Втората Купа „Александър Николов-Сашо“

* Футболното събитие ще е на 28 май – срещу сборен „Чавдар“ от различни поколения ще излезе сборна формация на „отбора на народа“ „Левски“, София * Големият смисъл – поклон към Бат Сашо, футболната емблема на Троян * Шоуто е гарантирано, а трибуните пак ще се пръскат от народ, убедени са организаторите

Бат Сашо (1940-2021)
Предстоящо 
За Бат Сашо и троянския футбол!
 
НАЧАЛОТО бе поставено миналата година – с първата Купа „Александър Николов-Сашо“, учредена в памет на голямото футболно сърце и футболна емблема на Троян, футболиста и треньора Александър Николов, наричан от всички Бат Сашо, и провела се на 29 май 2022 г. Тогава срещу сборен отбор от различни поколения на  „Чавдар“ (Троян), на треньорската скамейка бе Дарин Костов, игра сборен отбор (ветерани, но и действащи футболисти) на „Славия“ (София), начело с нашия Мартин Кушев, и след здрава битка мачът завърши с победа на „белите“ – 5:3. А трибуните се пръскаха от народ, както някога, в славните години на троянския футбол (виж „За пръв път купа „Александър Николов-Сашо“ – бел. ред.).

Капитанът на „белите“ Руджерио Перейра вдига купата „Александър Николов-Сашо“, нашите аплодират, Троян, 29 май 2022 г.
СЕГАШНОТО второ издание на Купа „Александър Николов-Сашо“ ще е на 28 май 2023 г. (неделя, 17:00 ч., стадион „Чавдар“) и срещу нашите ще излезе сборен тим на „отбора на народа“ „Левски“ (София), воден от треньора Ангел Станков и президента на клуба Наско Сираков. Съдията остава същият – едно от имената на троянската футболна школа и елитен български рефер Таско Тасков. Неизменна е и амбицията освен истински футбол да има и съпътстващо шоу с изненади за публиката, дисководещ, звездни гости, речи – истински спектакъл в памет на незабравимия Бат Сашо. Научихме също, че ще бъде обявена официално подписката за преименуване на троянския стадион на името на Бат Сашо, човекът, който вгради сянката си в този стадион, живееше в него, обичаше го като свое дете.

И НЯКОЛКО
думи за организаторите. Моторът на проявата, който е и инициатор на Купа „Александър Николов-Сашо“, е някогашният капитан на „Чавдар“ Николай Стойчев-Капитана, голям приятел и почитател на Бат Сашо (от почти три десетилетия Капитана живее в Палма де Майорка, Испания, където също се занимава с футбол – открива собствена футболна школа, но не къса връзките с Троян и България, а отскоро е по-често тук – бел. ред.). Другото главно действащо лице е съпругата Марияна – винаги до своя Сашо, след кончината му също.

Николай Стойчев-Капитана, 2 март 2023 г.
„ИСКАМ специално да благодаря на нашите помагачи и съмишленици, много са, но специално ще спомена имената на двама щедри и ангажирани с каузата ни спонсори – Румен Джабарски и Герман Гачевски“, коментира Капитана. Допълвайки, че някои неща около предстоящото събитие все още са в процес на уточняване, като се прави всичко възможно втората Купа „Александър Николов-Сашо“ да е по-мащабна и впечатляваща от първата и отново, както и миналата година, да се превърне в истински троянски футболен празник. За Бат Сашо и троянския футбол!

Генадий Маринов
 
Оше по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |