На прага на новото първенство

* Нашите откриват с мач срещу „Рилски спортист 2” в Самоков –
 неделя, 19 октомври * „Чавдар” тази година - не по-малко добър от „сребърния” от миналия сезон, отново
 ще спори за медалите
Баскетбол, „А” РБГ 
Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ТАЗИ НЕДЕЛЯ (19 октомври) в Самоков с мача на домакините „Рилски спортист 2” срещу нашия „Чавдар” (Троян) стартира първенството в националната „А” РБГ - втория ешелон в българския баскетбол. Рекорден брой отбори, общо 12, са потвърдили заявките си за участие през този сезон. Сред тях са миналогодишните финалисти, по реда на класирането:  ИУ (Варна),  „Чавдар” (Троян), „Академик” (Благоевград), „Академик” (Пловдив), „Шумен” (Шумен), „Видабаскет” (Видин); и новите отбори „Рилски спортист 2” (Самоков), „Академик” (София), „Делфин” (Бургас), „Дунав” (Русе), „Академик” (Варна) и „Чардафон ЧЦ  - 2014” (Габрово).

КАКВО ПРАВИ
впечатление при анализа на стартовите списъци на отборите? На първо място, младите играчи от разформированата младежка група са разпределени по отборите в „А” група, а много от тях са с двоен лиценз и най-добрите играят и в мачовете на Националната баскетболна лига (НБЛ). На второ място, че нашият отбор в общи линии е запазил миналогодишния си облик, с изключение на Даниел Христов, преминал в играещия в елита „Спартак” (Плевен). В замяна на това при нас, наред с няколко юноши от „Балкан” (Ботевград), ще играят качествените попълнения Христо Господинов (преминал в „Чавдар” от пловдивския „Академик”) и юношеския национал с троянски корени Цанко Краев, възпитаник на ботевградската школа.

ТРЕТОТО, което бие на очи, е начинът на селектиране на отборите и оттам различните цели, които са си поставили клубовете. По моему те се свеждат до две основни неща: едните ще търсят класиране, а другите – най-вече обиграване на перспективни млади играчи; а което пък предопределя изхода на много от мачовете и очакваната голямата точкова разлика, която ще се получава. Иска ми се, и се надявам, че нашия отбор ще съчетава в хода на първенството и двете неща. Отсега прогнозирам, че водещи в борбата за призовите места ще бъдат ИУ, „Чавдар”, „Дунав” и „Академик” (Бл.), като реда на класирането може и да не е точно такава; другите ще са участници в миманса.

Отборът на "Чавдар" (Троян), направил сребърен дубъл през сезон 2013/2014 г. Отляво прави: Петър Лалев - президент на БК „Чавдар”, Иван Руньов (№7), Петър Христов (№14), Кристиян Манчев (№13), Лъчезар Диков - старши треньор, Данаил Христов (№23), Любомир Лилов (№10) - капитан на отбора, Радослав Столаров - административен секретар на БК „Чавдар”; клекнали отляво: Марин Попски (№9), Тодор Колев (№15), Радослав Кочев (№12), Ценко Наков (№6), Ивко Ивков (№11), Милко Вачев - главен мениджър на отбора
 
МАЛКО ПРЕДИ да пусна този материал разговарях с члена на УС на БК „Чавдар” и един от основните спонсори на троянския баскетбол – инж. Милко Вачев, и с треньора на мъжкия ни тим Лъчезар Диков. И двамата са убедени, че отборът ни тази година е не по-малко добър от „сребърния” от миналия сезон и отново ще сме в сред претендентите в битката за разпределение на медалите. А за първия мач и двамата бяха категорични: „Отиваме в Самоков за победа!”. Да пожелаем успех на нашите баскетболисти на старта, а троянските приятели на баскетбола - да се готвят за 26 октомври, когато първият ни домакински мач в зала „Чавдар” срещу „Академик” (София). Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Отново ще кажа : Ако наистина по - голяма част от участващите отбори са с юношески формации това е добре,че нашите местни момчета ще имат повече игрово време , а не като преди само да загряват с екипа на Чавдар

Анонимен каза...

От спорт и култура в този град никой не се интерисува. Или пълним залата само с тъпи неграмотници , а в читалищния салон с пенсионери въздишащи по Тато... Трагично бъдеще за Троян ?!? Дано да не съм прав !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |