Искат събаряне на незаконните бараки пред бл. 219 в „Лъгът“

* 34-ма от присъствалите 37 души на общото събрание на собствениците на жилища в блока са гласували „за“; съкооператорите искат да облагородят двора и да изградят кът за отмора
Глас народен
Бараките в двора на бл. 219 - незаконни, грозни, мръсни
34-МА от присъствалите 37 души на общото събрание на собствениците на жилища в бл. 219 на троянския жк „Лъгът“, състояло се на 1 юни, са гласували за събаряне на незаконни ламаринени бараки/дърварници в двора на блока. Това ни съобщиха участници в събранието, търсещи подкрепа и допълнителна гласност за решаване на проблема.

Поглед към вход Г на санирания бл. 219 в жк "Лъгът"
Ламаринените коптори/дърварници са до самия вход
ПОЯСНЕНО бе, че двама от собствениците на общо 12-те бараки са обещали доброволно да премахнат паянтовите си постройки. „В Общината знаят за какво става дума, говорили сме с отговорника по незаконното строителство. Надяваме се да упражнят правомощията си за премахване на незаконните бараки в двора на блока ни“, коментираха съкооператори.

А ПРОБЛЕМЪТ, освен че става дума за незаконни постройки, които по закон трябва да се премахнат, има и други измерения. Най-напред – големият панелен бл. 219 в жк „Лъгът“ вече е саниран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (програмата за саниране на панелките), първият в Троян и грее като нов след ремонта; което допълнително подчертава грозотията и нелепостта на ламаринените коптори. Друго – съкооператорите искат да облагородят двора на блока и да изградят кът за отмора (с беседка, пейки, зелена площ), смятат и да кандидатстват с проект по програма „Обществен форум“, но това не може да се случи, докато бараките не изчезнат.

25 коментара:

Unknown каза...

Генади, ако зависи от общинската администрация незаконните тенекиени гаражи няма да бъдат премахнати! ТЯ, общинската администрация има неотменими социални ангажименти които са поставени над закона, за да са в интереес на спокойствието и безветрието. Нищо, че те(спокойствието и безветрието) раждат блатото, лошия дъх и комарите.

Анонимен каза...

Като жител на бл.219 напълно съм съгласна,че тези незаконни постройки никак не са никак приятна гледка. Искането за премахването им беше повдигнато на въпрос от жители на блока,които пряко не са засегнати от последствията от премахването им(не се отопляват на дърва). Изграждането на беседки не е лоша идея,но с каква цел ще се използват те? Клюкарщината и сега си е на високо ниво. И все пак нека се помисли и за хората,които се отопляват на дърва и няма къде да ги държат освен в тези така пречещи незаконни постройки.

Анонимен каза...

Хаджийски ще раздава по 100 Евро месечно на всяка баба работила в ТКЗС-то, за да може и тя да се грее на климатик. На всекиму според потребностите. Е на това му се вика комунист!

Анонимен каза...

такива постройки има нвсякъде- и бл.13 и бл.17 и.....

Анонимен каза...

Къде е снимката на съкооператора Пеньо Пенев с изчерпаното търпение?

Анонимен каза...

Стига с този гад П. П.

Анонимен каза...

Докато се топлим на дърва в Троян ще е така. Хората няма къде да държат дървата си, но няват доходи, за да се отпляват по друг начин. Да измрат ли зимата?

Анонимен каза...

Нали в блока има мазета,там да си държат дървата!Защо тогава се сърдим на циганите че правят бараки и мизерии?

Анонимен каза...

Има мазани за дървата никой не е длъжен да гледа тая разруха и кочинаааа

Анонимен каза...

3-и, говориш за ВЛАДО Хаджйиски.

Анонимен каза...

Поредната статия, която допълва жалката картинка в каква община живеем.
Има незаконно строителство, но ако не реагират гражданите - такова за община Троян няма.
Има назначен служител в общината, на който гражданите плащат заплата да няма незаконно строителство, но такова има, а този служител се занимава Бог знае с какво.
Гражданите вместо да "тропнат по масата" и да изискат спазване на закона, ходят да "разговарят" с овластените, "се надяват" общината да си свърши работата.
Гражданите вместо да търсят решение, чрез общинския съвет, чрез който би следвало да се самоуправляват по закон - ходят да се молят и да "разговарят" с чиновниците. Очевидно или не знаят или нямат никакво доверие на общински съвет Троян и неговите /обратното на умен/ общински съветници, начело с неговия /още по-обратното на умен/ председател на ОбС.
Проблемът с отоплението и дървата е изключително чувствителен и тежък - но да не забравяме, че не аз избрах един глуповатичък милиционер за кмет, който на практика ликвидира последната възможност за газифицирането на Троян. После си го преизбраха и вече е втори мандат общински съветник...дето се казва от едната благодарност. Както и все по-успешната кметица Михайлова.
Вината е споделена.
След игрите на "сини и червени", на "ГЕРБ и БСП", на "комунисти и антикомунисти" следват - "игрите на глада и мизерията".

Добромир Вачков каза...

Има градоустройствен план който трябва да се спазва! Такива постройки има в целия град. Аз живея в бл.11 в ж-к"Лъгът" и пред блока е пълно с кокошкарници на общинско място определено по план за гаражи! Няма един законен а има доста хора които искат да има процедура и си узаконят гаражите! Говорил съм с общината и отговора бе да се направи събрание на собствениците, да си намерим ние фирма изпълнител и направим проект който да се одобри от общината. Защо всичко това да вършат собствениците когато земята е общинска,общината не взима никакви мерки за нейното стопанисване спрямо градоустройствения план, когато елементарното е общината да премахне незаконните постройки, изгради в моя случай гаражи и всеки един който иска да играе на търг за тях! А повярвайте желаещи ще има и ще има печалба и за общината и за собствениците!

Анонимен каза...

Какви граждани бе, та в гетото живеят предимно полендаци и примъкляци от близо и далеч !

Муцка каза...

И ти си гад не по малка

Гаго каза...

Пише се с чертичка, "по - малка". Както се пише сесека- софия. Нали, Муцка ?

Анонимен каза...

Коптори да искаш в Троян. Като се огледаш всеки блок и къща са опаси с дърва, такива има и под всяка тераса на първи етаж. Това разбира се противоречи на противопожарните изисквания за безопасност, но какво от това?!? Проблемът е, че в този град масовото отопление е на дърва, което прави въздуха задимен през зимата и отровен за нас, а от ранна пролет до късна есен сме принудени да слушаме писъка на моторни резачки и циркуляри за рязане на дърва. УЖАС!!!

Анонимен каза...

Мисля ,че около целия блок 219 трябва да се премахнат бараките и местата за пиене,а не само пред входовете,и да се открият градинките, кочините и кокошкарниците на къщите пред блока. Пред блока са 12 ,а откъм бензиностанцията т.е. зад в.Г има още няколко(едната е на Пеньо Пенев) Беседки за какво... .....

Анонимен каза...

Абе бутнете ги, а ние от блока ще си държим дървата на беседката и на зелената площ. Вярно много са грозни, но това е въпрос на мнение. Не всеки има празно мазе за дървата. Да ги бутат , но справедливо е да се дигнат нови "барачки" които да са по-хубави и легални.

Анонимен каза...

Моля ви! В цял Троян има такива бараки. И кво и тях ли ще бутаме.... това са смешни приказки. Та то в София има такива пък в Троян ли ще загрозят прословутият блок. Я спокойно.

Анонимен каза...

Или всички 'незаконни' бараки в комплекса....дори в гр.Троян, или нито една няма да се събаря...Няколко човека ще направят скандал,....28г.не пречеха,а сега трън в очите,....

Анонимен каза...

Пеньо Пенев е с изчерпани нерви!

Анонимен каза...

Много точно. Толкова време на никому не пречат еле малко постегнаха блока и барачкити го "загрозяват". Да не говорим, че все още във входовете е пълна лудница..

Булдозера каза...

Я па викам да бутниме блок 219, а?
Тогава няма да има и нужда от барачките, няма да опасност да се натрупат дърва в беседката или по зелените площи, ще се получи още една зелена площ, ще намалее потреблението на ел. енергия, което ще намали количеството парникови газове, което пък ще е добре дошло за климата, което пък ще спре топенето на ледниците, следователно няма да продължи да се покачва нивото на Черно море, следователно след 20г Варна ще е все още на сушата, следователно ще има къде да ходите на почивка.
И още 1 куп други ползи само от събарянето на 1 блок.
Нека гласуваме!
За - 1бр.

Анонимен каза...

Ама правилно

Анонимен каза...

Ей, анонимен много си прост не съм вярвал!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |