Гонят Акимов от ГЕРБ?

* Ръководството на партията поиска оставката на председателя на Общинския съвет Минко Акимов – злоупотребявал с власт * Сашо Данков: „Втрещен бях от изнесените данни” * Д-р Станка Шайлекова: „Когато е нарушено доверието, не може да се мълчи” 

НА СПЕШНА пресконференция в понеделник (3 декември) общинският лидер на ГЕРБ – Троян Сашо Данков и народната представителка д-р Станка Шайлекова поискаха оставката на излъчения от ГЕРБ председател на Общинския съвет и бивш кмет на Троян в предишния мандат Минко Акимов. Пояснено бе, че искането на ГЕРБ – Троян се подкрепя от областното ръководство на партията. Неочаквано на пресконференцията се появи и г-н Акимов, на когото също бе дадена думата.

„КАТЕГОРИЧНО заклеймяваме всеки опит за незаконни действия на членове на ГЕРБ и се разграничаваме от всеки, към който има отправени обвинения за подобни действия”, заяви г-н Данков. „Доказали сме, че сме безкомпромисни към всеки, който смесва личните си с обществените интереси. Тази безкомпромисност е основен принцип на ГЕРБ и компромиси не се допускат. Ще попитам риторично – има ли друга партия, която сама да вади на показ неудобните действия на свои членове, няма!”, категорична бе д-р Шайлекова. След този „заобиколен” увод лидерът на ГЕРБ – Троян и троянската народна представителка назоваха нещата директно -  местната партийна структура е изготвила докладна, в която г-н Акимов се призовава да подаде оставка от всички заемани постове; причината – нарушаване авторитета на партията. „Нищо лично, въпросът е принципен”, поясни г-н Данков. Обяснено бе, че по случая вече е сезирана Изпълнителната комисия на ГЕРБ и се очаква становището на този висш партиен орган.

„УЧУДЕН СЪМ от решението на общинското и областното ръководство на ГЕРБ – преди малко говорих с областния председател на партията (Николай Нанков – бел. Г.М.) и той не ми каза нищо такова”, отговори на атаката „обвиняемият” Минко Акимов, прибавяйки, че също може да каже много неща за някои хора, но моментът не е сега. Което определено прозвуча заплашително.

КОЕ ДОВЕДЕ до кризисната ситуация в ГЕРБ – Троян и до искането на оставката на една от възловите фигури в местните партийни редици? Говорим за конкретния повод, защото не е тайна, че подобно противопоставяне се забелязва отдавна, още преди Местни избори 2011, когато, въпреки демонстрираното единство, имаше фактори в ГЕРБ, които бяха срещу кандидатурата на Минко Акимов. Събитията пък тръгнаха да се разплитат от изявлението на общинския съветник от „Атака” инж. Илиян Пеевски на сесията на местния парламент в четвъртък (29 ноември), когато атакистът обвини председателя Минко Акимов в злоупотреба с власт и обществено положение и неправомерно лобиране в полза на частна фирма, в която съпругата му има дялово участие и оказване на натиск срещу управителя на общинското дружество „ВиК – Стенето” ЕООД инж. Тонимир Гечев.

СТАВА ДУМА за охранителната фирма „Дариос” ООД, която не успяла да спечели обществената поръчка за охрана на троянската Пречиствателна станция за отпадни води, стопанисвана от споменатото общинско дружество. От трибуната инж. Пеевски прочете писменото становище по случая на адв. Кремена Найденова-Добрева, член на комисията за провеждане на въпросната процедура за избор на охранител. В което юристката  обяснява защо „Дариос” ООД не е избрано за изпълнител на обществената поръчка (дружеството не отговаряло на едно техническо изискване, по-конкретно – не представило задължителната „Декларация-списък за наличието на средства за мобилна връзка”) и че г-н Акимов й оказал натиск да промени решението; още – разказва за среща в кабинета на кмета Донка  Михайлова, на която г-н Акимов обвинил управителя на „ВиК – Стенето” ЕООД инж. Тонимир Гечев, че е накарал комисията да отхвърли „Дариос” ООД, защото Гечев мразел Акимов и искал да му навреди.Според г-жа Найденова-Добрева на въпросната среща при кмета се случило нещо още по-тежко – председателят на ОбС – Троян Минко Акимов поискал да се развали сключеният вече договор за обществената поръчка и „да се „поправи” съответният протокол, така че „Дариос” ООД да бъде изпълнител”. След отказа пък председателят заплашил инж. Гечев и адв. Найденова-Добрева, че „ще се наложи прокуратурата да се занимава с въпроса”.

„ТОВА Е НЕЩО СТРАШНО, ако се окаже истина”, заяви пред Общинския съвет инж. Илиян Пеевски. Стигна се и до предложение да се създаде временна комисия към ОбС, която да проучи въпроса, самият Минко Акимов се присъедини към предложението и настоя за създаване на такава комисия.

СЛЕД СКАНДАЛА в местния парламент и публично отправените обвинения към Минко Акимов още на следващия ден (петък, 30 ноември) председателят на ГЕРБ – Троян Сашо Данков свиква общинското партийно ръководство и се взема решение да се потърси отговорност от г-н Акимов и да се поиска оставката му от всички постове. Позицията получава подкрепа и от троянската депутатка от ГЕРБ д-р Станка Шайлекова, а според казаното на пресконференцията в понеделник - и от областното ръководство на партията.

ОБВИНЕНИЯТА са несъстоятелни, когато реагирах срещу инж. Гечев, спечелилата фирма от Ловеч вече беше започнала работа, а поисканият одит бе установил редовност на процедурата и аз нямаше как да променя нещо, каза в своя защита г-н Акимов. Но не пропусна да подчертае, че „Дариос” ООД е отхвърлена тенденциозно, а ловешката фирма е съставена от служители на бившата Държавна сигурност; и заяви, че може да изнесе данни за по-сериозен конфликт на интереси на управителя на „ВиК – Стенето” ЕООД инж. Гечев. Т21 попита г-н Акимов дали местната фирма „Дариос” ООД, в която работи и е акционер съпругата му, не е лансирана за охранител на общинските дружества в Троян. Председателят на ОбС – Троян отговори, че много преди той да влезе във властта, тази фирма е охранявала общинските дружества, сред тях, отпреди 8 години, и общинското дружество „ВиК – Стенето” ЕООД.

КЪМ ДВЕТЕ СТРАНИ зададохме въпрос какво би се случило, ако и Изпълнителната комисия в София се солидаризира със сигнала на ръководството на ГЕРБ в Троян и също поиска оставката на г-н Акимов. „Членовете на ГЕРБ са достойни хора и досега няма случай някой да не е изпълнил решение на Изпълнителната комисия”, заяви д-р Шайлекова. „Не мога да си представя как Изпълнителната комисия ще вземе решение, без да ме изслуша. Мисля, че ГЕРБ е демократична партия и това не може да се случи”, бе пък отговорът на Минко Акимов, който намекна, че зад искането на оставката му се крият нечисти лични амбиции към поста му на председател на ОбС – Троян. „Втрещен бях от изнесените данни и затова изпратихме сигнала в Изпълнителната комисия”, обясни Сашо Данков.

НА СЛЕДВАЩИЯ ни въпрос – дали този трус няма да повлияе негативно на ГЕРБ в Троян преди парламентарните избори догодина, отговорът на д-р Шайлекова бе: „Получих десетки обаждания от недоволни граждани, които ме питаха защо този човек още е в нашите редици. Много е трудно да говоря така за г-н Акимов, с когото сме работили заедно редица години, но трябваше да се реагира. Най-важното е хората да знаят, че при нас всичко е чисто. Вярно, идват избори и подобен скандал не е изгоден за ГЕРБ, но когато е нарушено доверието, не може да се мълчи”.

КАКВО се случва от тук нататък?  Не бе казано ясно, но се подразбра, че ако Изпълнителната комисия на ГЕРБ също се обяви срещу г-н Акимов, той ще трябва да подаде оставка като председател на Общинския съвет и от другите си постове (председател на Комисията по регионална политика в Националното сдружение на общините и др.). Ако все пак откаже, ще последва изключване от партията и принудително отстраняване (с поискан вот на недоверие) от поста на председател на Общинския съвет. А какво ще стане след това (след отстраняването му) – рано е да се каже.

Генадий Маринов

Усмивки от новите ленти
Не издържахме на изкушението и допълваме материала за драматичните събития в ГЕРБ - Троян от последните дни с този актуален политколаж; сигурно разпознахте героите - трима от най-главните участници в споменатите драматични събития: Минко Акимов (вдясно), Николай Нанков (в средата) и Сашо Данков (вляво). Авторът, разбира се, е Данчо Заверджиев от Ловеч, тънък познавач на тези и много други подобни събития из Ловешко и Троянско.
Още по темата:

139 коментара:

Анонимен каза...

Крайно време беше да се случи това. Достатъчно търпяхме този наглец.

Анонимен каза...

Ами ако беше Кмет на Троян щеше ли да искате оставката Му.

Анонимен каза...

предлагам да го вържете на центъра и да го целите с камъни.!!!

Анонимен каза...

На тоя проЗД трапчански крив барабой-милицай отдавна трябваше да му натрият олигофренския сурат.

Анонимен каза...

Не 3-ти, предлагам да му напикаваме смачканата крива дзурлъ.

Анонимен каза...

И като кмет не го одобряваха, затова изкара един мандат само...

Анонимен каза...

Гледайте по мащабно;
началото на края на герб
АМИН
а между другото това е една от най-малките издънки на герб-троян

Анонимен каза...

Това е само миниатюрна капка в морето, което са правили ПП ГЕРБ през 4-те години управление на община Троян.

Анонимен каза...

Не защитавам Акимов ,ама и другите не са цвете за мирисане...............пари,пут-а и политика все с буквата П

Анонимен каза...

Минче, недей си мълча. Кажи и ти каквото знаеш, няма само ти да отпереш пешкира. Сашо на какъв се прави,а?

Анонимен каза...

Минчето да си оди по Трапето при тиквите, щото там сред тях му е мястото

Рицар без доспехи каза...

Само дето тази стъпка трябваше да бъде извършена още преди изборите миналата есен. След дъжд качулка....ако аз съм си уредил живота за 5 години с най- различни материални придобивки дали ще ме бърка после, че някой ме посочил с пръст и ми казал, вън ?

Анонимен каза...

Крайно време беше да се случи това. Достатъчно търпяхме този наглец. Но нека бъде наказан. И всички като него от общината независимо от коя партия са, и злоупотребяват със служебното си, положение нека бъдат отстранени от "службичките си",и бъдат наказани. Защото благодарение на тези хора града ни стана село-махла Акимово.

Анонимен каза...

Еи има надежда за тази партия , ама малко закъсняла реакция трябваше да разкарат трапчанеца още преди месните избори .

Анонимен каза...

А портретът отпред защо се кипри, не ги ли знае?

Анонимен каза...

И това на ловчалии е интересно:
http://lovechpress.info/index.php?option=com_content&task=view&id=13710&Itemid=47

Анонимен каза...

12-ти Рицарю , а дали ще доживеем времето да кажат на миню "вътре" сочеики вратата на ТПО "Атлант" . Пък ако вземе със себе си за съквартирант и Енкин вече ще има надежда за града .

Анонимен каза...

Тази снимка на Сашо и Станка с Боко отпред е за "Господари на ефира". Срам!

Анонимен каза...

Сашо и Станка отдавна търсят цаката на Акимов. Най-после намериха повод. Някой може ли да твърди, че Сашо е по-свестен от Акимов?

Анонимен каза...

Предателите започват да се предават. Нали помним, че Акимов, Сашо и Станка купиха с по 20000 лв. гласовете на Милко Станчев и Трифон Трифонов за поста Председател на Общинския съвет. Сега застават един срещу друг. Предателите!

Анонимен каза...

генадий, поздрави! Снимката е убиец! Сашо и Станка са първи красавци. И гледат умно!

Анонимен каза...

Толкова е прозрачно, наближават парламентарни избори. Станка пак е кандидат. Минко й пречи, заради лошия си имидж и загубата си. Сега Станка си мисли,че като се дистанцира от него, ще си изпише вежди - тя честната, а той нечестния.

Анонимен каза...

За пореден път доказват ,че по големи курви и предатели от политиците няма в БГ.

Анонимен каза...

Че Станка на какво отгоре е кандидат. Нещо да е направила за Троян? Не вярвам ГЕРБ да се самоубиват с такива кандидатури.

Анонимен каза...

Обикновено тези дето са сбъркали в политиката си, си подават оставките. Хайде сега разни такива като Сашо Данков, Станчето, Милко Станчев, Ангел Балев и всички подкрепили Миньо да си подадат оставките!

Анонимен каза...

само като видя тия двамата и отпред снимката на бойко борисов и ми се дохожда до клозет по голяма нужда

Анонимен каза...

Какви интересни неща почват да се случват напоследък."Биснесмени" прицакват колеги ,политиците и те се почнаха.Явно като намалява раята и почват да си го слагат помежду тях си.Това е добре за Българската демокрация:):)Дано се самоизбият по бързо та да почнат да се завръщат читавите и нормални хора.

Анонимен каза...

А къде бяха Герб когато Пеевски 5 години изнасяше данни за другите далавери на Акимов? Къде бяха всички останали в тоя град?

Анонимен каза...

Пък и Станка е толкоз красива и ни лук яла, ни лук мирисала, току що се събудила и какво да види: Ах,Минчо Аки се оказал корумпиран!

антимилиционер каза...

Е трябва да си ги подадат 25-ти, ама както се казва "ти костенурка скубал ли си", така че ще си продължат да мийлюзят (нашенска селска дума) в общината и да се олояват.

Анонимен каза...

Все пак да не забравяме ,че Бойко Борисов му би шута след толкова години в милицията.Прекалено много се задържа на лапачката в ГЕРБ.

Анонимен каза...

Не знам колко гледате и слушате телевизийте, но в цялата страна ГЕРБ се отървава от милиционерската си опашка - така, че не се радвайте много! Това е директива от горе директно. Смятам, че ще има още дето ще си тръгнат. Нищо повече няма да се случи. Не се надявайте на сеири. Просто няма да има... И се сдържайте от ненужни квалификации, а гледайте, слушайте и чакайте... изборите.

Кирилов каза...

Няма по-долни парцали от милиционери, полицаи и всякакви ушаци. Всички им плащаме заплатите, а те ходят на работа, за да могат да заработват допълнително от рушвети. Така са научени.

Анонимен каза...

Бойко Борисов е цървул (прост селянин)с власт, който се превръща в ботуш (диктатор) доколкото може. Първо за кадрите:

Борисовият буркан с кадри, които не решават нищо
Иво Инджев
След като емблемата на гербаджилъка ( да се разбира като шуробаджанащина по герберски) Андрей Иванов подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ в София, неговото място беше предложено на Йорданка Фандъкова. Но тя, комай за първи път ( поне пред публиката), се противопостави на началника си, като отказа да се възползва от високата чест.

С риск да се обидят някои хора, пристанали на Борисов, обобщавам още в началото на този текст: кадрите не решават нищо при това управление. Защото ГЕРБ няма такива. Причината не е в младостта, на формацията, изтъквана като предимство от самия партиен шеф, а в свръхцентрализацията при взимането на решенията в партията и държавата в ръцете на един човек.

Прието е да се говори за „банка кадри” в орбитата на една партия и в този смисъл Борисов се изрази много цветисто, говорейки за това как няколко имена на кандидати за върха на правосъдната ни система трябва да бъдат сложени в един буркан и да бъдат вадени по жребии, а не по азбучен ред.

Бурканът като банка кадри! „Гениална” метафора нали. Само, че за да имаш какво да вадиш, трябва преди това да си сложил нещо- това го знае всяка домакиня, която приготвя зимнина с мисъл за бъдещето. Докато домакинята начело на държавата изконсумира каквото можа и сега изпитва глад за кадри, озъртайки се безпомощно в предверието на политическата зимата. Предстои да видим що за българска пролет ще ни доведе тя.

Не само , че Борисов не търпи около себе си личности със собствено мнение, но и отблъсква кадрите с достойна лична биография и с безспорна професионална репутация. Отгоре на всичко кадровата криза в и край ГЕРБ се задълбочава от още два фактора: залезът на герберокрацията и струпването на „трупове” на все повече посечени от Борисов и джелатите му грешници, допуснали да бъдат употребени, а след това захвърлени бързо за запушване на пробойните в управленския кораб.

Анонимен каза...

Да се хванеш днес на борисовото хоро все повече прилича на авантюра от отчаяние- т.е. на това са готови само хора, които не стават „за чеп” ( а само за запушване на споменатите пробойни). Добрите професионалисти, освен, че като правило си тежат на мястото, имат и достойнство на доказали се в своята област хора. Как да застанат до един физкултурник и един пожарникар и да им козируват като на цар и генерал!

Отчаяният, макар артистично да прикрива душевното си състояние, е самият Борисов. Откъде да намери кадри за Конституционния съд и за върха на прокуратурата, които да изтърпят ефекта на бухалката при допира с неговия пръст, който ги е посочил?

С близо 4 години закъснение Борисов се „присети” за банката кадри на разбитите от нахлуването в политиката на неговия ментор Сакскобургготски сини „авари”, но в буркана напипа само отгледани от самия него синеещи гербероподобни бледи копия на личности. Под изкуственото осветление на премиера-слънце, само такава реколта може да се роди. Това е мутацията на мутризацията, наложена още в зората на демокрацията.

Ако е вярно, че ракетата-носител от Мадрид е разбила успешно двуполюсния модел, то сега наблюдаваме „интересна” многополюсност: монолитен ляв полюс и многобройни отломки в дясно. Иначе казано, Сакскобургготски разби десния полюс, който ГЕРБ претендира да представя еднолично по наследство от падналата комета НДСВ, но лъжата за тази самодостатъчност се пропука, както се вижда от счупения буркан с кадрите.

Анонимен каза...

Ето и едно показно колко може да те изложи тъпанар, сложен дето не му е мястото:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kEL2xgDNeO4#!

Ленин едва ли е подозирал колко е бил прав като е казал: "Кадрите решават всичко"

А защо кадрите на ГЕРБ са такива?

Ами ето защо:

Анонимен каза...

Премиерската безпринципност във футбола издава сигурност
Живко Роев
Когато през лятото на 2009-та година политическа партия ГЕРБ спечелиха изборите за национален парламент беше ясно, че много случайни хора ще влязат в управлението на държавата. Повече от всякога....За три години и нещо по-късно, тази теза се доказа нееднократно. Примери колкото искаме. А колко скрити такива все още съществуват в различните ведомства и министерства не бих посмял да прогнозирам?

В такива условия и при непрекъснато издигащите се въпроси за решаване пред държавата, управляващите действат/ха на принципа: „Ако не знаеш как да постъпиш, действай по принцип (т.е. както биха действали и другите, всички други, в подобна ситуация)”. И така три години и нещо...?

Добре, но втренчвайки се в логиката на този „универсален” принцип, то ако знаеш какво правиш (как да действаш), винаги ли постъпваш безпринципно?

Много хора ще се съгласят, че това правителство (а и много други преди това) действа безпринципно в много отношения при решаването на дадени въпроси в различните области на обществения живот. Аз ще се спра специално на безпринципността в спорта (конкретно във футбола). Наболяла тема сред привържениците на един от грандовете във футбола ни – ЦСКА. А следователно е такава и за премиера на страната (като виден футболист), и заради задаващите се избори.

Тази сфера е изпълнена с толкова видима и доказуема безпринципност, че е най-подходяща за доказване на една такава теза, че премиерът ни „знае много добре какво прави (как да действа)”. За да не бъда голословен, ще изведа три безпринципни действия, които май са валидни за маниера му на поведение и управление през целия му мандат.

Анонимен каза...

Повод ще взема от злободневната тема „Газпром и любимото синьо” и оправданията на премиера след това пред „червената” публика в Етрополе.

Първо, София - това е България!

„Който иска да прави пари (да дава пари), трябва да го направи където аз кажа.”

Е, сключи се „Южен поток” . Едни милиард и половина лева минимум ще се изсипят в България. Ползите от този проект за руснаците ги оставяме настрана. И като при всяка подобна сделка, традицията казва, че чуждия инвеститор трябва да върне част от спечеленото в държавата от където е спечелил. И обикновено в сфери с най-висока обществена значимост и полза. Без да се допитва до никого, премиерът реши другия гранд, футболен клуб Левски да влезе в този офсет. А защо точно там, а не в „червения” ЦСКА (както бе обещано)? Възможно обяснение е, че за да спечелиш едни български избори, за парламент, е задължително да спечелиш София. Е, кой отбор от двата гранда има повече привърженици (пардон електорални единици) там? За да не ми се обидят „червените”, ще приведа за доказателство на тази теза „стълпотворението” пред Български футболен съюз от пролетта, т.нар. протест срещу откровено незаконосъобразните действия на законния административен орган. След като се дават луди пари за софиийското метро, софийската зала, софийските пътища, то защо не и за стадион и издръжка на един спортен клуб приближен на властта?

Второ, Законът, това съм аз!

Изявлението, тип оправдание, от страна на премиера, направено в Етрополе преди няколко дни, че „ЦСКА трябва да се стегнат и вземат в ръце, а не да мрънкат след като са получили половината общини за сметопочистване”, още веднъж показва, че или законите в тази държава се погазват ежедневно и то от самите законотворци, или, че премиерът ни е отново популист-лъжец. Защото каква е причинно-следствената връзка между концесиите на общините за сметопочистване и фирма Титан (а оттам с финансирането на футболен клуб ЦСКА)? Нали имаме Закон за обществените поръчки, има конкурси? Как това, че тази фирма е собственик на „червените” й е помогнало да бъде предпочетена пред другите фирми със сходна бизнес дейност? Ама, да се замислим колко фирми са „сложени” да правят пари законно, обслужвайки политиката на управляващите в различните сфери на социално-икономическия живот? А ние например ще търсим справедливост в отношението на властите към двата най-големи отбора в страната. Но като знаем, че те са повече от клубове, те са политически символи....пак добре, че има законна опозиция!

Анонимен каза...

Трето, Държавата, това съм аз!

От самото, вече цитирано, изявление пред етрополци излезе и друга истина. Че бизнеса, дори частния такъв (да, бизнеса се дели на държавен и частен!), е натискан от правителството с цел реализиране на партийните схеми и игри, особено сега в предизборни условия. Предприятие от мащаба на Асарел е изнудвано да дава пари на различни отбори, само и само да има електорална справедливост чрез омиротворяването на „червена” България. Какви ли средства ще се изземат от бизнеса, този който дава прехрана на хората, за други „справедливи” каузи, само можен да гадаем.

И в края, къде е 4-тата власт? Къде са сериозните медии в тази страна? Те са тези, които трябва да търсят отговорност от премиера на страната за думите и делата му. Те кого обслужват проблемите на хората или тези на правителството с хората? Да не би обществото да е собственост на този, който е избран от него? Защо сериозните медии се държат така. Да не би да се задава още една безпринципност „Медиите това съм Аз”?



ЗАТОВА И ПОРТРЕТА НА ЦАРЯ СЛЪНЦЕ СТОИ ВИНАГИ НАЙ-ОТПРЕД И НАЙ-ОТГОРЕ.

Анонимен каза...

БИСТРИШКИЯТ ТИГЪР НАСТЪПИ МОТИКАТА ! ! !

templar

Герб са отписали изборите и си уреждат съдебна защита.

Изборът на членове на Конституционния съд показа политическа сглобка на управляващите от ГЕРБ с бившите управляващи от БСП и ДПС. Това не е "нова тройна коалиция" в утрешния парламент, както бързат да пророкуват. Това е нещо много по-опасно: Открито споразумение на миналото и настоящото правителство, че съдебната система ще служи не на върховенството на закона, а на покриването на политически безобразия и злоупотреби с власт през последните 2 мандата.

Криминализация на съдебната власт * и признание за криминалния характер на изпълнителната власт. Няма как по друг начин да разчетем обединението на Румен Петков, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Ахмед Доган зад едни и същи кандидатури.
С това мафиотско ръкостискане Бойко гарантира на Румен, че няма да му търси сметка за безобразията на Тройната коалиция, а Румен гарантира на Бойко, че утре, когато БСП отново дойде на власт (в една или друга форма), няма да търси сметка на Цветанов за действията на днешното управление. Предложение, на което не можеш да откажеш...

Важно е да можем да разчетем правилно политическите знаци от последните няколко седмици.

След поредица от гафове западните партньори сериозно охладняха към подкрепяното от тях в началото управление на ГЕРБ. Ясни знаци за това бяха оттеглянето на "приятеля на Борисов" Джеймс Уорлик и предсрочната му замяна с нов американски посланик.
Малко след това Европейската народна партия удари тежка циганска плесница на ГЕРБ, като ги остави без член на ръководството на ЕНП. Да лишиш една управляваща партия от ЕНП от място в борда на европейската структура и то в момент, когато техния опозиционен лидер оглавява ПЕС означава само едно - пълна загуба на доверие.
Казано на прост език: американците и европейците са отписали Борисов и ГЕРБ.

През последните месеци социологията неумолимо показва спад в доверието към управляващите. С последната си стъпка, Борисов показа, че и той се е отписал. Загубил е битката предварително. Предава се.

Анонимен каза...

Да се сговаря с Румен Петков да си пазят взаимно гърба от съдебно преследване, означава че Борисов вече няма никакво послание към десните хора и се е отказал дори да се опитва да се прави на десен. Той е просто един уплашен човек, загубил външната си подкрепа, загубил вътрешното доверие, човек, който си спасява главата.

Европейската комисия в прав текст предупреди, че има сериозни притеснения относно предстоящия избор на върховни магистрати, че има сигнали за връзки на кандидати с мафията и за непрозрачни методи на избор. Няма как Борисов да обясни в Брюксел, че е предпочел една подозирана във връзки с мафията съдийка, издигната от БСП, а не е допуснал кандидат от средите на ЕНП с безупречна професионална и политическа биография като е Екатерина Михайлова.
Очевидно няма и намерение да го обяснява.

Борисов е прежалил напълно подкрепата на ЕНП (управляващата партия в Европейския съюз) и няма никаква надежда да си върне доверието на Барозу и Мартенс.

Острата реакция на Комисията и директната заплаха от нов критичен доклад "ако нещата се развият в негативна посока", излъчена буквално час след гласуването в българското Народно събрание, показва гнева, на иначе спокойния Барозу. Вероятно Борисов не просто е изгубил подкрепа, но предстои да понесе тежки шамари от президента на ЕК и от ЕНП. За жалост тези шамари ще се стоварят и върху България.

Европейската комисия е колективен орган, който се формира след преговори между основните партии в ЕП. Там има и социалисти и либерали, т.е. политически опоненти на Барозу. Отделно Комисията е в постоянно напрежение с Европейския парламент, който с претенцията, че е избран пряко от народа се бори да се наложи като политически авторитет над "бюрократите".

Анонимен каза...

Преди последния доклад на ЕК за България, Борисов ходи в Брюксел и се моли на Жозе Барозу. Тогава президентът на Комисията пое ангажимент да отпаднат някои от най-тежките констатации в доклада. Някои изречения за мафията отпаднаха, други значително се смекчиха. Барозу пое този риск и гарантира за Борисов, въпреки ръмженето на някои хора в Комисията, очевидното несъгласие на редица фактори в Съвета на министрите и критиките на Парламента. Заложи личния си авторитет, за да помогне на своята "сестринска партия" ГЕРБ, чийто лидер го молеше за това на крака.
Онзи ден Борисов се изплю върху това доверие, като нагло прегази всички предупреждения и опасения на европейските институции и врътна безобразна мутренска далаверка с БСП и Доган.

Сега много хора в Брюксел с едва скрита злорада усмивка ще отправят критичен взор към Барозу, ще сложат ръце на кръста и ще му натякват "Казахме ли ти, че този е бандит?"
Това няма как да бъде простено. Знаят го и в Брюксел и в София.

Затова в българските институции настъпи паника и разнобой. Президентът Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова реагираха бързо и де-факто се разфраничиха от решението на НС. Последва ги правосъдният министър Диана Ковачева. Останалите говорят несвързано или мълчат. Развръзката предстои.

С Б О Г О М Г Е Р Б ! ! !

Анонимен каза...

АМИ АКО НЯМАШЕ ЕВРОПА?

Николай Флоров

Тодор Живков е жив! Той е бил забелязан да се разхожда заедно с Елвис Пресли в Мемфис, САЩ. Казват, че Бойко Борисов прескача тайно до там за съвет, понеже прави най-добре всичко, когато го слуша. Тодор Живков обаче не му е дал никакъв съвет нито за Желева, нито за Марковска, нито за никой друг, понеже Европа му се меси в работите. Та затова се пита в задачата: какво щеше да прави Бойко Борисов без Европа?

Ами много ясно – щеше да управлява също тъй успешно и щастливо, както учителя си. Затова днес всеки път когато му спуснат по една анатема от Брюксел той си затваря устата за два-три дни и си гризе ноктите какво да прави. От едната му страна винаги стои партийния хулиган Румен Петков, който иска да убеди всички ни колко добри са партийните и десарски кандидати; от другата стои тая тъпа, но богата Европа, която настоява за истината. От нея човек не може да послъже, да пробута наш човек някъде или да докаже, че и Тодор Живков го е бивало за нещо. И колкото и да им разправяш ти на тия европейци «колко много е настроил Тодор Живков и че ние за цял живот не можем го настигна» - не ти вярват.

Анонимен каза...

«ШЕ ТРЕБА ТАКА МАЛКО ДА СЕ ПОСНИЖИМ..»

А как му се иска на Бойко Борисов да се поснижи малко така, та да мине! Къде да мине не е важно, важното е да мине. И съвет не може да поиска от никъде. До дясното му коляно пък стои Цецка Цачева – таен мерак и баш калъп по раб-факска линия. И тя обаче се опита да си отвори тук-таме устата, но я бива да избълва само цитати от «Наръчник за работника».

Досега не е известно Бойко да има и изгора, с която да дели легло и да му уталожи хормоните, та да звучи поне като президента Плевнелиев, а не само да мисли за футбол. Или както казват американците: «Зад всеки велик мъж има по една съмняваща се жена»!

Че с жените на Бойко не му върви, е ясно – нито с дебелите, нито с тънките. Освен това от тая пуста Европа постоянно му висят на главата да казва само това, което мисли, а не това, което е научил от Тодор Живков. Но като сложим тук и това, че Тодор Живков е ангажиран в сериозни разговори с Елвис Пресли, и то в Мемфис, САЩ, и на него не му остава друго, освен да се снижи, та да мине...

ПОСОКАТА НА КОМПАСА

А иначе всичко си е на место: и БКП-то си е в парламента, и ДС-то си е на всеки километър, и опозицията няма ни guts, ни balls, ни даже един вестник и се щура като муха без глава… А руснаците изобщо не са си отивали! Момента е направо чудесен - да се обърне кораба обратно, да се върнем към щастливото минало, когато България, както казват, е била богата. И тогава ще можем да поканим и Тодор Живков от Мемфис, САЩ, че и паметник да му построим като на Назърбаев, та хората да могат да ходят на поклонение, а не като сегашния «мижи да те лажем».

А то какво е сега – от всички посолства те гледат и ти броят стъпките. Не можеш да пръднеш, дето се вика, без някой да ти вади тара.

Ега ти и Европата, ега ти и демокрацията!

Анонимен каза...

Една аналогия:

РУСИЯ - ЛЕНИН, СТАЛИН, ПУТИН

БЪЛГАРИЯ - ДИМИТРОВ, ЖИВКОВ, БОРИСОВ

ВЕЧНА И НЕРАЗРИВНА ДРУЖБА !

ЗАЕДНО КЪМ БЪДЕЩЕТО !

Анонимен каза...

Ако европейски гръм удари...

Евгений Дайнов, в. "Дневник"

На 5 ноември 2012 г., в деня на Гай Фоукс, опитал се да взриви британския парламент през 1605г., в България също нещо се взриви.

С гръм дойде окончателната яснота, с кого си имаме работа в лицето на ГЕРБ-овото управление, накъде то води нещата, какво смята да ни прави и пр. Както винаги, ГЕРБ-ерите сами си казаха всичко; стига да има, кой да чува.

Бойко Борисов: "Витоша щеше да има хубава спортна база, на 20 минути от София, но сега няма да го имат. Ще се разхождаме. Заради хиляда души, милион и половина няма да карат ски". Хилядата негодяи, за които иде реч, са протестиращите, окупирали Орлов мост през юни.

По друг повод премиерът обясни, че магистралите са скъпи заради същите негодяи – еколозите, които вдигат пушилка заради "гущери и таралежи", минаващи по настилката.

Петър Василев – началник на отдел "Досъдебно производство" към СДВР пък оправда искането си за нарушаване закона за лекарската тайна с: "Аз не познавам наркоман, който да не е престъпник". Болните също са негодници.

Вече не са "от добрите" и доста фермери. Министърът на аграрните дела обяви спиране на субсидиите за зърнопроизводители и пренасочване на парите към краставичари и свиневъди.

Добавяме към тази смес текущия по същото време скандал с Брюксел заради избора на съдия Марковска в Конституционния съд – и получаваме съответния коктейл.

Не разбирате, за какво иде реч? Ще ви го раздъвча.

Анонимен каза...

Пита се: как ГЕРБ-ерите мислят да управляват още един мандат, след като дори на тях им е ясно, че на изборите ще вземат по-малко гласове от БСП? Доскоро беше очевидно, че мислят да заложат, освен върху изборни манипулации (отмъкване на бюлетини с чували, например), върху вкарването в парламента на партии-патерици, с чиято помощ ГЕРБ да формира мнозинство, като например СДС, новата партия Янев-Марешки, новата партия на Касим Дал и пр.

Тази схема обаче е прекалено сложна и изисква прекалено много разнообразни усилия, фокусирани върху краен резултат. Това точно ГЕРБ не умее. Затова решиха да правят друго: да овладеят властта до такава степен, че да не могат да бъдат избутани от там. Методите са елементарни, но вечни; някои от тях са описвани още от Аристотел, а други са с по-нов адрес – Путин, например.

Става дума за усилие, вървящо по няколко писти: посочване на врага; сплашване на населението и овладяване на медиите; противопоставяне на едни хора на други; ликвидиране на законността и на институциите; разплискване на кал върху всички, така щото да не остане никой чист; наместване на "свои" хора, независимо от партийния им (или друг) признак на възлови места във властта. Да огледаме пистите една по една.

Посочване на врага

"Тактиката на салама", измислена и прилагана още от Хитлер, представлява следното. Нарочва се една група от населението като такъв зъл враг, че за него няма законова закрила. После, след като въпросната група е ликвидирана, се нарочва друга вражеска група от населението – и така, докато "салама не бъде изяден парче по парче".

Според СДВР, всички хора в метадоновите програми са престъпници и разбивачи на аптеки – и затова не могат да се радват на закрилата, осигурена им от лекарската тайна. На факта, че не всички са престъпници, горецитираният шеф на СДВР отговаря така: "Възможно е полицията да не ги е хващала просто." Тоест – всички са бандити, просто някои още не сме ги хванали, какъв закон, какви пет лева? Затова целта на МВР е формулирана така: "Значи, това са кръг от хора, които ние трябва да изчистим".

Анонимен каза...

Всички хора, свързани с нещо "зелено" също подлежат на изчистване. Според властта токът е скъп заради ‘зелената" енергия; магистралите са скъпи заради "еколозите"; на Витоша няма да се карат ски пак заради тях и пр. Предстои властта да ни съобщи, че и "зелените" нямат правото да се радват на закрилата на закона.

Целта е публиката да свикне с мисълта, че цели групи хора нямат правото на живот според закона – че в крайна сметка волята на властта е закон. Веднъж свикне ли се с това, всички се отказват да оспорват властта; и тя започва да векува.

Сплашване на населението и подчиняване на медиите

Години наред ГЕРБ окуражаваше формирането на медийни монополи и въвеждането на цензура в медиите. Напоследък активно засилва този процес, със съответните резултати. Според новините на "Нова тв", например, не е имало изказвания от външния министър и от президента по повод скандала с Брюксел. Изказала се била само Фидосова.

Вече и държавният глава попада под ударите на цензурата. От нея криво-ляво успяват да се измъкнат само шепа издания, ТВ и радио канали. В останалите десетки медийни източници съществуват все по-подробни списъци със забранени теми и имена.

В своя устрем към вечността, властта наскоро придоби пряк контрол върху два традиционно водещи всекидневника. Всички знаем кой ги купи – и, по-важното, с чии пари – но никой няма да си каже. Защо? Защото, освен забранителните списъци, из медиите вече шества и страхът – основното оръжие на всеки тиранин. Хайде, обявете кой плаща за въпросната сделка, след като знаете, какво могат да ви сторят хората, платили сметката...

Анонимен каза...

За всеки случай властта вече публично размахва пръст на малкото останали непокорни медии. Достатъчно е да си спомним поведението на министър Цветанов по "Хоризонт" на 4 ноември. Според него скърцането със зъби от Брюксел е резултат не от действията на властта, а от въпрос на радиожурналист. И вицето на властта започва да инструктира медията в стил "Тодор Живков": "Защо нямаше въпрос, или пък ако имаше въпрос от страна на журналист, и примерно давам за пример БНР, ако беше зададен въпросът към говорителя на ЕК: "Какъв е вашият коментар за оправдателната присъда на Марио Николов..."

И, по повод провалени дела срещу бандити: "Кажете ми къде бяхте вие като журналисти? Къде бяха тези неправителствени организации, които защитават правата на хората?"

Към 90% от медиите вече обслужват властта и не допускат заемането на критични позиции спрямо нея и нейните приятели. Слушателите на Цветанов вече разбраха, че на прицел са и неправителствените организации. Това обаче не е достатъчно. Населението също трябва да бъде сплашено, за да не реши да гласува неправилно. Това е причината полицията да тормози хора за текстове на песни, или за снимане на спящи ченгета.

Това са случаите, за които знаем. Не се знае, например, че наскоро и наша скромност даваше писмени обяснения в РПУ за нещо, което съм казал в телевизионно интервю три месеца по-рано. Засега не раздухвам случая, защото приемам, че въпросният началник-новобранец нещо се е объркал. Следващия път ще им стоваря небето на главите. Повечето хора обаче ги хваща страх, когато униформените им връчат кофата с мастилото – и затова все повече граждани ще бъдат привиквани да се обясняват в писмен вид. Да се знае, че нашата полиция бди...

Подкрепата на ГЕРБ за монополите също се подрежда в тази поредица. Задачата на монополистите е да сплашат своите работници и техните семейства така, че да гласуват правилно на изборите. Не гласуваш – оставаш без работа.

За да бъде сплашено населението качествено, трябва да се постави и въпросът за живота и смъртта. И това предстои. С какво ли, пита се, ГЕРБ ще благодари на Марешки за формирането на партия, която да играе патерица на ГЕРБ? Е, как с какво? С установяването на монопол на Марешки в аптечното дело. Който не слуша – няма за него лекарства. Лекарствата – само за послушните (правилно гласуващите).

Анонимен каза...

Противопоставяне на едни хора на други

Това е класика, описвана още от Аристотел. Ако искаш да си качествен тиранин, задължително трябва да противопоставяш хората едни на други. Да се мразят взаимно, за да не ти направят мечка на тебе.

ГЕРБ започнаха тази игра с обяснението на Дянков, че с данък "лихви" ще се взема от "богатите", за да се дава на "бедните". Играта продължи аграрният министър с обясненията си, че спира парите на зърнопроизводителите ("за да не дотираме арабите", каквото и да значи това), за да плаща на други категории фермери. Напоследък в думите на премиера пък започва да прозира противопоставяне "северна срещу южна България". И, разбира се, прозрачен е опитът да бъдат подстрекавани "милион и половина" столични туристи срещу "хилядата" окупанти на Орлов мост.

С приближаването на изборите това противопоставяне ще продължи. Гответе се за близки срещи с репресивните органи.

Ликвидиране на законността и на институциите

От първия си премиерски ден Бойко Борисов обезсмисля институциите и законността. Той не ги ползва и затова не разбира смисъла от тяхното съществуване. За него всичко е лично: има проблем, намираме онзи, който го създава, договаряме се с него.

Институциите доста бързо влезнаха в тази схема. И там всичко стана лично. Дали гражданинът ще получи изискуемата услуга или не – зависи от това, дали на чиновника му харесва този гражданин или не. Разпространявайки се върху държавните плащания, обществени поръчки, европейски проекти, подходът "всичко е лично" въведе корупцията като начин на живот – нещо, което тройната коалиция се беше опитала да направи, но не успя.

Всеобщата корупция, разбира се, ликвидира самата възможност да има върховенство на закона. Законът се прилага според човека, а не – според разпоредбите. Самият премиер даде посоката, когато прикри Мишо Бирата от митническа проверка.

Анонимен каза...

Принципът "всичко е лично" бързо навлезе в самото правене на законите. Появиха се закони, правени в интерес на приятели на премиера като Цеко Минев и Емо Ротманса. Всички опити за налагане на закона върху такива приятели и съратници – случая с монопола на Лукойл, разследването срещу Искра Фидосова и пр. – бяха спряни.

Накрая министърът на вътрешните работи анонсира предизборната линия на силовите органи. Полицията няма да "ни пази". Полицията ще ни мачка, ако се опитаме да повдигнем въпроса за почтеността на някой приятел на властта. Затова МВР днес работи по въпроса – да хванем онзи, който натопи съдия Марковска; а не върху въпроса – Марковска да не би да е корумпирана...

Разпадът на законността винаги създава опасности за националната сигурност и България на ГЕРБ не е изключение. Докато български институции водят тежки преговори с "Газпром" за цената на газа, премиерът Борисов – на принципа "всичко е лично" – моли "Газпром" да... купи ЦСКА. С което, разбира се, прави невъзможна българската преговорна позиция по цената на газа.

И, разбира се, няма никакъв шанс прокуратурата да повдигне обвинение срещу Бойко Борисов, посочен като главен виновник за отнемането на живот в последното загубено от страната дело в Европейския съд за правата на човека.

Разплискване на кал

ГЕРБ усилено прилага и друг тираничен похват, описан от Аристотел – оплескването в собствената кал на всички възможни опоненти, така щото обществото да не вижда смислена алтернатива на управлението. От името на ГЕРБ Яне Янев непрестанно залива с кал партията на Кунева, а първановисткото крило в БСП се подреди до ГЕРБ в защитата на съдия Марковска. Ежедневен фонтан кал се изсипва и върху Иван Костов.

Онези, върху които кал не се изсипва са само съюзниците на ГЕРБ – СДС, Яне Янев, "Атака", Марешки, Касим Дал.

Анонимен каза...

Овладяване на всички власти от "свои хора"

Чрез своите приятели-монополисти, ГЕРБ що-годе овладя икономиката. Стои въпросът – как да овладее всички, инак разделени по конституция власти?

В това отношение ГЕРБ прилага опита на Русия. Там преди десетина години КГБ реши, че няма нужда да управлява чрез посредници, след като може да управлява директно. Под ръководството на Путин точно това стана – кадри на КГБ са на върха на всички власти в Русия, независимо от тяхното формално разделение. И властите правят онова, което иска КГБ – а не онова, което пише в законите.

В предизборния период, в България се случва същото. Тук обаче властта се завзема не от ДС, а от МВР, представлявани от Бойко Борисов и Цветан Цветанов. В последните седмици милиционерите ударно овладяха и върховете на съдебната власт. Има време до изборите, чрез съответните назначения надолу по веригата, кадрите на МВР да подчинят на себе си важните съдилища в страната – така щото никой да не може да оспори регистрации на партии, избирателни списъци, изборни резултати.

Милиционерите превзеха съдебната власт и затова ВСС няма никакъв шанс да се противопостави на натиска на министър Цветанов върху независимостта на съда. Напротив, ВСС вече демонстрира милиционерското си мислене, като (временно) съсредоточи ръководството на следствието и на прокуратурата в едно лице – на Бойко Найденов. И веднага отдалечи датата на избиране на главен прокурор за средата на декември. Дотогава Найденов ще може да изпълни поставените му от милиционерската клика задачи, каквито и да са те.

Анонимен каза...

Има ли сметката кръчмар?

Трябва да се признае, че ГЕРБ наистина успя да постави основите на диктатура от балкански тип. Наистина, планът е плосък и примитивен – по милиционерски. Но е прост, което го прави ефективен.

Най-вероятно управляващите вече са потривали ръце и са се тупали по гърбовете, когато обаче изневиделица ги удари европейски гръм. В първите дни на ноември властта се оказа под такъв кръстосан международен огън, какъвто тройната коалиция никога не успя да предизвика върху себе си.

Комисарят на ЕК по медиите Нели Крус писа до премиера остро писмо, настоявайки държавата да спре контрола върху медиите. Посланикът на Германия се оплака от цензура в проправителствен вестник. Посланиците на 25 световни държави протестираха срещу опитите на правителството да ликвидира зелената енергия. Накрая говорителят на Европейската комисия заплаши с извънреден доклад заради вкарването на съмнителни лица във върховете на съдебната власт.

На Станишев от ЕС му бяха спрели някакви пари, което предизвика криза в управлението. Върху Борисов се изсипва ураган от европейско негодувание, какъвто в Европа не е имало, откак преди години неофашистите бяха взели властта в Австрия. Криза в управлението обаче няма. Има опит на ГЕРБ да се "оправи" с ЕС със същите методи, с които се оправя у дома.

ГЕРБ отвърна на ударите с прилагане на тактиката "всичко е лично". Нели Крус се била лично объркала. Германският посланик не познавал правилата на медийната работа. Говорителят на Комисията бил човек, надаващ ухо на клюки; и освен това бил само временен и не изразявал никакво официално становище.

Анонимен каза...


Ако ставаше дума за България, тук всичко щеше да свърши. Но става дума за Европа, а там все пак институциите и правилата са по-важни от личностите. Затова Комисията на два пъти повтори, че говорителят й изразява официалната позиция. Вторият път това натърти самият председател Барозу, макар според Борисов той да му е "приятел".

Властта обаче продължава да мисли, че милиционерските хватки, успешни в България, ще дадат резултат и в Европа. Натъкнал се на позицията на ЕК като институция, Цветанов отърча до шефа на ЕНП, за да реши въпроса с лични договорки. И триумфално съобщи: шефът на ЕНП каза, че не сме скарани с Европа. В същото време Борисов правеше същото – обезсмисляше решение на европейска институция. Просто отказа да поеме отговорността за отнемане на живот, вменена му от решение на Европейския съд. Не ще и – толкоз. Съдът не му е приятел и той няма да приема неговите решения.

Брюксел не е Банкя, обаче. Там нещата не са лични, а са институционални. Това, че българските управници не ги е страх от Брюксел просто показва, че са прекалено примитивни, за да могат да си представят последствията от случващото се. Джапат с калните си галоши по паркета и си мислят, че могат да се договорят с коняра, та да не ги изгони чорбаджията...

Да теглим чертата. ГЕРБ биха имали шансове да установят диктатура на принципа "всичко е лично", ако не беше ЕС, където всичко е институционално. В крайна сметка европейските институции са по-силни от българските милиционери. Това положение създава възможността ние самите да изгоним милиционерите обратно там, откъдето изпълзяха.

Май е време да правим паметници на всички, които успяха да вкарат България в Европейския съюз...

Анонимен каза...

абе този малоумен графоман няма ли кой да го спре да пълни форума със спам?

Анонимен каза...

Ха то в Троян ставало нещо интересно и трагикомично.Какво ли ще прави онзи лизач на задни части Ангел Балев.

Анонимен каза...

А какво ли ще прави съратника на Акимов - кмета на с. Бели Осъм. Нека и към него се поразвърти метлата, че освен с авджилък и бране на дърва от уж "неговата" (ТО ВСИЧКО В СЕЛОТО Е НЕГОВО) гора с друго не се занимава.ГЕРБ - вижте си кадритеи вземете мерки, че то бива лакомия,, ама чак пък толкова. Направихте тези старци кметове, съветници и т. н - получават пенсии и заплати и работят само за лична изгода. И господа бизнесмени от ГЕРБ гледайте си бизнеса и отстъпети местата в общинския съвет на млади и активни хора.

Васил Радойчевски каза...

Едно уточнение (към 36-ти): Автор на фразата "Кадрите решават всичко" не е Ленин, а Сталин. Тя е произнесена от него на 4 май 1935 година на тържество, посветено на края на курсовете за червени командири.

Анонимен каза...

Как се купува чисто ново пежо в брой, как се купува част от сграда в пощата, как се спестяват 90 хил. лева в банка и още др. неща, как мила ми прокуратуро?

Анонимен каза...

Ако в България има прокуратура, сега трябва да разследват акимов за конфликт на интереси, още по времето, когато беше началник на РУ - той началник, РУ извършва СОТ дейност, жена му, съсобственик във фирма, занимаваща се със същата такава дейност!!!

Анонимен каза...

Крайно време беше да се случи това. Достатъчно търпяхме ,а има и други за които по нататък ше се обедите сами .....

Анонимен каза...

Първо: Ченгето си е ченге за цял живот!
Второ: Не само Акимов е проблема на ГЕРБ, цялата им партия е съставена от такива като него - ченгета с фирми, с незаконни доходи и собственост, неморални и цинични хорица!
Трето: Аз не вярвам този наглец сам да си подаде оставката!
Четвърто: Моля ви, хора гледайте и мислете когато гласувате - Не за ГЕРБ!!!

Анонимен каза...

Някой ме гледа от календарчето на бюрото!

Анонимен каза...

Смешници са и тези двамата и "вожда" от календарчето, и Акимов, и всички останали от глупавата партия ГЕРБ! Цял град знаеше какъв е Минчо Акимов, но кака Станка и чичо Сашо - не!?!

Анонимен каза...

Минче, ти не ги слушай тез серсеми.Вземи кажи на хората, Сашо и Станка какви са ги вършили,няма теб да топят я.Ти си интелигентен,доказал се политик.За теб честността и службата в полза роду са приоритет. Кажи сега за Сашо и компания (:

Анонимен каза...

А има ли по-корумпиран човек в Троян от Сашо Данков?

Анонимен каза...

Котката падна от покрива и мишлетата наизлязоха от дупките. Настана радостно оживление, защото дори да стоиш в дупката, все някой ден котката пада от покрива. Не че това променя нещата.

Анонимен каза...

Те Акимов ще го махнат, ами после.. Енкин като овладее общинския съвет и както е стипил на шията на Донка, айде пак 12 години властване.. Троян ще затъне и под калта вече

Анонимен каза...

toi,be6e,e i 6te bade prodajnik,bez skrupuli, kato milicioner,policai,politik,kmet (6te polzvam kitaiska duma)Lai no,lai no ostava.

Анонимен каза...

Чуйте всички! Днес, 04.12.2012 г., жалкият минак е отпътувал за София със служебна кола на общината!
Нека всички попитаме секретарката му на тел. 6 80 06 къде е той и по какви въпроси е заминал, и ако тя не е информирана, да отговори по лична работа ли е и дали е в законен отпуск??!
99% съм сигурен, че тя няма да може да отговори, защото жалкия наглец е отишъл да лиже и да се моли да го оставят на поста... При това – отново със служебен превоз и отново на нашия гръб – на данъкоплатеца!
Също 99% съм сигурен, че не си е пуснал ден отпуска като отива да си спасява трапчанския гьонсурат. И нали се сещате – после ще му платим неползваните отпуски и от Общинския съвет, както му платихме и 15 000 лева отпуски за 4-те години кметуване, през които той доста пъти е бил семейно на море в България и в Гърция (имаше го дори в един вестник - сниман на морето до внучката му)?!!
Падайки, той нагло, недостойно и безскрупулно продължава да пие сиромашка кръв, както е постъпвал винаги досега!!!

Анонимен каза...

Жалко копеле!!!!!!!

Анонимен каза...

2-ма 3-ма спамят тук много яко.Единия е ясно кой е-мизерно скрилият се в миша дупка Пъдарски.Пуска по 30-40 злобарски коментара на всяка статия в която е намесено името на Акимов.Другият графоман е Пеевски.Тъй и тъй никой не му обръща внимание.Нищо друго не му остава.Готов е да се сдружи и с дявола(в случая да е мекере на комунистите),стига да е чут.
Истината е съвсем друга.Още като спечели Донка Михайлова Сашо отиде да и прави теманета.Понеже всички го знаят що за стока е гледа да се докара поне пред комунягите.За целта е готов на всичко.Допълнително ГЕРБ не го сеферят за 2 пари напоследък и той угодничи на сегашните силни на деня.Все са маскари,но най-паче маскарата е Сашко.А за Шайлекова няма какво да се каже,освен,че знае,че й се клати мястото на кандидат за народен представител.Но не се е сдружила с правилният човек.По-голям негатив от Сашко няма кой да й донесе.
Като гледам,статията и коментарите са ясна илюстрация на девиза "Пролетарий от всички страни съединявайте се".Докато всички се цепят,комунистите се консолидират.Отделно успяват да привличат и разни отрепки като Сашо Данков.

Анонимен каза...

72-ри,
От написаното от теб, единственото нещо което се разбира, е, че ти си един мнооого объркан човек, в чийто уста все още има вкус от задните части на минак ...

Анонимен каза...

Не са двама трима пишещите тук, това е ясно, аз очаквам тази статия да стане топ 1 по коментари. Това събитие ще е и номер 1 за Троян от последната година. Определено ще става интересно и в двата варианта, и при махането на Акимов, или пък ако той се оправи и остане. Но Сашо е интригант от класа, не би тръгнал напразно да вдига пушилка. А за нас, освен да вземем пуканките в ръце и да гледаме сейр, какво ни остава.

Анонимен каза...

Давай,Бойко,плюй на воля,ти НИКАКВА друга работа нямаш:)

Анонимен каза...

"Анонимен" 72-ри, чудех се колко коментара ще бъдат написани, преди отново да се появите вие и компанията ви и да започнете да ме оплювате по "стара традиция". Я посочете кои постинги са на "графомана" Пеевски?
Вярно е, че чета, пиша и следя написаното в медиите, както и реакцията на гражданите. В крайна сметка, това ми е работата. Това ми е и задължение като лидер на ПП Атака и като общински съветник. За разлика от лидерите на другите партии и другите общински съветници, аз /ние от АТАКА/ не се крием като плъхове, отстояваме позициите си и всичко пред очите на хората. Някой да обори това?
Вече шеста година водя буквално война с любимия на много троянци др.полковник М.Акимов. Любим и на г-жа Мариела Шошкова и на г-н Милко Станчев, лидер на ДСБ Троян. Любим на бившите войводи П.Терзиев и А.Балев. Любим на СДС, НДСВ и коя ли не троянска партия. Справка - местни избори'2007 и 2011 в Троян. За тези 6 години от трибуната на ОбС изкарах какви ли не далавери и "странни" заигравания на бившия кмет Акимов и днешен председател на ОбС Троян.
Моя ли е вината, че нищо или почти нищо от това не достигна до вас, защото бях и продължавам да бъда ЗАБРАНЕН за троянските медии?
Наясно ли сте, че последния случай от "дейността" на Акимов, заради което днес му се иска оставката е едно от "най-невинните" му прегрешения? Но, превърна се в малкото камъче, което обръща каруцата.
72-ри, къде бяхте вие и подобните ви, докато Акимов през изминалите години вършеше лоши и още по-лоши неща в общината?
В коя миша дупка се бяхте сврели, откъдето сипехте жлъч и отрова по мой адрес години наред?
Кое от това, което години наред предупреждавах и продължавам да предупреждавам, не се случи на практика? Кое?
Дори и по днешния случай /пореден/ с Акимов, за пореден път аз и Атака реагирахме светкавично.
Какво щеше да последва по този случай, 72-ри, ако ни нямаше мен и Атака или не бяхме реагирали КАТО ДРУГИТЕ партии и лидерите им, като останалите общински съветници? Да, щяхте да си стоите в дупките и да продължите да злобеете по мой адрес и Атака - това щеше да се "случи". Нищо необичайно.
72 постинга и нито дума за това кой се осмели /за пореден път/ да изнесе кирливите ризи на Акимов! Какво ми коства това - аз си знам.
Все пак има и добра страна - гузното мълчание също говори много. Това, за огромната част от форума. Колкото до такива "анонимници" като 72-ри - самото им споменаване, съчетано с думичката "съзнание" е оксиморон.
п.п. Ще си позволя да допълня постинга на 67-ми. Когато котката падне, идват котараците и поставят друга котка на покрива. Радостта на мишлетата е краткотрайна и отново се прибират в дупките. Котараците получават своето, а за мишлетата остава за пореден път само сиренцето.... в капана за мишки.
И.Пеевски


Анонимен каза...

Из властелина на пръстените:" Изведнъж изсвистя меч и посече главата на Мин Ак. Това се случи толкова бързо, че той не можа да каже нищо, а имаше какво да каже. Орки гледаха събрата си и се смееха с усти пълни с изгнили зъби. Те още не знаеха, че и те са обречени....."

Анонимен каза...

kam 72,
abe ti ako po4ne6 da izrejda6 koi mrazi milicionera, 6te iztrie6 bukvite od klaviaturata od pisaner,a 6to se kasae do komunisti ta toi be6e nai golemiq komunqga,zna4i toi e na vsi4ki rejimi metresa,

Бай онзи каза...

Ах,миньо какво те пиленце окалва сдавай поста.

Анонимен каза...

kam 79
kato e na vsqka mandja mirudiq,emi 6te go kalvqt ne samo pileta a i gargite.

Анонимен каза...

Уважаеми колеги съфорумци, има няколко интересни неща, за които ще ви подсетя и информирам и за които едва ли ще бъдете информирани.
1. Когато предложих ОбС да гласува създаването на временна комисия за да изясни нещата и да излезе с Решение, вижте какво се случва /има го и на видеото/ - г-н А.Балев като същий Матросов се мята на амбразурата, извинете, на трибуната и започва да убеждава да не се прави такава комисия, да се проверяли нещата от председателския съвет /той и Акимов :)/ и чак тогава да се вземело Решение. Не го огря милия, все пак какво има да се проверява на едни официални документи с подписи, печати, входящи и изходящи номера? Дали не съм ги писал аз? Не съм бе, г-н Балев. Вие сте специалист по писане на фалшификати, доноси и учителски декларации. /обръщам се към г-н Балев, защото той много внимателно чете този сайт и т.н. :)/
2. Самият г-н Акимов също предложи да има такава комисия :). Имах си аз да не предложи. Как по друг начин да манипулира нещата. И манипулациите започнаха с предложение на председателския съвет /заседавал в почивката/ една от постоянните комисии да станела временна комисия по този казус. Перфектна мисъл, родена в птичи мозък съобразно ЗМСМА. Ама на кой ли му пука. Да не е за първи път. Още повече, внесената точка е моя и е по моя изнесена информация. Само че на Балев и Акимов свят им се завива само като си помислят, че аз бих оглавил тази временна комисия, което би било най-естественото и логично нещо. В крайна сметка по тази моя точка, внесена по мое предложение в дневния ред - Балев и Акимов решиха какво да се прави и какво решение да се вземе. Уникум!
3. Другото интересно нещо е - в края на заседанието, когато се гледаше тази точка за временната комисия, цялата група на Герб демонстративно напусна. Стана ми ясно, че Герб вече са взели решение и че за г-н Акимов е предвидено да бъде преместен в "духовата музика". Станахме с колегата от Атака и също си излязохме. Тази комисия вече беше безпредметна.
И.Пеевски

NS каза...

http://www.vbox7.com/play:e6dbeb77e7

http://www.vbox7.com/play:78ecba4670

http://www.vbox7.com/play:c799a92c89

...УбЪвци!

Анонимен каза...

Eee за всяко прасе идва КОЛЕДА.

Бай онзи каза...

Тез двамата от първата снимка ад не са на помен на човека от снимката пред тях.

Анонимен каза...

Я сега да видим, какво ще каже М.А. в своя защита.
А какво ще каже и за другите мръсници от ГЕРБ, защото между тях има пладнешки разбойници /разбирай - доказани, документирани крадци/

Анонимен каза...

И сега Ангел Балев ще стане ли пак главен в общината?

Анонимен каза...

Разжужаха се търтеите и почнаха да се жилят. Нека, да се изядат един друг. Само стойте и гледайте какво шоу преди Коледа се задава. Този път замазване и прикриване няма. Минчо, в събота срещу неделя ти резнаха главата на Беклемето. Ти знаеш къде,а вече знаеш и от кого !
Браво на Илиян Пеевски,браво и на адвокат Кремена Найденова-Добрева !

бай Бочо каза...

Търтеи не жилят бе мен :D

Анонимен каза...

Жилят се с думи, това имах въ на предвид. Наздраве бай Бочо, отпочвам се дюд :)

Анонимен каза...

Има ли кой да предложи Пеевски за председател на ОС? Едва ли има по подходящ за този пост, но пък е много невъздържан с което сам си подлива вода.
Но определено това ще е сътресение за сегашните общинари, жалко че няма как да се случи..

Анонимен каза...

Пеевски ако стане председател ще почне да се кара и командва и ще го изгонят по зле от МиНак..

Анонимен каза...

Нещо извън темата...
Алоооо, общинарите защо цял ден няма кой да опесъчи пътя за Старо село през "Мешелика", или трябва да се избием по пътищата като кучета?! Сигурно зимата пак Ви изненада а?!
То бива гьон сурати, ама Вие вече надсвирихте всичко!

Анонимен каза...

Браво на ИП! Да го поздравим, че изкара на показ далаверите на минАк!

Анонимен каза...

Гена, изтрий тези педераски цитати от чужди статии - уязвим си. Ставаш заложник на предизборни партийни интереси!

Анонимен каза...

Минко, ти пък кажи за далаверите на Тонимир, защото не Пеевски, а той те натопи. Пеевски е истерик, който ГЕРБ в момента предизборно само изполват. Пеевски е глупак, но Тонимир ти крои това отдавна. Така че кажи си!

Анонимен каза...

След днешното - несполучливо посещение на минак циганина при великите гербери в София, му е останал само горчивия вкус от многото св...., както и неприятното(болезнено) усещане при сядане!

Анонимен каза...

Тиквите на Трапето от кога чакат...
Сега остава и на Енкин да запеят " Градил Илия килия".

Анонимен каза...

96-ти е яко в десятката ;-)

Анонимен каза...

Крайно време беше Минко Акимов да бъде позорно изгонен от управлението на града.Това е една малка награда за троянската общественост за безкраините далавери на Аимов.Този идиот през целият си живот е правил далавери и съзнателно е работил в своя полза като за това е съсипал много хора.Спомнете си как комуниста Акимов трябваше да се пенсионира като началник на РПУ И ПРИ ВСЕКИ НАМЕК за това той ходеше при ДРУГАРИТЕ в София и оставаше на поста.И това е само един малък пример а има още толкова много.Иска ми се да вярвам че ГЕРБ найстина ще изреже този цирей но също така и да му бъде потърсена и съдебна отговорност защото примери и доказателства за това има многооо.

Анонимен каза...

Дано най–после свърши този театър на пародията! Дано и самите управляващи на всички нива най–после се осъзнаят и разберат, че света се променя, и да си помислят в името на какво да работят! Дано най–после, след толкова години, се намерят хора, честни и решени да работят за връщане на доверието, и вярата на хората, че децата ни ще живеят в по–справедлива държава!

Анонимен каза...

Гледам тия двамата от снимката. Данков-селски хитрец, нагаждач и тотално некомпетентен, но е зам. областен управител!Добре познат далавераджия. Ето за това не се учудвам на залеза на ГЕРБ. За дамата-нищо не знам но ми прилича да е първа роднина на главната героиня от филма " Аватар", само дето от тук не се вижда опашката й. За човека от портрета-бащицата на нацията, мнението ми е, че е с знания и манталитет на квартално момче, ядящо филия със мас и ритащо топка. Нищо против това, но за ръководител на РБ не става, затова и след 3 годишно управление сме по- зле отпреди. За обсъждания-Мин Ак-още като кмет се видя, че от милиционер кмет не става, няма морал, няма честност и почтенност, съчетава алчност и нахалство, личния интерес над всичко. Заради лакомията му, заедно с бившия юрист на общината манипулираха обществени поръчки, облагодетелстваха се, за което всички ние гражданите на Троян имаме да плащаме на държавата 4 000 000лв.Като завършек-Данков е същия като Акимов.Гласувайте пак за същите.

Анонимен каза...

до 92-ри, Алоооо 92-ри, че трябва да се опесъчава е ясно, но е ясно, че ти не знаеш кой трябва да го прави. Обърни се към областно пътно управление/държавата, не към общината/, пътя е третокласен, ако това ти говори нещо де.

Анонимен каза...

Ех, иска ви се справедливост, ама някой друг да я извоюва, някой друг да поеме ударите от битката за справедливост. Искате я таз справедливост като нещо подарено, като социална помощ, искате я с наведена глава.. Ами няма как да стане, няма такъв пример в човешката история, тя таз справедливост трябва да се извоюва.

Анонимен каза...

Mммал много убава фотография...бре, бре...гаче ли Милко Балев и Цола Драгойчева...с портрета на бай Тодора...цъ, цъ , цъ ....пууууу..."да не ви е уроки де" не че нещо..!!!

Анонимен каза...

Сашо Данков: „Втрещен бях от изнесените данни - Ха, ха, хааааа
Аз пък се втрещих като разбрах кой казва това

Анонимен каза...

Само ще кажа,че който копае гроб на другия сам пада в него,точно това се случва в момента с другаря Акимов,крайно време беше да се случи и както е казал народа "по-добре късно,отколкото никога"...Лошото в случая е,че не само той е за махане,има селски кметове също от ГЕРБ,които АВТОМАТИЧНО трябва да бъдат ИЗХВЪРЛЕНИ от кметския пост....изключително НАГЛИ,НЕОБРАЗОВАНИ,ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИ със сужебното си положение,КАДЛИВИ,ЛАКОМИ,това са хора които СЪСИПВАТ "ГЕРБ" и отблъскват хората от тази партия,именно такъв е "иВАН бОЧЕВ дРАГОЛОВ", кмет с. б.оСЪМ,а що се отнася до коментара на 57-ми,само ще му кажа,че е много прав...!!!

Анонимен каза...

Искам само да кажа на 57-ми,че тоя боклук(бочев) почти са го отсвирили вече и от авджалъка,остава само управляващите от ГЕРБ да се вземат в ръце и веднага да се назначат проверки,да му се потърси отговорност за безчинствата които е вършил,защото уверявам ви никак не са малко,и какъв кмет може да бъде този "УМНИК"БАЙ-ГАНЬО(бочев)като и компютъра не може да си пусне в кметството камоли да работи на него.....да му е жива и здрава секретарката,че без нея е жив зян....но много близко е времето където-"ХИТРАТА СВРАКА ЩЕ Е С ДВАТА КРАКА"

Анонимен каза...

Генади не въвежда регистрация за коментиращите за да не се разбере, че са 3-4 човека?

Анонимен каза...

Преди малко гледах едно интервю с Рон Пол - един от хората предсказали кризата от 2007. На бюрото му имаше табела - "НЕ КРАДИ! Правителството мрази конкуренцията."
А какъв голям Кралимарковски ни чака тепърва -
http://thebubblefilm.com/

Анонимен каза...

Тъпанар 108 : за маймуната минак е важно колко пишат а не колко четат и знаят за кражбите му?
Този път измъкване няма.Баницата е малка,ръчичките много.Силните бият малките.Първо беше павлинчо,дойде ред и на минчо...

Анонимен каза...

Към 107-ми:Не бързай бретлее,нали знаеш,че на всяко прасе му идва коледата,а на всички е известно,че тя е толкова близко,просто изчакване му е майката и тоя ШИПАР(и.бочев.д.)ще отлети в небитието,т.е.там където му е мястото...........!?!

Анонимен каза...

Май духът взе да се прибира в бутилката. Пушекът остана само в село Троян , никакви реакции и внимание в централни медии. Не е бил безсмислен воаяжът до София.И все таки браво на Гената и Илиянката.А къде са "Гражданите за спасение на Троян - Хаджийски и сие ?"

Анонимен каза...

Събрала се дружина - Гената, Бездарника - Хаджийски и Илиян - педя човек лакат тапанар да спасят града ни . Получило се коляма комедия в която всичко свъшило с хепиенд. Лицемерието, завистта и злобата се побеждават трудно, а и играчите не ги бива. Приказките си вървят, а в Троян все едно и също, нищо не става. Каквито управниците такива са и избирателите.

Анонимен каза...

113-ти, я раздай на читател по 5 ст. за четене на твой мъдрости и като компенсация за загубеното време. Ще станем всички милионери.

Анонимен каза...

113-ти,ама ти си бил завърше глупак.Как може на черното да викаш, че е бяло.
Намериха се хора в тази милиционерска и реприсивна /във всяко едно отношение / държава, да кажат че " царят е гол ", само ти се намери да кажеш обратното. Дали пък и ти не си крал???
Я по добре си излез с името, вместо да бърбориш.

Анонимен каза...

102. Анонимен каза...

до 92-ри, Алоооо 92-ри, че трябва да се опесъчава е ясно, но е ясно, че ти не знаеш кой трябва да го прави. Обърни се към областно пътно управление/държавата, не към общината/, пътя е третокласен, ако това ти говори нещо де.

Говори ми и то много. След като си плащам данъците на общината, то трябва и тя да се заинтересува от пътната обстановка в района, а не да си прехвърляме топката...това не е моя, а негова работа. Като изхлузиха на старозагорските мангасари една торба пари за тротоари и кво...уй с око!
Нещо да ми изкоментираш тази снимчица а?!
http://prikachi.com/images.php?images/914/5572914m.jpg

Това да не е работа на квартала бе сурикат нещастен.Та с няколко думи...каквито ни общинарите, такива ни и пътищата, и тротоарите, че и всичко останало в града де вече е заприличал на бантустан.

Анонимен каза...

Еех,Сашо,ако знаеш как ще се втрещи целият град,като разбере какъв наем прибираш от Перфект-строй.

troyan21 каза...

Понеже продължавате да пишете и дискутирате...

7.II.2012 посещения - 2874 (двете момчета бяха загинали в Орешак)
04.XII.2012 посещения 2904 (уникални-1941)
(max за годината ЗАСЕГА!)

Лошите новини вдигат трафика...
Ст.Борджуков

Анонимен каза...

106 и 107 аз не съм 57, но сте улучили точно в десятката с коментарите.Трябва да кажем обаче че г-н Драголов е "топ кмета" в целата община - четвърти мандат.Без образование, без какъвто и да е капацитет , но със силни финансови аргументи. Той е продукт на СДС - първи мандат, втори мандат от партията на демократа Милко Станчев - същия дето с гласа си направи Аки председател на ОбС, и трети и четвърти мандат - гербаджия щото е много"честен, принци5пен и тн."Ако ги знае ББ / Баш Бай Брадър/ какво правят неговите кадри в провинцията тежщко им се пише.Пенсионерите от ГЕУРБ да си гледат пенсиите .

Анонимен каза...

Не е грешка абривеатурата на ГЕУРБ - Граждани за европейски У. за РБ.

Анонимен каза...

КНДР: Няма храна, но се харчи за паметници
Пхенян похарчил 100 млн. долара за утвърждаването на култа към личността на Ким Чен-ир
Северна Корея е изправена пред сериозни финансови проблеми, след като се оказа, че е похарчила 100 млн. долара през изминалата година, за утвърждаването на култ към личността на покойния лидер Ким Чен-ир, починал през декември 2011 г., пише в. "Дейли телеграф".

Изданието се позовава на южнокорейски вестници.

Според тях властите в Пхенян са похарчили 10 млн. за огромна статуя на Ким в столицата, открита през април.

Седем подобни паметника за обща сума от 50 млн. долара са били издигнати из цялата страна.

Пхенян е похарчил също 25 млн. долара за изграждането на 3200 по-скромни монумента, с изписано върху тях име на покойния лидер, на кръстовища из страната.
Новият севернокорейски лидер Ким Чен-ун е поискал от висши партийни чиновници да съберат средства за тази кампания, както и за обновяването на мавзолея в Пхенян, където е положено тялото на баща му.

Севернокорейци, работещи зад граница, са били призовани да дадат по 150 долара за кампанията.

Пхенян е взел и кредити срещу лихва, която достигала и до 40%, от руски и азиатски банки, както и от европейски заемодатели.

С тези пари Северна Корея можеше да си купи 380 хил. т царевица.

Доклад на ООН, публикуван по-рано тази година, показваше, че около 2/3 от 24-милионното севернокорейско население страда от хронично недохранване.
-----------------------------------------------
В тази посока упорито ни набутват комунистите. През виденовата зима бяхме стигнали севернокорейците. Сега герберите ни донабутват натам. Това ще стане след като от снимки на ВЕЛИКИЯ ВОЖД и БАЩА НА НАРОДА (защото му ебава майката) се премине към строителство на паметници. Пример имаме, време е за действие!

Анонимен каза...

Към 119-ти,мисля,че за някои неща си прав,но и за някои не съвсем точен.Например: "топ кмет" както си го нарекъл Б.Б.-(Б.оклука Б.очев),е топ защото има "ТОП" глупаци да го избират,а третия мандат мисля,че беше издигнат от НДСВ ако не се лъжа,но няма как да е два мандата от ГЕРБ, защото те до момента не са имали втори такъв...!!!

Анонимен каза...

Алоо, 122-ри,
Я малко прочети и си напъни мозъчните клетки, пък тогава се прави на много знаещ - според теб, минко акимов, докато беше кмет, от коя партия беше?!

Анонимен каза...

122 Иван Бочев трети мандат кмет е бил от ГЕРБ - първи приятел и дружка на Минко Акимов, особено когато организираха ловните рафинета. Ама не е късно следващия мандат да се кандидатира и от НДСВ - купил си е цял камион памперси

Анонимен каза...

Пък дядо Ви Трибестан днес отново е със служебната кола на София. Интересно по какви ли общински дела? Сещам се -ще има прощално лизане на височайши задници, ама този път ще е за Бог да прости. Уникално тъп трапчански Гьонсурат,,,,,,

Анонимен каза...

Вярно ли МИНАК е с служебният автомобил на София???????????????????????????

Анонимен каза...

k

Анонимен каза...

Да вярно е ,този е такава нагла гад,че няма накъде повече!

red каза...

kogato ostavkata na chovek se iska ot chestni idostoini hora podavaneto i e vapros na chest idostoinstvo.v sluchaj iskachtite nito sa chestni nito dostoini,posredstveni i sluchaini posluchkovci,zavisimi.da podkrepjme chestni idostoini hora za da ima po dobro razvitie gorkata ni rodina!

Анонимен каза...

Ти вземи и пиши на български или по добре спри да се напъваш да сътвориш нещо де никой няма да го прочете!!:(

Васил Митков каза...

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-12-07&article=433924
Темата присъства вече и в централния печат.

Анонимен каза...

към 123-алооо(даааа),аз съм 122,без да се напъвам знаеш ли какво излезе,ЧЕ си прав,просто аз съм грешка,и ВЪОБЩЕ не се правя на много знаещ,...и следващия път бъди малко по-колтурен или просто и твоите мозъчни клетки стигат до тук...!!!...и ще ти задам един въпрос,а ти ако искаш ми одговаряй:ТИ НЕ ГРЕШИШ ЛИ,или си може би от тия дето никога не грешат т.е. от " кметовете "...

Анонимен каза...

Представяте ли си новият Председател на Общински съвет Троян - хамелионът д-р Милко Минков. Д-р Милко Минков ще е най-вероятния Председател на Общински съвет Троян, тъй като е много близък със Сашо Данков. Голям смях.

Анонимен каза...

Към 132(122)

Нямам притеснения и ще ти отговоря - разбира се че греша, аз съм човек и това е нормално. И не, не съм кмет.
Но!
Когато анализираш нещо, с цел да се направят изводи, трябва да се постараеш предварително, за да си точен - в противен случай олекваш.
Държа да отбележа, че аз също смятам, че Иван Бочев е превърнал Бели Осъм в собствено владение, благодарение на един приятелски кръг и помощта на минко акимов, разбира се!
И накрая, без да се обиждаш, думите се пишат така - КУЛТУРА И ОТГОВОР!

Анонимен каза...

Акимов има пет ръце с които ходи на Марс , когато има кокши трън на носа. Това не пречи на Донка да носи мастило в косата на Сашо Данков.
Какви трима китаристи на къс пас.

Анонимен каза...

109- Зарадвахте ме!!!! Гледали сте Рон Пол - и в най- тъмния тунел има светлина.......не е малка работа това, че в Троян някой е запознат с Рон Пол.......ставаме поне 3-ма.....Сега остава да открием местния еквивалент на Рон Пол.......

Анонимен каза...

Не е само Рон Пол.
НО!
Здравите сили на "великата партия или великия вожд" ще победят здравата мисъл! И това не само тук, не само в България!
Амин!

Анонимен каза...

Админ!

Анонимен каза...

А какво ли ще прави съратника на Акимов - кмета на с. Бели Осъм. Нека и към него се поразвърти метлата, че освен с авджилък и бране на дърва от уж "неговата" (ТО ВСИЧКО В СЕЛОТО Е НЕГОВО) гора с друго не се занимава.ГЕРБ - вижте си кадритеи вземете мерки, че то бива лакомия,, ама чак пък толкова. Направихте тези старци кметове, съветници и т. н - получават пенсии и заплати и работят само за лична изгода. И господа бизнесмени от ГЕРБ гледайте си бизнеса и отстъпети местата в общинския съвет на млади и активни хора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |