Беломъжев с медал и от Световното военно първенство в Швеция

* Водачът в световната ранглиста спечели бронз на 10 км, бяга недоизлекуван от грип и с температура * Треньорът: „Ако беше здрав, щеше да отвее конкуренцията, но да не бъдем максималисти”

Станимир Беломъжев
Ски ориентиране

ПОРЕДНОТО световно отличие за водача в световната ранглиста по ски ориентиране и носител на общо пет медала от Европейското и Световното първенство през тази година Станимир (Тачо) Беломъжев - този път от 53-тото Световно военно първенство, провеждащо се в зимния курорт Боден, Швеция (24-27 март). Да припомним, че след завършването на Националната спортна академия именитият ни земляк и почетен гражданин на Троян продължи образованието си във Военната академия и в това си качество представя България на военното първенство на планетата, други български участници са Красимир Анев в биатлона и Веселин Цинзов в ски бягането.

БЕЛОМЪЖЕВ спечели бронзов медал на 10 км, финиширайки трети след победителя Ерик Бломгрен от отбора на домакините и ветеранът и многократен световен първенец Едуард Хренников от Русия. Успехът е голям, въпреки че очакванията бяха за злато - предвид формата на шампиона и превъзходството му в най-сериозните стартове за сезона, включително победата на провелия се в началото на м. март Ски О-тур на Австрия.

Беломъжев (вдясно) на почетната стълбичка в Боден, Швеция, 25 март 2015 г.
ОБЯСНЕНИЕТО за „неуспеха” ни го даде по телефона от Боден бащата и личен треньор Иван Беломъжев: „При едноседмичния си престой в Троян Тачо пипна някакъв грип, а тук застана на старт недоизлекуван и с температура. Ако беше здрав, щеше да отвее конкуренцията, но да не бъдем максималисти”. Както се казва - който си го може, го може. Поздравления, Шампионе!

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |