Милен Тенев с наградата „Пенчо Балев“

* Лауреатът: „Математиката винаги ми е била любим предмет и занапред също ще изобилства в специалността, която съм  избрал“
Отличници
Милен Тенев получава наградата „Пенчо Балев“, СУ „Васил Левски“, Троян, 29 юни 2020 г.
МИЛЕН ТЕНЕВ от 12.б, паралелката с профил природо-математически, е поредният пети носител на годишната ученическа награда „Пенчо Балев“ – учредена през 2016 г. от анонимен дарител, бивш възпитаник на незабравимия учител по математика Пенчо Балев в Троянската гимназия (сега СУ „Васил Левски“), давана на най-изявения по математика и информатика ученик от завършващия випуск на голямото троянско училище. Отличието – специална грамота и парична премия от 500 лв., се връчва с посредничеството на Т21, а по волята на дарителя номинацията и изборът се правят от колегиума на преподавателите по математика и ИТ технологии в СУ „Васил Левски“.

НОВИЯТ носител на „Пенчо Балев“ се разделя със своето училище по впечатляващ начин – общ успех в дипломата за пълния курс на обучението 6.00 и две отлични оценки на матурите, 6.00 по български език и литература и 5.95 по математика. През годините има сериозни успехи в точните науки и особено по математика: 1-во място (12. клас) в математическата надпревара от традиционните Климентови дни, организирани от конкурентното троянско училище СУ „Св. Климент Охридски“, 1-во място (12. клас) в състезанието по математика по случай патронния празник на СУ „Васил Левски“, пълна шестица (11. клас) на олимпиадата по химия, участие в проекта „Robo“ по програма „Еразъм +“, 2017/19 г. и др.

„МАТЕМАТИКАТА винаги ми е била любим предмет и занапред също ще изобилства в специалността, която съм избрал“, сподели за Т21 новият лауреат на наградата „Пенчо Балев“. Който вече кандидатства в Техническия университет в София и оценката му от приемния изпит е 5,70, а предпочитаните специалности – компютърно и софтуерно инженерство, телекомуникации, информатика и софтуерни науки. „Класирането не е започнало, но вярвам, че ще успея да запиша желаната специалност и ще продължа да надграждам знанията си“, коментира Милен. И от нас – успех и пълен напред!


И ОЩЕ МАЛКО за наградата „Пенчо Балев“. „Учредявам тази награда в памет на дългогодишния преподавател по математика в Троянската гимназия Пенчо Балев – еталон на преподавателско майсторство и стил, дисциплина, отдаденост на любимия предмет и на каузата да го преподава. Учител, с когото би се гордяло всяко българско училище и всеки български град (…) Нека носителят й да продължи и умножи добрите традиции на българската математика, за които г-н Балев има огромен принос“, е записано в дарителската грамота. Досегашните лауреати на „Пенчо Балев“ са Десислава Хаджийска (2016 г.), Райя Маринова (2017 г.), Йоана Гетова (2018 г.), Христо Сашев (2019 г.) и Милен Тенев (2020 г.). И тази година наградата бе обявена и връчена на тържествената церемония по раздаването на дипломите (29 юни), а честта да я връчат имаха директорът на СУ „Васил Левски“ Ангел Балев и синът на Пенчо Балев – Мариян Балев, също преподавател по математика в училището.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |