Подписаха за саниране на още два блока в жк „Лъгът“

* Изпълнителите са две столични фирми - „Сетатех“ ЕООД  за бл. 13 (544 хил. лв.) и „Мултиплекс инженеринг“ ЕООД за бл. 15 (853 хил. лв.)
Тема с продължение
Срещата с представители на собствениците на жилища в бл. 13 и бл. 15 в жк "Лъгът"
В ПЪРВАТА седмица от м. ноември, кметът Донка Михайлова се срещна с представители на бл. 13 и бл. 15 в жк „Лъгът“. Поводът - подписаните договори с изпълнителите на проектите за саниране на двата обекта по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Преди по-малко от месец бяха подписани първите два договора с изпълнители по същата програма – за бл. 219 в жк „Лъгът“ и бл. 3 в жк „Младост“ (виж „Местни фирми ще санират първите две сгради в Троян“ – бел. ред.). 

ПРОЕКТЪТ за бл. 13 в жк „Лъгът“ ще се изпълнява софийската фирма „Сетатех“ ЕООД (управител инж. Мария Рандева). Стойността на договора е за 544 хил. лв. с ДДС и включва: изготвяне на работен проект, осъществяване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажните работи. Строителният надзор е поверен на „Мултиплекс инженеринг“ ЕООД, София (управител инж. Кънчо Паскалев). Срокът за изготвяне на инвестиционен проект е 20 календарни дни, считано от датата на договора, а строителството трябва да приключи за 120 календарни дни, считано от датата на подписване на протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа.

Блок 13 в жк "Лъгът", Троян
ИЗПЪЛНИТЕЛ на проекта за бл. 15 в ж.к. „Лъгът“ е друга столична фирма - „НСК София“ ЕООД (управител Светлин Владимиров). Договорът е за 853 хил. лв. с ДДС и включва същите дейности: изготвяне на работен проект, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажните работи. Строителен надзор ще извършва „Геоексперт България“ ЕООД, София (управител Василка Сидерова-Костова). Срокът за изготвяне на инвестиционния проект е 25 календарни дни от датата на сключване на договора, а за изпълнение на строителството - 150 календарни дни, считано от датата на подписване на протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа.

Блок 15 в жк "Лъгът", Троян
КОНКРЕТНИТЕ дейности, които ще бъдат изпълнени и на двата обекта, са следните: конструктивно възстановяване (усилване/основен ремонт), предписани като задължителни за сградата в техническото обследване; подмяна на дървената дограма; топлинно изолиране на външни стени, покриви и еркери; подмяна на старите осветителни тела в общите части с енергоспестяващи; обновяване на общите части - ремонт на покрив, фасада, освежаване на стълбищна клетка. Ще бъдат извършени и необходимите съпътстващи строителни и монтажни работи и съответното възстановяване на общите части на сградата в резултат на изпълнените мерки с енергоспестяващ ефект, както и на подмяната на дограма в самостоятелните обекти.

НА СРЕЩАТА кметът Михайлова напомни, че администрацията ще съблюдава за стриктното спазване на установените срокове, тъй като от експедитивната работа зависи това и други граждани да могат да се възползват от програмата. Тя изрази задоволство, че собствениците на няколко други жилищни сгради са стигнали до съгласие и са кандидатствали, прикани и други го да направят, тъй като все още има възможност за кандидатстване.

Т21,
по информация на Станислава Цукева, PR на Община Троян

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Тия ще ги санират друг път. Дебелата Берта вече спря санирането.

Анонимен каза...

Аз питам от завист. Как така в епохата на капитализъм, пазарна икономика и т. н. нещо е безплатно? И аз имам за ремонт 100 неща, не буквално, но трябва да се оправям сам.

Анонимен каза...

Хабер си нямате какво крадене е с това "саниране". След гигантските кражби с "магистралите", "санирането" е следващото най-доходоносно перо за управляващата мафия. Нека не забравяме, че ЕС здраво ни е отрязал с еврофондовете /3% усвояемост за периода 2014-2020/, а управленските мафиоти от ГЕРБ трябва да има от къде да лапат. Явно сенчестите приходи от наркотиците, цигарите и горивата не са достатъчни.
Две на ръка, че тази "програма" е потресаващо дискриминационна, но едва ли някой от слугинските на мафията прокуратура, силови ведомства или пък смешния и неадекватен омбудсман ще се ангажира с това неравноправие и нарушаване конституционните права на гражданите, за което намеква и коментар 2-ри.

Анонимен каза...

3-ти, добре си констатирал, а я сега като си такъв финансов, политически и строителен професионалист да ми кажеш следното.
Другите като дойдат, те няма да лапат, нали?
Всичко за народа си ще дават и лев няма да взимат.
Айде бегайте от тука, че ми писна и от стиропори, политики и популизми.

Анонимен каза...

Стиропора за термоизолацията съдържа ли биоакумолиращата се отрова HBCD - Hexabromcyclododexan?,която ЕС забранява чак 2019, въпреки че отлично знаят за какво става на въпрос.

Анонимен каза...

4-ти, докато има такива като теб, винаги ще крадат. Айде бягай от тука и ти, че ми е писнало от мишки и роби заради които крадат нашите пари.

Анонимен каза...

Докога този Гълфон Петко ще плаче за дограмите той д ги прави в Троян хора те са най скъпи

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |