Посрещаме с Джон Лоутън първия юлски… залез

* За Джулая на Беклемето идват „Обратен ефект“ и „Контрол“
* С британеца от „Юрая Хийп“ и БТР вечерта на 1 юли в Троян ще стартира Рок академия 2017
Предстоящо
ПЪНК бандата „Обратен ефект“ – нейни са култовите парчета „Моля Ви, мадам“, „Марчето“, „Карагьоз“, „Кольо пияндето“, „Какво ли ти говоря“, „Бай Петко“ и т. н., а е на сцената вече 31 години (от 1986 г.) – ще свири на втория Джулай на Балкана (Беклемето). На същото място при Карцовия бук, в нощта на 30 юни срещу 1 юли. Заедно с „ефектните“ ще забиват единомишлениците им от „Контрол“ – рокаджийска беге група също с почти 30-годишна биография (1988 г.), незабравима с пънк албума си „Леле, како“, както и с някои от по-новите си и по-твърди парчета. Троянският Джулай взе „терк“ от оригинала – морския събрат на Камен бряг, имащ десетилетна история, дисидентска слава и голям авторитет, а прощъпулникът бе миналата година. Но събитието на Беклемето, посрещащо първия юлски изгрев, не крие амбицията си да оформи своя физиономия и да стане традиционно, привличащо хора от двете страни на Балкана, пък и от цялата страна. 

ТАЗГОДИШНИЯТ ни Джулай обаче ще е своеобразна увертюра към онова, което предстои на самия 1 юли. Вечерта на централния троянски площад стартира петата Рок академия Троян 2017 – с концерт на 70-годишния британец Джон Лоутън, вокалист на митичната банда „Юрая Хийп“ в периода 1976/79 г., влюбен в България и редовен изпълнител на оригинала „July Morning“ на Камен бряг.

ТОЗИ ПЪТ мистър Лоутън ще изпее „July Morning“ в Троян, макар и не при изгрева, а при първия юлски залез за годината. Световноизвестният музикант ще се качи на сцената заедно с родните рок динозаври от БТР. Миналата година голямата звезда на Рок академия Троян 2016 бе друго име от световната рок сцена – американецът Джо Лин Търнър, свързан с мега бандите „Дийп Пърпъл“ и „Рейнбоу“. Организатор на двете събития - Джулая на Балкана и Рок академията, е Община Троян.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво на общината!
Да , ама не!
Така е когато се върви 50 години след събитията.
Видя се и при миналогодишният концерт на измислената академия.
И още по измисленият джулай на Беклемето.
Такава пародия,че направо ме е яд , че плащам данъци в тази община.
И това се повтаря години наред.
Академия , Академия.
Направете го качествено.
Като не можете , махнете се от там , други да го направят.
Така се ядосвам , че се сетих и за последните кръпки на главната улица.Все едно асфалта е хвърлян с шепи и е тъпкан с крака.
Едно нещо не е направено с желание и с качество.
Да не говорим и за онзи мост дето 3 месеца не личи че е работено по него.
Защо така бе , ''другари''?
Направете поне едно свястно нещо.Качествено.Да зарадвате хората на тази община.Да не се чувстваме като идиоти на малък остров.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |