Ремонтират кръстовището при Пазара, става кръгово

* Срещу Кооперативна банка и Данъчното – паркинг * Стоянката на такситата се измества срещу реката

НЕВРАЛГИЧНИЯТ ПЪТЕН УЧАСТЪК след Марковския мост в посока към Общинския пазар в централната част на Троян ще бъде основно реконструиран през 2011 г. Това заяви на пресконференция наскоро кметът Минко Акимов. Какво предвижда реконструкцията?

СРЕЩУ ОФИСА НА КООПЕРАТИВНА БАНКА и сградата на Данъчното (откъм градинката) ще се оформи неголям паркинг. В момента това място също е паркинг или по-точно – нещо като паркинг, но колите са накацали по тротоара, движението на пешеходците е блокирано, а при излизане на паркираните МПС-та видимостта е нулева и предпоставките за произшествия са големи. За да се промени и нормализира ситуацията, ще се навлезе 1-2 метра навътре в градинката, а част от дърветата ще бъдат отрязани. Градоначалникът подчерта, че няма да има безразборна сеч, а само където това е наложително и неизбежно.

ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПАРКИНГА ще върви паралелно с цялостния ремонт на тротоарите (от двете страни) и преасфалтирането на уличното платно на ул. „Г. С. Раковски” - от бившето лятно кино към Общинския пазар. Иначе казано – ремонтът на ул. „Димитър Икономов”, извършен в края на миналата година и стигнал до ул. „Г.С. Раковски”, ще продължи надолу.

НАЙ-ВАЖНАТА и невралгична част в този район – кръстовището срещу Общинския пазар, също ще бъде основно реконструирана. Сега движението в това кръстовище, което е едно от най-натоварените в града, е уредено с т. нар. „островчета” – начин, оказал се не особено ефективен и предизвикващ гнева на шофьорите. Идеята е въпросното кръстовище да стане от типа кръгово, което, според специалистите, ще опрости и облекчи организацията на движението.

НА СТОЯНКАТА ЗА ТАКСИТАТА (откъм цветарските павилиони) също предстои промяна. Планирано е местата за жълтите автомобили да се изместят срещу реката. По този начин конфликтните точки между такситата и останалите участници в движението ще бъдат максимално ограничени.

ЦЯЛАТА ТАЗИ ПЪТНА РЕКОНСТРУКЦИЯ е осигурена финансово и средствата са заложени в общинския Бюджет 2011, което гарантира изпълнението. Но г-н Акимов подчерта, че не е изключено да се намерят допълнителни средства и ремонтните работи да продължат – с реконструкция на кръстовището при ресторант „Диана” и на пътния участък в посока към „Елма”.

Т21

102 коментара:

Анонимен каза...

УРААААААААААААААА.Да е жив и здрав Троянския данъкоплатец.Докога ще плащаме за глупостите който правят Троянските управляващи.

Анонимен каза...

Дееби и простотиите дето не спират.На кои закъсал "назначен капиталист"ще възложат поръчката та да им гушне и на тия МИНДИЛИ.

Анонимен каза...

Измиите улиците,закърпете дупките и се махаите от власта..

Троянец каза...

Ремонтът там е наложителен защо плюете,всички го искаме!

Анонимен каза...

Пътната инфраструктура не е курник че да го ремонтираш всяка година.Какво му пука на другаря Енкин,когато харчеше нашите пари.Къде му е бил мозъка когато е приемал проекта.Нали е строителен инж.

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Уважаеми господа от община Троян-преди да изготвите техническото задание за проектиране, подложете идейния си проект на обществено обсъждане. Там ще чуете мнението на превозвачите/автобуси, таксита, граждани водачи на МПС и пешеходци/ . И този път, след като проектанта изготви проекта, го внесете в общинската комисия по организация и безопасност на движението, като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го съгласувате с групата за „ Пътен контрол” -Ловеч и с ОПУ- Ловеч /областно пътно управление, защото пътя е държавен, макар в населеното място да се нарича улица/. Помислете и за следния казус-реализира се кръговото, а пазара по ул.” Опълченска”не е изместен-къде и как ще се въртят по кръговото тежките камиони/ автовлак 22м. примерно/ за „ Беклемето” или ще ги пуснете по ул. „ Хр. Ботев”/на която има 3 училища/. Омръзна ми да карам по тези невралгични кръстовища/до Старата къща, пред ловния ресторант, Кози Вир/ с безумна вертикална сигнализация която няма нищо общо със закона за движението по пътищата/ безумия които се направиха по времето на Енкин/. Сегашната организация на движението си позволява улици от уличната мрежа на града да са с предимство пред улици които са част от републиканската пътна мрежа! Предлагам ви механизма за реализиране на инвестиционното Ви намерение. Общественото обсъждане е изключително важно. Позволявам си го/да Ви давам акъл/щото съм експерт в инфраструктурното строителство и този път го направете както трябва.

Анонимен каза...

Аз също съм за направата на кръгово кръстовище там. Това наистина е един добър проект, дано по-бързо стане. Ще е доста по оправено движението там. Бива ли да има толкова прост народ, когато се прави нещо - що се прави, когато не се прави нищо - що не се прави?

Анонимен каза...

До :7 Сигурно обичаш да живееш в пепелак и дупки ."Природа казал червеят и влязал в задника на човека"

Анонимен каза...

Лайната изакани от синчето на Крадеца Енкин, най -накрая ще бъдат премахнати!
Как се стигна до тук обаче...
Михаела Димовска ,юрист на Актавис Троян, заедно с Милен Радковски,автомобилен инструктор, правят материал по темата.Този материал прави за смях цялата Общинска администрация.
Наглостта им е толкова голяма, че предлагат на господин Радковски да направи нов план за движение по Троянските пътища, БЕЗ ПАРИ и в срок преди започване на ИЗБОРИТЕ!

Минко Акимов, ти освен че си некадърник си и мръсен крадец, така че не си преписвай моля заслугите за това деяние.
Ние хората от Троян ще следим коя е фирмата извършвата ремонта, и колко пъти Крадеца Енкин ще се появи на въпросните обекти!

Анонимен каза...

Шменти капели...............

Анонимен каза...

Интернет обърна ислямския свят. Трябва да го използваме постоянно та да устоим на троянските изедници сегашни и бъдещи.Да сезираме постоянно различните институции за безобразията които стават тук и сега.

Анонимен каза...

Господин Кмете вместо да се чудите как предизборно да поринете фекалиите, който наака другаря Енкин, да бяхте помислили как да отклоните движението на тежки камиони по тясната и стръмна улица Македония,които се движат до Калинел.На шофьорите им се изправят косите при спускане натоварени докато вземат стръмния завой Македония - Карцов.Или чакате някой шофьор да обърне ремаркето докато завива или камиона да спре в градинката срещу Македония.Не виждате ли че да се разминат две тежки машини минават по тротоарите и набиха тротоари и бордюри в земята.

Анонимен каза...

12 ти какво предлагаш тъи като пътя за Калинел минава по ул.Македония като алтернатива да се прокопае плавателен канал със съответните щлюзове до калинел и камионите да се карат до там с ферибот .

Анонимен каза...

Изглежда, че Инж. Д. Енкин ще се окаже инженер №1 сред мошениците и най-далновиден мошеник сред инженерите в Троян.
Но докато ги има общ. служители и членове на комисии без нужните компетенции или пък със знания, но опитвайки се да са в съгласие приемат предложени или наложени норми и се нагаждат, все ще е така.
"Обществото навсякъде е в заговор срещу човечеството в лицето на всеки един от членовете му. Обществото е като акционерно дружество, в което участниците се договарят, с цел осигуряване хляба на всеки акционер да подчинят свободата и културата на ИНТЕРЕСА. Най-търсената добродетел се оказва конформизмът /НАГАЖДАЧЕСТВОТО/. А конформизмът не търпи реалности и съзидатели, той предпочита имена и навици....
Великият човек е този, който и насред тълпата запазва своята независимост....”
Из „Самоувереност“ (1841) - есе на Ралф Уолдо Емерсън

Анонимен каза...

Да се направи крьгово крьстовще.Но този който нареди и исра това лайно да вьрне парите и с тях да се направи новото.

Анонимен каза...

ЕМ/SI: До 13: Има резон в искането на № 12. Спускането на тежките камиони по стръмната ул.„Македония” и особенно излаза и наул. „ Карцов”, рано или късно ще доводе до човешки жертви.Може да се проектира и реализира улицата от съществуващата за Калинел към комплеска. Да стръмно ще е, но ще е стръмно само 100м., ще отива в комплеса, а не на главна улица. Но това проектиране и това за кръговото не се прави от лаици. Кмете за това проектиране се иска познания по градоустройство което е в компетенцията на архитект и инженер комуникатор-за да го съчетаят/проекта/ със съществуващата организация и безопастност на движението в Троян. Това изобщо не е проста работа и изобщо не е за подценяване. Не може сульо и пульо да проектира възлови кръстовища. Ще Ви се смеят, а и псуват.Който разбрал-разбрал. После по делата/свършената/ ще Ви оценим.

Анонимен каза...

Веднага се съгласих с номер 15. Да върнат парите от безумиците и да ги използват за нормализиране на нещата. А не да взимат още веднъж от Нашите пари.

Flamboyant каза...

Забелязвам, че напоследък, когато се прибирам от време на време в Троян еднственото нещо, което се променя е по- голямата мизерия и дупките. В смисъл и те като мизерията, все по- големи! Ако ще и 10 кръгови да се направят в този град, троянецът няма да заживее по- добре. Пък и с това кръгово още по- добре за безумните келеши с таралясници за по няколко стотин лева да се правят вечер на рейсъри. Почвам вече да се чудя, дали няма да е по- добре да има кметски избори на всеки 6 месеца? Защото така поне преди избори има някакво движение, то принципно е доста хаотично, но пак поне нещо се случва. Нищо да сме живи и здрави събратя по неволя, защото пръчката става все по- жилава и белезите все по- дълбоки.

Анонимен каза...

Не е сложно, бе господа "управници". Като не знаете как се прави, поинтересувайте се от хора, които вече са го направили по белия свят. То освен Троян, има и друг свят. Възможно е - само да искате. И вместо да плащаме Ние-гражданите, попитакте и го проложете тук. И по-малко заделяйте за собствените си лични сметки - меко каззано.....

Анонимен каза...

13-ти щом се оформя нов индустриален квартал на град Троян трябва да се мисли и за инфраструктората която да достига до този квартал.Но това мислене се прави не от населението, а от онези в общината на които им плащаме заплатите с нашите данъци.Не е допустимо в жилищен квартал да се движат тежки камиони непрекъснато.Трябва нов път който да достига до Калинел,па макар и този път да е само за тежки камиони.Като пример мога да ти дам - пътя който тръгва от ресторант Чамкория и излиза до Пътното.

Анонимен каза...

Идеята за кръгово на пазара е безумна. Кръгово се прави на голямо пространство и за да е ефективно му трябват поне две ленти за движение. Предложенията на Милен Радков не включват подобни безумия, проблемът е, че някой от Комисията реши да си направи ПР на негов гръб и естествено след ПР- ът няма да го послушат. Още повече, че доколкото знам, той с готовите и безплатно изготвени предложения, които са му поискани от Комисията, е поискал нова среща с Председателя на Комисията по безопасност и оттогава го отбутват и го мотат.
Познайте сега: Някой трябва да вземе едни парички, за да направи нещо дето друг може и иска да го свърши безплатно.
В крайна сметка кръговото ще се направи, едни пари ще се похарчат, други ще се присвоят, Троян ще остане с по- малко зелени площи за децата ни ( ама то скоро и деца няма да има, така че нямаме и нужда от детски площадки), кметът ще се тупа наесен в гърдите колко много е напраил за града, тъпанарите ще гласуват отново за ченгето, а младите хора ще се изнасят от градаааа......

Анонимен каза...

21-ви много прав, братче!!! Като няма деца, няма да имаме нужда и от детски площадки. Че те децата ни избягаха от тука, и внуците няма да се върнат. Не знам как я мислят в общината и бъдещите кандидати за кметове, но тука трябва сериозна намеса и твърда ръка, а за някои службички и сериозна метла.
Недоволна.

Анонимен каза...

МОЛЯ ПОМОЖГНЕТЕ ДА НЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ ОТНОВО БЕЗУМНИ ДЕЯНИЯ ОТ ОБЩИНСКАТА УПРАВА!!!!!!!!!
Чета и невярвам на очите си? Защо в този град се вършат само глупости от хора взели се за всеможещи и всезнаещи???? Господин кмете, защо и ти почваш всичко от начало и то с извършването на необмислени деяния.Как ще оформяш паркинг навътре в градинката, като ще се изсичат "разумно" някои дървета?.Защо като цялия ти трудов живот е преминал да знаеш какво става в Троян, не си информиран какво е правено по екологични проекти и кои хора са го вършили.?Ти заглеждал ли си се в тези дървета, които ще станат жертва на т.н. паркинг.? До там ли я докара да се руши нещо, което толкова години е изграждано.Що за безумие.Преди 15 години имаше едно американче по линия на Американския корпус - лесоинженер, който заедно с Велислава Чилингирова и още трима членове на Общинското туристическо сдружение, преименовано по-късно в Съвет по туризъм разработиха проект, чиято цел беше да проучат зелените площи и насажденията в централната част на града и да бъдат информирани посетителите там за техния произход и значение.Та с помощта на това американче се установи, че в тази градина, която искате да съсипите и зелените площи пред общината се намират уникални и много редки растения/ дървета и храсти/.Пред всяко от тях беше написано на български и на латински името му на специално изработени метални табелки.Същите бяха добре циментирани.Този труд на групата беше "високо оценен "разбира се,както всичко що се случва в общината .На втората седмица останаха табелките само пред декоративните храстите на общината. всички други бяха наритани, изкривени и извадени.Грозна картина.Поправихме пакостите, но като краен резултат, този път табелките изчезнаха завинаги.Уважаеми кмете, моля те премисли отново това предложение, дай тази идея да се обсъди със специалистите еколози и тези по пътната инфраструктура.Недей повтаря грешките на отминалите години.Направи нещо хубаво в цетралната част на града да те споменават хората с добро.Леките коли ще се увеличават всяка година за сметка на местата за паркиране в града.За конфорта на няколко хора, които искат колите им да са до г--а, не съсипвай това най-красиво място в града ни, ами помисли как и по какъв начин да стане още по-привлекателно за хората. Един от групата копал два пъти дупките .

Анонимен каза...

Погледнете безумието на този човечец от село Горно Трапе!
Такситата които той натресе там като част от уговорката към свината Макариев,се предвиждало да се изместят за да няма конфликт с останалите участници?!?!?!?
Абе импотентна мумио, ти си наистина за въже,щом сам отменяш собствените си решения!
Току виж скоро си открил , че виаграта се пие преди а не след секс!
Махай се от Троян и си заминавай на село,защото наистина почваш да изнервяш Троянци и ще ядеш дърво!

Анонимен каза...

Какъв паркинг ще прави този ненормален човечец насред парка?
Господи някох да спре този безумец допреди да е досъсипал и малкото останало в Троян!

Анонимен каза...

На центъра не трябва да има улични лампи,а БЕСИЛКИ...............

Анонимен каза...

Сега се замислих, тъй и тъй мястото на лятното кино пустее, да си направят паркинга там. Пък и градинката може да се разшири натам.Места за паркиране има по улицата където е детската кухня, но може би е прекалено далеко за обядващите в ресторанта и за работещите в данъчното. Нали се знае че ходенето пеша е за здраве.

Анонимен каза...

Абе 24 намали малко,не мога да разбера защо за Енкин нищо и никой не каза,който за 12 години нищо не е направил,а островчетата си ги направиха те със синът му и си взеха парите,кво го интересува,че не им е мястото там.Може да се помисли и има други места за паркинги в Троян.Защо трябва да си спираш колата пред данъчното,когато имаш работа в данъчното,ми ще е спреш на друго мчсто и ще отидеш пеша.Що за търтеи.

Анонимен каза...

До 12 Ще се осмеля да развия предложението на 20 и да предложа пътя за калинел вместо от това което тои нарича "ресторант Чамкория" да тръгва от разклона за Горно Трапе .Като така се постигат три ефекта
1. Избягва се от предложението за направа на път , което дава 16 ЕМ/SI. защото сега съществуращата там улица е прекалено тясна и стръмна а и вкарването на трафика от камиони в кв. Лъгът едва ли е най-подходящото решение на проблема.
2. Избягва се влагането на пари по така наречения Римси път , които до колкото знам е затворен заради свлачище .
3. Кмета може да си отвори сергия на някои наследствен имот в района на Горно Трапе с което ще задоволи и изискванията за построяване на МОЛ в града .

Анонимен каза...

28- ми, дори не съм си го и помислял че онзи престъпник е по -добър от този!
Нали затова му дадохме Троян гласувайки за него,за да имзмъкнем града от ноктите на онзи изрод.
А тоя какво направи,почна да се състезава как само за един мандат да съсипе и открадне повече отколкото ОНЯ за 3 мандата!
Солидарен съм с теб и останалите коментари относно паркирането в центъра.Всевъзможни смаозванци,селяци и ходещи по кръчми искат ако може и в кенефа да идат с таратайките си!
Да се направят паркинги на други места,а в центъра само пеш да се придвижват!

Анонимен каза...

Тук можем да обсъждаме теми по проблемите на нашата Община Троям. Включете се в групата - http://www.facebook.com/home.php?sk=group_204287299597684

Анонимен каза...

Наближава лятото.......змии и гущери ще плъзнат от т.н. ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР на Снежана и Пламен.Преди известно време една жена пита за клаузите в договорът им за продажба,и до кога е срокът за изпълнение и какви са неустойките по него.Всички от компанията ми казват, че там е мястото най-добро за разширение на съществуващия паркинг и този джунгла поне за такава цел да се използва.Спомяте ли си как цяло лято 5-6 работника на БКС се гъзурчиха около дърветата, уж изправяха тротоара от корените им и направиха някакви бетонени куфражи
около тях , та чак ръцете им останаха там.Нито тротоарите направиха, нито бордюрите, нито корените .Не се знай какви актувания на труд е писано и какви материали са изписани.Представяте ли си тези същите некадърници , дето ръцете са им пъхнати отзад как ще съсипят градинката.Ние 10 човека ще следим и ще направим жива верига пред тези убиици на зеленината в града, тези извършители на най голямата грозотия що е правена в централната част/ Вижте перилата на моста на реката- приличат на американски затвор, само дето не се движат, както писа по-преди един форумец.Не посягайте на центъра, не съсипвайте красотата в този град.ТАм играят нашите деца, там искат да дишат нашите деца някакъв въздух без отрови.Защо ходите по европейските държави бе селендуряци.Тъй ли нищо не видяхте, тъй ли не си впечатлихте от естетиката и красотата на строителството им, бе празни кратуни.Обещавам от името на групата ни да заведем дело срещу кмета за прахосване на данъците ни на вятъра, ако не изпълни от сега нататък качествено и умно всички строителни деййности. ГРАЖДАНИН - родил се на пъпа на града и порасъл в селска простотия

Анонимен каза...

Какво ли да направи господин кмета освен поредната глупост, откакто е на власт само се руши и изкоренява , как не се сетиха да направят някаде парк да има къде да си играят децата ни ,ами паркинзи че той Троянът е много голям и не може да се движим пеша, а на старата баня място голямо до реката могат да си направят паркинг огромен, ама нали е далеко от ресторанта ще вземе някои да се сецне , гадна работа пък друго не знам. Играйте си мили деца на ПАРКИНГА.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

А къде спи тъпата еколожка на общината, та не е надала вой за тези дървета? Гражданите се вълнуват, тя патката му недна кой я знае де блее....Ако гражданин поиска да си отсече дърво в градината, ще го мотаят на сурави мамули два месеца и накрая отказват, но нали е общинско - мълчи си.

Анонимен каза...

Коя е еколожката на Общината,как се казва?
Кажете и името ,да и отправим питане кое и еколлогичното,щом си трае?

Анонимен каза...

По едно време беше на Дочков жена му, Таня Дочкова, сега май е Таня Рогачева, ама не съм сигурен

Анонимен каза...

А какво стана с "великия" ремонт на ул. Христо Ботев, какво? Едно дърво не остана. Няма и новопосяти дори. Ама нали има стабилно асфалтирани тротоари. Според "най-модерна" технология, види се. Без обществен контрол, всяко начинание на общинската управа е обществено опасно !!!

Анонимен каза...

Драги форумци, то заради изборите ще има речено -сторено, ама питам аз:
Има ли цялостна визия за Троян, за потоците, натовареността, изобщо за бъдещото време. Има ли идея за бъдещите разходи - или сега има (тоест ще има)финанси в бюджета и дай да ги изхарчим!??
После, каква е мисията на сегашното управление - само засега ли мисли и не вижда по-далече от есенес!? Щото по нищо не личи да е иначе!?!
ЕзопнатиЯ

Анонимен каза...

Езопнатия,
няма мисъл, братко. Има само мисъл как да си докараме втория мандат. Сега ще опукаме едни пари, наесен като спечелим - нов кредит, пък троянци като са кухи лейки и никой не прави стачки, ще го плащат, де ще ходят.

АРВи каза...

Г-н Акимов, от казаното в пресконференцията Ви и написано по горе не става ясно, това Ваше изказване въз основа на одобрен проект ли е? Ако е одобрен, подлаган ли е проекта на обществено обсъждане съгласно ЗУТ(Закона за устройство на територията), ако не кога ще се случи това? Променен ли е плана за регулация и застрояване в обхвата на проекта или замисъла Ви. Променено пи е отреждането на земята върху която ще се осъществи това „творение”, имайки предвид сложната и тромава процедура за преотреждане на зелени площи, които тук безспорно ще бъдат засегнати.
Троян има ли одорбен план за зелена система и ако има, как кореспондира инвестиционното Ви намерение с него?
Струва ми се, че по стар комунистически обичай може и да пропуснете тези важни дейности на общинската администрация, вменени от законите.
На това място според мен, не е удачно да се изгражда кръгово движение, освен написаното от мнозина по-горе и защото движението на пешеходци от и към общинския пазар е натоварено, интензивно е и движението на МПС през това кръстовище. Имайки предвид тези доводи считам, че постоянно ще стават произшествия - много по-вече от до сега. Хора ще пресичат, автомобили ще се "въртят" по кръговото, други нервно ще изчакват .......защо Ви е тази тарапана не ми е ясно, освен това да е предизборен ход? Но уверявам Ви, ако е така, не е много добър!
Относно градинката съм напълно съгласен с № 23 и следва да се съобразите с написаното от него.
И относно такситата също не ми се струва удачно да се руши градинката за сметка на стоянка за таксита, въпреки че следва да се помисли и за тях.
ЕМ/SI правилно вметва, че проектирането не е за всеки и следва да се анализират много възникващи проблеми и изисквания на много закони, които следва да се изпълнят с проетирането и реализацията на проекта.

Анонимен каза...

Така като се замисля за всичките неразбории в тази част абсолютно си е виновен измамникат Енкин.Киното както и банята са продадени по негово време на измислените и некадърни месни "бизнесмени" които само съсипаха построеното и го запустиха.Най вероятно и договорите са такива,че да не могат да ги принудят с нищо да си оправят лайната които изакаха на центъра и затова нищо и не се прави по въпроса.Грозното и некадърно изработено остовче на кръстовището пак е негова и на сина му работа.Така,че наесен като се озъби от плакатите да не забравите да гласувате пак за него.Щот и аз да съм на Акимов на мястото не знам как ще оправя след лайната които е насрал ЕНКИН из целия град.

Анонимен каза...

От днес 11.03.2011 год. град Троян е собственост
на неговите жители,така,че предлагам всяко комплексно начинение да бъде подложено на обществено обсъждане и ако някой се възползва от положението ,че е държавен служител господ да го убие,убие,убие,че да ни си намери място и под земята.
Стига вече с безумия,стига харчене на пари на данъкоплатеца,стига ,стига,стига- баста.

Анонимен каза...

43-ти, добре призоваваш, но знаеш ли колко хора ходят на такива обществени обсъждания? Ще е добре да се мобилизираме занапред. А някой има ли предварителна информация все пак колко човека /с циганите/ сме останали в този град?

Анонимен каза...

А къде видяхте опит на Акимов, да оправи нещо? Дали договорите могат или не могат да се развалят, може да се установи ако някой поиска да го направи и започне съответната процедура. Но Акимов не поиска, защото сигурно така му изнася! Защото той винаги е бил в комбина с Енкин!
А що се отнася до въпросната реконструция на кръстовището, тя е продължение на сътвореното безумие по "Д.Икономов" - тротоари по 3,5 м., вместо да се направят ленти за паркиране и от двете страни на улицата, за качеството да не говорим. Но иначе режим ленти и строяваме общинските служители за присъствие. Когато правеха улицата, отидох при Пъдарски, за да му "потърся сметка" за това какво се прави. Оказа се обаче, че нито той като председател, нито който и да било член на комисията по безопасност е виждал проекта, камо ли някой да ги е питал за мнение. А тук по-горе, някой говори за обществено обсъждане! Какво обществено обсъждане, няма такива работи, Акимов и всезнаещ!
Така че, колкото по-малко "работи" другаря кмет до края на мандата, толкова по-добре за всички нас, защото оправянето на сътворените от него безумия ще коства отново средства, а за някои от тях ще са необходими и доста години!

Анонимен каза...

Към 43

Ако наистина това не се промени, то тогава и занапред ще ни "управляват" такива некадърни величия като настоящето, защото това ще заслужаваме.
Друг е въпроса, че много от тези мероприятия умишлено не се оповестяват така, че да има голямо присъствие.

Анонимен каза...

Мани го Пъдарски, той никога нищо нито знае, нито е видял, нито са го питали. Защото така му изнася. Като нищо не правиш, и отговорност не носиш. Някой по-нагоре писа, че Милен Радков го е търсил, ама той се крие. Нещастник!

Анонимен каза...

Късайте си нервите,троянци,но бат ви Минчо в момента не може да ви помогне,щото гледа как залязва слънцето зад високите норвежки планини в дъното на Трондхеймфиорд и сърцето му се къса от мъка по незабравимите трапчански залези.След лека вечеря с току-що уловена и препечена на жар норвежка сьомга с бяло мозелско винце ще си лягаме,че утре работа ни чака.Предстои да се запознаем с всички кръгови движения в страната на фиордите и после да ги осъществим у нас,за начало пред пазара,а после и на Кози вир,до Старата къща,Поделението и пред Гробищата.До наесен ще осъществим идеята си всичко в Троян да се движи в кръг,като скоростта и някои други работи сме ги така изчислили,че обиколката да завърши за около 4 години и после пак всичко отначало.Идеята заимствахме от предишното ръководство,което,ако си спомняте,така ви прекара по кръговото 3 пъти поред,преди даже да се усетите.На някои още им се вие свят и ги обливат топли вълни,но го отдават на критическата възраст,която,ако забелязвате в нашият град напоследък е все повече и повече разпространена.Засега толкоз,че тука вече е много тъмно.Дано само успеем да се наспим,че снощи във фиорда току под прозорците ни цяла нощ пляскаха и нариваха цяло стадо разгонени русалки-май сега им е брачният период.Колко ли още мъки ни чакат,боже,из тая пуста Норвегия????За вас:
Измъчен нашенец от групата със съдействието на.......АЙ с-с-с-с.......

АРВи каза...

АЙ с-с-с-с......., върнали са се снощи, заедно с др. Данков Зам-областният управител.
До №44. Всичко което пишете е така, но то зависи как се обявява такова събитие, може и така и така. Всичко е в ръцете на кмета. Но лошото е, че ние при избора си за кмет блеем и не си спомняме нищо, защото толкова ни и интересува. Пиша общо за средностотистическия троянец, който, като че ли не вижда по далече от собствената си паница, винаги илюзорно пълна или празна. Без значение! Винаги даващ акъл и компетентно мнение, но ако го попиташ защо, край - ням е! Пък може ида греша, но едва ли!!!?

АРВи каза...

А, АЙ с-с-с-с......., нашият земляк, кмет на гр. Ловеч, М.Казанджиев не се е възползвал от тази екскурзия и е изпратил един от своите замесници.
Това за сведение и за сравнение, а пък дали могат да се сравняват двамата, вие пишещите тук кажете, аз не се наемам!

Анонимен каза...

Благодаря ти АРВи за напомнянето,но вината си е моя-тази депеша от моят агент под прикритие в Норвегия получих завчера,но се ошушках и чак сега я обнародвах!Дано не е фатално....за русалките....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Но,АРВи,какви ги говориш-та от нашите зам.кметове никой не знае норвежки!Нормално е да поеме отговорността който най го знае.......АЙ с-с-с-с......

АРВи каза...

Да, АЙ с-с-с-с.......наистина, тежка е царската корона! А в Норвегия е и студено, почти като в Трапето, а и без това нашите Замесници на кмета едва ли ще се справят по- добре от него. Хвала на такиви кметове!

Анонимен каза...

45 Перфектен коментар ,това е истината както за тротоарите по 3,5 м по "Д.Икономов" -така и за абсолютните некадърни малоумниците управляващи Троян!!!

АРВи каза...

А бе, то наистина да се чудиш на акъла на ловешкия кмет. В предизборни месеци да гласува доверие на някакъв си замесник. Ловешка му работа. Я виж нашия как сам поема отговорността пред света, и не се излага, присъства, въпреки канските трудности преодолени от негова страна за осъществяване на такъв зимен грандиозен и тежък поход в леденото царство.

Анонимен каза...

Като казахте Норвегия...Аз пък чух че преди седмица някакви местни хаховци са имали посещения от клиентите им от Норвегия в Троян.Представям си какво шоу се е получило хората като са стъпили на нашата обетована земя...

Анонимен каза...

Вижте, тук ми се чини, че някои завиждат на Някого.
Какво лошо да се побратимим с наследниците на викингите. Те бяха набити от англичаните при Стамфорд Бридж, ама ние не сме нито ги били, нито сме им робували. За нас ще е чест да намерим излаз на още някое море, пък може и с някой брент да се сдобием. Като напърдяхме гърнетата с Либия!??
ЕзопнатиЯ

Анонимен каза...

Незнам защо се работи на парче, има ли дългосрочен план, има ли преуритети или до изборите да похарчим/краднем/ парите и после другите отново същото.

АРВи каза...

58, ама защо и ние избирателите отново правим същото, гласуваме като малоумни а останалите се правят на сърдити и обидени (имам в предвид тези които не гласуват). Май защото всички сме изпращели и умно постъпваме като малумници. А пък не се учим!

Анонимен каза...

За нещо елементарно се написа толкова много.С една обикновена маркировка проблема се решава без кръгово и острови, защото мястото не позволява друго решение. "Банята" и "Старото кино" трябва да бъдат възстановени на Общината, защото тези, които ги купиха не направиха нищо /за сведение киното - лятно и зимно, както и земята бяха купени за 65 хил. долара!/. Ето Ви места за вериги магазини и за паркинги. За грешните решения трябва да плащат тези, които са ги взели, а не НИЕ!

Анонимен каза...

Първата приватизирана сграда в Троян е младежкия дом /срещу Киното/. Да не говорим кои и как откраднаха всичко в нея. Сградата е приватизирана за 10 хил. долара.Е?

Анонимен каза...

До 60-ти:
Да ,изписа се много за нещо елементарно на вид, но не и за "гениялният" мислител съчинил поредната не знам как дори да я нарека глупост.
Да направиш паркинг насред парка,това граничи с малоумие!!!
И за чии питам аз?

Анонимен каза...

„59ти АРВи“ Съгласен съм с теб, но тук избора трябва да започне много преди изборите, след като нямаш читави претенденти какво можеш да направиш, или да гласуваш за най малкото възможно зло или да не гласуваш.

Анонимен каза...

Вижте, сега не е време да се въвежда ред и дисциплина под път и над път, и по път; а трябва да се печелят лека - полека умовете на хората и то с "яка работа".
Каква по-хубава работа от това да анатемосаш предишния кмет и неговите прословути разделителни островчета.!?
При нас електоратът е ценен само по време на избори. После никой не желае да го бръсне за слива. Дори и на празника на сливата.
Освен това кръстовище ще видите още куп агитационни упражнения. Вервайте ми!?!

Ами ако Енкин спечели случайно изборите, пак ли ще върнем островчетата следващия мандат?!?
ЕзопнатиЯ

П.С. В кой свят живеем, та правим нещата не с мисъл, а по почина "проба - грешка"?? Кога най-сетне ще излезнем от Троянския Джендем!? Сори!

Анонимен каза...

Форумът на Троян във Фейсбук -
http://www.facebook.com/?ref=home#!/home.php?sk=group_204287299597684&ap=1

Анонимен каза...

Съгласен съм с 60-ти, може да се направи колело, но само с маркировка и без такива острови, ако се наложи да мине по голям камион да не се налага да си реже гумите по тези острови и да дръсти движението, пък и е по евтино. Колелото е най-доброто решение, но трябва по широко място, но ето го варианта.

Анонимен каза...

Do 18 Забелязвам, че в Троян еднственото нещо, което се променя е по- голямата мизерия и дупките. В смисъл и те като мизерията, все по- големи!".......Забрави да споменеш най важното ,че данъците и те растът право пропорционално на дупките и мизерията.И отдавна са едни от най-високите в страната.

Анонимен каза...

До 32: Идеята за жива верига ...ако някой посегне на единствената читава градинка в града я приемам безусловно. Имам достатъчно приятели,а и те имат още толкова - ЩЕ ДОЙДЕМ!Ще следя и форума,но моля който има информация да каже навреме,че да не стане като с ул."ХР.Ботев".
Благодаря на Г.Маринов,че повдигна преди темата за липите,че и те щяха да бъдат осребрени.

Анонимен каза...

Кмете измиите улиците,че се издушихме.Няма ли кои да нареди да започне миенето.Плащаме достатъчно данъци,не е до липса на пари.На запад хората ги мият всяка сутрин,а тук един път в годината.Явно сме обречени да си умрем в бедност и мизерия.
Къде са екоактивистите - политически измекяри и защо никои НЕ СЕЗИРА РИОСВ да се намесят след като цял един град е подложен на прахов терор и геноцит целогодишно.

Анонимен каза...

На дядо Минко това не му пречи - той пеша не ходи! Има си човека служебва кола, ние му плащаме бензина, защо да се хаби да чисти и мие улици! Ще го направи, ама някога...

Анонимен каза...

Ами и ние така ще гласуваме за него и ГЕРБ ,ама някога със сигурност не и на есен!!!

Анонимен каза...

Направете група във Фейсбук и пуснете линка.
Там ще се организираме за простест против поредното безумие на откаченият старец.

Анонимен каза...

Стигам до убеждението, че сайта става безумен. Г-н Маринов съгласен съм, че демокрацията е право на всеки да бъде част от живота на обществото. Съгласен съм и с Чърчшил че това е съвърешенното управление. Но тук, в сайта стават безумни неща. И вярвайте ми,от опит го знам, не бъдете първопричината за това. Нихилизама, не е докарал живота на хората до никади, а при вас нещата вървят на там. Ще излезете от контрол, а това е лошо. Има два момента при вас, с което наблюдавам сайта. Пускате новини с които провокатиряате обществото. Няма лошо. Всеки да каже каквото мисли. Но при вас е целенасочено и с ясна тинденция за сблъсък. пТова е лошо. Троян, винаги е бил малък град. Хората са били винаги с десни убеждения. Те винаги са били еснафи и най-важното егоисти. Това да се знае! На Троянчина му дай мохабет и празни приказки. Бизнеса му да върви. Ако няма работа, в кафенето да оправя града, намери ли му се работа- ама, тя трябва да се работи.Проблем. За това аз мисля, този кмет явно, че не става. Ама май и ние не ставаме. Нека първо да започнем от няс си, да видим искаме ли града да е в наши ръце, за това да престаним с безразличието, да престаним с тази шибана анонимност, която ни е удобна. Живота е в нашите ръце! Изминявам се за грешките за правописа и за всичко коуето казах, но ми писна и ми дойде от вътре. Простете!

Анонимен каза...

До горния:

Ти ли си неграмотен, или клавиатурата ти ?

Простете!

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №73: Съгласен съм с някои неща, казани от Вас, с други - не. Но едно нещо ме кара да недоумявам - призовавате коментиращите в сайта на Т21 "да престанем с тази шибана анонимност", а самият Вие пишете анонимно. Как да го разбирам?! Съберете кураж, излезте с името си и тогава да говорим.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

С Чърчил сгреших, не е най-съвършенното нещо, но за сега няма нищо по-съвършенно. иЗВИНЕНИЯ. Защо не поставите условие, без имена, няма пост. Може би след изборите?

Анонимен каза...

Сайта си е супер .Най после някакви наченки на гласност и демокрация в наше село,а ти било безумие.Не съди по себе си за Троянчина ,не всички са еснафи и егоисти.Докато ченгетата от ДС са на власт всичко ще е под контрол и нищо няма да допуснат да се случи и промени !!!А тук сме само мохабетаджии щот то нормален човек не остана в Троян ,които само си чешем езиците ,а в действителност сме като безопасни игли и на есен пак ще си изберем чичо Минчо да на доопрай напълно.Простен да си чадо и спи спокойно дето е текло пак ще тече!!!

Анонимен каза...

Протеста срещу "безумието на откачения старец" трябва да го направим наесен. И то по такъв начин, че нито на него, нито на разните там цървули наоколо да им минава повече през акъла да се занимават с управлението на общината! Да си гледат подарените бизнеси, да правят отчисленията към благодетелите си, но да не се бъркат в неща, от които са мнооого далече!

Анонимен каза...

И за които нямат абсолютно никакъв капацитет, бих добавил аз!
Защото едно е другарите от ДС да те "назначат" за собственик на фирма, друго е да служиш на обществото и да имаш притенциите да управляваш!

АРВи каза...

73, не сте прав/а. Дори напротив, оформя се лека по-лека, нещо подобно но гражданско общество, което не е за подценяване. Гражданското общество е малоумно само в лицето на власт имащите, това е неписан постулат.
Колкото до манипулациите на г-н Г.Маринов, не сте убедителен/на. Създайте и Вие подобен сайт, обявете го и на драго сърце ще пиша и при Вас, стига да сте лоялен/а и с правила, които са приемливи.

Анонимен каза...

Мого пачете за еНкиинн,а пък на него му дреме,кара си хубава кола(спестена от заплатата на кмет ) и си управлява града без да е кмет !!!!!!!!!!!!Да живее новата коалиция БСП+ГЕРБ=БКП както тук така и в парламента??А чухте ли Б.Б. бутна на Доган сарая и защо още го охранява НСО????

Анонимен каза...

Как защо?! Охранява го от турските гласоподаватели! Щото за мен в България по-голям пич от него няма, въпреки, че не съм нито гласувал за него, нито се готвя да го направя!
Обяснявам: ПИЧ е този, който може да си позволи да си прави каквото си иска и има достатъчно пари и власт да си го прави.

Анонимен каза...

Като в ОНЯ виц, сещате ли се:

Прибира се синът вкъщи и вика:
- Тате, аз съм гей!
- Брей, синко! Апартамент на центъра на София имаш ли бе?
- Нямам!
- А последен модел Мерцедес, имаш ли?
- Пак нямам!
- Ми к'ъв гей си ти бе? Ти си долен педал!

Анонимен каза...

Лошото в слачая е, че "долния педал" на тия години започна да иска да става гей! И си вярва!

Анонимен каза...

И все пак, г-н Главен редактор на Т21, кажете моля, имате ли някаква приказка с кмета, ПР-ката на общината и т.н. да се пускат респ. да не се пускат определени материали тенденциозно. Ако това не е така и понеже Вие сте (трябва да сте 4-та власт) и имате силни козове, бъдете много внимателен, защото няма да Ви оставят настрана. Ще изчакам Вашето разяснение.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №85: Редакционната политика на Т21 зависи изцяло от нас (скромния екип на в-ка) и никакви договорки, най-малкото пък с представителите на местната администрация, не са възможни. Опитваме се, доколкото са ни силите, да казваме нещата такива, каквито са - този е водещият ни принцип. А единственото ни пристрастие е каузата на любимия Троян и ако откривате някаква тенденциозност в тази посока - прав сте. Друго няма.

С уважение - Генадий маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Следете кога ще започне поредното престъпление на стареца и нека в деня на съсипването на парка да сме там и му покажем, че така както я мисли няма да стане!
Ще съсипва парка за интересите на кого?
Болен и безумен старец!

Анонимен каза...

В тази инициатива на кмета предлагам да се включим и като направим едно "добро" популяризиране с помощта на бТВ. Така надявам се също да му съдействаме за искания от него разговор "очи в очи", само че не в кабинета му, а на градска и открита за всички територия.

Анонимен каза...

Вече изпратих до БТВ линк, от статията с коментар.Нека всички които четат случващото се да го направят и те!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Благодаря на гл. редактор на Т21 (86-и пост) за точния отговор. Екипът на вестника наистина отразява по принцип "нещата, такива каквито са". Все пак на мене би ми се искало също така да се коментират "нещата, такива каквито трябва да са". Но ако целта е празнотата да се запълни от читателите и коментарите във форума тоест да се пробуди обществената активност, няма лошо и така да е.

АРВи каза...

Гена-а-а, Гена, каквото и да сториш драги, това сме ние троянците. Вечно недоволни, вечно несъгласни, винаги съобразяващи се единствено със себе си, макар и не винаги да правим това в наш интерес. Нали виждаш, за този според мен важен въпрос до сега са взели участие не по-вече от четеирийстина дущи. Е така и акимовица ще се укаже добър кмет, въпреки че не я познавам жената, но такава е приказката.
И да я има нужната инициатива за да се направи нещо чрез псевдо гражданското ни общество в града ни е нужно чудо, като имам предвид колко сме заспали и себични. Но нищо все пак началото е сложено.
Тук се сещам за прословутото- „Не сме народ, не сме народ, а мърша…” казано от Христо Ботев и святата истина простенал дядо Славейков - „Един народ за нищо недостоен, освен за мъки и тегла…”
Със здраве братя Троянци! Дарзайте! Но това си е сякаш писано за нас???!?!?

Анонимен каза...

Много точно АРВИ,,но за жалост 1875-а не е 2010 година. Борисов не е Левски. Цветанов не е Ботев. Алексей Петров няма нищо общо с Георги Бенковски. Дянков дори не е и Пишурката. Всички те обаче плетат паяжините си върху гърбината на този народ. Който от 1875-а до днес не е мръднал на милиметър от стихотворението на Петко Рачов Славейков.

НЕ СМЕ НАРОД...

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.

И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...

Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...

Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

Петко. Р. Славейков
1875

Анонимен каза...

Eй, АРВи, преди да искаш да блеснеш и се изтъкнеш, проверявай познанията си по-напред.
Не намесвай Христо Ботев с писаниците на унилия и лукав старец.
Ако продължим да вярваме в това, ще си останем стадо. Впрочем всички ли са в стадото? И ти ли си там, или не ти се иска!

Защото има един друг от това време, който казва: "Не съм поет, поет като Пишурката, та да викна ода на баба си на хурката, не съм поет, поет като Славейкова, та да..."

Тоя същия прехвърли с погледа си не хълмовете, а планините на времето.
Още преди да се качи на Радецки, тоя същият знаеше, какъв ще е финалът. Но и провиждаше последващото...

Е, Вие по-горе, сега от кои сте?
ЕзопнатиЯ

N.B.
"Скажи человеку раз сто, что он свинья, и он непременно захрюкает!"
Браво на Вас, само колко сте БУДНИ и МОДЕРНИ!

Анонимен каза...

Към 94-и:
Нихилистът си търси друг нихилист, за да си се оплакват заедно, с когото да си реват на раменете и да си оплакват несправедливата съдба. И колкото са повече "недоволните" мрънкала, толкова комфортът им е по-пълен. От нищо друго не се нуждаят. Щастието им е в колективното нещастие. Толкоз!
А този, който си пробива път към успеха, е за дърпане надолу. Как ще им разваля рахатлъкът!

Анонимен каза...

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МАРИНОВ,
моля да отворите сериозна дискусия под материала "Ремонтират кръстовището при пазара, става кръгово" като поместите първо коментариите под номера № 6, 21,23, 32,41,45,48 и 60.Вероятно ще има и други изразени мнения, но най-вече да поемете задачата да ни информирате за започването на безумната "реконструкция" на кмета, за да се организираме за да спрем този вандализъм.Моля също да извадите въпросите зададени от форумците които са писали в по-горните номера.Там има зададени въпроси към кмета.Нека чрез страниците на вашият вестник г-н Акимов отговори.Нали искаше дискусия.Ние искаме писмено да ни отговори чрез вестника, защото инак ще се отметне от думите си. С уважение -Троянецът
P.S.
Този велик революционер на троянската действителност като ходи до Холандия, защо не се купи акъл от тях, как за осичането на един клон от дърво заседава и взима или отхвърля това решение цял държавен орган, базиращ се на общественото мнение.

Кликни ме и чети! каза...

Кликайте по линка, четете и стига сте плакали!!!

http://www.banker.bg/?Issue=780&Section=71&NewsEntry=47504&NewsPortion=0

Анонимен каза...

Моите поздравления до всички мислещи хора във форума - кой компетентен /например EM/SI, струва ми се и АРВи /кой не чак толокова,но пък не желаещ да е жител на село Акимдупково, нещо ми се струва изпускаме всички... Проекти, пари, кръгово, зелени площи, съгласуване със законодателство - добре е така да се направи и също от другата страна Дедо Аким + Солташаците + Ибрикчии в комисията и т.н - иска ми се да попитам :
КАКВО ЛОШО ИМА В ЕДИН СВЕТОФАР БЕ ?????
ПО-СКЪП ЛИ Е ?
ПО-СЛОЖЕН ЛИЕ ?
САМО ТАМ ЛИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТАВИ ?
НЯМА КАК КОМИСИОННА ЛИ ДА СЕ ВЗЕМЕ ?
ТАЯ КОМИСИЯ НЕ Е ЧУВАЛА И ВИЖДАЛА СВЕТОФАР ЛИ ?

Дядо Йоцо
/Който гледа как един ден Троян ще си избере свестен управник/

Анонимен каза...

Еххх, това не съм очаквала. Поне да бяхте обсъдили въпроса с народа, който ви е избрал дали това е най-доброто решение. Ами паркинга на "киното" разширете. И без това е най-грозното място на центъра. Помислихте ли как ще съсипете единствената сенчеста и просторна градинка с хубави люлки и място за млади и стари под сянката лятно време?! Защо правите само глупости в тоз град? Сложете 1 светофар и готово, 1 светофар е необходим и на ул.Хр.Ботев и Вила Ванна и 1 на Старата къща. Толкова е лесно, бързо и без много къртене и какви ли не беди след това. Всички там сте назначени от народа, този същия, който плаща данъци и заплати на Вас държавни служители, моля помислете за кого работите?!

Анонимен каза...

еми вече е факт вчера снимаха пътя, дали сте доволни или не това е друг въпрос, аз не мисля че трябва точно паркинга да бъде срещу данъчното защото в град Троян единственното зелено място остана "градската Градинка" сега като отрежат 2-4 метра по навътре от дърветата какво ще стане къде малките деца ще играят по-край колите ли? това е абсурдно че троянските шофьори си карат колите както те си знаят без правила и колкото може по-бързо никой даже не спира на пешеходните пътеки даже и полицайте. Значи според мен за паркинг има 2 свободни места едното където беше лятното кино или на свободната поляна на Г.С. Раковски е вярно малко е далеч но е широко а и съм забелязал че там спират много коли в Четвъртък. Защо трябва да режим още дървета? Толкова ли не виждаме че Троян ще остане без дървета и тогава вече ще го прекръстят вместо да казват " Отиваме на почивка в Троянският Балкан" ще казват " Отиваме на почивка в Троянската Пустиня"

Галя Пеловска каза...

ей мутритеее-ама много сте смешни бе!Абе вие г-да от властта нямате ли по-спешни дела и мисли-направо сте прозрачни вече!Е и кво прайм а?Веселба за народа-замажи очи налиииииии?!

Галя Пеловска каза...

Много ви моля,стига с това "Анонимен"!В кой век живеете бе Троянцииииииииии?!Много ви е страх а?Че защо ли?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |