Кметът награди най-първите абитуриенти

* А за девети път Община Троян раздаде премии на ученици с изявени дарби, отличили се през годината, 31 деца и два спортни отбора
 взеха общо 2875 лв.
Отличници
Кметската награда за Виктория Великова от НГПИ
КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова награди със специално подбрани книги първенците на завършващите тази година випуски в петте средни училища в нашата община – СОУ „Васил Левски”, СОУ „Св. Климент Охридски”, Професионалната гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) и НГПИ „Проф. Венко Колев” (Художествената гимназия) в града и СОУ „Васил Левски” (Училището за планински водачи) в с. Черни Осъм. Изданията са „Енциклопедия на женската мъдрост през вековете”, „Енциклопедия на мъжката мъдрост през вековете” и „1000 страници България”; а кметските подаръци заслужиха Паулина Пенчева и Стойчо Младенов от СОУ „Св. Климент Охридски”, Десислава Енчевска и Цветослав Лазаров от СОУ „Васил Левски” (Троян), Георги Цвятков от ПГМЕТ, Виктория Великова от НГПИ и Тихомир Варчев от СОУ „Васил Левски” (Черни Осъм).

Зам.-кметът Ангелов награждава музикалната звезда Радко Петков
ЗА ДЕВЕТА поредна година пък Община Троян раздаде премии на деца с изявени дарби, отличили се през учебната 2013/2014 г. Церемонията бе на 19 юни в салона на Общината и на 31 ученици и два спортни отбора бе разпределена общата сума от 2875 лв., осигурена от общинския бюджет. „Днес всички вие получавате едно признание, което сте заслужили. Радвам се, че виждам срещу мен очите на толкова талантливи, можещи и мислещи момчета и момичета, които, надявам се, са бъдещето на Троян. Моето пожелание към вас е да вярвате в себе си, да сте упорити и трудолюбиви и да изживеете една прекрасна ваканция“, обърна се към отличените малчугани зам.-кметът Ангел Ангелов, който заедно с председателя на Общинския съвет инж. Ангел Балев връчи наградите.

Т21

Още по темата:

17 коментара:

Анонимен каза...

Ако кметицата наистина мисли за младите (бъдещето на България), да подава оставка и заедно с всички комунисти да отиват на бунището на историята. Съсипаха България и българщината през последните 70 години, така че ако наистина не искат България да изчезне-да изчезнат по най-бързия начин те.

Анонимен каза...

Комунягите винаги са били шайка от безогледни престъпници, които са спекулирали с наивниците с леви убеждения. Каза го и Цола Драгойчева пред съда в Пловдив: "Всеки, и за най-дребната работа, пита "Аз какво ще получа?"'
Агенти, служещи на чужди интереси, не по убеждения, а за ПАРИ ! Това са "другарите", заложили бомба в един храм Господен и избили невинни в нищо деца, жени и достойни български генерали, преминали през три войни и дали кръвта си за България! Позор за Европа, че ги допусна да бъдат част от политиците й !

Анонимен каза...

Информацията, че 27 моряци от свръхмодерния US есминец "Доналд Кук" са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес предизвика небивал интерес и множество коментари. Мнозина се питат обаче с какво е вцепенил от ужас американците невъоръженият руски бомбардировач, който далеч не е от най-съвременните руски самолети. Специалисти и експерти, които обменят мнения и коментари за високотехнологични постижения в sdelanounas.ru твърдят, че това, което е стресирало американците не е някакво ново супероръжие, а модерната система за радиоелектронна борба (РЕБ)с кодовото наименование "Хибини" (планински масив в Колския полуостров). Тя вече била използвана от СУ-24 на учения в Бурятия.
Нищо не може да деморализира така военен човек, както собственото му безсилие, обясняват те необикновения ефект от използването на тази система. И припомнят хронологията на събитията.

На 10 април 2014 г. есминецът "Доналд Кук" навлиза в неутрални води на Черно море, за да изпални акция по демонстрация на сила във връзка с непреклонната позиция на Русия за Украйна. На поредното дрънкане на оръжие Русия отговаря сдържано, но убийствено.

На 12 април, в Деня на космонавтиката и три дни преди празника на войските за РЕБ, излита невъоръжен СУ-24, но с прикачена под крилото "Хибини". Есминецът отдалеч засича самолета с прехвалената система "Иджис" и вдига екипажа на учебна тревога. Нещата вървят като по книга: радарите фиксират курса на сближение с целта, "Иджис" управлява системите за насочване. И изведнъж всички екрани угасват, вижда се някаква мътилка. "Иджис" спира работа, ПВО комплексът "Фаланг" не може да получи целеуказване.

През това време СУ-24 прелита ниско над палубата, прави боен маньовър и имитира ракетна атака. Противодействие никакво. Повтаря номера. После още 10 пъти. Опитите на моряците да съживят "Инжис", за да може ПВО-системите да бъдат насочени към целта, остават неуспешни.

Едва когато силуетът на самолета се губи към руските брегове, радарите на американския кораб оживяват и показват чисто, пусто и синьо априлско небе. Така завършва поредната проверката на ефективността на системата за РЕБ "Хибини". А след нея, разбирайки собственото си безсилие, 27 военни моряци от многострадалния есминец USS Donald Cook, подават рапорти за уволнение с мотив, че не искат да рискуват живота си, коментират в sdelanounas.ru.

Според официална информация уникалният комплекс от нов клас за РЕБ "Хибини-У" е предназначен за самолетите от фронтовата авиация на руските ВВС и защитата им от управляеми ракети. Той е разработка на Калужкия научно-изследователски радиотехнически институт (КНИРТИ) от концерна "Радиоелектронни технологии". Проектът е финансиран с 1.5 милиарда рубли от министерството на отбраната на Русия.

Специалистите по РЕБ твърдят, че "Хибини-У" може да изчисли местоположението на радиоелектронните средства на противника, да повреди всякаква вражеска апаратура, да ослепи чуждите радари, да задръсти ефира с радиосмущения и на направи невъзможна работата на противниковите системи за управление на огъня.

Анонимен каза...

Искахте американци- на ви ги

Анонимен каза...

Май пак не си пиеш хапчетата ?

Анонимен каза...

Те руснаците освен оръжия, друго не могат да правят. Затова и никой, ама никой не емигрира в държавата им... Имат села, където още живеят в землянки...

бай Бочо каза...

Верно бе!!!!!!!!!Я русофилите да ни светнат що никой не емигрира в Русия,а пичове??????????????????????

Анонимен каза...

Предлагам на Генадий Маринов или директно да изтрива коментари, които не са по съответния материал, или по някакъв начин да се прехвърлят в рубрика " Извън темата" например.

Анонимен каза...

На който не му изнася-да се изнася !

Анонимен каза...

Темата е точна- нали братятя американци ще ремонтират у-щето

Анонимен каза...

ха-ха- тези стресираните ще додат!

Анонимен каза...

Дона е била висш кадър на този режим...Какви дипломи раздава, какви пет лева !


ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.


Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.


Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
4. моралния и икономическия упадък на държавата;
5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;
10. безогледното унищожаване на природата.

Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.
(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.


Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.
-------------------------
Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

Анонимен каза...

12-ти, колкото повече такива като теб беснеят, толкова се получава обратен ефект - тази жена печели все повече възхищението и симпатиите на троянци. Така че... давай, напъвай се....

Анонимен каза...

Защо,когато хвалиш Донка, все в множествено число говориш и от името на всички ?Опитваш се да вмениш масова симпатия,ама не се получава !

Анонимен каза...

Да се възхищават на комунист могат само червените бабички, които са я избрали...Явно тях имаш предвид под "троянци". А това, че комунистите още си развяват байрака из България е трагедия за нацията. Младите бягат и ще бягат, и скоро под "троянци" ще разбираме ония с каруците...

Анонимен каза...

Да живее маймуняка МинАк. И неговия гуру МарРад - перетендента за местен феодал, върховен благодетел и повсеместен спонсор! Да живеят!!!

Анонимен каза...

Чкам с нетърпение тази Дърта К---а да и Истине мястото и да оТиде на Дунаф мост за да си изкара некои лев за Старини.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |