Проходът пусна за автомобили до 12 тона

* Доста скоростен пробив, предвид практиката от предишни години след първия по-сериозен сняг да хлопва кепенците за по няколко месеца
Важно
ТРОЯНСКИЯТ ПРОХОД (Беклемето, Троян - Кърнаре), който на 24 януари бе затворен за движение заради снеговалежите и обичайните снегонавявания по билото, от днес, 28 януари, е отворен за движение на автомобили до 12 тона, съобщиха от държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Доста скоростен пробив, като се има предвид практиката от предишни години след първия по-сериозен сняг проходът да хлопва кепенците за по няколко месеца.

ТУК е мястото да припомним, че на скорошната си среща (13 януари) с ръководството на АПИ регионалният министър Гроздан Караджов обяви, че през настоящата 2022 г. ще бъде обявена „обществена поръчка за изработване на проект за изграждане на снегозащитно съоръжение тип тунел на Троянския проход“. С други думи, кабинетът Петков се ангажира с реална стъпка към целогодишното отваряне на Троянския проход, най-пряката връзка на Централна Северна България (Плевен, Ловеч, Троян) с Южна България, за което се говори от десетилетия и все не се случва.

ОТ АПИ напомнят, че всички граждани и фирми могат да получат информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от страницата на агенцията в интернет – www.api.bg, и на денонощната телефонна линия 0700 130 20. В АПИ при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Т21

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |