Зеленият коридор по ул. „Васил Левски“ се разширява

* Предстои засаждането на нови 33 дръвчета от вида кълбовиден шестил в ремонтирания пътен участък откъм северния вход на Троян * Кметът: „При едно отстранено дърво да се засаждат 1,5-2 нови“
Добрата новина
Дръвчета от същия вид – кълбовиден шестил, бяха засадени и на новия Малък пазар
ПРОДЪЛЖАВА довършването на тротоарния ремонт по главната троянска улица, ул. „Васил Левски“ – в участъка от северния вход на града до Белодробната болница, който е част от републиканския път II-35 (Плевен – Ловеч – Троян – Беклемето - Кърнаре) и бе разширен и преасфалтиран през миналата година с държавни средства от АПИ. И наред с довършването на тротоарите инвеститорът Община Троян продължава обещаната залесителна дейност, след като при започване на ремонтните дейности част от старите тротоарни дървета – амортизирани, изсъхнали и/или възпрепятстващи ремонта, бяха изкоренени.

„НОВИ дървета, подходящи за градска среда, ще подменят тези, които не позволяват да бъдат изградени новите бордюри и тротоари в участъка на ул. „Васил Левски”, който се ремонтира. На мястото на всяко отстранено дърво ще бъде засадено ново, като част от цялостен ландшафтен проект, който ще посреща всеки, влизащ в града от северния вход на Троян”, коментира тогава, м. април 2021 г., кметът Донка Михайлова (виж „Нови дървета ще заменят старите по ул. „Васил Левски“  – бел. ред.). И обещанието се изпълнява – немалко дръвчета от вида кълбовиден шестил бяха засадени още миналата година, а в близките дни залесяването продължава.

Част от премахнатите стари дървета по ул. „Васил Левски” откъм северния вход на Троян, 2021 г.
„ОЩЕ 33 кълбовидни шестили ще бъдат засадени по ул. „Васил Левски” на северния вход на Троян. Те ще заменят 23 болни и неестетични дървета и ще продължат зеления коридор от същия дървесен вид, който беше засаден преди година и вече започва да се оформя“, информира в профила си във фейсбук г-жа Михайлова.  Правейки и едно важно уточнение: „Стремежът ни е с подмяна на тротоарните настилки (в града) неподходящите дървета да се заменят с подходящи за градска среда, като при едно отстранено дърво да се засаждат 1,5-2 нови“.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |