Поредно сериозно дарение за Троянската болница от д-р Босева

* Живеещата и работеща в Германия наша землячка осигури модерен ехограф „Филипс“ за колегите си от троянското АГ отделение * Д-р Ценова: „Изключително ценно дарение от една истинска българка и троянка“ * Любопитното съвпадение на 10 март
Добрата новина
Д-р Босева с грамотата за първото дарение, д-р Василев и д-р Ценова, Троян, 26 февруари 2018 г.
НАШАТА землячка – гинеколожката д-р Преслава Босева, която вече осма година работи в болницата в немския град Ванген (провинция Баден-Вюртенберг), направи второ сериозно дарение на колегите и приятелите си от АГ отделението на Троянската болница (МБАЛ - Троян). Първото бе през 2018 г., когато достави на троянското отделение гинекологичен стол и ехограф (сонограф), закупени със средства, осигурени от нея (медицинската техника бе на болницата във Ванген и струваше 20 хил. евро, но благодарение на дарителката сумата бе коригирана на символичните 700 евро); в допълнение – връчи на завеждащия отделението д-р Мишо Василев сумата от 1420 евро, останал излишък след уреждане на всички плащания за уредите.

СЕГАШНОТО дарение на германската троянка отново е ехограф (марка „Филипс“), но от най-ново поколение и с далеч повече възможности, разбира се и доста по-скъп. Техниката вече е монтирана в изнесения кабинет на АГ отделението, ръководен от д-р Йоана Ценова – и така няма да се налага на пациентите от кабинета да ходят за преглед до отделението. Но по-важното – модерният уред е многоспектърен и може да се използва за различни прегледи според настройката му (при бременност, гинекологични, на гърдата, Доплер, вътрешни болести).

„ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ценно дарение, изключителни са и благодарностите ни към дарителката – една истинска българка и троянка“, коментира за Т21 д-р Ценова. Като уточни, че предстои техници от „Филипс“ на място да обучат троянските лекари за работа с новата апаратура. А в тази хубава новина за троянското АГ отделение и изобщо за Троянската болница, а и за Троян, има още една хубава и любопитна новина – дарението пристига от Германия в Троян на 10 март, в същия ден, в който д-р Босева ражда своята втора рожба, щерката Яна. И от нас честито на мама и на тате Майк, каката Сина и, разбира се, на троянските баба и дядо Цветанка и Стефан Босеви!

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |