Посрещаме с Джон Лоутън първия юлски… залез

* За Джулая на Беклемето идват „Обратен ефект“ и „Контрол“
* С британеца от „Юрая Хийп“ и БТР вечерта на 1 юли в Троян ще стартира Рок академия 2017
Предстоящо
ПЪНК бандата „Обратен ефект“ – нейни са култовите парчета „Моля Ви, мадам“, „Марчето“, „Карагьоз“, „Кольо пияндето“, „Какво ли ти говоря“, „Бай Петко“ и т. н., а е на сцената вече 31 години (от 1986 г.) – ще свири на втория Джулай на Балкана (Беклемето). На същото място при Карцовия бук, в нощта на 30 юни срещу 1 юли. Заедно с „ефектните“ ще забиват единомишлениците им от „Контрол“ – рокаджийска беге група също с почти 30-годишна биография (1988 г.), незабравима с пънк албума си „Леле, како“, както и с някои от по-новите си и по-твърди парчета. Троянският Джулай взе „терк“ от оригинала – морския събрат на Камен бряг, имащ десетилетна история, дисидентска слава и голям авторитет, а прощъпулникът бе миналата година. Но събитието на Беклемето, посрещащо първия юлски изгрев, не крие амбицията си да оформи своя физиономия и да стане традиционно, привличащо хора от двете страни на Балкана, пък и от цялата страна. 

ТАЗГОДИШНИЯТ ни Джулай обаче ще е своеобразна увертюра към онова, което предстои на самия 1 юли. Вечерта на централния троянски площад стартира петата Рок академия Троян 2017 – с концерт на 70-годишния британец Джон Лоутън, вокалист на митичната банда „Юрая Хийп“ в периода 1976/79 г., влюбен в България и редовен изпълнител на оригинала „July Morning“ на Камен бряг.

ТОЗИ ПЪТ мистър Лоутън ще изпее „July Morning“ в Троян, макар и не при изгрева, а при първия юлски залез за годината. Световноизвестният музикант ще се качи на сцената заедно с родните рок динозаври от БТР. Миналата година голямата звезда на Рок академия Троян 2016 бе друго име от световната рок сцена – американецът Джо Лин Търнър, свързан с мега бандите „Дийп Пърпъл“ и „Рейнбоу“. Организатор на двете събития - Джулая на Балкана и Рок академията, е Община Троян.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво на общината!
Да , ама не!
Така е когато се върви 50 години след събитията.
Видя се и при миналогодишният концерт на измислената академия.
И още по измисленият джулай на Беклемето.
Такава пародия,че направо ме е яд , че плащам данъци в тази община.
И това се повтаря години наред.
Академия , Академия.
Направете го качествено.
Като не можете , махнете се от там , други да го направят.
Така се ядосвам , че се сетих и за последните кръпки на главната улица.Все едно асфалта е хвърлян с шепи и е тъпкан с крака.
Едно нещо не е направено с желание и с качество.
Да не говорим и за онзи мост дето 3 месеца не личи че е работено по него.
Защо така бе , ''другари''?
Направете поне едно свястно нещо.Качествено.Да зарадвате хората на тази община.Да не се чувстваме като идиоти на малък остров.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |