АПИ подготвя ремонт на Троянския проход от юг

* Агенцията обяви обществена поръчка за изготвяне на технически проект за 22,3-километровия участък от Беклемето до Кърнаре, офертите се приемат до 15 август
Най-после
Поглед към Троянския проход, южната страна, сн. www.meteo-ride.com
ДЪРЖАВНАТА Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), която отговаря за републиканската пътна мрежа, обяви чрез подразделението си Областно пътно управление – Пловдив една обществена поръчка, свързана с Троянския проход (Беклемето, Троян – Кърнаре). Процедурата е за изработването на технически план за основен ремонт на 22,3 км от прохода (целият е 40 км) в участъка от Беклемето до с. Кърнаре, от км 103+055 до 125+349. Тоест – южната част на прохода, която е с големи надлъжни наклони и остри завои и в момента е в ужасно състояние и прави преминаването неудобно и рисково. „Целта на проекта е да се осигури целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия старопланински проход в страната и да се подобри свързаността в този централен район“, коментираха от АПИ. Прогнозната стойност на поръчката е 446 хил. лв. без ДДС, а изпълнението – за 60 календарни дни. Крайният срок за подаване на офертите е 15 август.

„ИЗРАБОТВАНЕТО на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности, както и на строителен надзор“, допълниха от пътната агенция.

Т21, по информация от АПИ

Начало

Още по темата:

1 Коментара:

Илиян Пеевски каза...

Прохода ще продължава да бъде затворен по половин година, ноооо при отремонтиран път. Какъв пореден успех!
Жителите на поне 8 общини от три области зависят от този път. Ни областни, ни кметове, ни депутати от тези райони. Жалка работа!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |