След всеки троянски дъжд – езеро, река и водопад

* Дали е заради липсата на пари, дали заради липсата на воля, дали заради неуточнени отговорности, дали по някакви други обективно-субективни причини; или пък си е някаква наша зла орисия?!
Хубава работа, ама троянска
Калният водопад, стичащ се към жк „Лъгът“, 9 юни 2020 г.
СЛЕД ВСЕКИ малко по-обилен дъжд – като вчерашния например (9 юни), който се изля за има няма 30-тина минути в късния следобед и си беше съвсем в реда на нещата, силен летен дъжд, нито бе порой, нито бе потоп, нито нещо извънредно и необичайно – се явяват три задължителни троянски водно-канализационни проблема. Въпросните три проблема са от много години, знаят ги всички, писани са жалби, сигнали, виртуалното пространство е затрупано с техни картинки и клипчета – и нищо. Решението като че ли е невъзможно – дали заради липсата на пари, дали заради липсата на воля, дали заради неуточнени отговорности, дали по някакви други обективно-субективни причини; или пък е някаква зла троянска орисия, от която няма отръвка?!

ЕТО ГИ, изреждаме ги не по значимост, те са равнозначни в своята ненормалност и величината на срама, който ни носят. Участъкът около „Актавис“ по ул. „Акад. Ангел Балевски“, поемаща немалка част от транзитния трафик, се превръща в нещо като езеро, което нерядко става „неплаваемо“ за автомобилите; а защо е така, друг трябва да каже, но е кристално ясно, че съществува някакъв конструктивен проблем. Участъкът около читалището в кв. „Велчевски“ по главната ул. „Васил Левски“, най-натоварената и „представителна“ троянска улица, също се превръща в езеро или по-скоро в река, която също нерядко става „неплаваема“. Тук се налага вметката, че и двата споменати участъка са държавна отговорност, т. е. срамът има и национални измерения. Но третото си е само наше, троянско и отговорността е изцяло общинска –  превръщащата се във водопад пътека/уличка, слизаща от „Калинел“ надолу покрай недостроената вече второ десетилетие кооперация, носеща тиня, пясъци, камънаци и какво ли още не и разливаща всичко това из жк „Лъгът“.

Разливът в квартала  е сериозен, наносите след него – също
СЛЕД СЛЕДОБЕДНИЯ дъжд вчера бе същото, трите ни проблема си бяха на дневен ред. И коментарът е излишен, казахме за орисията. Но все пак няколко думи за водопада към жк „Лъгът“, който като че ли с времето става все по-буен и проблемът ескалира, т. е. ситуацията става все по-негативна и е (без)крайно навремило да се вземат мерки. Ще допълним с два коментара от фейсбук, направени към водопадното клипче, качено в мрежата от Христо Димитров и кръстено „В Лъгът (на три морета), като след всеки дъжд“: „Не знам колко години трябва да минат, че да се намери решение на проблема, при всеки валеж по тази улица е река и камъни!?“ (Ивелин Георгиев); „Интересно защо кметът никога не взима отношение по този проблем, който се появява след всеки дъжд, и аз неведнъж съм публикувал снимков и видеоматериал. По-идиотско изпълнение не съм виждал на канализация – водата от завоя на „Калинел“ е заустена в една тръба, чийто долен край е пуснат директно надолу и там на улицата (в квартала) спокойно може да се ползва лодка в такива случаи. Да не говорим за тинята и камъните, които са по улицата като се оттече водата“ (Иван Цочев).

Т21
Снимки: Христо Димитров

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |