Започна строителството на новия „Парк Лъгът“

* Шегите на Баба Марта не попречиха на откриването на строителната площадка * Кметът Михайлова: „Амбицията ни е да постигнем място за отдих на хората от квартала чрез създаване на функционална и естетична паркова среда“ * Финансирането – чрез МИГ-а по ПРСР
Придобивки
Стартът е даден, строителството на „Парк Лъгът“ започва

В СРЯДА, 10 март, въпреки лошото време и снежните закачки на Баба Марта, бе открита строителната площадка на една важна и дългоочаквана екстра в троянския жк „Лъгът“ – най-младия, най-многолюдния и най-жизнен троянски квартал. Поляната в близост до СУ „Св. Климент Охридски“, която от години стои неизползваема и пустееща (с изключение на детската площадка в единия й край), ще се превърне в истински квартален парк, „Парк Лъгът“ – с мрежа от алеи, фонтан, пейки и други места за сядане, перголи, габиони, модерно озеленяване и парково осветление, на обща площ от близо 3 дка.

Строителната площадка е открита

В ПРИСЪСТВИЕТО на служители от общинската администрация, представители на фирмата изпълнител „Билдтрон“ ЕООД (Варна), граждани от квартала кметът Донка Михайлова даде символичния старт на строежа и лисна менче с вода за успех на делото. „Амбицията ни е да постигнем място за отдих на хората от квартала чрез създаване на функционална и естетична  паркова среда“, коментира г-жа Михайлова.

Шеговит надпис в жк „Лъгът“
Цанко Спасовски и Донка Михайлова подписват договора, 5 юни

НОВИЯТ „Парк Лъгът“ ще се финансира от европейската Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 по проект на Община Троян, спечелен чрез сдружение „Местна инициативна група (МИГ) - Троян, Априлци, Угърчин“, сумата за строителните дейности възлиза на 187 хил. лв. с ДДС. Договорът за финансиране с Държавен фонд „Земеделие“, управляващия орган на ПРСР, бе подписан на 5 юни 2020 г. съвместно от кмета Михайлова и председателя на МИГ-а Цанко Спасовски. Като проектът включва още една знакова зелена площ в Троян – градинката пред бившето кино в централната градска част, която също ще бъде обновена и облагородена. Тук предстои изграждане на нов тротоар откъм паркинга на ул. „Димитър Икономов-Димитриката“, подмяна на асфалтовата настилка на алеите, изграждане на площадка за ролери и велосипеди, кът за игра на дама, кътове за отмора, поставяне на нови пейки и кошчета за смет; предвидената сума е 192 хил. лв. с ДДС, изпълнител – столичната фирма „НСК София“ ЕООД.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |