Да почистим Троянската река!

* Нека в неделния 9 май на 2021 г., в 10:00 ч., да бъдем отново заедно и да обърнем човешкото си лице към природата на нашия любим Троян!
 
Николай Тодоров
Предстоящо
Общинският съветник Николай Тодоров заедно със свои съмишленици кани всички желаещи троянци и гости на града ни на поредната акция за почистване на Троянската река (от моста при Старата полиция до южния/горния край на Троян, като 2,5-километровото речно трасе ще бъде разделено на участъци, в които ще чистят различни групи). Акцията ще е на 9 май, неделя, и е продължение на кампанията за почистване на реката в централната градска част, провела се на 17 април и организирана от съгражданина ни Минко Боровски (виж „Как Минко Боровски раздвижи Троян“). Т21

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, отново се обръщаме се към вас с призив за участие в нов акт на съпричастност към природата. Нека в неделния 9 май на 2021 г., в 10:00 ч., да бъдем отново заедно и да обърнем човешкото си лице към природата на нашия любим Троян!

ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ, на 17 април, ние сътворихме един силен акт на ангажираност към нашето природосъобразно бъдеще. Тогава всички участници и съратници на природозащитната кауза демонстрираха нещо, което не ни се беше случвало от много отдавна. Тази искрено проявена енергия, която струеше от всеки един участник, не се забравя (акции за почистване на реката в централната градска част, на тротоарите и крайпътното пространство в кв. „Ливадето“, на райони по пътя към Беклемето – бел. ред.). Като резултат – вълна от одобрение и желание за включване в следващата екоинициатива беше демонстрирана от всички.

Трасето за почистване е в жълто, 2,56 км

НЯМАШЕ ПОЛИТИКА и разделителни линии! Имаше само и единствено подтик към добротворство. Нека преживеем отново това и бъдем заедно, за да продължим започнатото. На 9 май ще изчистим горното течение на р. Бели Осъм в рамките на града, оттам където свършихме предния път. Постарахме да осигурим и цветни чували и ще събираме отпадъка разделно.

РАДОСТЕН СЪМ да съобщя, че има спомоществовател, който осигурява посадъчен материал, за да залесим кашпите по ул. „Г. С. Раковски“, ще започнем и почистване на терасовидния скат пред фитнес уредите на брега на реката. Инициативата  се подкрепя от ОП „Комунални услуги - Троян“ и вече от „Грийнпийс“ (България) с акцията „#ИзбериВодата“. Има и други спомоществователи, които засега остават анонимни.

ЧАСЪТ И МЯСТОТО са същите: 10:00 ч. в градинката пред бившето кино! За организационни въпроси по събитието се обръщайте към:
     • Николай Тодоров („Троян в бъдещето“, тел. 0878/509223);
     • Минко Боровски („Чисти реки, чиста България“, тел. 0989/659595);
     • Цветомир Петков („Везба“, тел. 0877/201516).


НЕКА за пореден път се обърнем с човешкото си лице към природата!

Николай Тодоров

Начало

Още по темата:

2 коментара:

Донка Михайлова каза...

.....обречена кауза! Живея в троянско село, като се опитах да въдворя местните да не изхвърлят строителни отпадъци и умрели животни в реката , те ме псуваха, викаха полиция(съставена от същите селяндури) и ме заплашваха да не се разправям с хората.....Поздравления за инициативата,но още в същия ден вероятно ще се изхвърлят повече боклуци,отколкото ще изчистите. По добре им направете лекции в училищата,ефекта ще е по голям.

troyan21 каза...

Здравейте, Донка Михайлова! Явява се един проблем, който трябва да се реши. Явно не сте кметът на Троян (също Донка Михайлова) и си спомням, че в един Ваш коментар преди време го пояснихте, но въпреки това има проблем. Защото се създава впечатлението, а и Вие може би умишлено го поддържате, че Вашите коментари и становища са на кмета г-жа Михайлова; което, разбираемо е, й създава неудобства и определено постига фейк ефект. А цялата тази работа в крайна сметка рефлектира върху сайта и вестника ни (Т21). Нямам представа дали името Ви е Донка Михайлова или това е Ваш псевдоним, в което няма нищо лошо или неправомерно, но ще си позволя да Ви помоля да добавяте кратко пояснение, примерно – не съм кметът на Троян или нещо такова. Съгласете се, че подобна молба е основателна.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |