Общото събрание на МИГ-а

* Уточнен бе новият състав на 9-членния Управителен съвет; петимата троянски представители са: Цанко Спасовски, Донка Михайлова, Минко Акимов, Божидар Петков и Станка Марешка * Предстои избор на външни експерти-оценители на проектните предложения

ВЪРХОВНИЯ си управленски орган - Общото събрание, свика на 20 януари сдружението „Местна инициативна група (МИГ) – Троян и Априлци”. Напомняме, че сдружението, учредено още през 2007 г., е сред първите 16 одобрени МИГ-ове в страната. През октомври 2011 г. бе подписан договор за изпълнение на разработената от сдружението Стратегия за местно развитие, чиято основна цел е „превръщане територията на МИГ - Троян и Априлци в привлекателен район от Централна Стара планина със съхранена природа, съчетал духа и традициите на балканджиите с модерна икономика и европейско качество на живот, развиващ екологосъобразно планинско животновъдство, земеделие и атрактивен туризъм”.

МИГ-ЪТ ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯ директна субсидия в размер на 3 млн. и 100 хил. лв., с която ще се финансират местни проекти – средствата са от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и ще бъдат усвоени в периода 2012-2015 г. С проекти пред МИГ - Троян и Априлци ще могат да кандидатстват земеделски стопани, предприятия в хранително-вкусовата и горската промишленост, хотелиери, неправителствени организации и читалища, местни представители на вероизповеданията, както и Общините Троян и Априлци.

ОБЩОТО СЪБРАНИЕ прие нови 10 члена и изключи 39 поради неплащане на членския внос. Бяха гласувани и промени в състава на ръководните органи на сдружението. Оставки от 9-членния Управителен съвет (УС) подадоха Таня Петкова, Тихомир Кукенски и Вера Добрева и на тяхно място бяха избрани Минко Акимов (който и досега беше член на УС, но в качеството си на кмет на община Троян), Божидар Петков и Кичка Кукенска. Така УС на сдружението вече е в състав: Цанко Спасовски (председател на сдружението), Донка Михайлова (кмет на Троян), Бенко Вълев (кмет на Априлци), Минко Акимов, Станка Марешка, Петко Павлов, Дончо Пачников, Божидар Петков, Кичка Кукенска. За да се избегне конфликт на интереси, оставка от Контролния съвет (КС) подаде новоизбраният изпълнителен директор на сдружението Веселин Радев и на негово място бе избран Никола Пиронков.

ПРЕДСТОИ ИЗБОР на външни експерти-оценители, които ще имат ангажимент да извършват качествена оценка на проектните предложения, а също така ще вземат участие в Комисията за избор на проекти. За оценители на проекти могат да кандидатстват както външни, така и местни специалисти. Повече за МИГ - Троян и Априлци може да прочетете в сайта на сдружението http://migta.org

Т21
Още по темата

32 коментара:

Анонимен каза...

минко трапчанския мангал остава в УС на МИГА!
Изумен съм от наглия дрът пръч! Само един циганин може да бъде нахален като него!
Боже, време е да прибереш мангала при себе си!

Анонимен каза...

Този Акимов е много нахален старец...Как няма малко срам! Мен ако така ме мразят хората ще се скрия някъде!

Анонимен каза...

пак лапачка за дъртия милиционер.да пукне дано

Анонимен каза...

Както е казал поета - "кипи безсмислен труд"!
5 години избори за УС, събрания, съревнования, членове, членски внос, лозунги, трепети, трепетно очакване и цялата пара в свирката. Как да го опишеш - епос?, лирика?, драма?
Добре ще бъде, ако някой ден някой напише - колко пари са похарчени до момента, за какво и с какъв ефект?
Да, обучавали кадри. Двама от тези "кадри" бяха господата М.Акимов и А.Балев, които преди две години бяха пратени от този МИГ на екскурзия, извинете, на "обучение" във Франция. Благородно, полезно и на ползу роду. Да знаят, да могат и да декларираме повишен капацитет. Ура!
Злите езици обаче говорят, че г-дата Акимов и Балев били изпратени от благодарност. От благодарност, че не допуснаха реализирането на идеята на Атака Троян за създаване на общинска фирма по европроектите във всичките възможни форми на участие и управление. Разбира се, г-н Спасовски също даде своята лепта по това "благородно" и "полезно" за града ни съсипване на тази идея още в зародиш. Така де, кой обича конкуренцията?
Прави впечатление липсата на г-н А.Балев в новия У-Сь. Бива ли този "обучен" специалист, който по дефолт си върви заедно с г-н Акимов, подобно Патафил и Филопат, да бъде така вероломно низвергнат от поредното началничество в този У-Сь на този МИГ. Бива ли г-н Балев да бъде оставен така на произвола на съдбата и единствено да му остане отново да си подсвирква "сакам на Париж да ида".
Добре поне са успели да задържат и преизберат в У-Сь другият ни обучен капацитет г-н М.Акимов. Предполагам, сериозно и решаващо влияние е оказал факта с успехите на община Троян по оперативните програми на Е-Сь, където сме наказани с глоби само за някакви си 3,054 милиона лева.
Приемете горното като едно наМИГване :)
ИП

troyan21 каза...

До №3: Много Ви молим, въздържайте се от клетви и други подобни заклинания за смърт и саморазправа! Наистина свободата на словото е свещена и е правило в този сайт - но подобни неща надхвърлят допустимото. Оттук нататък подобни неща ще бъдат изтривани!

Т21

Анонимен каза...

Къде е кмета на Троян, Донка Мхайлова?
Все още има неизчистени улици от снега?
Къде и е становището по разиграващото се порно в общината?
Ало, кой кара влака,има ли машинист,няма ли капитан?
Ало, другарко с къв добитък сте сме свързали?

Гражданин каза...

Улица "Дим. Икономов" към Автогарата е в срамно безобразно състояние...кажете кой чисти там да го удюкаме.Госпожа Михайлова вижте този натоварен с автомобили район и вземете мерки!!!!!!!!!

Анонимен каза...

От общинският пазар,до кръстовището на поделението е пълен ташак, почистването на Димитър Икономов.Отделно уличките, които се откланят в дясно и в ляво от Икономов, са забравени от Бог.Самата автогара е лунен пейзаж.
Госпожо Кмет, ще направите ли нещо по въпроса?

Милко Станчев каза...

Световна, азиатска, африканска и европейска; частна и публична практика е, на обучение ( каквото и да е ) да се изпращат хора :
1. със съответното образование по специалността
2. работещи пряко в съответната сфера
3. имащи перспектива за развитие в тази област

ОчевАдно "изпращащите на обучение " са преценили, че г-н Акимов отговаря на всички тези условия и е най-....ама най-подходящия кандидат да бъде обучен !!
То и диваците са учили на лов тези, дето ще ловуват, а не жените, дето ще бъркат боба вкъщи!
Въпрос на преценка, Илияне ;)
Само дето не е хич за наМИГване работата, и се чудя ние на кой континент сме и с какво точно превъзхождаме диваците в това отношение !

Анонимен каза...

И затова ли предложи да му вдигнат заплата?Или поради факта че е на възраст, която изисква повече лекарствени форми.Няма някои кадърен и млад нали.Пфу-и ти си изборна грешка,но нейсе.
ПДБ

Анонимен каза...

Стратегията за местно развитие на Акимов & е общопозната. Ползите са огромни. Неговото място е точно в тази комисия, поради невероятните му заслуги към гражданите на град Троян. Там може да продължи и в бъдеще да работи за благото на града.

Анонимен каза...

Момци, не се пуща така лесно кокала.Ей Богу, знаете ли кво му е на наш миня,а?4 години дъртият пърдялник се изживяваше така както и в разцвета на силите си не го е правил.То не бяха командировки,банкети,обучения,служебни привилегии...А вие искате да го пращате на село.Ама види се,че няма пущане от кокала.С нокти и зъби ще се бори,пък ако ще от този град нищо да не остане!

Милко Станчев каза...

До 10. бъркаш ме с някой ( мисля че е другаря от ДСБ, ама...както казваш нейсе ;), няма да си сменя името я !

Анонимен каза...

Е та точно тоя другар от ДСБ, е автор на предложението за увеличение на заплатата на миню.Отплаща се за дадените му пари от светлю дочков за подпомагане на умиращия му бизнес.Жалко,че излъга много хора преди и по време на изборите!

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова къде останаха Вашите предизборни обещания да оправите града?
Това ли е оправянето общината се е превърнала в пенсионерски клуб и продължавате да го
толерирате. Как да се завърнат млади хора в този град?

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, що ми се струва, че на Франция, освен горните мосюта, ходиха мадам Ц.Дудевска и мосю Д.Ковачев?!

Анонимен каза...

Е тя тая перука е навсякъде.Нахални същества са това докторите, макар че не знам ,защо се кичи с тая длъжност,като за нищо не става!

Анонимен каза...

Браво Троянци само така.Възхищавам ви се. Де да имаше и в Ловеч такива като ВАС.

Анонимен каза...

Анонимен 16, неведоми са пътищата на мосю-тата :)
Мадам Дудевска и мосю Ковачев са ходили, но по линия на Комитета за побратимяване с Виньо на Сена в Париж. Там нещата са от друго естество и по други правила. Г-н Акимов със съпругата си, както и г-н Балев, също ходиха в Париж някъде в началото на мандата си, чрез този Комитет за побратимяване.
В конкретния случай става дума за изпращането на г-н Акимов и г-н Балев от този МИГ на "обучителна мисия" във Франция на държавни разноски.
В тази връзка поставям въпросът за ефектът от това обучение, къде да видим реализацията и как той е отчетен от г-н Спасовски и МИГ Троян-Априлци.
Незначителни и лесни въпросчета съобразно декларираните цели на тази МИГ и по-конкретно:
- привлекателен район от Централна Стара планина
- съхранена природа
- духа и традициите на балканджиите
- модерна икономика
- европейско качество на живот
- екологосъобразно планинско животновъдство и земеделие
- атрактивен туризъм.
Мисля, само атрактивният туризъм е на лице. Познаваме и туристите :)
ИП

Анонимен каза...

Ееее Париж, късна есен,самотни листа капят по Шанз Елизе.Двама влюбени вървят ръка за ръка, и с недоумение посрещат ококорените погледи на минувачите."Мини любими,защо ни гледат тия франсета така?", "Мълчи Ангеле, сигурно съм те омазал с червило"...

Анонимен каза...

20, :) :) :)
Предполагам не намекваш нещо за "онова". Действително на Шанз Елизе има един чудовищно голям магазин за козметика, някъде около "Лидо" май беше. Вътре е пълно с тестери, а въздухът, колкото да го вентилират, се залепва по теб и навлиза в носа. Като излезеш, ако ще в яма с оборски тор да те забият надолу с главата - няма да усетиш никаква миризма. Та, там има и много червила и много тестери на червила. Ако е решил да купува червило на булката, що пък да не го е изпробвал на другия. Да види как ще му стои.
ИП

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, гледах сесията на ОбС - Троян и онемях! А после се замислих, защо Ви наричат "луд", "невменяем" и т.н.?!? Ами защото хвърляте истината в очите на така наречените "общински съветници", а това боли, много боли! И затова ответната защитна реакция е във вид на нападки, обиди, подигравки...типично милиционерски подходи! Мисля, че въпросните 1,7 мил.лв. вече ги няма физически, а само на хартия и ще ги показват ли показват. Ех г-н Пеевски, как им пречите на тия псевдо народоизбраници, че не могат една лъжа да кажат сто пъти и тя да се превърне в истина!!! Как може, уж нормални човеци, а да деградират до такава степен, че хората ги плюят, а те се хилят?!? Надявам се да останете коректив, щото иначе нищо няма да остане от тая община. А на тук четящите и пишещи граждани ще пожелая да се замислят, защо даряват власт, чрез вота си, на такива безкрайно компрометирани люде!?!
P.S. Не познавам г-н Пеевски, нито съм от ПП"Атака"! Това не ми пречи да гледам сериозно на изнесеното, защото се базира на факти!

Анонимен каза...

М Ак каза:Ееейй,тъпи ТроЕнци я си гледайте работата и не ме оплювайте само,да не би аз да съм ви карал да гласувате за мен,затова ще ме търпите такъв какъвто съм:алчен,властолюбив,нагъл,нахален,безочлив,отмъстителен,неграмотен,некомпетентен,некадърен,напикан и насран,така ще е до като разберте,че на мое(наше)място трябва да дойдат млади,ЧЕСТНИ и компетентни хора,а до тогава ДУПЕ да ви е яко...

Анонимен каза...

Алчни чичковци, разработки, какви сте калитковци,
политяги, миришете на митри.
No entry, ше ви ходим бавно и ке носим бели китки.
Кради, кради, пари не му мисли,
дедо Господ се обърнал настрани.
Обладана тя от дявол е душицата ти,
но аз те виждам и ти пея „Ти е.а майката…”

Анонимен каза...

лозето иска мотика,а не молитва.

Анонимен каза...

Трябва Троян да се побратими с някои севернокорейски град.

Анонимен каза...

Със стари к..ви нов бардак не се прави!

Анонимен каза...

Спасовски и кметовете разбрахме. Кои са другите в УС на тази МИГ? От какво разбират? С какво са известни? Това е важно за бъдещето на проектите, а не кой къде е ходил.

Анонимен каза...

Донке СЪВЗЕМИ СЕ!!!!
Сигурен бях, че ще ти стъпят на вратлето, но никога не съм вярвал, че ще те обезличат за по-малко от 100 дни.

Анонимен каза...

29- ти, Михайлова няма да управлява Троян, Енкин ще дирижира парада, тя ще козирува по партийному. И още много по 100 дни ще сме свидетели на това. Михайлова вече за няколко неща отстъпи на Енкин предимството, но е нормално, в БСП има дисциплина.

Анонимен каза...

=

Анонимен каза...

=

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |