Бихме и в Благоевград

* „Чавдар” спечели гостуването си на „Академик” (78:85) и записа трета поредна победа, делим 2-4 място във временното класиране
 * Най-добър от нашите – Иван Руньов, Данаил Христов с
 пореден дабъл-дабъл
Баскетбол, „А” РБГ
„ЧАВДАР” (Троян) записа хубава победа при гостуването си на „Академик” (Благоевград) в мач от четвъртия кръг на мъжката ни А група, бе оценката на специализирания сайт Bgbasket.com. Нашите изковаха успеха си в първата и третата част на срещата и с 3 победи, 1 загуба и актив от 7 точки делят 2-4 място във временното класиране с отборите на „Чардафон Орловец” (Габрово) и „Академик” (Пловдив). Лидер е отборът на ИУ (Варна) с 8 т., единственият без загуба досега.

МОМЧЕТАТА ни започнаха по-добре и поведоха с 11:4 още в началото на първата четвърт. Те бяха напред в резултата до 4-тата минута на втората част, когато домакините за първи път взеха аванс от 2-4 точки, но полувремето завърши наравно - 40:40. След почивката „Чавдар” дръпна с 8 т., домакините обаче се окопитиха и успяха да намалят пасива си до 2 т.; но в края на третата част направихме силна серия от 10:2 и влязохме в решителната последна четвъртина с аванс от 10 т. „Академик” отвърна на удара с три поредни тройки и преса по цялото игрално поле, но до края троянци играха разумно и хладнокръвно запазиха водачеството си. Краен резултат – победа за „Чавдар” с 7 точки преднина (78:85). Статистиката сочи, че едно от силните ни оръжия в този мач бе стрелбата от „тройката” – 12 успешни стрелби от 22 опита (55% успеваемост) срещу 8 попадения от 29 опита (28%) за противника.

НАЙ-ДОБЪР за „Чавдар” в този мач бе Иван Руньов - с 19 точки (100% успеваемост от зоната на трите точки – 5 от 5 опита) и най-висок коефициент 26 от всички на терена. С позната мощ игра бившият баскетболист на „Академик” Данаил Христов – „троянският кон” записа пореден дабъл-дабъл (11 т., 10 борби); Тодор Колев добави 18 точки (от които 4 тройки), а Ценко Наков (11 т.) и Петър Христов (11 т.) се отличиха със силна игра в защита и индивидуалните си пробиви. Трябва да отбележим също доброто включване на резервата Ивко Ивков, който завърши с 6 т., 5 борби и 1 блок. Няма да сме обективни, ако не отчетем и приноса на опитния Любомир Лилов - той бе стълбът в нашата защита и даваше тон за търпеливото и разумно развитие на постепенното ни нападение, отличи се и с интелигентните си отигравания срещу яките и напомпани центрове на домакините и като цяло внесе спокойствие и увереност в действията на отбора.

Иван Руньов
ДРУГИТЕ за мача. Във в. „Струма”, всекидневник на Югозападна България, преди мача написаха: „Бившият баскетболист на „Академик” (Благоевград) Данаил Христов респектира студентите преди мача им с настоящия му отбор „Чавдар” (Троян). Състезателят е MVP на изминалите три кръга в А група и може да се превърне в троянски кон за домакините. Заплаха за домакините представлява и Любомир Лилов, когото „Чавдар” използва само в тежки сблъсъци. Благоевградският тим ще търси реванш след болезнената загуба от „Академик” (Пловдив). Време е новите трансферни попадения да оправдаят привличането си”. По наше мнение не се получи реванш, нито новите играчи на „Академик” (Благоевград) оправдаха участието си, напротив - получиха още по-болезнен удар от отбора на Троян, който им изнесе лекция за тактически изигран мач. Журналист от радио Благоевград , който взе и интервю след края на мача от треньора на „Чавдар” Лъчезар Диков, съобщавайки крайния резултат в спортните новини („Академик” – „Чавдар”, 78:85), добави, че „студентите за пръв път играят с толкова силен отбор и загубата им е закономерна”. Такъв беше медийният отзвук в Благоевград преди и след срещата.

И ЗА ФИНАЛ - едно голямо „Браво!” на отбора и треньора за постигнатата победа над един от преките ни конкуренти за влизане в призовата тройка на първенството в „А” група. Следващата неделя (17 ноември) „Чавдар” е домакин на „Шумен” (Шумен), начало на мача - 17:00 ч. Айде, наш`те!

БК „Чавдар” – Троян

*****

Бележка на редактора
Айде, наш`те!

* Това е то радостта от спорта, това вкарва и децата в залата

Генадий Маринов
ТРЕТАТА поредна победа на тима на „Чавдар” (Троян) в този сезон на националната ни „А” група със сигурност ще умълчи критиците. И докато предишните две победи – домакинската над „Чардафон Орловец” (Габрово, 84:74) и в Русе над подмладения и непретенциозен в момента „Дунав 2007” (59:70), бяха очаквани и прогнозируеми, третата, в Благоевград срещу „Академик” тази неделя, е нещо специално. Бум, заявка за почетна стълбичка. И доказателство, че треньорът Лъчезар Диков и неговият щаб знаят какво правят. Че този е пътят. А че „наемниците” в тима ни са доста, така е, но нищо лошо, и нищо ново. Реалностите са такива. Така е и на много други места, включително по (най-)високите етажи. „Чавдар” бие, това го чакахме от години! А по-важното – Троян си връща баскетболното име, пак респектира. Това е то радостта от спорта, това вкарва и децата в залата. Айде, наш`те!

Генадий Маринов 

Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

браво на БК Чавдар.искам да попитам обаче нещо което не е по темата но....защо почти никога не се публикува нищо за ФК Чавдар.Дори турнирите на малки вратички са по-подробно описани

Анонимен каза...

1-ви,що за въпрос,нима не си разбрал,че Троян 21 в частност Генадиѝ Маринов си има афинитет само към баскетбола/не е свирил последния сигнал на мача и статията е вече готова и публикувана/и Станимир Беломъжев.За други........ако случаѝно има място или няма с какво да се запълни броя

Анонимен каза...

Хахах симпатяги мамини. Паляци сте! Просто БК ,, Чавдар" Троян има желанието и старанието да прати на г-н Маринов статия след всеки мач. Това, че ФК Чавдар Троян не си изпраща статията е красноречив, защо изобщо този спорт се тласка в гр. Троян като там е пълно явно с хрантутници.

Анонимен каза...

Какво е дабъл-дабъл?

Анонимен каза...

Тъкмо мислих да пиша кво стана със злобните и ето че те са налице..... малоумниците ми , я ми кажете сега що не пишете че няма троянци , че Джингито го нямало и т.н. или тогава просто нямаше да бием.За останалите фенове предлагам просто да посетим залата следващата неделя и злобарите да си злобеят по къщите си

Анонимен каза...

Така като гледам, ти си злобаря...

Анонимен каза...

Ще кажа ,че отбора на Дунав играха с юношите предишният кръг !!! С нас и сега побеждавайки Шумен и то като гости са със съвсем различен състав!!! Нагласата за лесен мач в Русе не се получи щото домакините бяха с нов отбор дефакто,но момчетата се раздадоха и спечелиха!!!!А този успех е направо 6-ца от тотото!! браво момчета и все така !!! Бийте да ви уважават!!!!

Анонимен каза...

Дабъл-дабъл е когато играч има вкарани 10 и повече точки и същевременно е направил 10 и повече борби!Има и трипъл което е и 10 асистенций към точките и борбите!

Анонимен каза...

Цв.Петров сподели впечатленията си от срещата:

Не съжалявам, че бих път до Благоевград, за да гледам мача между Академик и Чавдар.
Останах приятно изненадан от метаморфозата в играта на нашия отбор в сравнение с играта му в Русе.
Най-същественото , което се виждаше на терена беше следното:
- Оше преди началото на срещата стана ясно, че отбора на домакините , се подготвил много сериозно за предстоящия мач.
След загубата им в Пловдив, знаехме, че на всяка цена и с всички средства ще играят за победа, и че ще ни бъде много трудно гостуването в залата на ЮЗУ.
- В началото на първа четвърт пролича , че битката под кошовете ще бъде безкомпромисно жестока.
Трима от високите играчи на Академик, чувствително превъзхождаха във физическо отношение нашите момчета в подкошието.Силни, яки момчета.
Предимството беше на страната на домакините.
Но се оказа, че има решение и за това.
- Перфектно водене на мача от страна на треньора Л.Диков.
В трудните моменти светкавично вземаше правилни решения ;
Не се поколеба в началото на третата част да пусне в игра Ивко Ивков.
Избраната тактика, изпълнена стриктно от играчите на Чавдар, действаше безупречно.
От там дойде и високия процент тройки.
Не беше необходимо да се преборваме и надиграваме с центровете на Академик.През по-голямата част от срещата играта беше изнесена в предмостието и в зоната на трите точки.Използваха 24-те секунди в нападение.
Пролича, че момчетата са мотивирани за победа.
Играеха със самочувствие на играчи, които знаят какво да правят на терена.
Бяха убедителни във всяко отношение.
Поднасям моите поздравления за отличното представяне на отбора и треньора Лъчезар Диков.

Позволявам си да развеселя привържениците на Чавдар, като цитирам най-известния троянски треньор в близкото минало – Иван Христов (Ицата).Тази тактика на продължително разиграване на топката в нападение, при положение, че отборът ти води в резултата, използвайки 24-те позволени от правилника секунди, беше наречена от него „Я га клатим”!!!

Анонимен каза...

Поздравления за мъжете и от една маѝка на дете ,което тренира баскетбол. тревожа се обаче от развитието на нашите деца.Бях в събота в залата.Нашите биха трудно десетгодишните на Дунав,но паднаха от Трявна с много. Прердната събота бяха в Русе и синът ми се върна разплакан паднали от Етър с 3:81 и от Дунав също.Как се работи с тези деца,вече години уж се тренира, а при мъжете само чужденци.някоѝ мисли ли за това.

Анонимен каза...

Правилен въпрос 10-ти,уж много специалисти,може би в Троян наи-много са по баскетбол,проекти печелят/поне така пише Генадиѝ/,а нашите деца падат,.....явно парите отиват да се купуват наемници за мъжете и после да се пъчим аджаба какъв баскетбол има в Троян.Парите на нашата Община,парите от спонсори а сигурно и парите от проектите

Анонимен каза...

Трябва да се инвестира в наемници, те са бъдещето на баскетбола в Троян.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |