ОбС реши: Кандидатстваме за втория етап на водния цикъл

* Парите - 37 млн. и 603 хил. лв., трябва да дойдат по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” * Инж. Пеевски: Грандомански проект, тласкащ общината към финансов колапс * Инж. Енкин: Няма алтернатива, това е правилното решение

НА ИЗВЪНРЕДНАТА СИ СЕСИЯ миналия четвъртък (19 януари) Общинският съвет в Троян реши да подкрепи една рискована стъпка, както се изрази вносителят – кметът Донка Михайлова. С 24 гласа „за” и двама „против” (инж. Илиян Пеевски и Петя Ковачева от „Атака”) съветниците решиха Община Троян да кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” за изпълнението на втория етап на интегрирания проект за водния цикъл на град Троян. Заседанието, което бе по странната формула – заседание на ОбС плюс гражданско обсъждане (макар че граждани в залата почти липсваха), не премина гладко въпреки преобладаващото становище, че Троян не бива да изпуска този шанс.

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОЕКТЪТ? Доизграждане и реконструкция на ВиК мрежите в града – за питейни и за отпадни води: общо 20 895 м канализационна мрежа, което ще реши тежки проблеми (над 40% от мръсните води на Троян сега се изливат в реката, има и части на града без канализация); и 9367 м водопроводна мрежа (излишно е да казваме, че водопроводът на Троян е пределно износен и с този проект ще се ускори процесът на подмяната, започнат от общинското дружество „ВиК – Стенето” ЕООД). Общата стойност на проекта е 37 млн. и 603 хил. лв. – от които 34 млн. и 728 хил. лв. за строително-ремонтните работи, а останалите малко под 3 млн. лв. за уреждане на сервитутни права, авторски и строителен надзор, организация, управление и одит. На няколко пъти бе подчертано, че тази е последната възможност в настоящия програмен период да се кандидатства за европейско финансиране с такъв проект; а очакванията са, че в следващия програмен период няма да са предвидени европейски средства за ВиК мрежите в България. Реализацията на проекта ще е голям плюс за Троян и не само ще повиши качеството на живота на много хора, но ще реализира важна инфраструктурна придобивка, влияеща положително върху инвестиционния климат.

НЕ СА ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ И РИСКОВЕТЕ от евентуалното одобрение за финансиране и пристъпването към изпълнение на проекта. Подводните камъни са няколко: съфинансирането от страна на Община Троян като процент не е високо – 3,2%, но в абсолютна стойност представлява 1 млн. и 198 хил. лв., което е доста тежка сума за троянския бюджет; мостовото финансиране по време на изпълнението ще изисква оборотни пари, което вероятно ще принуди Общината да тегли поредния заем; при евентуални непризнати разходи (санкции) по проекта върху общинския бюджет могат да се стоварят допълнителни и непосилни тежести; краткият срок за изпълнението на огромен обем строително-монтажни работи – до края на 2014 г., и неудобствата за гражданите и гостите на града. Г-жа Михайлова спомена и друг рисков момент – че проектът не предвижда средства за преасфалтиране на разкопаните улици и тези средства, които по предварителни разчети ще възлязат на около 1 млн. и 200 хил. лв., трябва да се осигурят пак от общинския бюджет.

КАКТО КАЗАХМЕ, основният критик да кандидатстваме за финансиране с проекта за втория етап на водния цикъл на Троян бе инж. Илиян Пеевски („Атака”). Г-н Пеевски започна с афоризъм: „Един човек желаел да си купи къща, но нямал пари, пари му стигали да си купи коза – но не искал”. С други думи – къде сме тръгнали, като нямаме финансова осигуреност за реализацията на такъв „грандомански проект”, както го определи съветникът. Инж. Пеевски направи и сметка, че местните приходи на община Троян са едва 3 млн. лв., отделно изплащаме кредити за 7 млн. лв., към които трябва да прибавим и 3 млн. и 100 хил. лв. санкции по досегашните проекти и в тази ситуация евентуалното одобрение на водния проект би тласнало общината към „финансов колапс”. „Хората масово бягат от този град и с канали няма да ги върнем. Няма кой да работи, нямаме капацитет за изпълнение на подобен проект”, засегна и социалния аспект инж. Пеевски.

ПРОЕКТЪТ ОБАЧЕ ПОЛУЧИ аргументирана защита от съветника от БСП и бивш кмет инж. Дилян Енкин. „От инж. Пеевски чух, че това би било катастрофално, не чух обаче алтернатива”, заяви инж. Енкин, като подчерта, че управленският майсторлък е с малки възможности и ресурси да се постигне максимално голям резултат. Съветникът напомни и стратегическата важност на водния проект – че е в приоритетните и най-чувствителни за ЕС области околна среда и енергийна ефективност и че никой в бъдеще няма да позволи 40% от мръсните води на един град да отиват директно в реката, което ще ни донесе тежки санкции. Инж. Енкин отчете, че ако се премине към изпълнение на проекта целия троянски бюджетен ресурс за няколко години ще бъде ангажиран в тази посока, но обобщи оптимистично: „Считам, че това е правилното решение”.

ОДОБРЕНИЕТО НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ даде карт бланш да кандидатстваме за изпълнение на втория етап на интегрирания проект за водния цикъл на град Троян. Дали обаче проектът ни ще бъде одобрен за финансиране, е рано да се каже.

Т21

Още по темата:

48 коментара:

Анонимен каза...

Да вие честит Дилян.Сигорно той ще раководи проекта.Гечев да внимава, че да не се пише пак по пресата.

Анонимен каза...

Този изобщо кой му дава думата да говори?
Човекът грабил и подготвял Троян цели 12 години да достигне дереджето на село Голяма Желязна!
Дилянка, ти трябва да си в затвора мойто момче!

Анонимен каза...

Управленският майсторлък е с малки възможности и ресурси да се постигне максимално голям резултат в портмонето.Финансов колапс,няма алтернатива, това е правилното решение.

Анонимен каза...

ШИ ПАДА ЛАПАНЕ..........

Анонимен каза...

А кво да кажем за минко трапчанския циганин? 3 мил.глоба + 1,7 мил. липси = 4,7 мил.лева за 4 години. А познайте колко е откраднал?
Сега е със заплата 2000 лв. /в месеца има едно заседание на ОбС с продължителност средно 4 часа или 500 лв. на час/ тоя е най-високоплатения мангал в троянско.

Анонимен каза...

Щом няма алтернатива, защо изобщо ще се кандидатства?
За да лапат комисионни,а тъпаните тук да плащат?
Дилянката дали не му е грозно,че точно потекоха паричките по европроектите и миню стана кмет?
И дали няма сега да покаже "управленчески майсторлък", как с "малки възможности и ресурси", ше падне голямо лапане?

Анонимен каза...

Води и канали-лайна и дувари.

Анонимен каза...

Господа бивши и настоящи управляващи, защо не ни питахте дали е икономически изгоден проекта, когато похарчихте парите за неговото изготвяне.
Г-жа Михайлова, моля да отговорите:
1.Какви кредити на предишното управление Вие трябва да обслужвате?
2.Може ли бюджета на общината да подсигури пари за преасфалтиране на уличната мрежа,след осъществяване на проекта за водния цикъл?
3.Каква сума максимално е усвоявала общината годишно за строително-монтажни работи?
4.Вие раелизирате предизборното обещание на г-н Акимов, което е било само на книга.Дано имате късмет проекта да не получи финансиране.

Анонимен каза...

Сивия кардинал на общината г-н Енкин на последното заседание се развихри.
Господа съграждани,можете ли да отгатните какви пари ще влезат в джоба му от проекта?
Госпожа Михайлова, имате трима зам.кметове, ако някой от тях не си върши работата, не Ви трябва "сив кардинал",а Вие взимайте решенията.

Анонимен каза...

Браво Илиянка,ама ме съмнява,че и ти си в сценария на дедо трибестан,де е гиди дьрти мьстии........

Анонимен каза...

Браво Дилянчо, подсигури си работа за три години!

Анонимен каза...

От станалите известни напоследък факти за Минко Акимов, за неговата алчност и липса на морал, трябва да ви кажа, че Дилян Енкин да се движи със скоростта на светлината, пак няма да може да стигне полковника.

Анонимен каза...

Спор няма,че е грандомански проект а и хората не ядат улици, нито пък ги интересува колко ще спестим от вода и как ще се пречистват отпадните.

Анонимен каза...

еййй, троянци, усетихте ли се какъв номер ви врътна бсп в Троян, Донка ще вади кестените, ще е машата на енкин... хак да ви е.

Анонимен каза...

БСП = ГЕРБ = номенклатура

Анонимен каза...

Четейки написаното напоследък в троянските вестници за проекта за водния цикъл,а и бях на обсъждането защото бяхме поканени гражданите за да кажем какво мислим,макар че гражданите ги нямаше - иначе те са много смели анонимковци, та въпреки това тайно се надявам този проект да не бъде одобрен. Госпожо Михайлова, вярно че до момента са похарчени доста средства от общината за този проект, вярно е и друго - градът има нужда от такъв проект, но съм убеден, че не е по силите на общината. И ако бяхте отказали да кандидатствате, повярвайте, нямаше да ви обвиним в страхливост. Затова, пак казвам - дано не ни одобрят!

Анонимен каза...

С голям интерес очаквах сесията вчера. Исках да видя, дали Илиян Пеевски ще спази обещанието си и ще кажи името на служителя, позволил си да подменя подписа и написаното от кмета. Изгледах записа току-що. Поздравления г-н Пеевски!
Общинския служител позволил си да е по-голям от кмета на общината е ... Павлин Петков!
Гледам и не вярвам на очите си!
Общински служител, позволил си това, все още е на работа!
Това може да се случи само в село минко акимово!

Анонимен каза...

супер,след като 12 години съсипваше градът,железненският мошенник ще си напълни гушата от тази недомислица наречена "воден цикъл",а ние ще плащаме вода по 5 лв.

Анонимен каза...

17-ти, вярно ли е това?
Наистина ли това мекотело, на което шкембето върви 3 минути пред него, а задника след, си е позволило това?
Е това вече е върхът!

Анонимен каза...

напълно подкрепям 16-ти.

Рицар без доспехи каза...

Няколко въпроса са ми постоянно в главата от няколко седмици:
- вярно ли е, че от последния мандат на ГЕРБ в Троян сега общината по проекти има да връща 3млн.лв?
- Енкин, не знам как да се обърна към теб затова по фамилия. Не те пощадиха годините, нали? Гледам побелял си, състарил си се, ама мърдаш още, нали ? Чудя се след всички извършени гадости как намираш сила да влизаш отново в този град, и в тази община? Как?
- Чудя се и този въпросен воден цикъл, знам, че трябва и е неизбежен, ама защо чак сега? В толкова тежка криза, каквато Троян от години не е виждал да се копае централната част на града?!? Това няма ли да накара едно 50% поне от търговците по тази улица да затворят кипенците? Не, че са ми притрябвали, не че купувам нещо от тоя мухлясал вече град, но това, че аз не ползвам услугите на модните ,, диктатори" в града не означава, че няма други съграждани, които пък задоволяват там своите потребности. Та това няма ли да нанесе тежък финансов колапс на местните търговци засегнати по трасето на водния цикъл?
- Какво стана с проверката на онзи дето му викате ,, водния дух" Гечевски мисля беше от ВиК ? Много шум за нищо май?
- И как е възможно гражданите така сплотено да изгонят предишния си кмет, а той сега да се мъдри на това високо общинско място? Някои хора нямат ли малко уважение към съгражданите си? Защо имам някакъв спомен, че бившия кмет Акимов, когато зае поста кмет на гр. Троян беше споменал, че един мандат ще му е достатъчен?
Въпроси, въпроси, въпроси....знам, че няма да има реални отговори, но поне да ги задам.

Анонимен каза...

Ще ти дам само един лек пример, за масата троянци, като мислене и интелект.В листата за общински съветници на герб се мъдреше едно същество, представящо се за студент във Велико Търново(натъртвам на това). Подвизавайки се като "журналист" в един "блог", собственика на който е отявлен почитател на минко акимов, сипеше по всеки дръзнал да пише там.Тоя същия младеж, оставям настрана че публикуваше свои снимки в профила си във фейсбук...гримиран, след като БСП спечели изборите преди месеци, излетя с култово изказване. Изля цяла тирада, как нямало да се върне в Троян(сякаш му дреме на някого за него), защото комунистите( забележи), щели да започнат да ловят хора по пътя. Всеки дръзнал да изкаже мнение в очите на това 24-26 годишно момче( сигурен съм и войник не е ходил), е комунист. Е смятай ,щом един уж в зряла възраст младеж, студент при това, има такова мислене, какво остава за масата...Ако все пак ти се губи време и ти се натоварва с глупости на отявлени първенюта и малоумници, прочети в по-старите публикации в сайта на Т21, предизборните брътвежи на цялата листа на герб +гаджетата им от вмро-ангел балев. За капак си остави култовото обръщение на минко акимов по време на балотажа.

Санчо Панса

Анонимен каза...

Правилно не очаквай отговори рицарю.Та кой смее,може и желае да отговаря и говори за истината.И все пак,трябва да се задават въпроси и то такива като твоите-верни болезнено истински ,иначе окончателно ще ни сметнат за малоумници.

Анонимен каза...

Днешните студенти не са задължително интелигентни!!!Порочната система в нашата държава ги прави такива във всеки един смисъл на този израз!!!!!

Анонимен каза...

5–ти, обиждаш циганите със своите сравнения, а мангал не знам към кои се числи. Сега по същество. Мисля, че просто в този момент, при тази икономическа и политическа, европейска, и почти световна криза, ще се похарчат толкова пари, лудост е, и ще имаме проблеми. Грандоманията беше едно хронично заболяване на предишните, които както разбирам са и сегашни.Както прочетох преди, за 15 милиона имаме глоба 3, сега за 37 милиона, смятайте ги! Дано не съм права. Троян разбира се, има нужда от чиста река, и чиста вода. Хората ловят риба на моста в центъра. Може би загледани в плувката и мечтания "улов", сякаш не забелязваха тинята, зелените утайки, влачещи се дълги като въжета събрани отпадъци. Или сме много гладни, или не сме чували за чиста и здравословна храна. Дано не са си хранили и децата с тая рибна отрова, хранила се с отпадъците от тоалетните на половината град. Няма ли органи да следят, и да информират, че яденето на такава риба е опасно. Правят ли се изследвания на питейната и речната вода, или всичко е оставено на произвола, в това число и здравето на хората. За това са толкова чести стомашно–чревните, и инфекциозни заболявания и епидемии, и то понякога и по средата на зимата.Трябваше да се помисли, но преди доста години, и за водата, и за мръсния въздух в града! Какъв туризъм и планина в тия пушеци и брикети? Какво да кажа? За да сте сигурни, в това което правите, помислете отново, попитайте хората с референдум, или по друг начин. Може да ви подкрепят, а и вие, управляващи ще сте уважили народа, а и той ще ви уважава/ако не крадете, или крадете по–малко/извинете за забележката, но оставам с такова впечатление от присъстващите във форума. Помислете,също, ако приемем еврото като парична единица, как ще изплащаме заемите, и какво ще е съотношението лев–евро!? Каквито сме късметлии, може да сменят 1 лев за 3 евро , и тогава ще си изпатим. Казвам го, защото живеем в парадоксален и несигурен свят, и всичко е възможно. Искам да завърша живота си, оставяйки децата си без мои, техни и най–малко държавни дългове! Поне те, и внуците ни, да имат щастието да живеят в по–добри времена. Както гледам от собствен опит, целия ми живот мина в слушане на обещания, празни надежди, много работа за нищо, и така не знам до кога! Ако решите да се вдигаме на въстание, ще подкрепя!

Анонимен каза...

Към Рицаря

Отговора на последния ти въпрос е следния:
Некадърника Акимов е придседател на ОС, благодарение на Трифон Трифонов и милко станчев. За първия, едва ли някой е изненадан че е купен.
Но предполагам, че доста хора са изненадани от продажбата на милко станчев! Не че за него това е нещо ново - оказва се, той си е такъв и доста хора го знаят!
Той в своята "политическа" кариера, само задници и ...... не е целувал(нека ме опровергае)!
Но това жалко чевече, понеже е "много" кадърно и бизнеса му е пред поредния фалит, се продаде за 20 000 лв! Това е!
Затова некадърника и изгонен от кметскато място Минко Акимов, ще е председател на ОС, ще получава заплата равна на кмета на общината, а единствения му ангажиммент ще е да намери начин как прибере комисионните уговорени в предния мандат и как да си върни бившата любовницата Анита Петрова!!!

Анонимен каза...

Добър вечер. Добри и основателни въпроси задавате. В една статия няма как да се представи целият дебат по дискутираната тема. Аз също задавах доста въпроси, на които не получих адекватни отговори по време на сесията.
Държа да отбележа, че за първи път един кмет поставя един въпрос за Решение, по същността на който въпрос се излагат и двете страни - добрата и лошата. Плюсовете и минусите. Възможностите и рисковете.
За съжаление, това става в последният момент. През последните години, бе въведена порочната практика всичко около европроектите да се прави на тъмно. Някой някъде нещо си решава, кандидатства, договаря и в крайна сметка ОбС се поставя пред свършен факт, отборчето на "победителите" си гласуват поредната точка на кмета, никакви дебати, никакво обсъждане, а за мнението на гражданите /освен многобройните ми протести, че са изолирани/ и през ум не им минаваше. Следваше - напоително "разясняване" от медиите какви реки от мед и масло ще потекат, какви огромни успехи трупа кмета и кръжеца около него, даваха се ценни указания и още по-безценни обещания Свише.... пълна идилия. Е, имаше и несъгласни с "успехите", но те бързо бяха заглушении и заклеймени.
Конкретно по този проект:
1. Общински съвет трябваше да вземе ПОЛИТИЧЕСКО решение, с оглед финансовите ни ресурси, наличният капацитет, ограничено до минимум бъдещо участие по европроекти, финансово обезпечаване по последиците от този проект и т.н., с две думи - дали можем да си позволим този проект в този момент. Не дали ТРЯБВА, а дали МОЖЕМ. То е ясно, че е необходим, но не е ясно и нямаме никакви анализи имаме ли реални възможности за неговата реализация, както и за посрещане на преките и косвени последици от този проект, а те не са една или две.
По стар троянски обичай бяха смесени в едно нечии мераци, нечии интереси, техническите особености и параметри на проекта, партийни страсти, лозунги, клишета, обещания за светло бъдеще и светли канали и т.н. - все неща, които НЯМАТ НИЩО ОБЩО И НЕ СА НИКАКВА БАЗА, АРГУМЕНТИ И ОСНОВАНИЯ ЗА ВЗЕМАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКО /местна политика/ РЕШЕНИЕ от ОбС Троян. Взеха Решение, метнаха горещия картоф в ръцете на г-жа кметицата, а тя да си чупи главата. Не беше нито честно, за джентълментство да не говорим. Утре всички ще си измият ръчичките с нея!
Защото никой не пожела да дебатираме по следните въпроси:
1. С какъв финансов ресурс ще обезпечаваме проекта, след като имаме да изплащаме
- стари кредити
- глоби
- съфинансиране по проекта
- таван от мах. 900 000 лева с които да разплащаме лихви и главници
- тенденция с бюджетен спад
2. Ако все пак успеем чрез финансови разсрочвания, "гимнастики" или някаква друга ВЪНШНА помощ да подсигурим финансовата страна - НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ, ЧЕ ДРУГ НОВ ЕВРОПРОЕКТ СТАВА НЕВЪЗМОЖЕН??!!
3. Предвидени са около 20 км разкопаване на улици. Проекта НЕ предвижда тяхното асфалтиране. НЯМАМЕ ПРАВО дори да кандидатстваме по европроекти за асфалтиране на тези улици, които ще бъдат разкопани по този проект.
4. Проекта е НЕ ДЕЛИМ. Трябва да бъде изпълнен изцяло. Ако някъде по средата изпаднем във финансова неплатежоспособност - какво се случва? Гарантирани ли са плащанията по извършеното до момента?
5. Съфинансирането в момента е малко и някъде около 1,3 млн. НО, има опция да ни БЪДЕ ВДИГНАТО!
6. Проекта е тежък за управление. Много тежък!!! Рисковете да бъдем наказани, подобно глобите които в момента вече изплащаме, са огромни. Наказанията са до 25%. Как ви се струва глоба от 7-8 милиона? Да не дава Господ, ама наясно ли сте, че община Троян при такава ситуация изпада във финансов банкрут?
7. ....
Имам и други въпроси, но, друг път.
В крайна сметка, за мен този проект остава грандомански, но по-лошото е, че отиваме неподготвени към неговата реализация. А най-лошото е, че всички /без мен и ПК/ се скриха зад гърба на г-жа Михайлова, всеки със своите очаквания, с наточени зъбки, с блянове за комисионни, с героични обвинения или героично СЪучастие според резултатите от проекта.... а тя да му мисли.
Смели сърца :)
ИП

Анонимен каза...

Че то Минко Акимов само прибира пари - НЕ дава!
В тая връзка питам: какво печелят тия дето са дали парите та да купят Милко Станчев и оня другия? Не че не ги знаем кои са, но се питам не напечелиха ли се?!?

Анонимен каза...

Ами точно за да не излезат доказателства, че се напечелиха, затова ги дадоха парите за купуването на председателско място!

Анонимен каза...

Илияне, гледам че си активен и някакси ме "напъва" един въпрос - прочетох по-горе, че някакъв общински смешник, се опитвал да те гъбарка и да се прави на голям. Ако е вярно написаното, няма ли да предприемеш нещо в тази посока?

Анонимен каза...

Уважаема г-жо кмет, уважеми съграждани (съвсем скоро - съселяни),
да сте чували, че бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко е осъдена за престъпления срещу държавата? Дали си е чиста фантастика да се надявам Акимов да бъде разследван и осъден за злоупотреби, корупция, купуване на гласове в последната кампания и тотална некадърност? Какво още чакаме? Какво още чакаме от тъпия милиционер и глутницата му спонсори и млади гъзоблизци да сътворят за нашия град? Аз не желая данъците, които плащам да отиват за неговата заплата! Какво да направя,мога ли да не плащам данъци? Мога ли да се надявам на някаква справедливост?

Анонимен каза...

Сутринта слушахме по бтв как вицепрезинтът Маргарита Попова е започнала преглед на завещаното й в канцеларията на президента. Г-жо Михайлова, вие няма ли да направите проверка какво се е вършило в тази община и да изринете "заслужилите"? Не давам акъл, просто не виждам разлика от предното управление и честно казано ако не се заровя в този форум (рядко имам време, а и ми писна от злоба и негативизъм)няма да науча прави ли се нещо въобще?

Анонимен каза...

30, знам само факта, не знам причините. Практиката ме е научила, че "совите не винаги са това, което са" :)
Примерно, как да се сърдя на бившия гл.редактор на Троянски глас, който бе привикан преди 3-4 години в общината и му бе връчен ултиматум - едно изречение от ИП на страниците на вестника и на другия ден си дисциплинарно уволнена, а вестника закрит.
Друг съвсем пресен пример. На общ.служители, които са назначени от кмета да обслужват общинския съвет, им е ЗАБРАНЕНО /не от кмета/ да ми дават пълните протоколи от сесиите или копие от видеозапис на сесиите???!!! Всичко това по електронен път без никакви разходи. Какви претенции мога да имам към тези общ.служители?
ИП

Анонимен каза...

Да призовем всички троянци, работещи извън страната да започнат протестни действия. Те поне няма да се страхуват че ще си загубят работата. Пък, и нали винаги се е налагало някой да "мине Дунава"!

Анонимен каза...

Може и троянски канал да им построим. По-лесно да "минат Дунава" :)

Анонимен каза...

Този воден цикъл в Троян няма край!

Анонимен каза...

Илияне, хората и партиите виждат това, което ти липсва и това е да не имитираш Болен. Би ги спечелил и би помогнал на Троян само, ако сърцето ти го каже, без истерии.

Бай Иван каза...

Да му е честито на другаря Енкин ще има лапачка.

Анонимен каза...

ГЕНЧО нещо няма новини...........

Анонимен каза...

Генчо, дадоха ли на миню 2 хилки заплата?

Анонимен каза...

37, опитвам се да ви информирам и да поставям въпроси, които смятам са важни за всички нас. Въпроси, които се нуждаят от дебат и от смислени отговори.
Каква истерия, какви партии, какви 5 лева?
Старая се да не политизирам /партийно/ в този сайт, а да политизирам само по отношение на общата за всички граждани местна политика.
Все пак, ако наистина ви напомням за Сидеров /забравете за имитации, би следвало да ме познавате щом се обръщате с малкото ми име/ - искрено благодаря за комплимента!
И като последно, отново да ви припомня - така, както сте гласували - така ще живеете!
Сърдечни пориви, "ах", "ох" и подобна патетика са за лириката и еротиката. Политиката е една най обикновенна проза и то... превърната в гадна българска проза. ВЕрвайте ми, както казваше бай Симо от Мадрид.
Бъдете здрави!
ИП

Анонимен каза...

Троян е като гробищен парк,а на такъв парк не му трябва "воден цикъл". Професионално погледнато инж.Пеевски е строителен инженер,а Енкин/жалко ,че има инж./си е бандит и то от класа.Е троянци какво правим от тук на натък-отново ще слушаме бандита,а тая Кметица ,дето не съм я чувал като народен представител да се изказва в парламента,пак ли ще мълчи.Като искат "воден цикъл" да си извадят от джоба ,а не от нашите пари.

Анонимен каза...

Да, тая кметица Донка вече слушка. Тя едно снегопочистване не може да контролира, уж свиква щабове, пуска пиар съобщения, но с това си остава, улиците пак на коловози. Добра е в празнодумството, нещо толкова елементарно не може да контролира, камо ли проект от който лигите на енкин вече текат. Май са сбъркали длъжността й от бсп, или имаме прецедент- пиар и кмет в едно :)))

Анонимен каза...

Илиян Пеевски е много прав. Ето един репортаж за Детроит в САЩ:
http://www.youtube.com/watch?v=02x8EHXPfB0&feature=player_embedded
Даже и без английски е ясно за каво става дума. На Троян му трябва индустрия, иначе след 10 години в тия канали и плъхове няма да има.

Анонимен каза...

Пичове и пи...мадами,
Преди време Ви разясних, че другарката Михайлова я слагат за да слушка (факт постовете на другарите Кацаров, акимов). Обяснявах Ви, че тия обещания дето ги дава няма как да се случат (ревизия на управлението, прозрачност и т.н.). Обясних Ви, че ще е маша в ръцете на Енкин (прочетете статията по-горе). Сега ще ви открехна в още една тънка далавера:
Проекта ще се стартира. И ще се стартира не защото е чак толкова нужен... да ок хубаво е, но в момента е безумие да си мислим, че можем да го реализираме по няколко прости причини: -
- Общината е във финансов колапс;
- Така жадуваната реформа в общинската администрация изобщо не се реализира;
- В общината няма фирма която да може да го реализира и т.н.

НЕГАТИВИТЕ:
Значи каним се да реализираме един проект без да имаме необходимия финансов ресурс, ще го реализираме с управленски екип, който за по-малки проекти е глобен с 4-5 мил.лв. и парите които ще се излеят по този проект няма да останат в Троян. И ако евентуално проекта се състои, то Троян през следващите 10 години ще е пълна руина откъм пътища и ще трябва да си купуваме джипове за да се придвижваме.

ПОЛОЖИТЕЛНИ СТРАНИ:
Ще се вземат едни тлъсти комисионни от едни Ваши хора. Ако се реализира успешно, (което не го вярвам) ще имаме инфраструктура (която май няма да ни трябва много, много).

СЛЕДСТВИЯТА:
По личното ми скромно мнение си мисля, че целта не една единствена, а се цели нещо по-дъглосрочно, както следва:
1. взимаме си едни хубави комисионни;
2. (може би по-важното) След като заробим общината с още кредити не ни остава нищо друго освен да заложим общинската собственост т.е. да я разпродадем или банката да я разпродаде за да си върне кредита.
3. На безценица общинските дружества ще се превърнат в частни ей на тия хора от т.1

След целия този фарс другарката Михайлова с усмивка ще даде отчет пред обществото колко успешен проект сме реализирали.

Другото нещо на което Ви обърнах внимание беше, че хората около другарката Михайлова обещаха да намалят разликата село-град (а и зам.кмета Ангелов го потвърди при назначаването си). И така като гледам до края на мандата Троян ще е най-голямото село в общината.

Дано не съм прав... ама надали :(

Анонимен каза...

Охоо, то затов али другаря енкин държи затворен туристичския дом "Никола Габърски" на Къпинчо. За това ли докара и туристическото дружество до фалит, няма жив човек там. Съществуват на хартия, и някакви казани с чорби които прави иван ненов от време на време да симулира дейност. Е, Михайлова вярно знаела как да оправи Троян, като улесни енкин да го разпродаде:). На печелившите честито :)

Анонимен каза...

Чудно как Никола Габърски бе превърнат за няколко месеца в база на фирмата работеща по троянските улици.Всяка сутрин и вечер бусове и камиони сновяха из парка.Те такова чудо никъде го няма!А дали са плащали, и кой е пребрал парата,кой го интересува изобщо...

Анонимен каза...

Е, парата я прибира Енкин, председател е на дружеството. Но пък това превръщане на туристическия дом в строително общежитие, обяснява защо гонят туристите от там. Наскоро слушах как не искали да приемат група от 20 човека, ето къде бил ключа от палатката:) Сега да видим дали ще дели с Михайлова :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |