Началото на края на реконструкцията на Главната

* Кметът Михайлова: „Винаги е добре да работиш с троянски изпълнители“ * Инж. Райковски: Тротоарното решение ще допринесе за нова визия * Строителят Николов: „Ще приключим доста преди крайния срок от 10 месеца“ * Параметрите – от Белодробната до кръговото при АИР-а
Инфраструктура
Строителят Александър Николов: „Надявам се, че ще приключим обекта доста преди крайния срок от 10 месеца“
ПОРЕДНАТА, направена бе на 28 юни, важна инфраструктурна първа копка в Троян от началото на годината  – след пътя към храма в Орешак, новата спортна зала и новия Голям пазар. Този път за реконструкцията на поредния, последния неремонтиран, както го определи кметът Донка Михайлова, участък от главната троянска улица „Васил Левски“ – от Белодробната болница до кръговото кръстовище при АИР-а. Започваща след приключването през миналата 2022 г. на тротоарния ремонт, а с това и на цялостната реконструкция на предходния участък – от началото на града до Белодробната болница.

ОКОЛО 610 МЕТРА е линейната дължина на трасето, което ще се ремонтира, като предстои да бъдат изградени 3000 кв. м нови тротоари с изцяло нови бордюри и около 5000 кв. м нова улична асфалтова настилка. Строителните работи ще струват 681 хил. лв. собствено (общинско) финансиране, а договореният срок за изпълнение е 10 месеца (299 календарни дни), т. е. през м. април догодина трябва да режем лентата. И нещо много важно – уличната реконструкция започва след предварителна подмяна на всички подземни мрежи в участъка (електропреносна, на кабелните оператори и др.), т. е. изключено е последващо „ровене“ из новоремонтираните тротоари и пътна настилка.

„ТАЗИ ОТСЕЧКА от ул. „Васил Левски“ беше дългоочаквана, защото на практика с нейната реконструкция ще завършим цялостната реконструкция на главната улица на Троян – от началото до края“, заяви преди багерът да направи символичното първо копване кметът Донка Михайлова. Тя подчерта още един същностен момент – че реконструкцията се извършва изцяло от троянски екип: проектирането („Лалев ЛСЛ“ ЕООД на инж. Любомир Лалев), строителните дейности (троянското подразделение на столичната фирма „Пътприбор“ ООД с управител Александър Николов), строителният надзор („Троя Консулт“ ЕООД на инж. Дилян Енкин). „Винаги е добре да работиш с троянски изпълнители. Казвам го с удовлетворение, първо – защото ще бъдат реализирани нови работни места и доходи, тук, в Троян. И второ – защото вярвам, че троянските изпълнители са особено отговорни какво ще остане след тях за троянци“,  категорична бе г-жа Михайлова.

Първата копка, 28 юни 2023 г.
ИНЖ. НИКОЛАЙ РАЙКОВСКИ, директор на дирекция „Строителство“ в общинската администрация и отговарящ за обекта от страна на инвеститора (Община Троян) очерта параметрите на започващата улична реконструкция. Наблегна особено на новото решение за тротоарната настилка – „три вида паваж“, който ще допринесе за „една по-различна визия на този участък“. И също на озеленяването – голяма част от старите и амортизирани дървета в участъка ще бъдат подменени с нови, 52 броя, засадени в обособените места по тротоара. Инж. Райковски заяви, че обектът „не е сложен“, тъй като подземните мрежи вече са положени и изрази надежда „строителите да се справят максимално бързо“. Което пък бе дозатвърдено от думите на строителя г-н Николов: „Обещавам, че ще подходим максимално отговорно, така че да направим една хубава улица с красиви тротоари. Ще предизвикаме доста суматоха, тъй като ул. „Васил Левски“ е доста натоварена, но вярвам, че гражданите ще ни разберат. Надявам се, че ще приключим обекта доста преди крайния срок от 10 месеца“.

Т21   
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |