Христо Младенов и Димитър Атанасов – втори на „Бургас и морето“ 2017

* Набиращият популярност дует се представи с авторската песен „Миг от спомен“ * „Песента ни достигна до вашите сърца и това е нашата най-голяма награда!“, написаха двамата във фейсбук
Отличници
Димитър, Мартина и Христо след награждаването, Бургас, 29 юли 2017 г.
И В ТАЗГОДИШНОТО издание на най-обичания и популярен български конкурс за забавна песен – „Бургас и морето“, имаше запомнящо се троянско присъствие. Дуетът Христо Младенов и Димитър Атанасов спечели второто място с песента „Миг от спомен“ (музика Димитър Атанасов, текст Мартина Иванова). За успеха си двамата получиха специалната статуетка, парична награда от 3 хил. лв. и най-важното – аплодисментите и любовта на публиката, пореден знак за нарастващата популярност на дуета на голямата сцена. Наскоро Христо и Димитър се представиха успешно в телевизионното риалити „Гласът на България“ и бяха безспорните любимци на публиката.

ХРИСТО е наш съгражданин, обичан и популярен в Троян, израснал музикално тук (в студио „Гласове“ на Мариета Жекова), вече с национална известност, име и немалко награди. Композиторът, певец и продуцент Димитър Атанасов е бургазлия, но е отдавнашен приятел на Троян и от години има творческо партньорство с нашата вокална формация „Усмивка“ на Светла Червенкова.

ФИНАЛНИЯТ кръг на „Бургас и морето“ 2017 бе снощи (29 юли, събота) с концерт в препълнения Летен театър в Бургас, на който 12-те финалисти представиха на живо своите конкурсни парчета. Организатор и продуцент на „Бургас и морето“ е Община Бургас, а председател на журито бе композиторът Хайгашот Агасян. „Благодарим ви, Бургас! Щастливи сме! Песента ни „Миг от спомен“ достигна до вашите сърца и това е нашата най-голяма награда!“, написаха след концерта в страницата си във фейсбук „сребърните“ Христо и Димитър. Победител в настоящото 35-то издание на „Бургас и морето“ стана младежкият вокален ансамбъл „Фортисимо“ от Бургас с песента „Имам в сърцето си море” (муз. Петър Алексиев). Да припомним, че миналата година победата в „Бургас и морето“ 2016 бе троянска – спечели я 16-годишният ни съгражданин Радко Петков с песента „Отиде си лятото“ (муз. Димитър Гетов).

Т21



Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |