Бат Сашо номиниран за висока троянска награда

* Футболната емблема на Троян Александър Николов (Бат Сашо) е предложен за удостояване посмъртно с „Почетна значка - Троян“, предстои гласуване в местния парламент
Отличници
Бат Сашо (1940-2021)
ЕДИН добър и заслужил троянец – познатият на футболисти, фенове, приятели, на цял Троян като Бат Сашо (Александър Николов), благодарение на чийто неизтощим ентусиазъм, пълна отдаденост на каузата и огромна любов футболът в града ни оцеляваше в най-тежките и безпарични години, футболистът, треньорът, спортният деятел, напуснл ниа неочаквано в началото на годината броени дни след като отпразнува своя 80-годишен юбилей (виж „Поклон за Сашо“ – бел. ред.) – е предложен за удостояване с „Почетен знак Троян“. Предстои гласуване от Общинския съвет на сесията в четвъртък, 30 септември (б. р. днес). По традиция почетните отличия на Троян (Почетен гражданин, Златен герб и Почетна значка) се връчват на празника на града – Петковден, 14 октомври.

ГОЛЕМИЯТ спортист и спортсмен е номиниран за наградата от четиричленната група общински съветници от местната коалиция „Глас народен“ начело с Николай Тодоров. В аргументацията се припомня, че Бат Сашо започва да играе футбол през 1962 г., има принос като футболист и после като треньор за най-големите успехи на силния някога ФК „Чавдар“, Троян – 4-то (1972 г.) и 5-то място (1970 г., 1976 г.) в „Б“ група, полуфинал и четвъртфинал за Купата на България (1982 г., 1979 г.), победи над „Литекс“ (Ловеч), „Локомотив“ (София), ЦСКА (София) и др., заслугата му за развитието на женския футбол в Троян. „Радващ се на силна привързаност на отбора към него. През неговата школа са минали мнозина футболисти, които и досега говорят с респект и уважение за него и следват неговите съвети“, обобщават вносителите.

Т21
Снимка troyanexpress.com 

Бел. ред. По ирония на съдбата номинацията за високото троянско отличие на Бат Сашо идва в момент, когато футболът в Троян е на дъното, а мъжкият ни отбор е на ръба на оцеляването. Да се надяваме, че ще се намери спасителното решение!?
 
 Оше по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |