. и. д. кмет Недка Топалова, есента на 2011 г. - бел. Г.М.). Но това е отделен въпрос, аз знаех какво става. След като г-жа Михайлова стана кмет, аз я заведох в тази кантора, запознах я с адв. Ирен Савова. И от този момент нататък аз не съм си позволил нито веднъж да се обадя в кантората, защото някои хора го приемат болезнено, когато аз се интересувам от нещата. Няколко пъти само съм питал г-жа Михайлова какво става с делото. Когато научих за решението на Софийския градски съд и последвалото писмо от кантората, свиках Председателския съвет, на който и аз гласувах да не се обжалва, защото администрацията искаше така и защото г-жа Михайлова искаше да се застрахова от гледна точка на евентуални бъдещи проверки от Сметната палата. Аз приех това. Но фактът, че в залата решението да не се обжалва бе подкрепено едва от 15 съветници, аз бях един от тях, от общо 29, ме смути. Не бяха изминали и няколко дни, когато мой приятел от София почна да ми звъни, да ме пита, защо сме взели такова решение и да ме уговаря да се обади на адв. Ирен Савова. След извънредната сесията (21 май) разбрах, че г-жа Михайлова е изпратила остро писмо на юридическата фирма. В резултат те са възложили на една своя служителка, Попова се казва, научих, да потърси служителя в община Троян, с когото са поддържани връзки относно делото, но той бил на семинар няколко дни, накрая го намерили. После въпросният служител отишъл при г-жа Михайлова и тя му наредила да информира фирмата и адв. Савова, че е взето решение да не се обжалва и да им го изпрати и в писмен вид. Едва след това служителката (Попова), за която стана дума, се обадила на моя приятел, който ми препоръча тази кантора, същата, която защитава държавата по имотните дела на Царя. Този човек, не искам да му споменавам името, ми се обади един път, после втори път, даже тогава бях при съветника инж. Марин Радевски, казах и на него кой и за какво ми звъни; беше някъде в късния следобед, в последния работен ден преди 24 май, мисля – четвъртък, след който изтичаше срокът за обжалване.

И наистина – позвъних тогава на адв. Савова и тя буквално почна да ми се кара: „Как може да се отказвате да обжалвате, какво като има решение на първа инстанция, трябва да продължим и на втора. Защо, след като ме обвинявате, че съм ви защитавала непрофесионално, никой от общината не дойде на делото?!” и т.н. В същия разговор адв. Савова ми каза, че е написала възражение до съда, формално. С две цели – да защити професионалната си репутация след обвиненията в непрофесионализъм от страна на кмета и второ, да се защитят интересите на община Троян, като не се изпусне възможността да обжалваме и да спечелим. Като обжалването започва, само ако платим държавната такса за обжалване.

- Нека уточним. Значи, ако адвокатът е внесъл възражение, но клиентът (в случая община Троя) откаже да плати таксата, процедурата по обжалването не се задейства?
- Да, така е, все едно нищо не е станало. И след като адв. Савова ми каза тези неща и след разговори със съветниците адв. Петър Яшев, който гласува против, и Ангел Балев, гласувал въздържал се, почнах да стигам до вътрешното убеждение, че не сме били прави, когато взехме решението да не обжалваме. Но аз не съм карал адв. Савова да пише възражение; напротив – когато научих, че е подготвила възражение, я помолих веднага да го изпрати на кмета г-жа Михайлова с копие до Общинския съвет. След това с г-жа Михайлова бяхме в Елванген (Германия) и аз я попитах получавала ли е нещо от „Савова и Сие”. Наистина, не счетох за нужно да обяснявам на г-жа Михайлова цялата предистория, което може би е моя грешка. Но й казах тогава, че се очаква такова възражение и че кантората подготвя такъв документ.

- Но съгласете се, че този ваш разговор с адв. Савова може да се изтълкува много лошо, както и стана.
- Да, така е. Но откровено ви казвам и мисля, че г-жа Михайлова го знае – нито веднъж от момента, когато загубих кметските избори, не съм вървял срещу новия кмет, винаги съм бил с нея, а не против нея. И не съм казал лоша дума срещу г-жа Михайлова. И никога не съм правил, нито ще направя неща, които да навредят на общината. В тази посока бе и разговорът с адв. Савова.

- Значи не може да се говори за задкулисни игри и узурпиране на власт?
- Може някои хора да са го изтълкували по този начин. Но истината е, че никога не съм правил нещо зад гърба на кмета. 

Интервю на Генадий Маринов

Още по темата:

45 коментара:

Анонимен каза...

"Финансовата корекция не е наказание, тя е вид съфинансиране"-моля обяснете на нас обикновените хора, какво в действителност е значинието на тези думи? При финансова корекция, ти отрязват част от парите, които са ти обещали да ти изплатят по сключения договор, как точно става съфинансирането с обратен знак?

Анонимен каза...

Как, ами със знака на МинАк...Ти за него не си ли чувал?! Знак само за събиране в собствения джоб...

Анонимен каза...

вярно 2-ри, много съм тъп, явно съм пропуснал много часове по математика

Анонимен каза...

Шокиран съм! Наглостта на този човек е безкрайна! Цял град на колене му се моли да не си подава оставката! Ама тоя наистина ли си вярва?!

Анонимен каза...

към Г. Маринов.
Четейки интервюто се разбират две неща:
- дадена е удобна трибуна на крадец, и въпреки това има наглостта да твърди че общината била в идеално финансово състояние;
- г-н Маринов не е подготвен професионално за това интервю - въпросите са извадени по скоро от рекли-казали. Давам пример: Въпросът "Имаше още едно обвинение срещу Вас – подозрения за корупционни практики около европроектите. Иначе казано – кандидатствало се (и) заради комисионните?", е удобен за МинАк. Г-н Маринов на такъв въпрос какъв отговор очаквате? МинАк да признае, че е крал? Защо не се подготвихте, защо не направихте разследване, как точно са крали? Ходихте ли в прокуратурата да проверите за какво разследват крадеца? А обществените поръчки проверихте ли в общината? Очевидно не!
МинАк се слави със умението да подкупва, било то чрез изнудване, било то чрез даване на пари ...

Анонимен каза...

ще цитирам само едно изречение от решението на СГС от 04.2013 г., "С решение № 1263/22.12.2008 г. т.е. преди подписване на договора, Кметът на Община Т.е открил процедура за възлагане на обществена поръчка". Питам г-н Маринов, защо не попита бившия кмет, колко е това в парично изражение? Ще се опитам да поясня въпроса си. Процедурите по ЗОП са строги и важат за всички. Сключваш договор за финансиране по европроект и започваш процедури за избиране на изпълнител. Щом нашият кмет акимов /много държа на изписването с малки букви/си е сключил договора, преди това да си го плати от джоба, защо търси пари от ЕС, как си е помислил, че могат да му ги дадат.А дали изобщо може да мисли? Колко пари е взел, за да подпише този договор, в разрез на закона, или тези закони са само за простосмъртните?

Анонимен каза...

Този лъже та се къса.Първо казва: "И от този момент нататък аз не съм си позволил нито веднъж да се обадя в кантората, защото някои хора го приемат болезнено, когато аз се интересувам от нещата. Няколко пъти само съм питал г-жа Михайлова какво става с делото...." И малко по надолу признава че се е обаждал:"И наистина – позвъних тогава на адв. Савова и тя буквално почна да ми се кара..."

Анонимен каза...

Живеем в свободна държава и всеки има право на отговор. Е, не знаем кога ни подслушват, но това е друга тема. Ако бях администратор на сайта, с цялото си уважение към г-н Маринов, щях да премахна статията, като пълна с цинизми, макар да не виждам нито един циничен израз. Толкова плитки лъжи и такава вулгарност има в тези редове, че аз лично се срамувам от вота си преди 5 години.

Анонимен каза...

Уважаеми Съграждани!
И всичко това на фона на днешното гласуване оставката на Акимов като председател на общинският съвет. НО ОСТАВКА НЯМА ДА ИМА, ЩОТО КУРВИТЕ НА АКИМОВ ПАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО! Ако гласуването е поименно ще видите и самите кучки, намазали джуки и зачистили дупари готови да приемат мръсния трапчанин в себе си.

Анонимен каза...

Хайде бе!Акимов иска да си подаде оставката, ама гражданите като не му дават...Този човек няма ни срам, ни съвест, ни достойнство!

Анонимен каза...

Нищо няма да се случи днес!

любопитен каза...

Верно ли е че приятелчето на МинАк Марин Радевски привиквал съветниците от Герб да им набива канчетата да гласуват срещу оставката

Анонимен каза...

Обявявам граждански протест срещу Минко Акимов утре в 13.30 часа пред Община Троян. Размърдай се, народе троянски!

Анонимен каза...

Не само Марин Радевски е привиквал съветниците от ГЕРБ, дори Минко Акимов ги е привиквал един по един да им казва какво трябва да се прави.
Общината била в идеално финансово състояние. Да бе да. Ако нямаше този кредит от 4 000 000 лева за разплащане към изпълнителите по европроектите поради наложените финансови корекции всичко щеше да е ОК, но.....

Анонимен каза...

Е това ми е много интересно - "Защото г-жа Михайлова иска да се застрахова от гледна точка на евентуални бъдещи проверки от Сметната палата."
Ако някой го играе честен и почтен човек точно тия проверки са му големия коз. И Миню няколко пъти го вади от ръкава. Иначе няма корупция, ама адвокатката наета на принципа "обади се на приятел"... Спирам да пиша, защото ми напират едни дълги сръбски благословии.

Анонимен каза...

Към 13-ти. Подкрепям те безрезервно, но мисля че протестът трябва да е днес 27.06.2013 г. по време на редовната сесия когато ще се иска оставката му.

Анонимен каза...

Сметките днес са следните - БСП гласуват против Минко, ГЕРБ го подкрепят от немай къде, Милко Станчев ще гласува "пас"(ни лук ял, ни лук мирисал), Пеевски няма да влиза, Айнур е с БСП, Трифон отново е купен от ГЕРБ и остава да видим Сираков

Анонимен каза...

Здравейте форумци!
Аз за кой ли път предлагам:
1.Нека цялята троянска общественост да види, кой Общ. съветник е гласувал "ЗА" и кой "ПРОТИВ", М.Акимов да бъде свален от поста който заема.
2.Всеки един от тях,/тези знайни и незнайни Троянски юнаци/ от трибуната на централия площат, публично да обяви вота си.
Кратко, но ясно/с две- три думи/ да се аргоментира.
3.Чак тогава ще излязат на яве корпоративните интереси и се разбере кой, кой е.

Анонимен каза...

Как ще гласуват БАНДИТИТЕ, от ГЕРБ?????????

Анонимен каза...

Ами ще гласуват против бандитите от бсп ????????????

Анонимен каза...

След като от обласното партийно ръководство отрязаха мераците на желязненския крадец за депутат и областен , другаря енкин се напъва да става председател на общинския съвет .

Анонимен каза...

Я ми кажете, я ме светнете, че аз нещо не мога да проумея. Как месец-два след като сдадоха властта Яна Акимова и Неда Топалова купиха добри помещения в централна сграда на Троян?! А, то пък забравих - Минко Акимов не знаел!!!

Анонимен каза...

А я ми кажете, защото може би не разбирам, но през 4-те години на управление на Акимов, само фирмата на жена му охраняваше щяло и нещяло в община Троян. Я ми кажете как така си позволиха тези от 3 S СОТ ДА запорират имущество на общинско дружество и да го продават. Що за наглост, безочие, липса на какъвто и да е морал в тези уж честни хора.

Анонимен каза...

Спомнете си и за упражнения натиск от страна на Акимов върху Михайлова,за да отмени спечелилия процедурата за охрана на "В и К Стенето" ЕООД тъй като естествено не беше 3 S СОТ.

Анонимен каза...

23 и 24 Не знам защо рекламирате 3S сот но тои няма много общо със Акимов , може би партийния секретар така ви е казал . Може би имате предвид „Дариос” ООД .

Анонимен каза...

Каквото да си приказваме, Акимов е верен човек и на БСП и на ГЕРБ, и ще си изкара мандата докрай.

Анонимен каза...

пални глупости,ако има пари теса си ги разделили само лашат народа беден.за туѝ има затвори даги вкараме ватре,то бива бива те прекалиха мн сериозно ни фабрики останаха,малкия бизнес е сасипан напално.скоро само роми ште останат в гр.троян

Анонимен каза...

27ми ромите са цвете пред теб......и аз правя правописни грешки АМА ТИ МЕ УДАРИ В ЗЕМЯТА!!!!!!!!!!!!!!
По темата:
МинАк подал оставка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЧЕСТИТО

Анонимен каза...

Докато не излезе официално- НЕ ВЯРВАМ!
А ако наистина е подал,защо прокуратурата не го чака пред сградата на общината?

Анонимен каза...

Трапчанския циганин не е подал оставка, свален е с гласуване на общинските съветници.

Анонимен каза...

Един от ГЕРБ го е предал за да станат 15 гласа.

Анонимен каза...

Минко Акимов беше свален с гласуване и петнадесет гласа ЗА освобождаването му - другото беше поредната порция простотия от негова страна! ФАКТ!

Анонимен каза...

към 31-ви
Само един от ГЕРБ гласува в негова подкрепа, останалите са въздържали се! Така че, айде стига вече с постотиите!

Анонимен каза...

Честито!!!!!!!!!!!!!
на жителите община Троян

Анонимен каза...

Г-н Радевски хубаво ни връща към соца с лозунга и фразата: Който работи-той допуска и грешки!
Няма лошо г-н Радевски!
Вие си допускайте грешки, колкото си искате!
И колкото повече - по-бързо ще фалирате!!!
Но НИЕ - ГРАЖДАНИТЕ на Троян, не искаме нашият кмет да греши!
Защото, когато той греши /умишлено или не/ - той харчи нашите пари!!!
Неговите си ги инвестира добре!

Анонимен каза...

Един глас против Вот на недоверие, това е гласът на М.Акимов.

Анонимен каза...

Някой беше ли на сесията па да разкаже кое как е било? Щото мнозина се канеха ама май ги е фанало шубето. Друго си е да се прайш на бабаит у тоя сайт и да ръсиш тъпи прогнози. СВСМ - страхливи велики селски мислители....

Анонимен каза...

Йордан Данков е гласувал против Акимов. С неговия глас е станало свалянето. Нали брат му Сашо всеки ден е в централата на БСП да иска пост. Той вече е от БСП.

Анонимен каза...

Някой ще даде ли повече информация дали Трапчанския е свален.

Анонимен каза...

Другаря Акимов "е в идеално финансово състояние", а общината се нуждае от "съфинансиране".

Анонимен каза...

Моля за достоверна информация по въпроса, от Троян21.

Анонимен каза...

Вече е история.

Анонимен каза...

Като ни е в идеално финансово състояние общината кога ще асвалтираш поне главните улици и ще спреш след това да ги разкопаваш ? Как може да затворите главната улица на Троян в този сезон ... Акимов си е в идеално финансово състояние самият той за наша сметка обаче ...

Анонимен каза...

Ами кога да я правят бе бунак, зимъска ли?!

Анонимен каза...

А сега де, главна улица, ама друг път, общинският съвет не дава. Дава само на Анчо Балев заплатка, за да им води заседанията, че е по-умен и ползва компютър:)))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |