Горещото строително лято на 2017-та

* Активно се работи по изпълнение на капиталовата програма и текущия ремонт в Троян и по селата * Заложени са рекордните средства от 4,675 млн. лв., с 38% повече от миналогодишните
Ремонти
Започна изграждането на тротоара от въжения мост при Енергото до ресторант "Диана"
НА 18 ЮЛИ кметът Донка Михайлова заедно с ресорния зам.-кмет инж. Бистра Чолакова и експертите от отдел „Строителна и инженерна инфраструктура“ в общинската администрация инж. Лена Дундева и инж. Николай Петров провериха как върви изпълнението на обектите, включени в тазгодишната капиталова програма на Община Троян и програмата за текущи ремонти, по които се работи в момента. За 2017 г. в това направление са заложени рекордните 4,675 млн. лв., което е с 1,306 млн. лв. повече от миналата година (38% ръст).

„ПЪТИНЖЕНЕРИНГ“ АД (Русе) изпълнява договор с Община Троян на стойност 340 950 лв. за „Ремонт на улици, текущ ремонт и поддръжка на улични настилки на територията на гр. Троян, с. Калейца, с. Белиш, с. Ломец, с. Балабанско през 2017 г.“. В момента русенци продължават работата по асфалтиране на ул. „Любен Каравелов“ в Ломец, а от 19 юли изпълняват текущия ремонт на обходния път от „Велде“ до Кози вир.

Пътни ремонти в с. Ломец
„ПЪТСТРОЙ ЛОВЕЧ“ АД (Ловеч) работи новия гробищен парк на Троян, където се прави разширение и се изграждат нови алеи и ограда.

„МИРЧЕВ ЕЛЕКТРИК“ ЕООД (Троян) работи в Троян по договор с Общината на стойност 300 000 лв. и изпълнява „Текущ ремонт тротоари в гр. Троян през 2017 г.“. Извършва се ремонт на десния тротоар на ул. „Васил Левски“ (от кафене „Тифани“ до тотопункта), като изцяло е подменена настилката с нови плочи и са оформени площите около крайпътните дървета. Предстои ремонт на тротоари до градинката при Вила „Ванна“ и по ул. „Георги С. Раковски“ (в участъка от въжения мост при Енергото до ресторант „Диана“). Съгласно договора ще бъдат поставени нови тротоарни плочи по ул. „Васил Левски“ (пред Стоматологията и в кв. „Велчевско“ и кв. „Младост“ при бл. 3), по част от ул. „Лакарица“, ул. „Георги С. Раковски“ (от пресечката с ул. „Димитър Икономов-Димитриката“ до Военния хотел) и други. Тротоарите в участъци от ул. „Ген. Павел Карцов“, ул. „Бочо Донев“ (между улиците „Стефан Караджа“ и „Пейо Яворов“), ул. „Арх. Макарий“ и други ще бъдат ремонтирани с асфалтова смес. Важно е да се знае, че преди полагане на новата тротоарна настилка кабелните оператори ще изградят своята мрежа съгласно предварително сключен договор с Община Троян.

„ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ - Т“ ЕАД (Търговище) в момента изпълнява договор за „Ремонт на улици, текущ ремонт и поддръжка на улични настилки на територията на селата Балканец, Бели Осъм, Чифлик, Шипково, Терзийско, Горно Трапе, кв. „Балкан“ (Долно Трапе), Туристически комплекс „Беклемето“. Дейностите са на стойност 387 700 лв.

„ВИАСТРОЙ“ АД (Ловеч) изпълнява „Ремонт на улици, текущ ремонт и поддръжка на улични и тротоарни настилки на територията на селата Голяма Желязна, Старо Село, Борима, Дълбок Дол“ съгласно договор на стойност 420 550 лв. Като текущият ремонт и преасфалтирането на ул. „Ралчевска“ и ул. „Калник“ в Старо село и на ул. „Първи май“ в Дълбок Дол са изпълнени.

Преасфалтирана улица в с. Дебнево
„ПЪТПЕРФЕКТ - Т“ ЕАД (Силистра) изпълнява „Ремонт на улици, текущ ремонт и поддръжка на улични настилки на територията на селата Орешак, Черни Осъм, Патрешко, Гумощник, Дебнево, Врабево, Добродан“, договорът с фирмата е на стойност 382 600 лв. В момента се довършва работата по ул. „Петко Колев“ и текущият ремонт в Дебнево и започва работа по текущия ремонт във Врабево.

Станислава Цукева, PR на Община Троян

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Напомням на госпожа кметицата на общината и на отдел инженерна инфраструктура да спазват Наредба № 2/17.01.2001г., актуализирана, бр. 74 от 20.09.2016 г., в сила от 20.09.2016 г., че подобни волни съчетания/червени полета/ на пешеходни пътеки уважаеми господа са незаконосъобразни не само по Закона за пътищата, но и от финансова гледна точка-разхода е неоправдан.

Анонимен каза...

Вярно е! Червеното е против закона! Като киснат по 8 часа в общината поне да си прочетат държавен вестник, а и катаджийте да не си мълчат като насрани!

Анонимен каза...

Ама червените пътеки се виждат от далече и вършат добра работа!!

Анонимен каза...

А никъде не видях информация за най-близкото до Троян село (Калейца) и разкопаната главна улица на която рискът от ПТП е огромен и не изглежда някой да е заинтересован да го оправи скоро!!!

Collecto® каза...

По центъра правят тротоарите,пред Стоматологията също,КОГА ще оправят тротоарите по улица "Васил Левски"от блок "Олимп" до Белодробната болница?????

Анонимен каза...

Кога ще оправят тротоарите по улица "Байкал" ? Кога ще асфалтират кратерите по бившата Автогара ?

Аз съм каза...

Преди три години завърши водния цикъл в ж.к”Буковец”,ВиК„Стенето„,разкопа тротоарите пред бл.9 положи си тръбите и си заминаха.От тогава никой,ни община нито ВиК се появиха да си поправят щетите имаше само обещания.аАвече изминаха три години и нищо,а 70% от живущите са на възраст.Трябва някой да се пребие и да осъди общината зада се вземат,някакви мерки!!!

Анонимен каза...

Ако съм общински служител, първо ще Ви глобя за дървата по тротоарите ул." Байкал". После ще Ви глобя за спрените коли. След това ще Ви глобя, че не си почиствате пред къщите. И може да попитам накрая кога и по кои тотоари точно се движите. А след като ми сложите плочки в личния двор ще Ви обясня за кратерите на автогарата.
БХ , поздрави от комшиите.

Анонимен каза...

Е, те тука си се объркАл ама много яко !
Интересно ми е да видя как ще глобиш дясната ръка на Донка Михайлова, за унищожение на общинско имущество. После ми покажи как ще го глобиш за спиране пред собствения му дом .
Най- накрая ми покажи как глобяваш фирма Еконт за превръщане на кофите за боклук за физически данъкоплатци , в лично ползване. Публикувай и какъв данък смет плащат, а аз ще ти изпратя една камара шарени снимки с ужасът, който всекидневно се извършва. Ако са ти малко и хората от улицата ще ти изпратят. Дори и подписка можеш да получиш .За автомобилната обсада нищо няма да казвам все още .
Преди няколко години, хората от първите три къщи лично се хванаха и преведоха в цивилизован вид мястото за смето събирането.

Ако искаш и за печатницата да поговорим ?

Анонимен каза...

Уважаеми живущ на ул."Байкал" днес картинката по твоята улица беше следната:
1. Печатница, с нищо не впечатляваща сгада, оставена на доизживяване. Липса на каквито и да било отпадъци около нея.Контейнер за отпадъци в двора.Чудно, но факт.
2.Следват контейнери тип "Бобър"-2 на брой. Дежурният "сепаратор" до тях отделящ картона от останалите отпадъци. Контейнер за пластмасови отхадъци. До тях строителни, сигурно са на "Еконта" те са лоши.Незнайно защо са на тротоара.
3.Първа къща от общо 10 на цялата улица-дърва и 3 коли на тротоара.
4.Втора къща-дърва на тротоара, няма място за коли
5.Трета къща-дърва на тротоара, няма място за коли.
6.Четвърта последна къща-две коли на тротоара.Минаване на пешеходец от тази страна, невъзможно по тротоара.
7.Първа къща откъм ул."Балатон".Горкият човек, пред тях няма кола и дърва.Явно си е пренаредил тротоара.
8.Втора къща-без коли и дърва.Нещастник, случил на тротоар.
9.Къща 3- три коли, но на пътя....защото тротоарът е трагичен.
10.Къща 4-никакви дърва и една кола.И този нещастник си е оправил тротоара сам.Ми господа, Общината какво ще прави? О даже си е спрял смешната кола в двора.
11.Къща с настилка като по учебник.Няма дърва.Кола в двора...горкият човек.
12.Последна ъглова къща към Еконт...спрян бус по някакво подобие на плочник.Видимо е премахнато дърво...липа по надигането на плочките.А дали е с разрешение?
Извод: Ако работех в Общината пак щях да Ви глобя.Ако работех в полицията също.Улицата е затворена от двете страни за влизане. Преди да ревете и се оплаквате си погледнете .......в собствения двор господа. Не знам кой къде живее и кой кой е, но тава вашето не е нахалство.То е наглост.
Бъдете здрави и си извадете главите от там, където сте ги навряли.Преди да поискаш, трябва да дадеш. Преди да гледаш в чуждата паничка, виж своята.
БХ, бъдете щастливи

Анонимен каза...

проверете пътя за Белиш моляяяяяяя

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |