Към неизвестния благодетел от един бивш учител

* „Кой е той, къде живее, какво работи – аз не зная. Но съм сигурна, че е истински човек с голямо сърце, човек, който твори добро…“

Дълбока благодарност!
Румяна Андреева, 24 май 2021 г.
НА 24 МАЙ тази година в ОУ „Иван Хаджийски“ ми бе връчена неочаквано наградата „На учителя - с любов!“. Нямам думи да опиша огромната си изненада и чувствата, които преживях.  Никога не съм очаквала, че това може да ми се случи. Та аз съм един обикновен учител като много други. Вярно е, че почти 40 години съм учила децата не само на грамотност, но и на обич към хората и към всичко родно. Навсякъде учениците ме привличаха със своята искреност, жизнерадост и палавост. Мисля, че уважението и любовта ни беше взаимна. Затова и многобройните ни срещи с отдавна завършили училище мои ученици са толкова вълнуващи.

НО ТАЯ изненадваща индивидуална награда направо ме смая. Нямам предвид само материалната стойност, каквато никога не съм получавала в многогодишната си дейност, а топлите сърдечни думи и високата оценка, дадена ми от този наш неизвестен бивш ученик. Кой е той, къде живее, какво работи – аз не зная. Но съм сигурна, че е истински човек с голямо сърце, човек, който твори добро, без да иска нещо обратно!

НЕИЗВЕСТЕН БЛАГОДЕТЕЛЮ, прекланям се пред тебе, пред твоята признателност, която ми връща вярата, че не сме живели напразно, че не сме забравени ние – учителите пенсионери. Гордеем се, че си наш троянски възпитаник. Бъди жив и здрав, неизвестен приятелю! Нека успехът в живота и щастието да са твои верни спътници!

12 юни 2021 г., Троян
С благодарност: Румяна Андреева
  

 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |