Втората Купа „Александър Николов-Сашо“ – на 28 май

* Срещу ветераните на „Чавдар“ ще излезе сборен състав на „Левски“ (София), воден от Ангел Станков; в сините редици – легендите Фифи Перото, Емо Спасов, Воин Войнов и др. * Николай Стойчев-Капитана: „Със сигурност на трибуните ще има няколко хиляди души“

Бат Сашо (1940-2021)
Предстоящо
 
СЛЕД броени дни – на 28 май, неделя – ще е второто издание на мемориалната Купа „Александър Николов-Сашо“. В памет на футболната емблема на Троян, когото всички наричаха Бат Сашо – футболистът, треньорът, спортният деятел, раздал се докрай за каузата на троянския футбол, който ни напусна преди две години (в началото на м. януари 2021 г.). Отново във фокуса на събитието ще е мачът на ветераните на „Чавдар“ (Троян) с именит гостуващ тим – миналата година бяха белите от „Славия“ (София), сега ще са сините от „Левски“ (София). Мястото е същото – позатихналият откъм футболни емоции в последните години троянски стадион „Чавдар“.

КАТО организаторите – главните са Николай Стойчев-Капитана, някогашният капитан на троянския тим и голям приятел и почитател на Бат Сашо, и съпругата Марияна, която винаги, и след смъртта му, е до своя Сашо – са категорични, че публиката сега ще е повече от миналогодишната. Което си е сериозна заявка, тъй като тогава, на първата Купа, състояла се на 29 май 2022 г., по трибуните имаше толкова хора, колкото стадионът ни не помни от времената, когато в града ни се играеше сериозен футбол и отборът ни бе фактор в националната Б група.

НО ОСВЕН очаквания сериозен сблъсък на терена между нашите и левскарите, отново ще има и забавна част – която ще започне час по-рано, от 16:00 ч. (мачът е от 17:00 ч.), с водещ, поздравителни речи, музика, скара и други „занимавки“ за публиката. А същинската част, футболната среща, ще започне с представяне на двата отбора, като нашите ще се поклонят на публиката в познатите сини фланелки с лика на Бат Сашо; футболният ни екип пък е съвсем нов – бели фланелки, червени гащета и бели чорапи.

В СЪСТАВА и на двата тима, „Чавдар“ (Троян) и „Левски“ (София), ще личат изявени имена от по-близкото и по-далечно минало. При нашите – Дидо Диков, Боян Иванов, Краси Михов, Мартин Кушев, Светослав Маринов-Савата, Митко Стаевски, Николай Нунев, Йонко Бънов, разбира се Николай Стойчев-Капитана и др., водени от треньора Дарин Костов. При „отбора на народа“ – Стефан Стайков, Пламен Николов, Стефан Аладжов, Стефан Павлов (Фифи Перото), Емил Спасов, Воин Войнов и др., водени от Ангел Станков; по всяка вероятност в синята група ще са и голямото началство – президентът на ФК „Левски“ Наско Сираков, и членът на ръководството Даниел Боримиров. С голяма вероятност ще пристигнат и двама столични ВИП гости – шефът на българския волейбол Любо Ганев и бившият ръководител на женската ни футболна лига Александър Шатровски.

Спонсорът Герман Гачевски и организаторът Николай Стойчев-Капитана
ДА СПОМЕНЕМ и спонсорите, които по думите на организаторите стават все повече и по-щедри. Основните са Герман Гачевски (TSD), осигурил новите екипи, Миха Капоун („Винпром Троян“), който е поканил футболистите на дегустационен тур в предприятието и им е подготвил съответните течни кехлибарени подаръци, Калина Радевска („Калинел“), инж. Николай Младенов („Копа Хидросистем“), д-р Красимир Гунешки, инж. Милко Станчев, Дако Даков и др.

Капитанът на „белите“ Руджерио Перейра вдига купата „Александър Николов-Сашо“, нашите аплодират, Троян, 29 май 2022 г.
„АЗ СЪМ изключително доволен, защото виждам и вярвам, че от година на година публиката на Купа „Александър Николов-Сашо“ ще става все повече и ще има все по-голям интерес. Хората виждат, че го правим добре, от сърце, защото Сашо го заслужава. Знам, че ще дойдат хора от различни краища на България, планират го, имам информация, със сигурност на трибуните ще има няколко хиляди души. И се надявам наистина да стане един голям празник за Троян и района. Друго, което ме радва, е, че спонсорите се увеличават, подкрепят ни, защото събитието го правим както трябва и каузата е добра. Сигурно е, че ще стане здрав мач и си мисля, че този път ще победим и кметът Донка Михайлова, която се е ангажирала с награждаването, ще връчи купата на мен,  а аз ще я предам на Марияна“, коментира Капитана. Насочи ни и вниманието към набиращата скорост подписка за преиименуването на троянския стадион на името на Александър Николов-Сашо.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |