Конкурсът за управител на „Хемус ресурс“ се провали

* Причината – единственият кандидат, икономистът Камен Спасовски, не премина предварителния подбор по документи и не бе допуснат до следващия етап
Кандидати
Кметовете Михайлова и Кукенски режат лентата на новите инсталации, 23 април 2021 г.
ОТ КРАТКОТО обявление в сайта на Община Троян научихме, че провелият се на 20 септември първи етап от конкурса за управител на общинското дружество „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД, включващ  предварителен подбор на кандидатите по документи, е завършил безрезултатно; т. е. според регламента Общото събрание на дружеството трябва да прекрати конкурса. Причината – явилият се единствен участник, икономистът Камен Спасовски, не е допуснат до следващия кръг, понеже не отговаря на едно от 9-те изисквания към кандидатите (кое точно изискване не се казва). От м. април временно изпълняващ длъжността управител на дружеството е Радион Букарев, чийто 6-месечен мандат скоро изтича. В обявлението не се посочва каква ще е следващата стъпка и кога ще бъде обявен повторен конкурс.

„ХЕМУС РЕСУРС - Троян и Априлци“ ООД, което бе учредено в началото на 2021 г., е съсобственост на Община Троян и Община Априлци – съответно с 90% и 10% дялово участие. А основната му задача е да стопанисва и управлява двете новоизградени модерни инсталации за управление на отпадъците – сепариращата за предварително третиране на смесено събраните битови отпадъци (с капацитет 6300 т годишно) и компостиращата за преработка на разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци (с капацитет 2200 т годишно). Чиято голяма цел пък е да се намали делът на депонираните отпадъци на троянското сметище, обслужващо и община Априлци, оттук да се намалят отчисленията, плащани по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците за всеки тон депониран отпадък и да се върви към едно наистина модерно и ефективно управление на отпадъците в двете общини.  

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |