Предстоящо: Нов парк в жк „Лъгът“

* Мястото – обширната незастроена зелена площ (до детската площадка), ще се изгради мрежа от алеи, пейки и други места за сядане, фонтан, перголи, габиони
Строителство
Шеговит надпис в жк „Лъгът“, Троян
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ, най-млад и най-жизнен троянски квартал – жк „Лъгът“, ще се сдобие с изключително важна за съкварталците от всички възрастови и социални групи екстра: нов парк. На 5 юни кметът Донка Михайлова и председателят на Сдружение „Местна инициативна група (МИГ) - Троян, Априлци, Угърчин“ Цанко Спасовски са подписали с Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) договора за финансиране на проекта на Община Троян, предвиждащ изграждане на споменатия парк в жк „Лъгът“ и облагородяване на парковото пространство в центъра на Троян (градинката пред бившето кино).

НОВИЯТ парк в жк „Лъгът“ ще се създаде на обширната незастроена зелена площ (до детската площадка в близост до СУ „Св. Климент Охридски“, срещу недостроената жилищна кооперация) – с новоизградена мрежа от алеи, пейки и други места за сядане, фонтан, перголи, габиони. За градинката пред бившето кино е предвидена площадка за каране на ролери и велосипеди, преасфалтиране на алеите и изграждане на нов тротоар. Общо на двете места ще бъдат облагородени над 11 хил. кв. м зелена общинска площ.

Цанко Спасовски и Донка Михайлова подписват договора, 5 юни
ПРОЕКТЪТ се финансира от европейската Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 посредством Стратегията за водено от общностите местно развитие (СВОМР) на МИГ-а. Общият финансов ресурс на Стратегията на „МИГ - Троян, Априлци, Угърчин“ за настоящия програмен период е на стойност 6,4 млн. лв., предвидени изцяло за проектни предложения на бенефициенти, регистрирани на териториите на трите общини.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |