Вдигнаха заплатата на председателя Акимов

* Съветниците решиха началникът им да получава колкото кмета
* Илиян Пеевски: „Вие срам нямате!” * Даниел Сираков: „Четвърти мандат съм общински съветник, но на такъв фарс не съм присъствал


НА ЗАСЕДАНИЕТО СИ В ЧЕТВЪРТЪК (26 януари) Общинският съвет в Троян гласува заплатата на председателя Минко Акимов да бъде равна на кметската (1462 лв. за общини до 50 хил. жители според Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ - бел.Т21).Така досегашното възнаграждение на председателя на троянския местен парламент, което бе 95% от кметското, се коригира в посока нагоре с 5%.

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО БЕ ПРИЕТО с 16 гласа „за”, 5 „против” и 4 „въздържал се”. Инж. Илиян Пеевски („Атака”) направи контрапредложение – общинският председател да е на половин щат и с половин заплата, тъй като принципно „не е ясно как ще попълни 8,5-часовия си работен ден” и „не е нормално да си с отговорности – никакви, а заплата колкото на кмета”, както и да се компенсират в някаква степен негативите от предишното му управление; но това не се подложи на гласуване, понеже не бе внесено в писмен вид и по установения ред (за тази точка от дневния ред г-н Акимов отстъпи председателското място на новоизбрания зам.-председател инж. Ангел Балев, вероятно за да се избегне конфликт на интереси – бел. Т21).

В ОБЯСНЕНИЕТО на отрицателния си вот инж. Пеевски заяви: „Използвам правото си да се извиня на гражданите на Троян, че присъствах на това, което се случи току-що. Вие срам нямате!”. В същия тон бе и обяснението на отрицателен вот на съветника Даниел Сираков (ВМРО-БНД): „Четвърти мандат съм общински съветник, но на такъв фарс не съм присъствал. И аз се срамувам, че съм в тази зала сега!”.

ПРИПОМНЯМЕ – възнаграждението на редовите общински съветници бе определено с чл. 29, ал. 2 от приетия на предишна сесия Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Троян и месечният му размер „не може да надвишава 60% от средната брутна работна заплата в общинската администрация на Община Троян за последния месец от предходното тримесечие”. Това максимално ниво е заложено и в ЗМСМА (чл. 34, ал. 2). Председателската заплата не е фиксирана в закона и се определя от съответния Общински съвет.

Т21

*****

Бележка на редактора

Бях в залата, когато съветниците гласуваха новата по-висока и равна на кметската заплата на председателя на Общинския съвет Минко Акимов. Ще си призная – бях втрещен от станалото. По няколко причини. ПЪРВО – защото, мисля си, не е нормално и не е морално когато сме затънали в криза и отвсякъде се говори за икономии и затягане на коланите, общинският председател да си вдига и без това високата заплата. ВТОРО – спомних си, че в предишния мандат имаше подобно предложение, но г-н Акимов, тогава в качеството си на кмет, открито се противопостави на изравняването на кметската заплата с тази на председателя на Общинския съвет. ТРЕТО – защото в случилото се откривам доза реваншизъм, опит да се натрие носа на политическия опонент (заради загубените кметски избори) и да му се подскаже, че не той ще кара влака. ЧЕТВЪРТО – да се натрие носа и на троянските избиратели, отказали втори кметски мандат на г-н Акимов. ПЕТО – човешката алчност никога не ми е била симпатична. ШЕСТО, но не по значение – никой от поддръжниците на увеличението на председателската заплата не счете за нужно да защити решението си и да ни разясни мотивите си. Всичко това като че ли бе сумирано в цветистата реплика, която чух от зрител в залата: „Този път се осраха”.

В тази връзка съм длъжен да кажа и друго – наскоро в общинската администрация бе назначен още един зам.-кмет (от двама троянските зам.-кметове станаха трима). Този управленски ход на кмета Донка Михайлова със сигурност има своите основания. Но ако не бъде обвързан със съкращения в администрацията (твърде раздута според мнозина), трудно би могъл да бъде обяснен и оправдан. И също ще събуди подозренията ни.

Генадий Маринов

Още по темата:

149 коментара:

Анонимен каза...

Нагъл старец .

Анонимен каза...

На фона на това, което се случва в цялата ни страна и града не мога да го приема. Говори се за кризи и съкращения. Точни изказвания на господата Пеевски и Сираков.

Анонимен каза...

Герберите показаха, че са дошли на власт заради егото и парите си.

Анонимен каза...

Как ли ще реагират националните медии на тази пикантна новинка?
Дядка, на оня свят пари на никого не трябват.Там да ги занесеш!

Анонимен каза...

Жалък индивид,ченге му речи и повече не го обиждай.Това са най пропадналата прослойка от обществото в България.Това и от ЕС ни го казват всеки ден,че до всеки бандит стой ченге и колкото по голям бандита толкова по висок пост заема ченгето.Донка почна и,ако смее да доразрови лайната на стареца,пък тогава ще видим дали ще им се радва толкова на тази заплата.То и за това е усирането със заплатата сигурно.С това си решение мисля ,че показаха и доказаха на всички нас за пореден ,че всички най-големи нагълци и боклуци в Троян са в ГЕРБ.Интересно ми е ,ако някой журналист инфирмира бат Бойко за троянските посерковци какви ги вършат каква ще му е реакцията.

Анонимен каза...

Чичо Минчо ,недей да четеш и слушаш какво говорят за теб.Всички те са некадърници и неспособни да се наложат в обществото.Хулят те от завист ,защото просто ,ти си УНИКАТ!!!
Не се страхувай от тези които те плашат с Бойко,прокурори и проверки ,защото те не са страшни.Припомни си в тези моменти какво казва Михаил Михайлов-Милото.
Не са страшни страшните, страшен е страхът !
Когато всички те обиждат казвай си на ум: Аз ви прощавам завистници и отдавам тези обиди и мъка на Бог, нека Той да съди всички ви. Амин!

Анонимен каза...

Не е за подценяване и факта ,че вероятно взима максималния размер пенсия.Както беше писал г-н Ненковски преди време - има известен брой бивши военни-пенсионери-на работа в общината.На фона на растящата безработица това е нагло!Още повече на фона от 3-те милиона които ни остави да връщаме!

Анонимен каза...

Посветено на чичо Минчо всички в ОС които ще кажат:
"Това не се отнася до мене!"
- Кой си ти? - попита го Дяволът...
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя. О, колко е грозна земята и колко са нещастни хората!
Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати юмруци. Той стоеше пред стълбата - висока стълба от бял мрамор с розови жилки. Погледът му бе стрелнат в далечината, дето като мътни вълни на придошла река шумяха сивите тълпи на мизерията. Те се вълнуваха, кипваха мигом, вдигаха гора от сухи черни ръце, гръм от негодувание и яростни викове разлюляваха въздуха и ехото замираше бавно, тържествено като далечни топовни гърмежи. Тълпите растяха, идеха в облаци жълт прах, отделни силуети все по-ясно и по-ясно се изрязваха на общия сив фон. Идеше някакъв старец, приведен ниско доземи, сякаш търсеше изгубената си младост. За дрипавата му дреха се държеше босоного момиченце, и гледаше високата стълба с кротки, сини като метличина очи. Гледаше и се усмихваше. А след тях идеха все одрипели, сиви, сухи фигури и в хор пееха протегната, погребална песен. Някой остро свиреше с уста, друг, пъхнал ръце в джобовете, се смееше високо, дрезгаво, а в очите му гореше безумие.
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци ми са братя. О, колко грозна е земята и колко са нещастни хората! О, вие там горе, вие...
Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати в закана юмруци.
- Вие мразите ония горе? - попита дяволът и лукаво се приведе към момъка.
- О, аз ще отмъстя на тия принцове и князе. Жестоко ще им отмъстя зарад братята ми, зарад моите братя, които имат лица, жълти като пясък, които стенат по-зловещо от декемврийските виелици! Виж голите им кървави меса, чуй стоновете им! Аз ще отмъстя за тях! Пусни ме!
Дяволът се усмихна:
- Аз съм страж на ония горе и без подкуп няма да ги предам.
- Аз нямам злато, аз нямам нищо с което да те подкупя... Аз съм беден, дрипав юноша... Но аз съм готов да сложа главата си.
Дяволът пак се усмихна:
- О, не, аз не искам толкоз много! Дай ми ти само слуха си!
- Слуха си? С удоволствие... Нека никога нищо не чуя, нека...
- Ти пак ще чуваш! - успокои го Дяволът и му стори път. - Мини!
Момъкът се затече, наведнъж прекрачи три стъпала, но косматата ръка на Дявола го дръпна:
- Стига! Спри да чуеш как стенат там доле твоите братя!
Момъкът спря и се вслуша:
- Странно, защо те започнаха изведнъж да пеят весело и тъй безгрижно да се смеят?... - И той пак се затече.

Анонимен каза...

Господа общински съветници, срамувам се, че ви познавам! Моля не ме нападайте, за липсата на главни букви в първото ми изречение, те изразяват учтива форма на обръщение в българския език...Очаквах, да гласувате поне част от своите заплати да бъдат отстъпени за благотворителност, или дадени на тези, които имат наистина нужда, по груби сметки това са над 15 000 лева месечно. Не съм си и помислял, че ще разрешите на милиционера за си прави ремонт на кабинета, да си взима секретарка и лична кола, а още по-малко да краде от моите пари и тези на обикновените хора като мен. Казвам краде, защото той не може да си ги заработи. Няма ли кой да му потърси сметка за тлъстите комисионни, които е получавал и ще получава от изпълнителите по европроектите? Няма ли кой да потърси сметка на останалите лапачи в тази схема, заради които ние имаме да плащаме над три милиона лева-непризнати разходи. Всеки средно интелегентен човек би се досетил как се получават тези му задължения-спечелен проект-прекрасно, с лошо изпълнение, не отговарящо на проектно-сметната документация, вложени по-малко материали /трябва ли да казвам, къде точно да отишли икономисаните пари и защо те са спестени от строителя/ Може би не е нужно и да поставям въпроса, защо никой не е забелязал това, но ме човърка-защото всички са навързани като свински черва. Не се сърдете, когато утре Троян 21 напише, че в общината няма пари, имаше и това бяха нашите пари и вие ги излапахте. Тайничко се надявам да ви преседнат! Няма да кажа "халал да си ви", защото моето семейство едвам свързва двата края, защо ли? Защото не краде от ближния си, а вие го правите, защото той глупака, вие е гласувал доверие.

Анонимен каза...

Дяволът пак го спря:
- За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!
Момъкът отчаяно махна ръка.
- Но тогава аз няма да мога да виждам нито своите братя, нито тия, на които отивам да отмъстя!
Дяволът:
- Ти пак ще виждаш... Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!
Момъкът мина още три стъпала и се вгледа надоле. Дяволът му напомни:
- Виж голите им кървави меса.
- Боже мой! Та това е тъй странно; кога успяха да се облекат толкоз хубаво! А вместо кървави рани те са обкичени с чудно алени рози!
През всеки три стъпала Дяволът взимаше своя малък откуп. Но момъкът вървеше, той даваше с готовност всичко, стига да стигне там и да отмъсти на тия тлъсти князе и принцове! Ето едно стъпало, само още едно стъпало, и той ще бъде горе! Той ще отмъсти зарад братята си!
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци...
- Млади момко, едно стъпало още! Само още едно стъпало, и ти ще отмъстиш. Но аз винаги за това стъпало вземам двоен откуп: дай ми сърцето и паметта си.
Момъкът махна ръка:
- Сърцето ли? Не! Това е много жестоко!
Дяволът се засмя гърлесто, авторитетно:
- Аз не съм толкова жесток. Аз ще ти дам в замяна златно сърце и нова памет! Ако не приемеш, ти никога няма да минеш туй стъпало, никога няма да отмъстиш за братята си - тия, които имат лица като пясък и стенат по-зловещо от декемврийските виелици.
Юношата погледна зелените иронични очи на Дявола:
- Но аз ще бъда най-нещастният. Ти ми взимаш всичко човешко.
- Напротив - най-щастливият!... Но? Съгласен ли си: само сърцето и паметта си.
Момъкът се замисли, черна сянка легна на лицето му, по сбръчканото чело се отрониха мътни капки пот, той гневно сви юмруци и процеди през зъби:
- Да бъде! Вземи ги!
...И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна доле, дето ревеше и проклинаше сивата дрипава тълпа. Погледна, но нито един мускул не трепна по лицето му: то бе светло, весело, доволно. Той виждаше доле празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.
- Кой си ти? - дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.
- Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!

Анонимен каза...

да, приказката е много поучителна, но не Ви ли писна от толкова много принцове...за какво ли си пиша, не съм си извадил най-важната поука-никой няма да ме чуе...

Анонимен каза...

Много ми се иска да разбера, кои са тези 5-ма, общински съветници /всъщност 3-ма, двамата са ясни/ които все още имат съвест и са останали хора, засега...и са имали доблестта да гласуват против. Другите 4-ма, въздържали се, са в последната фаза на преобразуване от горната приказка и не са интересни.

Анонимен каза...

Миньо , Миньо чавка ли ти изпи умът та се полакоми за тези седемдесет и три лева и десет стотинки заради които си на път да станеш най-омразния човек в троянът .

Анонимен каза...

Не бързайте да хулите човека може да е решил не 5,а 10% от заплата да дарява,пък и да не е дано се сети какво трябва да направи!

Анонимен каза...

Това са алчни и безсрамни типове!Ние гражданите трябва да се съберем пред общината и да им потърсим сметка.

Анонимен каза...

няма ли начин да ги отзовем,щом са избирани от нас.

Анонимен каза...

13ти този безкрупулен тип отдавна е заел това място в сърцата на троянци:(

Л.Урчев каза...

Г-н Маринов,поместете поименен списък на ИБРИКЧИИТЕ гласували "ЗА".Да знаят хората за кого са гласували.Пък и за историята.Нали написаното остава?!

Анонимен каза...

Може разбира се! Глас народен–глас Божи! Ние без тях сме всичко, те без нас–нищо! Има знаещи и можещи млади хора! Какво правят пенсионери на тия важни места в общината? С извинение към всички пенсионери, към които ще се присъединя и аз след няколко години, ако доживея! Дайте път на младите и по–умни поколения, а вие помагайте, с опит и мъдрост, в свободното си време, просто от любов към Родина и народ, за които "работите" и сега! Може да се излезе на площада, пред общината. Предполагам, че в най–добрия случай, и със сигурност, ще излязат ромите, които са по–решителни и не се страхуват. България се управлява от страха. Управляващите го знаят, и за това си правят каквото им е угодно. Това трябва да спре. Ние/вие, защото на мене не ми беше разрешено от закона/, ги избрахте, вие можете и да ги свалите, и то ще е напълно законно. В противен случай, ще търпим всичко, ще плащаме глоби, високи данъци, високи цени на храна и бензин, ще стоим на тъмно и студено. И не само ние, а и нашите деца за в бъдеще, защото в момента и те се възпитават в покорство и търпение, гледайки нас!

Анонимен каза...

КОАЛИЦИЯ ГЕРБ С БСП В ТРОЯН!

Анонимен каза...

Изгледах записа от тази общинска сесия, изгубете малко от личното си време и го направете и Вие, скъпи съграждани, тогава искам да видя коментарите Ви, аз лично съм готов на действия, толкова възмутен съм. Да, има и мислещи хора там, но най-добре вижте сами, не искам да налагам мнението си на троянската общественост. Аз също се срамувам!!!

Анонимен каза...

Как Миньо МИНА троянци или смях в залата.

Анонимен каза...

правилната дума е друга 22-ри, но от уважение към троянци слагаш, не най-подходящия синоним.

Анонимен каза...

Няма защо да ривете тук във форума, като не ви изнася стягайте куфарите. Еее, то хъшове много.. айде без драматизми, пийте по една ракия изпейте по една революционна песен и ще ви мине мерака за хулене:))

Анонимен каза...

Браво Миньо ти си стар айдук .Останалите да си купят нишадьр да им се надьрвят езиците та да ближат по убаво...........

Анонимен каза...

Има ли все още идиоти които вярват,че ГЕРБ не са старото БКП.Дьрти КОМУНИЗИ.

Анонимен каза...

Г-н Маринов,чест и почитания за проявената смелост...малко са тези които дръзват да изкарат истината на яве ,че и да си напишат името.Чест и почитания за И.Пеевски,голяма грешка допуснах ,че не гласувах за него.Поздрави и за Д.Сираков - това ,че 4-ри мандата е общински съветник хич не е случайно,уважават го хората и има за какво.
Молбата ми е да публикувате имената на останалите общински съветници гласували против увеличението на акимовата заплата с 5%.

Анонимен каза...

Нагъл, прост, безочлив, алчен милиционер - това е Акимов!!! А за съветниците от ГЕРБ - думи нямам. Срам, Срам, Срам!!!

Анонимен каза...

" "Поклон" на теб, граде, пепелище прашно,
на борбата / за облаги и кражби / свидетелство страшно! "

Анонимен каза...

Много трудно. Явно самият "председател" не е гласувал и така тези на БСП+ГЕРБ са "за", един двама явно тактически са отсъствали, че после да кажат "ама ние бяхме против". ДПС, ССД, РЗС и АТАКА са били "против" и логично "въздържали" са били от "Избор за Троян". Друг е въпросът, че ако не го бяха гласували това, БСП нямаше да управляват и всичко, което се предлага от кмета щеше да бъде бламирано. На тази "победа" в Троян ѝ се казва пирова.

Анонимен каза...

Г-н Маринов,
Имам един въпрос към вестника. От коментара към статията става ясно, че сте с много отрицателно отношение към 5-те процента горница на заплатата на председател на ОС - „Този път се осраха” и с неопределено положително отношение към третия заместник кмет - "Този управленски ход на кмета Донка Михайлова със сигурност има своите основания".
Ако направим просто математическо изчисление, ще установим, че въпросните 5 % като абсолютна стойност са приблизително 30 пъти по-малко от заплатата на третия заместник кмет.
За евентуалните професионализъм и ефективност на двамата обсъждани набори и за евентуалната полза на общината от тях няма да взема отношение.
Моля, да аргументирате личното си отношение, ако то е съставено на база на конкретни факти, а не на политически пристрастия.
Вярвам в добронамереността на вестника към нашата община и предварително благодаря за отделеното време и изчерпателния отговор.

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=9dQXXwuFL2M
След 2.46h

troyan21 каза...

До №31:
Хубав въпрос, не бягам от него и можем да поговорим доста, пък и отговорът не е труден. Но няма как да стане, ако сте анонимен. Съгласете се, трябва да е ясно кой и защо пита,нали; иначе остават някакви подозрения?

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

Поместете отново листата с уроди от партия герб.Това са все троянски алчни първенюта,самозабравили се до полуда.Поместете имената им, защото те разграбиха Троян!

бай абсурдан каза...

На изгледаното от записа на сесията не видях председателя да се дърпа за увеличението,но и не отговори на въпроса за работното му време!!!
А трябвааааа.

Анонимен каза...

искате ли да залагаме каква ще бъде новата длъжност на Миню АКимов.

Значи от шеф на полицията(около 30 години), го направиха зам.шеф на затвора в Ловеч, после кмет, сега пак го понижиха в председател на ОС. След 4 години Миня ще е или депутат,зам.министър или пък не дай си боже посланник. ТОВА СА ТЕ КОМУНИСТИТЕ

Анонимен каза...

искам да се знаят имената на лайната.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, благодаря за отговора, макар за мен да е далече от изчерпателен. Преди много време предложих да се въведе регистрация на хората, които коментират. Със същото желание - да е ясно. Вашият отговор тогава беше, че това не е необходимо и че така се получава по-непринудена дискусия. Приех виждането на вестника по въпроса. Да тълкувам ли, че трябва да се идентифицирам, само когато питам нещо конкретно, което предварително не е ..... да кажем предвидено? От посещенията си тук имам впечатление, че отговаряте на анонимни запитвания.
Относно възможността за регистрация с ИП-а, разбирам, че е по-добре от търговска гледна точка да няма яснота колко точно са хората, които са автори на мненията, а да се вижда само общия брой на посещенията. Сигурен съм, сам сте предвидили, че количеството (мнения) ще е за сметка на качеството. Това, разбира се, не омаловажава няколкото стойностни коментатори тук, нито прави автоматично мненията на всички безинтересни. За съжаление се губят в общата многословна и почти винаги неаргументирана злоба.
Няма да се разсърдя, ако не сметнете за нужно да коментирате въпроса от предишния ми пост. Това всъщност ще си е един вид отговор.

Анонимен каза...

По-големи комунисти от ГЕРБ няма. Те са навсякъде- най-алчни и винаги на власт. Защо петните името на тази чиста душа -Донка Михайлова. Само я използвате, защото някой трябва да носи вината от Вашето управление. Защо не покажите истинското лице на М.Акимов с далаверите му и го сложите на мястото, което му се полага- ЗАТВОРА? Вие от БСП му ставате ортаци, но може би и Вие участвате в надпреварата? Но защо Д.Михайлова да Ви вади горещите кестени?

Анонимен каза...

Първо: Добър материал и при ограничените възможности на една статия - изведено е най-същественото. Още по-добър АВТОРСКИ коментар! /това за "протокола" и като нагласа за обективност :)/
Второ: Опитах се да ДОКАЖА на общинските съветници, че съобразно ЗМСМА и съобразно едни изкуствено наложени порочни практики - Председателят на един ОбС е превърнат в някаква "Свещенна крава".
Опитах се да го обясня с условието, че въпросът е принципен, а не личностен, за да могат общ.съветници да вземат принципно и обективно решение.
Никой не пожела да ми отговори на следните въпроси:
- как един председател на ОбС може да уплътни 8,5 часа работен ден?
- защо има европейски държави, където функцията на председател на общ.съвет се изпълнява от Секретаря на общината и той е "спикера", той води и организира заседанията на ОбС?
- защо един председател на ОбС не носи НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ съобразно ЗМСМА и Правилника на ОбС, в същото време изкуствено му е вменен статут на "местно божество" и това "божество" ще взема заплата равна на кмета, който кмет има много повече отговорности, отколкото права?
- има ли дейности, вменени на председателя на ОбС съобразно ЗМСМА, които да не могат да се извършват от чиновниците, назначени от кмета да подпомагат работата на ОбС, от председателския съвет на ОбС, от Секретаря на общината, от упълномощени общ.съветници за конкретно представляване на ОбС пред местни или външни организации или администрации - т.е. какво би проминило това, ако изобщо НЯМАМЕ Председател на ОбС?
Както виждате, представям един казус в двете му абсолютни крайности - от това, да няма изобщо Председател на ОбС /европейска практика в някои държави/ до другата крайност /която е наложена като практика в момента/ да превърнем Председателя на ОбС в тип "Свещенна крава" с огромно финансово обезпечение, като това парично възнаграждение на практика става нашият "жертвен дар" пред олтара /разб. банковата сметка/ на Божеството.
Трябваше да разположим нещата някъде между тези две крайности, отчитайки днешните реалности в общ.Троян. Трябваше да направим някакъв дебат, всеки да защити позициите си и тогава да се вземе Решение. Уви! Поредното мълчание и както биха отбелязали "биографите ми" - поредната "истерия" на ИП.
Моето предложение беше за половин работен ден на половин заплата. Мотивирах го! А колко да е заплатата като процент от заплатата на кмета - това е допълнително уточнение.
Две пояснения:
1. Не е вярно, че не дадох предложението в писмена форма. Балев умишлено избърза с гласуването, а когато поисках прегласуване и успях да го дам в писмен вид - не бе гласувано предложението ми и отново СЪЩИТЕ гласуваха по СЪЩИЯ начин. Едно уточнение. Тук направих грешка, като не бях написал предложението предварително в писмен вид. Не е извинение - но не съм си предствял, че предложението на А.Балев, Й.Данков и М.Станчев е възможно да бъде гласувано. Чак такава наглост.....?
2. Предложих и призовах М.Акимов сам да излезе и сам да се откаже от половината заплата. Сигурно "не ме е чул". Защото няма как толкова троянци да са гласували за хора без чест и достойнство?! Или има?
Лирично отклонение: Спомняте ли си един филм с Том Ханкс, в който героят катастрофира с един самолет на Фед Екс и попадна на един необитаем остров? Спомняте ли си, как той си направи едно "божество" от една спукана футболна топка и как му говореше и се кланяше на "божеството"?
Е, и ние си направихме подобно "божество". "Олтарът" Му чака вашите нови жертвоприношения за омилостивяване на "божеството"
Да ни е "честито"!
ИП

Анонимен каза...

Начало Общински съвет Общински съветници
Списък на на общинските съветници за мандат 2011-2015 година

Категория: Общински съвет
Посещения: 488
Айнур Рамаданова Кехайова
Ангел Мичев Балев
Владимир Вачев Хаджийски
Даниел Кънчев Сираков
Дилян Ангелов Енкин
Иван Николов Миховски
Илиян Иванов Пеевски
Илиян Тодоров Тодоров
Йордан Киров Данков
Кольо Минков Кацаров
Красимира Георгиева Георгиева
Лалю Минков Драголов
Марин Колев Радевски
Милко Илиев Минков
Милко Кръстев Станчев
Минко Цочев Акимов
Николай Василев Тодоров
Николай Найденов Малчев
Петко Митков Пенков
Петър Кирилов Яшев
Петьо Милков Маринов
Петя Радославова Ковачева - Иванова
Пламен Димитров Бойновски
Розалина Симеонова Русенова
Росен Любенов Веселинов
Светослав Маринов Дочков
Станислав Симеонов Съев
Трифон Дачев Трифонов
Цветомила Василева Дудевска - Вачевска
Имената на общинските съветници са подредени по азбучен ред!!!

Анонимен каза...

Да си приказват защитниците на Акимов, че някой
тук пише от злоба. Не е от злоба,а от възмущение - според мен напълно справедливо!
Да някакви си 75-100 лв. са нищо,но НАГЛОСТТА е
безмерна. Наистина чашата преля! Ако се организира митинг или протест пред общината ще
бъда там. И моля жителите на градчето ни хубаво
да запомнят как герберите и комунистите играят
заедно едно хоро. Нали гласувахме за промяна.
Къде е промянята? В момент на световна криза се
харчат парите на народа за глупости.
Просто не мога да асимилирам колко нагъл е Акимов. До къде може да стигне този човек?
Лично аз,ако бях на неговото место не бих разрешил и дума да се издума за повишена заплата
или секретарка,а камо ли за служебен автомобил.
Както казват старите хора: Кучешки очи на човешка глава има този комунист мръсен.

Анонимен каза...

Уважаеми съграждани,искам съвсем одговорно да заявя:ВЪЗМУТЕН съм от продължаващата НАГЛОСТ на лицето Минко Цочев Акимов и компания,затова предлагам:макар минусовите температури навън,във ден и час в който се разберем,било то чрез Т21, ако за г-н Маринов не е проблем разбира се,или чрез социалните мрежи,да излезем на площада пред Общината и да покажем на всички нагли типове,че повече НЯМА да ТЪРПИМ да се подиграват със нас.Да се обърнем към БТВ и всички национални медий,така както правят във другите малки и големи Български градове,та да стигне до ушите на господа управлявщите нашата Държава за да вземат мерки ,и да се сложи край на това недоразумение наречено "Акимов"......С уважение към всички честни и достойни хора на нашия град-Иванов

Анонимен каза...

Съгласна съм с вас господа. Това е вече наглост Дано госпожа кметицата предприеме нещо

Анонимен каза...

За мен най-шокиращо бе гласуването на общ.съветници, избрани от листата на БСП. Имаше "ЗА"!!!??? Имаше "въздържал се", което за мен е едно и също със "ЗА". Имаше и много малко "против". Мисля, общо още 3-ма за целия ОбС без мен и ПК.
Това ако не е подигравка и унижение спрямо собствения им кмет - здраве му кажи!!!???
Най-смешното и същевременно жалкото е, в края на сесията ми бе обяснено, че е забранено на ИП да получава копие на видеоматериала от сесията???!!!
Помните ли онзи виц? - "Де-мо-кра-ци-я! Мен-сту-ра-ци-я!" ...Все е едно за Троян. Важното е "кръв да се лее"
ИП

Анонимен каза...

Да,трябва да се разгласи по всички национални медии.

Анонимен каза...

Да се чете не Мен-сту-ра-...., а Мен-стру-а-...
сорри :)
ИП

Анонимен каза...

ЛАКОМО ДУПЕ ПЛАНИНА ПОВДИГА,СГОВОРНА ДРУЖИНА КРьВ СЕРЕ.........................

Анонимен каза...

Айде братя комунисти,давайте дружно да оплюваме Минко Акимов и съветниците!Дайте повече,какво е това 30-40 коментара само.Усилете темпото.Иначе може някой да остане със съмнение,че като се провалим и оставим града умрял в кожата си,сами ще сме си виновни.Може някой да си помисли,че целта ни е само да лапаме държавна пара.Дайте по-интересни неща, ако няма, си ги измислете!Не се повъртайте.Току някой се сети,че само отклонявате вниманието от всеобщата разруха и нищо неправенето ни!

Анонимен каза...

ПУКА ИМ ОТ МЕДИИТЕ ЩЕ МьКНАТ РАКИЯ И ПАК НИЩО.

Анонимен каза...

Уважаеми Анонимен 49, ако позволите, ще си "измисля" едни исторически факти от преди 1989-та година
1. г-н М.Акимов - член на Бюрото на ГК на БКП и Началник на Народната милиция, комунистическа номенклатура
2. г-н Й.Данков - член на ГК на БКП, комунистическа номенклатура
3. Г-н С.Данков /лидер на Герб Троян/ - щатен служител в ГК на БКП, комунистическа номенклатура
4. Г-н М.Генковски /бивш общ.съветник от Герб/ - член на Бютото на ГК на БКП и Секретар по идеологията на БКП, комунистическа номенклатура.
*
Уважаеми 49, имам въпрос към вас: Как бихте коментирали думите на многоуважаемия днешен председател на ОбС Троян към жители на с.Терзийско по време балотажа на предизборната кампания /цитирам по памет хора от селото/ - "Не съм доволен, толкова неща направих за вас, а вие гласувате за комунистите".
ИП

Анонимен каза...

Акимов, да не съм на твое място.Не те познавам лично и би трябвало да се обръщам към теб в учтива форма, но сърце не ми дава - не будиш в мен никакво уважение.Напротив - виждам пред мен един жалък старец, лаком, непочтен, самовлюбен, злобен. Аз бих се страхувал ако върху мен се изсипва толкова ненавист от хората,но явно наистина си нагъл след като имаш очи да се показваш извн Трапето. Боже пази!

Анонимен каза...

Уважаеми ИП,изненадан съм,че се отзова на обръщението ми"Айде братя комунисти".Не знам дали си измисляш,но щом казваш,ще ти повярвам.Не знам какво е направил Акимов за хората от Терзийско,но знам със сигурност,че комунист нищо за никой няма да направи.В това число-бивш комунист.Те правят разни работи само за себе си и съпартийците си.
В случая става въпрос ЗА едните или ЗА другите.Трети,четвърти и т.н.не виждам.
Сполай!

Гражданин каза...

Гласували против заплатата на М. Акимов: г-н инж. Илиян Пеевски, г-жа Петя Ковачева, г-н инж. Владимир Хджийски, г-н Даниел Сираков, г-н инж. Станислав Съев.

troyan21 каза...

До №31 и №38:

Мнението си за назначението на Кольо Кацаров го казах тук, ето линк: http://troyan21-statii.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html

5-те % увеличение на заплатата на Минко Акимов наистина не е голямо като сума, но е голям (и лош) според мен знак; знак за какво - вече казах.

Отговорям на намека за политическите ми пристрастия: никога не съм съм сипатизирал и не симпатизирам на БСП.

С уважение: Генадий Маринов

Ol` dirty bastard каза...

Е,кво толкова,халал да са му,белким се оправи с тях,ама по-вероятно ще каже за Миня нявга народЪТ - добър беше,но добре че умря ...

Анонимен каза...

Оставете чичо Акимов! След 4 години "здрава" работа като кмет, като европейски проектант, "изхабил" много сили и време в името на народа, сега трябва да си почине работейки, по начина който му се предлага, и радвайки се на постигнатото, а естествено и на по–голяма заплата!Оставете човека да взема и пенсия, и заплата. Семейство храни в крайна сметка. Знаете ли, колко молби бяха, докато събере кандидати да станат съветници, а естествено, и поддръжници, от неговата партия, а може и от другите? Затова спрете да сте толкова крайни с чичо Акимов, спрете да му завиждате и да го наричате на какво ли не! Спрете да плюете и неговите подкрепители! Срам за вас, добре прави чичото, като сте глупави, и наивни. Пожелавам добра вечер! От чичовото. А и друго, предупреждавам, и съм много сърдит на всички,, които ми използват патента!

Анонимен каза...

Уважаеми 53, изобщо не си измислям. Лошото е, че определени хора и партиите им се опитват да пренаписват историята на Троян. За удобство при манипулациите и за скриване на гузни съвести. Също така - за да могат едни други много демократични партии и лидерите им да "обясняват и да обосновават" страстната си прегръдка "тия", които се представят, че не били "ония"
Не се изненадвайте, че съм се отзовал на обръщението ви - много добре ми бяхте "вдигнали топката" и нямаше как да не се възползвам :)
ИП

Анонимен каза...

56–ти, приказката е "Добър беше, добро място си намери!", но такива неща не са за коментари. Просто за там ред няма. Ковчезите нямат джобове. Това можете да напишете на голям плакат, и да го закачите на центъра, та да го гледа и чете не само М.Акимов. Проблема е и в това, че човешкото око няма насищане, а тоя човек, а и още много като него ще продължават да стават все по ненаситни. Затова, един мандат, а след това в пенсия, друга работа, или в къщи. Какво е това, хванали кокала, и няма пускане, с цената на всичко, губейки човешкия си образ, и морал.

Анонимен каза...

Вносителят на идеята за заплатата пък се казва Милко Станчев."Виден" лесовъд, съортак в Новилес, барабар с тумбата рязани фесове. Милко Станчев живее в блок "Демокрация"( смятай), в който живее и Дилян Енкин.Всеки, който го срещне по пътя, да го заплювя и замерга с камъни.А тия пари, дъртият попикан старец, за лекарства да ги даде.
Ще пиша отново, когато се навърши поредната година от онзи черен Март, в който една майка и детето й загинаха, заради това, че този изрод освен да краде друго не прави!

Анонимен каза...

Нашата държава е като едно семейство, в което съпруга е алкохолик. Той/правителството/ се напива, а тя горката/народа/, яде бой, ала всеки ден си казва, че от утре, той ще се поправи. Така сме я подкарали, и няма оправия.

Анонимен каза...

ГРАБИМ ТРОЯН

Анонимен каза...

Троянци обичат да си пьрдят под юргана и да си го дишат.

Анонимен каза...

Нощес ще е студено.Завиите се с дебел юрган.После се сещате какво следва...........

Анонимен каза...

Г-н Маринов, въпросът ми беше: "Моля, да аргументирате личното си отношение, ако то е съставено на база на конкретни факти, а не на политически пристрастия."
В статията която посочвате, факти в подкрепа на положителното отношение към Михайлова и Кацаров няма. А се долавя симпатия. Изключвам възможността да сте допуснали това да се чете между редовете случайно или от глупост. Въпросът беше не към някой от лумпените, а към вестника, който се предполага, умее да се изразява писмено ясно.
Но както написах - недаването на конкретен отговор също носи определена информация.

Анонимен каза...

Започвам да се срамувам , че съм част от тази администрация,срамувам се от хората и от себе си..............

Анонимен каза...

А аз се срамувам , че си плащам данъците .

Анонимен каза...

ГЕРБ-Група Еничари Разграби България

Анонимен каза...

Лумпен (от на немски: Lumpen - парцали, дрипи) е лице, което не притежава собственост и преживява от случайни доходи.

Анонимен каза...

Кои са лумпени ? Хора немислещи като номенклатурата ?

Анонимен каза...

Гледам гледам и пак гледам нещо не мога да намеря коментара започващ с Донка Михайлова каза...
Бяха едни предизборни обешания едни чудеса...
Няма ли кмет, който обеща ревизия? Намя ли прокуратура? Няма ли следствие? Прокуратурата съм чувал, че има опция и да се самосезира ама найсе...
Ако и сега им се размине на цялата шайка разбойници значи сме си ебати мършата. Подиграват ни се най-безсрамно и нагло. Чудя се още какво безобразие може да се сътвори?!

Анонимен каза...

65-ти,май и ти незнаеш кво сакаш а? Хем сърби,хем боли - драго ми е,малко си като не-онодена невяста ми се чини.

Анонимен каза...

65-ти. Симпатията е винаги на страната на този, които не си е още оцапал ръчичките,независимо от неговата партийна принадлежност. За да се разбере това стига интелекта на всеки,не е необходимо да си общински съветник / на ГЕРБ /. Това не означава че някои трябва да симпатизира нито на БСП, нито на ГЕРБ, нито на номенклатура каквато и да била тя.

Анонимен каза...

65-ти. Симпатията е кредит, очакват се ДЕЛА, по тях ще се съди дали кмета си върши работата за благото на Троян, или се опитва да замаже грешките на предходната си номенклатура.Когато има виновни трябва да има наказани.Практиката на приватизиране на печалби и социализиране на загуби е порочна и във вреда на гражданите.

Анонимен каза...

Здравейте!
Абе, нали председателя на Общ. съвет, е пръв м/у равни. Какво е това безуми за такава заплата.Ами утре наглите общ. съветници от герб, ще поискат 50% от неговата заплата, като хонорар и ще кажат"ние работим"- мръсни, гадни, долни копелдаци и недоносяци.
Ами тази длъжност има не повече от 10% дневна заетост, без никъква отговорност. Неговите функции/ на председателя/ са милиционерски- да дава и най-важното, да отнема думата на неудобните.И секретарка не му тгрябва, а за зам.председател, да неговорим.
народе, троянецо, крайно време е да го вразумим тези самозабравили се нищожества

Анонимен каза...

Жална ви майка Троянска. За дето не го избрахте пак за кмет др.Акимов ще ви скъса задниците. Купете си вазелин че вече почна да ви го вкарва. А ще ви пълни 4 години.
Подрави от слънчево Севлиево.

Анонимен каза...

Малко математика: Заплата на Кмет=1462 лв. Предишна заплата на председател на ОС = 5% от кметската или =1388,9 лв. Разликата от кметската е някакви си 73,10 лв. Изложихте се г-н Акимов за някакви си 73,10 лв. на месец. Едва ли ще забогатеете с тях.Явно считате че ги заслужавате, заради доброто Ви управление. Заради такива като Вас г-н Акимав ГЕРБ загуби изборите в Троян и ще губи в национален мащаб.Некомпетентна, подла, сребрюлюбива душица.Срам, морал, чест, достойнство? Това е непонятно за Вас.Пожелавам Ви да провери работата Ви като кмет сметна палата и прокуратурата, за да получите заслуженото си.

Анонимен каза...

Предложение до Генадий Маринов и всички пишещи във форума на Т21.Предлагам да открием една дарителска кутия, която да стои на входа на Общината,при портиера примерно.На кутията ще се мъдри лика на минко акимов с надпис- За Минко парите винаги са малко!Волни дарения от служителите на общината,гражданите,фирми и гости на града.На края на всеки месец, кутията се отваря,събраната сума се брои и му се връчва.

Тумбака

Анонимен каза...

Господин Пеевски или Маринов.Дайте имената на тези, които са гласували "ЗА"!
Нека на този прост троянски народ му стане ясно, че няма наши, няма ваши.Няма комунисти, няма седесари,няма гербери.Има една сбирщина от сволоч, която мисли единствено и само как да папа от държавната баница.А дано всички изкукуригали бабички, полуидиоти и всевъзможни олигофрени в тоя град, да са го разбрали вече!

Анонимен каза...

За трапчанския циганин - линч!

РеалистЪТ каза...

Троянецо, неразбра ли че в голямата си част
/според мен 80-85%/, от "нашите избранници, са шайка разбоиници, който са там за да се докопат до остатъка на баницата.Данковци, Радевци, акимовси и другата пасмен около тях, са лапачи и безкруполни хора. Те ще минат през тупове, за да постичнат "заветната" си цел.
Тези мръсници от ГЕРБ, заедно с тези смешници от "избор за Троян" /Боже пази Троян от тези/, ще направят всичко възможно да провалят кмета на Троян.
А, забравих и др.Енкин.
Искам да кажа, че не съм от БКП или БСП и никога няма да бъда, но съм реалист.

Анонимен каза...

Поздравления чичо Минчо!
Не ги слушай тия злобни и завистливи смешни същества!
Те само завиждат на успелите и интелигентни хора.Толкова честен човек,аз не познавам.Не само, че си такъв но и докато беше кмет, ти постави ново летоброене в нашата история.И колкото и да злобеят неудачниците в този форум, никога няма да могат да стигнат нивото ти.
Абе ,завистливци, за какво ревете тук?Да не би от вас да ги взема тези пари чичо Минчо?В тази тежка криза, в която се намира община Троян, да не би от държавните пари да му се плаща?Чичо Минчо, ти не ги слушай, ами смело продължавай да градиш.Нека чичо Милко Станчев, чичо Светльо Дочков и чичо Маринчо Радевски, да внесат ново предложение.Да ти назначат шофьор,секретар и юрист да те съветва,защото ти работиш толкова много.Дълбоко признание за добротата в теб,поклон!

Анонимен каза...

Интересна е идеята на Тумбака,но вместо пари аз предлагам камъни - всеки да хвърли по един камък за Минко Цочев Акимов.Ще минат години,ще се забрави стореното,а не бива!Грамадата пред общината ще напомня на всеки,който иска да става кмет ,че е имало един,на който лакомията е била толкова голяма,че го е погубила!А аз съм сигурен,че такъв ще бъде края,само не знам кога?
Разбира се,идеята не е нова,тя е на дядо Вазов,но кой ли чете Вазов....А трябва!Той пише:
"И грамадата расте пак
невидимо,тайно,
и камъни върху нея
фърчат непрестайно,
че когото БОГ накаже
светът не прощава,
че кой много търпи,тегли
- много отмъщава!"
Минко,Минко,защо ли ти трябваше?Ти се оля неспасяемо!

Анонимен каза...

А аз предлагам камъните да се хвърлят не "за", а "по" минко цочев акимов /моля пишете името му с малки букви, той е изрод/. Лично ще хвърля десетина камъка по кирливата му мутра.

troyan21 каза...

До №84 и други: Много Ви молим, въздържайте се от клетви и други подобни заклинания за смърт и саморазправа! Наистина свободата на словото е свещена и е правило в този сайт - но подобни неща надхвърлят допустимото. Оттук нататък подобни неща ще бъдат изтривани!

Т21

Анонимен каза...

Аз също се присъединявам към апела на Т21! Обикновенно подобни заклинания и закани се връщат като бумеранг. Това обаче е по-малката беда. По-лошото в случая и да не дава Господ, вие знаете от историята на света, че реализирането на подобни закани води до обявяване на потърпевшия за Страдалец, после следва канонизирането му и обявяването му за Светец.
Нали не искате някой ден в Троян да се чества Св.Минко Мъченик? Или Св.Преподобни Балев?
Вемете пример дори от тях самите. Акимов и Балев може и да налитат на бой, но никога не хвърлят камъни. А ако отправят заплахи и закани - то е на ушенце или по телефона. Може и в управленския кабинет да те извикат, ама никога на всеослушание. Щото са възпитани и ходят на избори да бъдат предпочетени от благодарният народ.
По-добре да помислим за Паметник нерукотворний...
ИП

Анонимен каза...

Къде е кмета на Троян за да коментира случващото се?Госпожо Михайлова, Илиян Пеевски излиза с много скандална информация, а Вашето мълчание ни навежда на едни други мисли.
Чакаме отговор,как така другарите от Вашата партия, са гласували "ЗА"?Та нали този напикан старец Ви обиждаше в предизборната кампания,и призоваваше да се изхвърлят комунистите от Троян!
Ще ни удостоите ли с отговор, кой всъщност е кмет на Троян?

Анонимен каза...

Ако Акимов имаше поне малко чест и достойнство - да си беше подал вече оставката. При тази всеобща омраза на троянци, той върви с дамската си походка из сградата на общинската администрация и не му пука! Няма отърваване от този наглец! Пожизнено ще е на властови пост и ще му сърбаме попарата!

Анонимен каза...

"74. Анонимен каза...
65-ти. Симпатията е кредит, очакват се ДЕЛА, по тях ще се съди дали кмета си върши работата за благото на Троян, или се опитва да замаже грешките на предходната си номенклатура.Когато има виновни трябва да има наказани.Практиката на приватизиране на печалби и социализиране на загуби е порочна и във вреда на гражданите."
Точен отговор, макар и не от този, от когото очаквах. Да, напълно съм съгласен с Вас.

Анонимен каза...

Наглия червен дядка продължава да създава главоболия. По – лошото от комуниста е пребоядисания комунист. И неговото време ще дойде, Господ гледа такива алчни и крадливи изроди нали знаете къде отиват -)

Анонимен каза...

Идеята за Грамадата от хвърлени камъни и изречено проклятие ми допада!Само да се определи мястото и започваме.
Сега по един друг въпрос-мисля,че стоте дни толеранс изтекоха или изтичат!Време е Михайлова да започне да се държи като кмет - ако може!!!!НА мен ми се струва,че тя се уплаши и остави всичко и всеки да си прави каквото си иска,а най-вече Акимов!Повтаря се историята от предния мандат,а градът умира!

Анонимен каза...

88 каза - "Пожизнено ще е на пост"
Така е! Още на времето др.ТодАр Живков, при посещение в нашия/техния град, си го каза в прав текст - "ТРОЯН Е КРЕПОСТ НА КОМУНИЗъМА".
Питайте г-н Акимов и г-н С.Данков, ако не вярвате. Те тогава бяха вътре, в кухнята на нещата на БКП. Чак след мноооого години станаха демократи и много "десни".
Аз тайно подозирах, че г-н Акимов и г-н Данков са се родили демократи, но чак когато г-н Акимов каза на предизборния дебат, че тогава "времената бяха такива" - вече напълно съм убеден в тяхната демократичност по рождение, нямам вече раздвоение на мисълта и спя спокойно.
На кой свестен троянец днес би му направило впечатление, ако г-дата Акимов и С.Данков запеят "Времето е наше"?
Е, нели е тяхно?
ИП

Анонимен каза...

На всеки камък, оставен пред община Троян, да си напише и името, всеки оставил го, като собственост, която никой не може да помести. Паметника, който е за бутане да се използва за Паметник нерукотворний, а уважавания Иван Хаджийски, на друго място, настрана от този.

Анонимен каза...

Общинския съвет е на ГЕРБ за това са го подкрепили нали знаете какво е ГЕРБ ( организирана престъпна група имаща за цел ограбване на България)

Анонимен каза...

Това е добра идея -да затрупаме Ху.овината !Те и без това няма да я бутнат!Ще я направим на Акимова могила,да се помни!

Анонимен каза...

Г-н Маринов!
Може би имате право да отправяте упреци към по-острите изказвания, но чак пък да ги триете...
Хората се гневят по различен начин! А когато оня 84 трябва да плаща 3+1,7 мил.лева окрадени пари и децата му да гладуват заради стария кмет и сие, какво да каже?!? Нали се сещате, че ако това се беше случило например в Гърция или Сърбия, трапчанина щеше да бъде изяден със памперса. Да не забравяме - Глас народен - глас божи!

Анонимен каза...

Към 96-ти. 3 054 хил.лева непризнати разходи към настоящия момент ДА, но 1 700 лева това са глупости.

Анонимен каза...

ПРАВЯ КОРЕКЦИЯ ПО 97 КОМЕНТАР 1 700 ХИЛ.ЛЕВА

Анонимен каза...

Абе хора, няма ли оттръвка от тиа кръвопийци като този ААкимоф ,този човек го помня от ученическите си години когато,идва в къщи с патрулката на село да плаши баща ми да си смени името ,помня го когато манефистирахме на 1ви май на 9ти септември като пионерче а после като работник,да приветства трудещите се от сцената на управляващата тогава комунистическа власт,оставих го и като кмет на Троян,когато ,останал вече без работа,емигрирах,защо ли?..защото освен това че затвориха всички предприятия и ни обрекоха на глад а ашлаци и апаши станаха новобогаташи и съветици на началника на милицията др. Акимов който бе станал кмет на града друга промяна в Троян нямаше. Голяма бе изненадата ми когато разбрах,че тоя паразит след изборите е председател на обшинския съвет,още е във властта и че взима заплата и то като кмета.Незнам какво да отговоря на изумените въпросителни погледи на мойте порастнали деца, с който от време на време преглеждаме саита на ;Троян 21;с надеждата че нещо хубаво е станало и в нашия град,а то кво станалооо..Акимов с пълна кметска заплатааа..ами да му е честита,щом в управата на съвета са му я гласували!!???...няма ли кой да се опъчи срещу това повишение..А и какво прави този човек там въобще. Та той винаги ще дърпа конците в своя полза,я помислете какво направи за бъдещето на нашите деца той като КМЕТ ,някаква инвестиция в нещо, колко работни места а..??,та тои един МОЛ не отвори,а вижте в околните градове колко са!!! а вие сте го избрали и за председател на ОНС!!??... явно има голям страх!!! И ние няма да ровим повече в вашия саит да не ядем бой!! ама и няма да се върнем и в града скоро..щте чакаме по добри вести и атмосфера,а до тогава яжте си попарата от изборите за съветници,да ви е честит председателят, а аз? аз сам анонимен щоту страха братя е още във Троян,барабар със всичките му комсомолски партийни и тям подобни отрядници и хамелиони който никога не са сваляни от власт и за власт са готови ама винаги готови !!!

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, правя Ви следното конкретно предложение!
Като общински съветник, искайте от минко акимов подробен отчет за свършеното, лично от него, през текущия месец! Изнасяйте информацията тук, и реакциите на хората няма да закъснеят!

Анонимен каза...

Другарю Акимов,не четете ли,че от 95 коментара 99% ХОРАТА ви оплюват по най-долен и безцеремонен начин,които обаче са абсолютно прави,просто се чудя на ДЕБЕЛООЧИЕТО което притежавате,вие чували ли сте,за "чест,достойнство"все качества които НЕ притежавате,ако поне малко ги притежавахте щяхте да се оттеглите още когато загубихте изборите...срам и позор за честните и достойни хора в този хубав град...?!.Иванов

Анонимен каза...

губите си времето и си тровите нервите

Анонимен каза...

Никога вече няма да ходя на избори!!!!!Няма да гласувам за никого,защото всички са мафия!!!Този свят е тръгнал на свършване!!!

Анонимен каза...

Ми кво да му кажеш - Миню,а гласувалите за тая простотия - МИНЮГИ.

Анонимен каза...

97, след като знаете, че това са глупости, бихте ли ни осветлили къде са тези 1,7 млн лева днес?
Една година чакам някой да ми отговори!
Шест месеца миналата година, подобно на вас, ми се обясняваше, че това са глупости, че няма такова нещо, че бюджетните пари били върнати и прочие. На седмия месец /м.Юли/, г-н Акимов информира ОбС, че връща тези бюджетни пари. Не всичките, само 1,15 млн.
Нали нямаше такова нещо?
Нали това бяха глупости?
Само че пак не ги върна на практика, защото трябваше да ги вкара в приходната част на бюджета. А в отчета на бюджета за 2011 г, само преди седмица - тези бюджетни средства ги НЯМАШЕ в отчета на приходната част.
Отново поставих въпросът и отново никой не казва къде са тези бюджетни, тези ВАШИ ПАРИ!
Ха дано пък вие да знаете. Предполагам, разполагате и със съответните документи.
Оставам в очакване!
ИП

Анонимен каза...

Господин Пеевски,според Вас има ли някакъв шанс да очакваме каквато и да е реакция от страна на Донка Михайлова?

Анонимен каза...

Предполагам - Има.
Нека приключи финансовия одит, ако не е приключил вече и да се видят резултатите.
Добре е да имате предвид, че г-жа Михайлова е подложена на обсаден огън вкл."Приятелски огън"
ИП

Анонимен каза...

Чичо Минко, знаех че Вие сте човек който мисли само за себе си. Не Ви интересува нищо друго освен да нагушите собствената си гушка. През вашия мандат грабихте от бедният троянец. Залъгвахте очаяните и безпомощни съграждани. Съсипахте промишлеността в града ни. Не направихте нищо за обикновеният човек. С Вашите постъпки изгонихте много хора от общината. Как не Ви е срам да получавате такава висока заплата, като имате и пенсия. А всъщото време има толкова много хора които в момента са безработни или работят сабо за хляба си. Ако сте човек с достойнство ще се откажите от тази голяма заплата. Или Вие свикнахте на много и не можете да живеете като обикновен човек с малко. Много Ви молим помислете и направете анализ на Вашите действие и постъпки. Не сте ГЕНИЙ. Не сте не заменим. Вие сте като всички нас обикновен човек.

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, организирай граждански протест! Става въпрос за нашите пари и повече за нашето достойнство! Аз ще те последвам! Нека се преброим!

Анонимен каза...

Най-жалкият от всички е Милко Станчев

Анонимен каза...

А какво стана с Бойко Пъдарски?

Ol` dirty bastard каза...

Кво да стане - дринк енд драйв ;-)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

До 109-ти, не кани Пеевски да ни поведе-няма да го направи! На думи е силен, но на дела е слаб. Предполагам го е страх да поведе хората на площада. Защо го е страх-не знам.Не е лидер-това или го имаш или го нямаш.

Анонимен каза...

Че за какво му е на Пеевски да се занимава?В този град каквито му управниците,такива му и жителите.Все боклуци...

Анонимен каза...

До 107 : Г-н Пеевски, много сте прав за обсадния огън. Преди заседанието на ОбС бях прочела един коментар, че ако не му се гласува пълната кметска заплата,Акимов е отправял люти закани. Това много ме впечатли. Поразпитах малко и разбрах, че е вярно - бюджета нямало да бъде приет, това нямало да се случи, онова нямало да стане и т.н. Заплахите не са само от негова страна, а и от други гербаджийски парвенюта. Така че не може едностранно да се гледат нещата. Защото, повярвайте ми, наистина са способни на това.Още са много озлобени. За мен това е истината и затова разбирам някои от съветниците от БСП защо са гласували "за".Това не значи, че трябва да се търпи до безкрай - компромиси се правят до едно време.

Анонимен каза...

Това,че някакви си утрепки троянски криещи се зад абривиатури, били озлобени, не означава че останалите съветници трябва да показват що за мишоци са.Ама то в този общински съвет май истинските хора са само тези,които са гласували ПРОТИВ...

Анонимен каза...

Трябва да му се гласува още увеличение на възнаграждението на чичо Акимчо, с условие само да не пипа нищо,че горкичкия за нищо не го бива и само бели прави.Халал да са му!

Анонимен каза...

117-ти, абсолютно прав си, но вярно е и друго - в Ловеч конфигурацията в техния общински съвет е подобна, антагонизмът е страшен, работата изобщо не върви. Казаха ми, че Казанджиев се е отчаял. Не знам как е по-добре.

Анонимен каза...

Анонимен 114, бях зажаднял за подобни коментари от "биографите" ми. Няма лошо. Всеки има право на мнение и позиция, а ако не успее да го/я защити с факти - обикновенно олеква и нещата се връщат като бумеранг към него.
Нали се сещате, че нямам никакво намерение да ви разубеждавам или да ви оборвам?
Бъдете здрави!
ИП

Анонимен каза...

Да де 114-ти , ама на онова гласуване за 3 -те милиона,Пеевски,Сираков и Шошкова, никой друг не се обади.В залатя бяхме и десетина човека,жители на Троян.Ти от кои беше,че не се сещам.И моля, разкажи ни последния път когато ти поведе дадено народно недоволство...Или просто замълчи завинаги в тежка анонимност !

Анонимен каза...

Сега май сме сърдити Пеевски. Няма място за сръдни.Кажи ни - колко подписки и митинги направи? Защо спазвайки закона не организираш протест пред общината на който ясно и категорично пред събралите се да кажеш мнението си за заплатата на милиционера?Виж колко хора в сайта казват-поведи ни, ще излезем на площада, ще те подкрепим. Ако не те сковаваше страха можеше поне да опиташ. Е по-лесно е да се сърдиш.

Анонимен каза...

Господин Пеевски,овцата сака пръч май...Овчата маса иска пастир да я поведе,сама няма да тръгне ,а само ще блее-е-е-е...
Абе бунтовнико 122-ри, ти като си тей ербап, колко пъти те видяхме да протестиращ публично?

Анонимен каза...

122, няма сръдни. Опазил ме Господ. Много са подписките и още по-много са митингите, но, както ви казах - отчет няма да ви давам. А и нали сте ми "биографи" - би следвало да знаете :)
Сесиите на ОбС Троян са ПУБЛИЧНИ! Всеки може да присъства, всеки може да изгледа видеоматериала от сесията, всеки може да прочете двата вестника, всеки може да изгледа репортажа на Тв Зетра от сесията.
Каквото имаше да казвам относно заплатата на Акимов - казал съм го ТАМ! Казал съм го и ТУК /не съм анонимен/.
Ако направя и го кажа на нарочен митинг - ще поискате ли да се кача на Луната и там отново да го кажа?
Между другото, на сесията май НИКОЙ друг не постави въпросът за заплатата на Акимов. Единствено аз, "скован от страх" се възпротивих пред смелите погледи на още по-смелите колеги общ.съветници. Какво не прави страхът, нали? :)
Нищо лично. Бъдете здрави!
ИП

Анонимен каза...

Няма и да направи митинг Пеевски защото знае, че тук храбреци в плюенето много, но на площада ще дойдат 5 човека, а случайно минаващите ще ходят по другия тротоар и ще им се смеят. А за заплата на Акимов, бял кахър е жалко че не се е сетил защо го подкрепят от бсп, за да могат сега да злорадстват на издънката, а техните писачи да раздухват огъня. Предизборната битка започна от рано, в това число и с "гражданите на Троян". Видяха от бсп, че лично Борисов не могат да смъкнат от пиедестала, предприеха друга тактика, и ще имат успех. Герберите са толкова самоуверени и ще паднат този път заради дребните камъчета. Самото предложение на Донка за кмет на Троян е крачка в тази посока. Тя не може да направи нищо напреки волята на енкин, а всички много добре знаем този човек колко дълбоко зарови Троян . Могат много факти да се изкарат, тогава 70-те лв. горница към заплатата на Акимов, ще ви се сторят жълти стотинки. Но бсп имат явно добри стратези, по скоро е учудващо колко лесно герб сами влизат в капана. Определено Донка беше много хитро пробутана пешка, която много хора привидяха като царицата в предстоящата партия.

Анонимен каза...

Заплатата на председателя на общинския съвет в Севлиево е 540 лв. вижте копие от решението на севлиевските съветници. Ама те в Севлиево са по закъсали от Троян и за това е така.

ОТ РЕШЕНИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ – СЕВЛИЕВО, ВЗЕТИ НА РЕДОВНО
ЗАСЕДАНИЕ, ПРОВЕДЕНО НА 22 НОЕМВРИ 2011 ГОДИНА /ПРОТОКОЛ № 2/
===================================================================

ТОЧКА ТРЕТА

3.2.Определяне на месечно възнаграждение на Председателя на Общински съвет Севлиево
ДОКЛАДВА: д-р МЛАДЕН ПЕНЧЕВ


РЕШЕНИЕ №011

На основание чл.26 ал.1 от ЗМСМА във връзка с чл. 17 от Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация
ОПРЕДЕЛЯ
месечно възнаграждение на Председателя на Общински съвет Севлиево в размер на две минимални работни заплат, установени за страната.

Анонимен каза...

Уважаеми 125, има в ОбС такива подобни тъпи партийни игрички и както се казва "селски номера" и политически бури в чаша вода, но, повярвай, гражданите не участват в тях и с гражданите никой не води битки по една много проста причина - на никой от тях не му пука за гражданите!!!! На никой, с изключение на ИП и ПК, което не е никакъв проблем да ви го докажа ако желаете.
Тоталното партизиране на ОбС, освен че е противозаконно /сезирал съм прокуратурата за този рецидив/, това партизиране отне правата на гражданите, върна ТОТАЛИТАРИЗМА в община Троян, а за качество на работата и най вече за отговорност - дума да не става. Едни идват, други си отиват и в крайна сметка сами го виждате - те са си едни и същи и всичко е едно и също. Посоката е само надолу и самоунищожението ни върви с пълна сила. /искате ли факти, анализи и документи? Аз правя такива. Другите не правят или защото не могат или защото не им изнася/.
Спомняте ли си един виц, когато гората била превзета от стражарите и изгонили партизаните. После дошли партизаните и изгонили стражарите. После пак... и пак... докато не дошъл горския и не изгонил и стражарите и партизаните.
Та, "Горския" /жителите на община Троян/ да си влиза в ролята :).
На общинско ниво Законът е за местно САМОУПРАВЛЕНИЕ, а не за партийно управление и политическите партии НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА в ОбС Троян!!!
Това, друг лидер на друга политическа партия никога няма да ви го каже.
ИП

Анонимен каза...

Да, но Председателя на Общински съвет Севлиево не е направил толкова за града си, колкото Акимов за Троян. За това БСП и ГЕРБ го поущриха публично, и показаха на младите към какво да се стремят, за да имат и те успех.

Анонимен каза...

С Решение №10 от същото заседание на ОБС-Севлиево (на 22.11.2011 г.), на герберския кмет д-р Иван Иванов е гласувана заплата като на Донка Михайлова – 1462 лева. И както по-горе вече някой написа, със следващото Решение №11 на председателя на ОбС д-р Явор Памукчиев е определено месечно възнаграждение в размер на две минимални работни заплати, установени за страната, или 540 лева – с 922 лева по-малко от на нашия безочлив пенсионер-милиционер с голямата пенсия.
А ето какво съобщава в бр. 272/25.11.2011 г. регионалния за общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна вестник „100 вести”: „ОбС в Севлиево определи 1462 лв. заплата на кмета и две минимални заплати на председателя на ОбС. Председателят на ОбС в Севлиево никога не е заемал щатна бройка. Началото беше сложено от Матьо Матев, който оглавяваше РПК и по няколко часа работеше и по делата на ОбС. След това беше продължена от Христофор Лалев, шеф на банка в Севлиево, а сега я поема и д-р Явор Памукчиев.”
Е, какво има да коментираме...

Анонимен каза...

Боже пази Бьлгария

Анонимен каза...

Към 128 – не се пише „поущриха”, а поощриха. Явно какви неграмотници защитават акимов.

Анонимен каза...

131. ПООЩРЯВА се някои които го заслужава

Анонимен каза...

"които" или който го заслужава ?и какво е заслужил напикания пърделник?

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, противоречите си, самия факт, че на никой не му пука за гражданите, вече означава, че води битка с тях. Като ги игнорира, като ги изтиква в задния ъгъл, като ги смачква понякога целенасочено, така както направо преди години енкин с вас. Много бързо забравихте как ви изгони от Троян. Може би сегашната ви невъздържаност в спора, понякога истеричност, се дължи на тогавашната случка. И сега енкин продължава да премахва успешно неудобните му граждани, за съжаление пионкав ръцете му е и Михайлова, тя успешно ще му помага в това премахване на неудобните. Какава ирония тя идва от гражданския сектор, а сега ще води кампания за потшаване на гражданския глас. Това е като да привличеш за съучастник в убийство лекар:). Но тя явно е оперирана от морал, така че ще го преживее :)

Анонимен каза...

По мои спомени в предишния местен парламент, съветниците от Герб, даряваха заплатите си на децата на Троян, които разнасят славата му в страната и по света.
Така че, погледнете и от този ъгъл - ако това все още е в сила и Акимов се присъедини към съпартийците си - ще бъдат наградени повече, или с по-голяма сума такива троянчета;))

Анонимен каза...

133. Е как ? пръднал е няколко милиона,когато и ти пръднеш като него ще разбереш какво е заслужил пърдЯлник.

Анонимен каза...

134, потвърждавам думите си от предишния постинг, а вие ИМАТЕ ПРАВОТО да не сте съгласен/а с него. Предложих да ви дам доказателства за "непукизма" - вие ме обвинявате в "истерия". Предложих да ви дам факти, анализи и документи - вие ме обвинявате в "невъздържаност в спора". Мисля това не е честно и коректно от ваша страна.
Както и да е. Факт е, че гражданите никога не са били субект /няма как/ или предмет, цел или основание при/за воденето на тези партийни битки и боричкания. Битките са за нещо съвсем друго, а гражданите са само ПОТЪРПЕВШИТЕ от тези междупартийни битки и боричкания. От друга страна, тоталната абдикация на самите граждани от процесите ставащи в собствената им община и собственият отказ да се възползват от правата си съобразно закона за местното САМОУПРАВЛЕНИЕ - това окрилява и подхранва самочувствието на партиите в ОбС при узурпирането и подмяната на самоуправлението с партийно управление.
п.п. Моля, не пишете неверни неща. Г-н Енкин никога не ме е гонил от Троян /то няма и как/, следствие на което почвате да правите още по неадекватни изводи.
ИП

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, съжалявам ако анализа ми е неадекватен и накърняващ. Успех в битките ви .

Анонимен каза...

" Спомняте ли си един виц, когато гората била превзета от БСП+ГЕРБ и изгонили горския ? "

Анонимен каза...

" Сега БСП+ГЕРБ имитират сражение в гората, а горския плаща театъра. "

Анонимен каза...

" Театъра завършва с унищожена гора и неплатежоспособен горски "

Анонимен каза...

Поздравления, Пеевски. Много точен коментар. 134 - злобен си, негативен си и замяташ.

Анонимен каза...

от 122 до ИП: Не ме разбра. Никой не оспорва изявите ти за справедливост от сесиите. Но там си сам. Друго е когато зад теб на митинга има хора. Тогава и ефекта върху милиционера ще е друг. Карай да върви.Така го разбираш-така правиш.

Анонимен каза...

Ако МинАк значи минирано ако, то след като е разминирано не трябва да се настъпва да не пръска, а да се изхвърли на турището на историята.

Анонимен каза...

122, 143, напротив, много добре ви разбирам и ви поздравявам за гражданската позиция. Мисля, недоразумението идва от една неизказана от моя страна обосновка и коментар по отношение гражданския протест, който с право предлагате. Вижте, има едни дадености, които няма как да пренебрегна. Аз съм общински и областен лидер на политическа партия Атака и в тази ми функция по всички закони и правила на демокрацията нямам правото да организирам граждански протест или да се бъркам в организацията и провеждането на един такъв граждански протест. Опитвах се това да ви го казвам "между редовете", но очевидно не съм успял и съжалявам. С огромно удоволствие аз и ПП Атака Троян бихме подкрепили такъв граждански протест /това е нещо съвсем друго/, но няма да допусна партийно-политическо вмешателсто в действията и организираните мероприятия на гражданския сектор! Ако е страшно партийното политизиране на един общински съвет, десет пъти по-страшно е партийното политизиране на гражданското общество. То самото трябва да се пази от подобни партийни мераци за обсебване.
Ето ви един пример, една добра практика как може заедно да се постигне една цел. ПП Атака от 7 месеца води война срещу шистовия газ с всичкия възможен инструментариум на една политическа партия. В същото време гражданският сектор поведе страхотна битка по същия проблем. В крайна сметка постигнахме обща победа /поне за сега/, като заслугата на гражданите бе решаваща!
Е, на местно ниво имаме една сериозна допирна точка и тази "точка" е залата, където, по-скоро когато се провеждат сесиите на ОбС Троян.
Я да помислим?! Един мълчалив протест в тази зала със съответните "инфо материали" не би ли свършил същата работа? А и както казвате, някой там няма да е сам :). Разбира се, имате и правата съобразно ЗМСМА да поставяте въпроси директно от трибуната на ОбС по време на заседанията на ОбС Троян съобразно Правилника, така също и по време заседанията на постоянните комисии в ОбС, където е по-лесно и с по-малко ограничения.
Поздрави и бъдете здрав/а!
ИП

Анонимен каза...

за да се вразумят-както в Либия

Анонимен каза...

Някой знае ли нещо за акцията на НСБОП и полицията преди изборите в Д.Трапе? От дъртия нужник-Акимов било иззето куфарче,от което антимафиотите и дознателите са изброили 1.500000лв/1млн.и 500хил.лв/

Анонимен каза...

На този скапан град и на тези боклуци отдавна съм им теглил чертата ами мислч няма ли начин и да им се тегли куршума на всиките тези говеда? Но говедата са хората дето продължават да ги избират. Някъде четох че Троянската община била една от най-добрите...Това като го прочетох и повече нищо не ми трябваше да разбирам че от тази община и от хората в тази община нищо не става. Кажат ли ти че в една община всико е наред то значи че тя е или много изрядна или нищо не е наред в нея...имайки в предвид че в Троян почти нищо не е наред то значи че от тази община нищо не става..Само едно ще кажа да не се унасям- ами никаква индустрия няма вече в този град..всички бивши големи фабрики и заводи са спрели и в много от тях хората от години не са си получили парите а този боклук Минко Акимов и протежетата му дето му вдигат заплатат не ги е срам..И за какъв хипермаркет говорим да се изгражда в Троян? Вие бъзикате лисе бре алооо? Че на кой му е нужен тоззи хипермаркет като то вече няма хора в града. Именно тези в общината ги изгониха, а на тях"общнарите" вервайте ми хипермаркет не им е нужен..техните домове са си малки хипермаркети :) Останете си със здраве господа Троянци...И на следващите избори пак да идете да гласувате!!!!!

asda services каза...

Празни карти за банкомати
Знаете ли, че можете да хакнете всяка машина за банкомати !!!

Имаме специално програмирани банкоматни карти, които могат да се използват за хакване на всяка банкоматна машина, тези банкоматни карти могат да се използват за теглене на пари в банкомата или плъзгане, магазини и търговски обекти. Ние продаваме тези карти на всички наши клиенти и заинтересовани купувачи по целия свят, като картите имат дневен лимит за теглене от 5000 в банкомат и до 100 000 лимит за харчене в него. Ние предлагаме и следните услуги:
1) ЗАПАДНИ ТРАНСФЕРИ НА СЪЮЗА / ТРАНСФЕР НА ПАРИ
2) ВХОДИ В БАНКИ
3) ТРАНСФЕРИ НА БАНКИ
4) КРИПТОКОЛЮТНО ИЗВЪРШВАНЕ
5) КУПУВАНЕ НА ПОДАРЪЧНИ КАРТИ
6) НАТОВАРВАНЕ НА СМЕТКИ
7) ТРАНСФЕРИ НА WALMART
8) БИТКОЙН ИНВЕСТИЦИИ
9) ИЗТРИВАНЕ НА ИМЕ ОТ ДЕБИТЕН РЕГИСТЪР И НАКАЗАТЕЛЕН ДОКУМЕНТ
10) БАНКОВ ХАКИРАНЕ

Да станеш богат и да живееш начина на живот на богатите и известните е мечтата на много хора. И докато повечето хора ходят на работа или търсят други етични методи за печелене на пари онлайн.
Празният банкомат тегли пари от всички банкомати и на него няма име, защото е празен, само вашият ПИН ще бъде на него, не е проследим и сега имам пари за бизнес, пазаруване и достатъчно пари за мен и семейството ми, за да живейте нататък.
ПРОГРАМИРАНА празна ATM карта, която е в състояние да хакне всяка машина за банкомати, навсякъде по света.
Лице за контакт: проф. Александър Кастро
Имейл: atmservices44@aol.com
Имейл: atmservices44@yahoo.com

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |