Чудо на чудесата – скоростно отвориха Троянския проход

* От снеговалежа и бурния вятър в прохода на места имаше преспи до метър и половина, разчистването на пътното платно бе извършено от специализирани машини - роторен снегорин, грейдери,
 багери и друга техника
Отличници
ЧУДО на чудесата – веднага след падането на снега от АПИ започваха здраво снегопочистване на Троянския проход (Беклемето), затворен за движение на всички видове МПС на 5 януари. И днес, 9 януари, най-високият старопланински проход, част от трасето на второкласния републикански път II-35 – представляващ най-пряката връзка на Плевен, Ловеч, Троян и изобщо на централна Северна България с Южна Българи и имащ сериозно транспортно-икономическо значение за района – бе отворен за движение (забраната остава само за тежките камиони над 12 тона).

ОТ СНЕГОВАЛЕЖА и бурния вятър в прохода на места имаше преспи до метър и половина, разчистването на пътното платно бе извършено от специализирани машини - роторен снегорин, грейдери, багери и друга техника, поясниха от АПИ.

НЯМА как да не кажем нашето браво на пътната агенция и специално на нейния началник и наш земляк Георги Терзийски, който със сигурност има основна заслуга за „чудото“. Защото помним практиката от предишни години, когато след първия по-сериозен сняг проходът „хлопваше кепенците“ за няколко месеца и пробиването започваше чак на запролетяване.

 Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |