Хвала ви, добри хора! Сполай ви, прекрасни лекари, сестри и санитари!

* В навечерието на един от най-прекрасните християнски празници да пожелаем на всички ви здраве и да помолим Бог да ви даде щастие
 
Благодарност
Трогателно писмо ни изпрати известното троянско семейство Искра и Иван Фичеви. Писмо на възхищение и огромна благодарност към медиците от троянската Белодробна болница (СБАЛББ - Троян). Към целия екип на това изключително като организация, качество и ефективност на работата лечебно заведение, поемащо основната тежест за лечението от ковид в района.

КАКТО хиляди хора, я срещнахме и ние, коварна, неизвестна - болестта, видяхме я в загрижения поглед на д-р Краевски и в направлението, звучащо като поредния удар на съдбата, когато постъпвахме за лечение в специализираната Белодробна болница в Троян. Но още при приемане в отделението прекрасното отношение на д-р Бенева и д-р Субашки започна да намалява ужаса, породен от неизвестното в душата.

И ВЕДНАГА започнаха постоянните прегледи, визитации, контрол на показателите както от лекуващите лекари, така и от всички дежурни – д-р Ковашки, д-р Иванова, д-р Колева, които, без да пестят усилия, извършваха пълни и обстойни прегледи на всеки болен.

УВАЖАЕМА д-р Дудевска, това, което сте изградили като база в тази болница, като екип, като изключителен ред, е нещо, което се среща много рядко и е просто невероятно. Убедени сме, че този перфектно смазан механизъм на работа в поверената Ви болница е в основата на много високото доверие на хората, които търсим помощ при Вас, и на големите успехи в лечението на жителите на града ни.

ТРУДНО е да изкажем огромната си благодарност към Вас, мили хора! Д-р Бенева, а за Вас просто не е възможно. Никога няма да забравя как преди много години видях в  студентската Ви книжка оценка „Оличен 6 +“. Мисля, че с отношението си към болните и компетентното им лечение доказвате ежедневно тази оценка. По един абсолютно безспорен начин! В условията на истинска война!

НО ПОНЕ можем в навечерието на един от най-прекрасните християнски празници да пожелаем на всички ви здраве и да помолим Бог да ви даде щастие!

 Искра Фичева, Иван Фичев, 28 април 2021 г., Троян

 

Още няколко думи


Ще си позволя да прибавя няколко думи към казаното от сем. Фичеви. И от мое име да изкажа благодарност и респект към екипа на троянската Белодробна болница. Към изключителния професионалист д-р Субашки и прекрасната във всичко д-р Бенева, знаещи какво правят, умеещи да го правят и също толкова важното – правещи го със сърце, с емпатия. Към всички – съжалявам, че не мога да изброя имената им – лекари, сестри, лаборанти, помощен персонал; целият екип е такъв, професионалисти със сърце. Руми, неуморната санитарка с бялата коса, и само тя е достатъчна да ви убеди, че не преувеличавам, и тя лекува, с добрина. Разбира се, шефката д-р Дудевска – здравен мениджър от европейска класа. Ако някой е забравил, ще припомня – в по-ранните години на объркания ни преход имаше момент, когато тази най-стара белодробна болница на Балканите бе пред съсипия и закриване, днес я има и е това, което е, благодарение на д-р Дудевска, на нейните умения да брани добрата кауза, на енергията, компетентността, размаха, упоритостта, екипността, дипломатичността, чара й. Шапки долу!

Накрая, но отпред по важност, ще кажа за един велик троянски лекар. Всички го знаят – висок, крачещ пеша по троянските улици, непарадиращ с нищо, тъй обикновен, както могат да са само истински големите. Д-р Ковашки! Истински майстор в лекарското изкуство, подготвен, безкористен, всеотдаен, от хората, които обичат да обичат, което като че ли е задължително за лекарската професия, но не се среща толкова често. Не преувеличавам – лекуваше години наред майка ми, лекува мен и жена ми при скорошния ни сблъсък с короната, лекувал е десетки познати и приятели, единодушни сме. Човек, който ми дава самочувствие, че съм троянец и българин, и вяра, че ще ни бъде.

Генадий Маринов

 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |